Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2013

Ο Ολυμπιακός έγινε Παρί!!

«Ντου στα Αποδυτήρια» για το μεγάλο διπλό του Ολυμπιακού στο Βέλγιο κόντρα στην Άντερλεχτ και το ρεσιτάλ Μήτρογλου. Πράματα, θάματα και ψυχραιμία... Το ποδόσφαιρο είναι ένα απλό παιχνίδι. Κι ακριβώς αυτό είναι που το κάνει πολύπλοκο. Μπορούν, δηλαδή, να συμβούν τα πάντα με όλους τους τρόπους. Να παίζεις καλά και να χάνεις. Να παίζεις μέτρια και να κερδίζεις. Να έχεις καλή εικόνα συνόλου και να μην παίρνεις αποτέλεσμα. Ή ένας παίκτης να κάνει τη διαφορά.
Πράματα και θάματα
Ο Ολυμπιακός έκανε ένα μεγάλο διπλό απέναντι σε μια υπαρκτή ευρωπαϊκή ομάδα, την Άντερλεχτ. Κι αν οι Βέλγοι είχαν τις ευκαιρίες, ο Ολυμπιακός είχε τον Μήτρογλου που το παλικάρι έκανε πάλι πράματα και θάματα. Απίστευτη ευχέρεια έχει στο γκολ και το αποδεικνύει με κάθε ευκαιρία.
Γερά στο παιχνίδι
Ο Ολυμπιακός, λοιπόν, είναι γερά στο παιχνίδι της πρόκρισης μετά απ’ αυτό το διπλό. Από εκεί και πέρα, υπάρχει και κάτι άλλο που πρέπει να πούμε.
Εκμεταλλεύτηκε τα λάθη
Στο πρώτο ματς με την Παρί, ο Ολυμπιακός δεν άξιζε να φύγει από το γήπεδο με τόσο βαρύ σκορ στην πλάτη του. Ειδικά μετά το α’ ημίχρονο που έκανε και που ήταν εξαιρετικό. Η Παρί, όμως, με την κλάση των παικτών της, έστω κι αν δεν έκανε σπουδαία εμφάνιση, εκμεταλλεύτηκε τα λάθη των ερυθρόλευκων στο β’ μέρος και πήρε τελικά ένα τρίποντο με άνετο σκορ.
Τις αξιοποίησε αυτός
Στο αποψινό παιχνίδι συνέβη κάτι άλλο. Ενώ η Άντερλεχτ πίεζε και είχε τις ευκαιρίες να κάνει γκολ, ο Ολυμπιακός χωρίς να εντυπωσιάσει κατάφερε αυτός τελικά να αξιοποιήσει με τον Μήτρογλου τις φάσεις που βρήκε μπροστά του. Ό,τι, δηλαδή, έγινε στο πρώτο ματς με την Παρί, συνέβη απόψε από την ανάποδη, κατά κάποιο τρόπο, με τον Ολυμπιακό φιλοξενούμενο τούτη τη φορά.
Με ψυχραιμία
Και για μένα, το πιο σοφό που έχει να κάνει ο Ολυμπιακός είναι να δει τα πράγματα με ψυχραιμία. Χωρίς υπερβολές. Ώριμα. Ούτε, άλλωστε, μετά το πρώτο ματς με τους Γάλλους ήρθε η καταστροφή, ούτε τώρα με το 0-3 πρέπει να αρχίσουν όλοι να πετάνε στα σύννεφα, αφού η Άντερλεχτ αποδείχθηκε πολύ επικίνδυνη και προκάλεσε πολλά προβλήματα στην ελληνική άμυνα. Έστω κι αν δεν είχε αποτελεσματικότητα, κυρίως επειδή έπεσε πάνω στον απίθανο Ρομπέρτο…
Δεν είχε Μήτρογλου, Ρομπέρτο και Σαβιόλα
Κι εδώ που τα λέμε είναι και τι παίκτες έχεις. Η Άντερλεχτ, δηλαδή, δεν είχε Σαβιόλα για να βγάλει την μπαλιά στο 0-1. Ούτε Μήτρογλου για να κάνει τρία γκολ σε τρείς φάσεις. Ούτε, όμως, και Ρομπέρτο για να πιάνει τα άπιαστα… 
Πηγή: sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: