Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2013

Σεβίλλη είσαι…!!

Αν και δυσκολεύτηκε, η Σεβίλλη νίκησε 2-0 τη Φράιμπουργκ και έκανε το δύο στα δύο στον 8ο όμιλο του Europa League. Την πρώτη της νίκη πανηγύρισε η Λίμπερετς, που επικράτησε 2-1 της Εστορίλ.

Σεβίλλη είσαι… (video)
Το δύο στα δύο στον 8ο όμιλο του Europa League έκανε η Σεβίλλη, που νίκησε 2-0 τη Φράιμπουργκ. Η ομάδα της Ανδαλουσίας δυσκολεύτηκε στο πρώτο ημίχρονο, αλλά στην επανάληψη και όταν απέκτησε αριθμητικό πλεονέκτημα, έφτασε στην κατάκτηση της νίκης. Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου, την πρώτη της νίκη πανηγύρισε η Λίμπερετς, που επικράτησε 2-1 της Εστορίλ, η οποία παρέμεινε στην τελευταία θέση χωρίς βαθμό.

Σεβίλλη-Φράιμπουργκ 2-0

Η Φράιμπουργκ προσπάθησε να αιφνιδιάσει και ήταν αυτή που έχασε δύο σημαντικές ευκαιρίες να ανοίξει το σκορ στο ξεκίνημα του αγώνα. Όμως και τις δύο φορές (8’ και 16’), ο Χάνκε νικήθηκε από τον Χάβι Βάρας. Η Σεβίλλη φαινόταν υπνωτισμένη και στο 24’ βρέθηκε ξανά σε δύσκολη θέση. Για μια ακόμη φορά, όμως, ο τερματοφύλακας απέκρουσε την προσπάθεια του Κλάους. Οι Ισπανοί απείλησαν για πρώτη φορά στο 37’ με τον Ράκιτιτς, που με τη σειρά του νικήθηκε από τον Μπάουμαν, ενώ το ίδιο συνέβη στο 42’ με τον Τροχόφσκι, στην καλύτερη στιγμή τους στον αγώνα.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε, όπως τελείωσε το πρώτο. Η Σεβίλλη βγήκε μαζικά στην επίθεση, αλλά τόσο ο Ράκιτιτς, όσο και ο Μπόκα, δεν κατάφεραν να βρουν στόχο και να δώσουν προβάδισμα στην ομάδα τους. Τον γόρδιο δεσμό έλυσε στο 63ο λεπτό με πέναλτι ο Περότι. Την εσχάτη των ποινών κέρδισε ο Μπόκα και μαζί την αποβολή του Ντιαγκνέ. Μετά την επίτευξη του γκολ, οι Ισπανοί απελευθερώθηκαν και πήραν τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα. Οι Γερμανοί δεν είχαν δυνάμεις, αφού έπαιζαν με παίκτη λιγότερο και η ομάδα της Ανδαλουσίας έφτασε στις καθυστερήσεις σε ένα δεύτερο γκολ με τον Μπάκα. Έτσι, έκανε το δύο στα δύο στον 8ο όμιλο και πήρε ξεκάθαρο προβάδισμα για την πρόκριση στην επόμενη φάση.



Λίμπερετς-Εστορίλ 2-1

Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν με επιθετικές διαθέσεις και ήδη στο πρώτο δεκάλεπτο έχασαν τρεις ευκαιρίες (μια οι γηπεδούχοι με τον Ντελάρτζ στο 8’ και δύο οι φιλοξενούμενοι με τους Λεάλ στο 5ο και Γκαλβάο στο 10ο λεπτό). Τελικώς, το σκορ άνοιξε η Λίμπερετς στο 15’ με τον Σούραλ, που εκμεταλλεύτηκε την πάσα «πάρε-βάλε» του Παβέλκα. Τέσσερα λεπτά αργότερα, οι Πορτογάλοι άγγιξαν την ισοφάριση, αλλά ο Εβάντρο νικήθηκε από τον Κόβαρ. Στο 38’ η Εστορίλ έμεινε με δέκα παίκτες, καθώς αποβλήθηκε ο Μπρούνο Μιγκέλ με δεύτερη κίτρινη κάρτα, ωστόσο, έφτασε στην ισοφάριση με τον Λεάλ στο τελευταίο λεπτό του πρώτου ημιχρόνου.

Στην επανάληψη, η Λίμπερετς μπήκε πολύ επιθετικά και με δεδομένο ότι έπαιζε με παίκτη παραπάνω, πίεσε για το δεύτερο γκολ. Μοιραίος ήταν ο Φρίντεκ, καθώς σε τρεις περιπτώσεις (49’, 53’ και 57’) δεν σημάδεψε σωστά. Ο ίδιος δεν μπόρεσε να σκοράρει, αλλά ήταν αυτός που έβγαλε στο 62’ την ασίστ στον Κόβατς, ο οποίος πρόλαβε την έξοδο του Βάγκνερ και έκανε το 2-1. Οι Τσέχοι ανέλαβαν πλήρως τα ηνία, αλλά δεν πίεσαν ιδιαίτερα για να «καθαρίσουν» το ματς. Στο 83’ οι ισορροπίες αποκαταστάθηκαν, καθώς αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Σάκεϊ και έτσι αμφότερες οι ομάδες έπαιζαν με δέκα παίκτες. Εντούτοις, τίποτε δεν άλλαξε μέχρι το τέλος και έτσι η Λίμπερετς πανηγύρισε την πρώτη της νίκη στον όμιλο.


Τα αποτελέσματα της 2ης αγωνιστικής

Σεβίλλη-Φράιμπουργκ 2-0
(63’ πεν. Περότι, 90’+1 Μπάκα)

Λίμπερετς-Εστορίλ 2-1
(15’ Σούραλ, 62’ Κόβατς - 45’ Λεάλ)

Βαθμολογία 8ου ομίλου

1. Σεβίλλη 6β. 4-1
2. Λίμπερετς 4β. 4-3
3. Φράιμπουργκ 1β. 2-4
4. Εστορίλ 0β. 2-4

Επόμενη αγωνιστική (24/10)
Σλόβαν Λίμπερετς-Σεβίλλη (20:00)
Φράιμπουργκ-Εστορίλ (20:00) Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: