Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2013

Γιατί επιμένει στον στόπερ Κατσουράνη!

Απάντηση μέσω UEFA πήραμε όλοι όσοι είχαμε απορίες γιατί ο Στέφενς επιμένει τόσο πολύ στο να χρησιμοποιεί ως κεντρικό αμυντικό τον Κώστα Κατσουράνη. Δεν ξέρω πόσοι από εσάς μπήκαν στον κόπο να παρακολουθήσουν το βίντεο αφιέρωμα στον ΠΑΟΚ, αλλά όσοι το έκαναν κατάλαβαν ότι έχει πολύ ζουμί.

Ο Στέφενς ως αμυντικός στην ποδοσφαιρική καριέρα του εξήγησε πώς είναι υποστηρικτής της άποψης πώς κάθε ομάδα χρειάζεται ένα παίκτη με ικανότητα να οργανώνει το παιχνίδι από πίσω.

Το θεωρεί βασικό κομμάτι του σχεδιασμού του σε κάθε ομάδα και αυτό φάνηκε ξεκάθαρα και από τις δηλώσεις του ότι αρέσει και στον Κατσουράνη. "Έχεις τη δυνατότητα να βλέπεις όλο το γήπεδο μπροστά σου. Χρειάζεται να συνεργάζεσαι καλά με τους συμπαίκτες σου, με την υπόλοιπη άμυνα πρέπει να κινείστε μαζί σαν ένα σώμα. Πρέπει να σκέφτεσαι γρήγορα, να ξέρεις που είναι οι συμπαίκτες σου κάθε στιγμή και που είναι οι αντίπαλοι. Θα πρέπει να κοιτάζεις περισσότερο τον αντίπαλο από τη μπάλα. Οι καλύτεροι αμυντικοί τα συνδυάζουν και τα δύο μαζί είναι" είπε ο «Κατσούρ» που διαθέτει όλα τα παραπάνω χαρακτηριστικά και κυρίως την προσωπικότητα για να γίνει ο αρχηγός που χρειάζεται η ομάδα στα μετόπισθεν.

Δικαιολογείται, κατά συνέπεια, η εμμονή του Στέφενς με τον… στόπερ Κώστα Κατσουράνη, αν και σε πολλούς (συμπεριλαμβανομένου και του εαυτού μου) ορισμένες φορές μοιάζει ακατανόητο αυτός ο παίκτης να μην προωθείται στη μεσαία γραμμή.


Δεν σηκώνει αστεία

Πολύ αυστηρά τα αστυνομικά μέτρα στην Ολλανδία. Ο ΠΑΟΚ είναι υπότροπος και δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να δοθεί η παραμικρή αφορμή για τιμωρία γιατί αυτό θα αποτελέσει καταστροφή για το «Δικέφαλο».
Έχουν επιστρατευτεί και Έλληνες αστυνομικοί για να πάνε όλα καλά, όμως τίποτα δεν μπορεί να γίνει αν οι περίπου 800 που θα βρεθούν στο γήπεδο δεν καταλάβουν ότι πρέπει να προστατεύσουν την ομάδα τους


Το παράπονο και ο Ντε Μπουρ

Ο Στέφενς επικαλέστηκε τις δηλώσεις του Φρανκ Ντε Μπουρ για το πέναλτι που δόθηκε υπέρ του Μπαλοτέλι στο Αγιαξ-Μίλαν («ήταν αστείο, μας λήστεψαν») για να δείξει ότι ήταν υπερβολική η τιμωρία του με τρεις αγωνιστικές στο ματς με τη Σάλκε για κάτι που δεν είπε δημόσια, όπως ο προπονητής του Αγιαξ, αλλά στα αποδυτήρια. Μάλιστα, η συγκεκριμένη τοποθέτηση του προπονητή του ΠΑΟΚ έγινε πρώτο θέμα στα ολλανδικά μέσα, σε αντίθεση με την Ελλάδα που χάθηκε κάπως στη μετάφραση


Περιπέτεια στην Ιταλία

Θα το θυμάται για αρκετό καιρό το ματς με την Αλκμααρ μία παρέα φίλων του ΠΑΟΚ που προσπάθησαν να ταξιδέψουν μέσω Ιταλίας. Έφθασαν μέχρι τη Μπολόνια, αλλά όταν χρειάστηκαν να πάρουν βανάκι τους ζήτησαν πιστωτική κάρτα. Η μοναδική ανήκε στη γυναίκα τους ενός από τους πέντε, όμως δεν τη δέχονταν γιατί βάσει νόμου δεν ανήκε σε ένα από τους παρόντες.
Αν και έφθασαν μέχρι την ελληνική πρεσβεία μέχρι αργά το βράδυ λύση δεν είχε βρεθεί, αφού συν τοις άλλοις τα λεωφορεία των οπαδών του ΠΑΟΚ είχαν φθάσει στο Αμστερνταμ.


Δίνει ελπίδα το βλέμμα Στοχ-Στέφενς

Η πιο δυνατή εικόνα από την παρουσία του ΠΑΟΚ χθες στην Ολλανδία ήρθε από τη συνέντευξη Τύπου. Στέφενς και Στοχ συνελήφθησαν να συζητούν με διάπλατα χαμόγελα που κουβαλάνε τις ελπίδες των ΠΑΟΚτσήδων για θετικό αποτέλεσμα και μία νέα αρχή


Κλείνει η… μαύρη τρύπα

Σε άνοδο βρίσκεται τελευταία η Αλκμααρ και δεν πρέπει να αποπροσανατολίζει η αποχώρηση του Φερμπέικ. Η ολλανδική ομάδα δεν έχει καμία σχέση με το προβληματικό αμυντικά σύνολο που είχε αντιμετωπίσει ο Ατρόμητος. Κι αυτό γιατί δεν παίζει τελευταία ο βαρύς και γκελαδόρος Βούιτενς και στη θέση του αγωνίζεται ο αριστερός μπακ Βιεργκέβερ. Το έκανε με την Αϊντχόβεν ο Φερμπέικ, μάλλον θα το κάνει σήμερα και ο Χέερ. Πηγή: metrosport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: