Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2013

«Άναψε» στο β’ το κοντέρ του Ολυμπιακού!!

Ο Ολυμπιακός ανέβασε στροφές στα τρεξίματά του στο β’ μέρος, σε αντίθεση με τον αγώνα κόντρα στην Παρί. Τι έγραψε το κοντέρ στο ματς με την Άντερλεχτ. Γράφει ο Β. Γαλούπης.  Στο πρώτο παιχνίδι με την Παρί (1-4), ο Ολυμπιακός άδειασε από δυνάμεις στο β’ ημίχρονο. Κάτι που φάνηκε τόσο από την εικόνα του αγώνα, όσο κι από τα στατιστικά της ΟΥΕΦΑ.
Οι ερυθρόλευκοι, δηλαδή, στην πρεμιέρα μπήκαν με ενθουσιασμό και δεν έκαναν σωστή «ενεργειακή» διαχείριση, τα έδωσαν όλα στο ξεκίνημα, κι έτσι δεν είχαν άλλα αποθέματα οξυγόνου στα πνευμόνια τους, με συνέπεια να καταρρεύσουν στην επανάληψη.
Πιο ισορροπημένος
Στο αποψινό παιχνίδι η εικόνα ήταν διαφορετική. Κι αναφέρομαι σ’ αυτόν τον τομέα συγκεκριμένα. Στα τρεξίματα, δηλαδή, όπου ο Ολυμπιακός ήταν σαφώς πιο ισορροπημένος.
Το ματς, άλλωστε, το είδαμε, ο Ολυμπιακός με τον Μήτρογλου σε μεγάλη μέρα και τον Ρομπέρτο να κάνει εξαιρετική εμφάνιση έφυγε με ένα πολύ σημαντικό διπλό από την έδρα της εκρηκτικής Άντερλεχτ, με τους γηπεδούχους να αποδεικνύονται εξαιρετικά απειλητικοί, αλλά να μην βρίσκουν τρόπο για τα δίχτυα, όσο κι αν προσπάθησαν.
«Εργαλείο»
Ο Ολυμπιακός, λοιπόν, αυτή τη φορά δεν κλάταρε στην επανάληψη. Είχε δυνάμεις, δηλαδή, για να κυνηγάει τις φάσεις μέχρι τέλους. Έστω κι αν δεν έπαιξε καλά σε αρκετά σημεία του αγώνα, αφού δεν μπορούσε να κρατήσει μπάλα κι έκανε λάθη, παρά ταύτα είχε ενέργεια για να αντέξει στον ρυθμό. Διατηρούσε μια φρεσκάδα, ενώ βοηθήθηκε στο β’ κι από την παρουσία του Φουστέρ που σ’ αυτόν τον τομέα του πρέσινγκ και των τρεξιμάτων είναι «εργαλείο».
Κι από την ψυχολογία
Κάποια μαρκαρίσματα μπορεί να μην βγαίνανε από την αρχή του ματς για τους φιλοξενούμενους, με τους Βέλγους να μπορούν όχι μόνο να σπριντάρουν καλύτερα, αλλά και να παίζουν σαν σύνολο γρηγορότερο ποδόσφαιρο, όμως κι από την πλευρά του ο Ολυμπιακός ανέβαζε στροφές όσο μπορούσε, βοηθούμενος κι από την ψυχολογία που «έπαιρνε» λεπτό με τα λεπτό.
Τρείς στην περιοχή
Για παράδειγμα, στο τρίτο γκολ που μπήκε μετά το 70’, από την γρήγορη αντεπίθεση που έγινε, βρέθηκαν αμέσως στην περιοχή της Άντερλεχτ τρείς παίκτες των ερυθρόλευκων! Με τον Μήτρογλου τελικά να εκτελεί καταπληκτικά.
Ας δούμε, όμως, και τα στατιστικά της ΟΥΕΦΑ. Με την κατοχή μπάλας να είναι σε όλο σχεδόν το παιχνίδι ισορροπημένη, στο 54-46 υπέρ της Άντερλεχτ.
Περισσότερο στο β’
Στο α’ ημίχρονο, λοιπόν, η Άντερλεχτ έτρεξε 54,07 χλμ. και στο β’ έκανε 54,4 χλμ. Συνολικά οι γηπεδούχοι έκαναν 108,4 χλμ.
Ο Ολυμπιακός; Στο α’ μέρος έκανε 55,02 χλμ. και στο β’ ημίχρονο 57,04, δηλαδή συνολικά 112,07.
Έτρεξε, δηλαδή, σαφώς περισσότερο από την Άντερλεχτ ο Ολυμπιακός, όμως δεν ήταν μόνο αυτό. Οι ερυθρόλευκοι στο β’ μέρος έκαναν 2 χλμ. πιο πολλά απ’ ό,τι στο α’ μέρος.
Τι είχε γίνει με Παρί
Θέλετε να θυμηθούμε λίγο τον αγώνα με την Παρί;
Ο Ολυμπιακός στο α’ μέρος έκανε 54,1 χλμ. και στο β’ μόλις 50,5. Και οι φιλοξενούμενοι 51,8 στο α’ ημίχρονο (με κατοχή μπάλας 54-46 για τους Γάλλους) και 50,5 στο β. Συνολικά: Ολυμπιακός 104.6 χλμ. – Παρί 102,3.
Η Άντερλεχτ είχε κάνει 112,5 χλμ. στο ματς με την Μπενφίκα την 1η αγωνιστική.
Με 10 χλμ. πιο πολλά από την πρεμιέρα
Ο Ολυμπιακός απόψε έκανε 10 περισσότερα χλμ. απ’ ό,τι την 1η αγωνιστική με την Παρί, όμως σ’ αυτό παίζει ρόλο και η ίδια η μορφή του κάθε αγώνα που μπορεί να έχει π.χ. πιο γρήγορο ρυθμό κλπ. Όπως, βέβαια, δεν είναι μόνο πόσο τρέχει κανείς, αλλά και πως.
Η τριάδα
Από τον Ολυμπιακό τα περισσότερα χλμ. στο Βέλγιο έκανε ο Σάμαρης με 11,9, ακολούθησε ο Ντινγκά με 11,4 και τρίτος ήταν ο Μπονγκ με 10,8.
Με την Παρί είχαμε: Σάμαρης 11,1 χλμ., Μασάντο 10,9 χλμ. και Μπονγκ 10,1 χλμ.
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: