Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2013

«Στο χέρι του ΠΑΟΚ»

fanxam
Ο Μορίς Φαν Χαμ, που  έχει αγωνιστεί στο παρελθόν και στον ΠΑΟΚ και στην Αλκμααρ μίλησε στο ραδιόφωνο του Arena 89,4 και θυμήθηκε την ατμόσφαιρα της Τούμπας ενώ αναφέρθηκε και στην σημερινή αντίπαλο του «δικέφαλου»
Αναλυτικά τα όσα είπε:
Για το τι κάνει αυτή την στιγμή και τις μνήμες του από τον ΠΑΟΚ:«Αυτή την στιγμή κάνω σκάουτινγκ σε μία ομάδα του Βελγίου. Στον ΠΑΟΚ με έφερε ο Άρι Χάαν. Δεν ήξερα πολλά πράγματα  όταν ήρθα εδώ ήταν ασυνήθιστα τα πράγματα γιατί το ποδόσφαιρο ήταν εντελώς διαφορετικό όπως και οι οπαδοί. Η ατμόσφαιρα σε εμψυχώνει και οι φίλαθλοι σε αναγκάζουν να παίζεις ακόμη καλύτερα. Αυτό θα μου μείνει στο μυαλό. Είχαμε μία καλή μάδα. Δεν γνώριζα την γλώσσα αλλά τα παιδιά με βοήθησαν να προσαρμοστώ. Θυμάμαι τα ματς με Άρη, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Ολυμπιακό μέσα σε μία ατμόσφαιρα που θα μου μείνει στο μυαλό.  Ο Άρι Χάαν που με έφερε έφυγε και πέρασαν τρεις-τέσσερις προπονητές στην συνέχεια. Δεν ήταν μία καλή χρονιά για τον ΠΑΟΚ αλλά εμένα θα μου μείνει χαραγμένη στο μυαλό»
Για την αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με την ΑΖ:«Θα είναι δύσκολο γιατί ο ΠΑΟΚ παίζει εκτός ενώ η Αλκμάαρ έχει αλλάξει προπονητή και αντιμετωπίζει προβλήματα . Είδα το παιχνίδι με την Σαλκε όπου ο Στοχ έπαιξε καλά και το μόνο πρόβλημα είναι ότι δεν σκόραρε στην Τούμπα. Για μένα θα είναι σημαντικό να νικήσει ο ΠΑΟΚ. Παρότι είμαι Ολλανδός όλοι μου συμπεριφέρθηκαν πάρα πολύ όμορφα στην Θεσσαλονίκη και η χρονιά που πέρασα στον ΠΑΟΚ ήταν από τις καλύτερες στην καριέρα μου»
Αν θυμάται κάποιον συμπαίκτη του:«Θυμάμαι πολλά παιδιά ιδίως τον Ζαγοράκη. Παίζαμε μαζί στον κεντρικό άξονα των αμυντικών χαφ. Δεν θυμάμαι το μικρό του αλλά έπαιζε στην Εθνική. Είχαμε πολλούς καλούς παίκτες. Ο Τουρσουνίδης επίσης ήταν ένα τεράστιο ταλέντο από τα μεγαλύτερα που έχω δει»
Ποιο είναι το πιο επικίνδυνο σημείο της Αλκμάαρ:«Το πιο επικίνδυνο είναι τα άκρα. Είναι εύκολο να σκοράρει. Οι παίκτες που έχουν είναι καλοί και μπορούν να περάσουν και δύο και τρείς παίκτες μαζί. Δίνουν γρήγορο ρυθμό στο παιχνίδι και αυτό θα πρέπει να το προσέξει ο ΠΑΟΚ»
Η γνώμη του για τον αγώνα:«Είδα τον ΠΑΟΚ με την Σαλκε. Είναι καλή ομάδα πειθαρχημένη που δεν παίζει απλά για να απομακρύνει την μπάλα. Οι ελληνικές ομάδες έχουν το στοιχείο της οργάνωσης και αν παίξει καλά στην άμυνα και περιμένει, θα έχει ευκαιρίες να πάρει την νίκη»
Αν έχει επαφές με τον Άρι Χάαν ή κάποιον άλλο Ολλανδό που πέρασε από τον ΠΑΟΚ:«Όχι διότι τα 12 χρόνια της καριέρας μου ήταν στο Βέλγιο. Έπαιξα δύο χρόνια στην ΑΖ αλλά οι επαφές που διατηρώ είναι κυρίως από το Βέλγιο»
Τι αποτέλεσμα περιμένει:«Λοιπόν δεν είδα το ελληνικό πρωτάθλημα . Ο ΠΑΟ είναι καλύτερη ομάδα από την Σάλκε και μπορεί να κερδίσει αν και υπάρχει και ένα ενδεχόμενο για ισοπαλία. Αυτά είναι τα δύο αποτελέσματα που περιμένω»
Δύο λόγια για τον κόσμο:«Θέλω να ευχαριστήσω το κλαμπ και όσους με υποστήριξαν όσο ήμουν στον ΠΑΟΚ. Τους αγαπώ όλους. Είναι αλήθεια ότι ένα κομμάτι της καρδιάς μου παραμένει εδώ. Πέρασα τον καλύτερο χρόνο της καριέρας μου»
Πηγή: arenafm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: