Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2013

Άει… Σαχτάρ, Γιουνάιτεντ!!

Ούτε στην Ευρώπη κατάφερε να πάρει τα πάνω της η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ! Την ώρα που η Λεβερκούζεν άφηνε στον τόπο τη Σοσιεδάδ (2-1), οι «διάβολοι» αποτύγχαναν να κρατήσουν τη νίκη με τη Σαχτάρ (1-1).

Άει… Σαχτάρ, Γιουνάιτεντ! (video)
Μια ακόμη αναβολή πήρε η ανάκαμψη της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ!

Οι πρωταθλητές Αγγλίας κρατούσαν στα χέρια τους μεγάλο διπλό στο Ντόνετσκ, ωστόσο δεν πήραν τίποτα παραπάνω απ’ το 1-1, που τους κρατάει παρόλα αυτά στην κορυφή του 1ου ομίλου του Champions League.

Εκεί όπου παρέμειναν συγκάτοικοι με τη σημερινή τους αντίπαλο, αλλά έχουν… κολλημένη από σήμερα πάνω τους και τη Λεβερκούζεν, που λύγισε στις καθυστερήσεις 2-1 τη Σοσιεδάδ!


ΣΑΧΤΑΡ-ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΪΤΕΝΤ 1-1

Όταν το «θηρίο» είναι πληγωμένο είναι πιο επικίνδυνο. Και ακόμα και ξεδοντιασμένη -όπως φαίνεται ως τώρα- η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ παραμένει θηρίο. Κι αφού ο διαιτητής δεν έδωσε το όπλο που έπρεπε στη Σαχτάρ για να το χτυπήσει (ο Κλέβερλι μάλλον έκανε πέναλτι στον Τεϊξέιρα), εκείνο σηκώθηκε. Κι έστω κι αν χρειάστηκε να εκμεταλλευτεί γκέλα της άμυνας «βρυχήθηκε» με τον Κλέβερλι.

Στο β’ ημίχρονο όμως το θηρίο… ξανάπεσε για ύπνο. Και απλά περίμενε τη λήξη για να σφυρίξει ο διαιτητής και να γυρίσει με τη δεύτερη νίκη του στην Αγγλία. Η Σαχτάρ όμως δεν περίμενε καθόλου. Πίεσε αρκετά τη μεγάλη της αντίπαλο. Κι εκμεταλλευόμενη τις γνωστές αμυντικές της αδυναμίες, δικαιώθηκε. Με το πόδι του Τάισον να θυμίζει το… χέρι του συνονόματού του και με οργισμένο σουτ να χαρίζει την ισοπαλία.


ΛΕΒΕΡΚΟΥΖΕΝ-ΡΕΑΛ ΣΟΣΙΕΔΑΔ 2-1

Οι Γερμανοί είναι εκείνοι που φορολογούν. Και οι Ισπανοί (όπως κι εμείς) έχουν τη φήμη αυτών που ξοδεύουν. Στη «Μπάι Αρίνα» όμως εναλλάχθηκαν οι ρόλοι. Διότι επί 45 λεπτά η Σοσιεδάδ «φορολογούσε» το επιθετικό παιχνίδι των γηπεδούχων (παίζοντας αμυντικά). Κι εκείνοι ήταν που ξόδευαν ευκαιρίες. Μέχρι ο Ρόλφες να το πάρει προσωπικά. Και να σκοράρει νταηλίκι -παίρνοντας την επαναφορά από κεφαλιά που έκανε… ο ίδιος!

Το ίδιο ακριβώς, όμως, έκανε και ο Βέλα! Όταν στήθηκε λοιπόν στη βούλα (μετά από απρόσεκτο μαρκάρισμα που του έκανε ο Χίλμπερτ) δεν σκόραρε με την πρώτη. Το ‘κανε με τη δεύτερη. Την τρίτη όμως -και φαρμακερή- τη φυλούσε για το τέλος η Μπάγερ. Ή μάλλον το φαρμακερό δεξί του Χέγκελερ. Που διέταξε την μπάλα να καρφωθεί μαεστρικά στο παραθυράκι και να λυτρώσει -στις καθυστερήσεις- την ομάδα του.

Τα σημερινά παιχνίδια του 1ου ομίλου

Σαχτάρ Ντόνετσκ-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 1-1
(76’ Τάισον - 18’ Γουέλμπεκ)

Λεβερκούζεν-Ρεάλ Σοσιεδάδ 2-1
(45’+1’ Ρόλφες, 90’+2’ Χέγκελερ - 51’ Βέλα)

Η βαθμολογία

1. Μάντσεστερ Γ. 4 (5-3)
2. Σαχτάρ 4 (3-1)
3. Λεβερκούζεν 3 (4-5)
4. Σοσιεδάδ 0 (1-4)

Η 3η αγωνιστική (23/10)

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Ρεάλ Σοσιεδάδ
Λεβερκούζεν-Σαχτάρ Ντόνετσκ Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: