Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2013

Ποιο Europa League; Οι 16!

Ενθουσιασμός στις τάξεις του Ολυμπιακού για τη νίκη επί της Άντερλεχτ. Ξεκάθαρος πλέον στόχος η πρόκριση στους «16» που θα κριθεί σε μεγάλο βαθμό στα δύο διαδοχικά ματς με την Μπενφίκα.

Ποιο Europa League; Οι 16!
Ο Ολυμπιακός έφερε εις πέρας την αποστολή του και με την πιο μεγάλη σε έκταση νίκη της ιστορίας του στο Champions League φαίνεται πως αναπροσαρμόζει τους στόχους του στην Ευρώπη για φέτος. Οι «ερυθρόλευκοι» με σύμμαχο την τύχη, αφού απειλήθηκαν πολλές φορές μέχρι να φτάσουν και στο δεύτερο γκολ, κατάφεραν να περάσουν με 3-0 από τις Βρυξέλλες απέναντι στην Άντερλεχτ.

Ο Κώστας Μήτρογλου «σκότωσε» τους αντιπάλους σε κάθε ευκαιρία που του παρουσιάστηκε (και με τρία γκολ μαζί με τον Λιονέλ Μέσι ακολουθούν τον Κριστιάνο Ρονάλντο που έχει πέντε στο θεσμό), ο Ρομπέρτο κατέβασε τα «ρολά» αποκρούοντας πέναλτι για δεύτερο συνεχές ματς της διοργάνωσης και οι Πειραιώτες πέρασαν μία από τις καλύτερες βραδιές της ευρωπαϊκής ιστορίας τους.

Πλέον ο πήχης ανεβαίνει από την τρίτη θέση στην πρόκριση στους «16» της διοργάνωσης. Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν ήδη βάλει από κάτω τους την Άντερλεχτ και όλα δείχνουν πως θα κονταροχτυπηθούν με την Μπενφίκα, αφού η Παρί Σεν Ζερμέν μοιάζει αχτύπητη. Τα δύο ματς με τους «αετούς» που ακολουθούν, στις 23 Οκτωβρίου στο «Ντα Λους» της Λισαβόνας και στις 5 Νοεμβρίου στο «Καραϊσκάκη», θα κρίνουν πολλά. Ίσως και τα πάντα. Δεδομένου, δε, ότι η πορτογαλική ομάδα θα υποδεχτεί την τελευταία αγωνιστική μία πιθανότατα αδιάφορη Παρί, οι Πειραιώτες θα χρειαστεί να πάρουν τουλάχιστον 3-4 βαθμούς για να δουν πιο καθαρά τα νοκ άουτ ματς.

Παράπλευρα κέρδη

Ο Ολυμπιακός με τη χθεσινή του νίκη είχε και παράπλευρα κέρδη. Πρόσφερε μία ακόμη απόδειξη πως πλέον είναι ισχυρός και μακριά από την έδρα του στην Ευρώπη και από την 38η θέση της κατάταξης συλλόγων στην UEFA είναι πλέον 31ος. Παράλληλα έβαλε στα ταμεία του 1 εκατ. ευρώ, ποσό που αντιστοιχεί στο πριμ νίκης στους ομίλους του Champions League.

Βέροια και… διακοπή

Τα ματς με την Μπενφίκα ακόμη αργούν. Ο Ολυμπιακός έχει μπροστά του την αναμέτρηση με τη Βέροια στο «Καραϊσκάκη» την Κυριακή για την έβδομη αγωνιστική, με στόχο μία ακόμη νίκη που θα τον διατηρήσει στην κορυφή. Αμέσως μετά υπάρχει διακοπή πρωταθλήματος για δύο εβδομάδες μέχρι το παιχνίδι με τον Πλατανιά στην Κρήτη (Σάββατο 19/10) κι ακολουθεί το πρώτο ματς στη Λισαβόνα.

Ο Μίτσελ αναμένεται να κάνει rotation στο προσεχές παιχνίδι (16:00) δίνοντας ανάσες σε κάποιους από τους βασικούς. Σήμερα θα διαπιστωθεί η κατάσταση του Τσόρι, που αποχώρησε με πρόβλημα στους προσαγωγούς, ενώ σίγουρα απών θα είναι ο τραυματίας Μασάντο.Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: