Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2013

Ο Μίτσελ είναι (πάρα) πολύ τυχερός!!

Ο Χρήστος Σταθόπουλος γράφει για τον τυχερό της βραδιάς και τον Έλληνα (ιεροσυλία) Ινζάγκι. Μου έλεγαν ο Θοδωρής Βασίλης και ο Θάνος Σαρρής σε μια συζήτηση που είχαμε στο gazzetta, ότι ο Ολυμπιακός έχει πολύ περισσότερη ποιότητα από την Άντερλεχτ. Με την επισήμανση, όμως, ότι οι Βέλγοι είναι πιο αθλητική ομάδα, πιο γρήγορη. Σε μεταβατικό στάδιο μεν, με πιτσιρικάδες ορεξάτους και ικανούς δε.
Εν κατακλείδι, «αποφασίσαμε» ότι από τους ποδοσφαιριστές των «ερυθρολεύκων» εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό το αποτέλεσμα που θα πάρουν στις Βρυξέλλες.

Έτσι και έγινε. Ναι, ο Ολυμπιακός ήταν τυχερός. Όλη την τύχη είχε μαζί του και ξανάφερε στο μυαλό όλων την περιβόητη και χιλιοπαιγμένη, αλλά τόσο σοφή κουβέντα του Ίβιτσα Όσιμ για την «πόρνη». Από το πρώτο ημίχρονο κιόλας το ματς θα μπορούσε να ήταν ανάποδο και το 0-1 να είχε «κλείσει» στο 2-1 στην καλύτερη για τον Ολυμπιακό περίπτωση.
Στο χορτάρι, όμως, μίλησε η κλάση ορισμένων μεταγραφών, αλλά και η εκτελεστική δεινότητα του μεγάλου, πια, σκόρερ Κώστα Μήτρογλου. Ο Ρομπέρτο στην ουσία άρχισε να μας δείχνει πώς θα καταλήξει η βραδιά από τη στιγμή που «ψάρεψε» τον αντίπαλό του από τα 11 βήματα.
Ο Σαβιόλα έφερε σε πέρας με τον καλύτερο τρόπο την αποστολή του ημιδεκαριού και «βοηθού» του «Γερμανού», βγάζοντας την ασίστ στο πρώτο γκολ και βάζοντας τις βάσεις για το μεγάλο διπλό με το κράτημα της μπάλας και τη σωστή μοιρασιά της τράπουλας στους επιθετικούς που τον πλαισίωναν.
Οσον αφορά τον παλιό της παρέας, τον τρελό «πιστολέρο», τα λόγια είναι περιττά. Απέδειξε ότι πρόκειται για τον πιο χαρισματικό και αποτελεσματικό επιθετικό της χώρας. Με ένστικτο δολοφόνου και με συνεχή βελτίωση, στοιχειώνει ακόμα τον πολυαγαπημένο της ερυθρόλευκης εξέδρας, Ερνέστο Βαλβέρδε. Έχει εξελιχθεί σε… Ινζάγκι του Ολυμπιακού. Μικρό παιδί ήρθε στον Ολυμπιακό και με το ζόρι έκανε κοντρόλ της μπάλας. Το μόνο του πλεονέκτημα ήταν η «αυθόρμητη» αντίδραση. Η γρήγορη εκτέλεση που συχνά-πυκνά τον δικαίωνε. Τώρα, πλέον, του αξίζει μια θέση στην «ηγετική ομάδα» των νταμπλούχων, μιας και φώναξε ότι τίποτα δεν γίνεται στην τύχη.
Τύχη που κουβαλάει μαζί του ο Μίτσελ. Δεν γνωρίζω, βέβαια, για πόσο ακόμη, όμως ο Ισπανός θα μπορούσε κάλλιστα να πάρει απόψε το βραβείο του τυχερού της βραδιάς.
Ενας λόγος ειπώθηκε παραπάνω: το σκορ στο πρώτο ημίχρονο ήταν «πλασματικό». Οι Βέλγοι έβαζαν τα χέρια τους και έβγαζαν τα μάτια τους. Απίστευτες χαμένες διαδοχικές ευκαιρίες με αποκορύφωμα το πέναλτι. Ο Ισπανός τεχνικός, λοιπόν, δεν δείχνει δουλειά στο γήπεδο. Όσο και να με κατέκριναν πολλοί εδώ μέσα, μετά την τεσσάρα από την Παρί, ο Ολυμπιακός δεν βγάζει αβίαστο παιχνίδι. Παλεύει πολύ και ειδικά στην άμυνα παραπαίει ακόμα και κόντρα σε ανερχόμενους επιθετικούς όπως αυτοί της Άντερλεχτ.
Ό,τι καλό έβγαινε στο ματς, προερχόταν καθαρά από ατομική έμπνευση και με λίγη… ατυχία είναι σίγουρο ότι ο Μίτσελ από τις Βρυξέλλες δεν θα γύριζε στην Αθήνα. Θα έψαχνε πτήση για Μαδρίτη.
Γι’ αυτό αν θέλει να μη σφίγγει όλο και περισσότερο ο κόμπος της γραβάτας στο λαιμό, οφείλει να παρουσιάσει ένα σύνολο που θα πείθει με το ποδόσφαιρό του και τη συνεχή αγωνιστική άνοδό του. Δεν θα είναι κάθε φορά τόσο τυχερός, ώστε να πείθει τον αντίπαλο ότι δεν μπορεί να βρει το πλεκτό.
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: