Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2013

Με την υπογραφή του Ζλάταν!!

Με πρωταγωνιστή τον Ζλάταν Ιμπραήμοβιτς, που πέτυχε δύο γκολ, η Παρί Σεν Ζερμέν επικράτησε 3-0 της Μπενφίκα στο Παρίσι και διπλασίασε τις νίκες της στον τρίτο όμιλο του Champions League.

Με την υπογραφή του Ζλάταν (video)!
Επίδειξη δύναμης έκανε η Παρί Σεν Ζερμέν στην αναμέτρηση με τη Μπενφίκα στο Παρίσι. Οι πρωταθλητές Γαλλίας μετέτρεψαν το παιχνίδι σε παράσταση για έναν ρόλο και με χαρακτηριστική άνεση έφτασαν στη νίκη με σκορ 3-0, κάνοντας το δύο στα δύο στον τρίτο όμιλο του Champions League, στον οποίο μετέχει ο Ολυμπιακός.

Μεγάλος πρωταγωνιστής ήταν ο Ζλάταν Ιμπραήμοβιτς, που πέτυχε δύο γκολ, ενώ το τρίτο σημείωσε ο Μαρκίνιος. Σε πραγματική τρικυμία, κυρίως στο πρώτο ημίχρονο, οι Πορτογάλοι, που θα θέλουν να ξεχάσουν όσο το δυνατόν γρηγορότερα την αποψινή βραδιά στο «Παρκ ντε Πρενς».

Το ματς:

Το παιχνίδι ξεκίνησε ιδανικά για τους πρωταθλητές Γαλλίας, που άνοιξαν το σκορ στο 5ο λεπτό. Ο Φαν ντερ Βιλ έκανε σέντρα-ξυραφιά από δεξιά, η μπάλα πέρασε παράλληλα με την εστία και από κοντά ο Ιμπραήμοβιτς με πλασέ «έγραψε» το 1-0. Πρόωρο δώρο γενεθλίων έκανε στον εαυτό του ο Σουηδός, που κλείνει αύριο (03/10) τα 32 του χρόνια. Η Μπενφίκα ήταν πελαγωμένη και δεν μπορούσε καν να κρατήσει τη μπάλα. Για ευκαιρία, ούτε λόγος…

Αντ’ αυτού, δέχθηκε και δεύτερο γκολ. Μετά από φάση διαρκείας, ο Ματουιντί έκανε τη σέντρα από τα αριστερά, η μπάλα κόντραρε και άλλαξε πορεία και από κοντά ο Μαρκίνιος την έστειλε στα δίχτυα, για να γίνει το 2-0. Η Παρί συνέχισε να «σφυροκοπεί» την άμυνα της Μπενφίκα και με τη συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα, πέτυχε και τρίτο γκολ με «θύτη» και πάλι τον Ιμπραήμοβιτς. Ο Τιάγκο Μότα εκτέλεσε το κόρνερ, ο Σουηδός σηκώθηκε πιο ψηλά από όλους και με κεφαλιά έστειλε στα δίχτυα τη μπάλα, που βρήκε και στο κεφάλι του Γκαράι.

Στην επανάληψη, η Μπενφίκα μπήκε με περισσότερο ενθουσιασμό και απείλησε κάποιες φορές, στην προσπάθεια να μειώσει το σκορ. Αρχικά, ευκαιρίες έχασαν οι Γκαράι (47’) και Πέρες (56’) και τους μιμήθηκαν οι Καρντόσο (64’) και Σουλεϊμάνι (67’). Η αλήθεια, πάντως, είναι ότι οι παίκτες του Λοράν Μπλαν είχαν κατεβάσει -πολύ λογικά- ταχύτητα, αφού είχαν το προβάδισμα τριών τερμάτων από το πρώτο ημίχρονο.

Βέβαια, μετά την τελευταία ευκαιρία, αφυπνίστηκαν και έφτασαν τέσσερις φορές κοντά στο τέταρτο γκολ μέσα σε διάστημα τριών λεπτών. Ραμπιό (72’), Ιμπραήμοβιτς (73’) και Φαν ντερ Βιλ-Καβάνι εις διπλούν στο 74’, δεν μπόρεσαν να νικήσουν τον Αρτούρ, που έκανε καταπληκτικές επεμβάσεις. Στα εναπομείναντα λεπτά, δεν συνέβη κάτι αξιοσημείωτο, με την Παρί Σεν Ζερμέν να φτάνει στη νίκη με 3-0 και να μένει μόνη στην κορυφή του τρίτου ομίλου του Champions League.

ΠΑΡΙ ΣΕΝ ΖΕΡΜΕΝ: Σιρίγκου, Μαρκίνιος, Άλεξ (78' Καμαρά), Μάξγουελ, Φαν ντερ Βιλ, Μότα, Ματουιντί, Βεράτι (70' Ραμπιό), Καβάνι, Ιμπραήμοβιτς, Λαβέτσι (70' Λούκας).

ΜΠΕΝΦΙΚΑ: Αρτούρ, Λουιζάο, Σικέιρα, Γκαράι, Αλμέιδα, Φέισα (29' Γκόμες), Τζούρισιτς (46' Μάρκοβιτς), Γκαϊτάν (66' Σουλεϊμάνι), Μάτιτς, Πέρες, Καρντόσο.


Τα αποτελέσματα της 2ης αγωνιστικής

Άντερλεχτ-Ολυμπιακός 0-3
(17’, 56’ 72’ Μήτρογλου)

Παρί Σεν Ζερμέν-Μπενφίκα 3-0
(5’, 30’ Ιμπραήμοβιτς, 25’ Μαρκίνιος)

Βαθμολογία 3ου ομίλου
1. Παρί Σεν Ζερμέν 6β. (7-1)
2. Ολυμπιακός 3β. (4-4)
3. Μπενφίκα 3β. (2-3)
4. Άντερλεχτ 0β. (0-5)

Η επόμενη (3η) αγωνιστική (23/10)
Μπενφίκα-Ολυμπιακός
Άντερλεχτ-Παρί Σεν Ζερμέν Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: