Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2013

«Θέλω να κερδίσει ο ΠΑΟΚ»

knol
Ο πρώην ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ, Ρουντ Κνολ, μίλησε στο ραδιόφωνο του Arena 89,4 και αναφέρθηκε στην αναμέτρηση του «δικέφαλου» με την Άλκμααρ.
Παράλληλα αναφέρθηκε στα χρόνια που αγωνιζόταν στον ΠΑΟΚ, στους παίκτες που θυμάται αλλά και στο κόσμο της ομάδας τον οποίο χαρακτήρισε «τρελό»!
Αναλυτικά τα όσα είπε:
Αν είναι ακόμη εν ενεργεία ποδοσφαιριστής:
«Όχι. Η τελευταία μου ομάδα ήταν η Σπάρτα Ρότερνταμ πέρσι. Πλέον προσπαθώ να πάρω το δίπλωμα προπονητικής μου. Είμαι ταυτόχρονα στις ακαδημίες της Φίτεσε. Του χρόνου θα πάρω το δίπλωμα και ελπίζω να ξεκινήσω από μία ομάδα της Β’ στην Ολλανδία».
Για τις μνήμες του από τον ΠΑΟΚ:
«Θυμάμαι την Τούμπα ήταν μεγάλο στάδιο με τρελούς οπαδούς. Στα μεγάλα παιχνίδια η  ατμόσφαιρα ήταν πάρα πολύ ωραία και βέβαια δεν ξεχνώ την πολύ ωραία πόλη, την Θεσσαλονίκη».
Αν θυμάται κάποιους συμπαίκτες του:
« Ναι φυσικά. Ίλιεφ, Γεωργιάδης , Κωνσταντινίδης, Σάλμον, Βρύζας είναι μερικοί από αυτούς που θυμάμαι».
Πόσο σημαντικό κομμάτι είναι ο ΠΑΟΚ στην καριέρα του:
«Ήταν η πρώτη φορά που βγήκα από την Ολλανδία. Ήταν μία πολύ καλή εμπειρία και  διατηρώ τις καλύτερες αναμνήσεις από την Ελλάδα».
Ποιο παιχνίδι θυμάται κυρίως:
«Θυμάμαι το ΠΑΟΚ – Άρης. Νικήσαμε με 3-0. Είχαμε χάσει τέσσερα συνεχόμενα παιχνίδια. Υπήρχε μεγάλη πίεση αλλά τελικά μπήκαμε μέσα και νικήσαμε με αυτό το σκορ».
Για την αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με την Άλκμααρ:
«Θα είναι δύσκολο παιχνίδι για τον ΠΑΟΚ αλλά και για την Άλκμααρ γιατί άλλαξε προπονητή. Δεν ήταν ικανοποιημένοι, παρά τα πολύ καλά αποτελεσμένα και την 5η  θέση στο πρωτάθλημα. Το παιχνίδι μπορεί να λήξει ισοπαλία που θα είναι ένα καλό αποτέλεσμα. Παράλληλα ο ΠΑΟΚ έχει το πλεονέκτημα του Στέφενς που ξέρει τους κανόνες του διεθνούς ποδοσφαίρου».
Τι είδους ομάδα είναι η ΑΖ:
«Είναι τεχνική ομάδα που της αρέσει η κατοχή της μπάλας. Είναι καλή μεσοεπιθετικά. Είναι μία ομάδα που έχει συνηθίσει να παίζει σε ένα συγκεκριμένο στιλ παιχνιδιού τα τελευταία τρία χρόνια. Ο προπονητής ήταν κάθετος και δεν συμφωνούσαν οι παίκτες. Παίζουν οργανωμένο παιχνίδι και θα είναι δύσκολος αντίπαλος»
Ποιος είναι ο πιο επικίνδυνος παίκτης της Άλκμααρ:
«Ο Μάρτενς που προέρχεται από τραυματισμό και δεν ξέρω αν πάρει θέση βασικού. Ο επιθετικός τους επίσης είναι γρήγορος (Γιόχανσον) και το αριστερό εξτρέμ ο Γκούντιορσον είναι οι τρείς πιο επικίνδυνοι παίκτες».
Τι παιχνίδι θα πρέπει να κάνει ο ΠΑΟΚ:
«Ο ΠΑΟΚ θα πρέπει να μπει δυνατά, αποφασισμένα και οργανωμένα. Να πιέσει ψηλά στην αμυντική της γραμμή από εκεί όπου ξεκινάει το παιχνίδι».
Αν ξέρει κάτι για τον ΠΑΟΚ:
«Δεν έχω παρακολουθήσει φέτος. Ξέρω ότι έχει τον Στέφενς που είναι πολύ καλός και τον Σαλπιγγίδη. Τους άλλους δεν τους γνωρίζω. Ο Στοχ επίσης πέρασε από την Τβέντε ενώ τον έχω δει και στο Τσάμπιονς Λιγκ και είναι πολύ γρήγορος. Κατά τα άλλα εχει ταλέντο με τους Έλληνες παίκτες. Θα έχει τις ευκαιρίες ιδιαίτερα με τον Σαλπιγγίδη να κάνει κάποιο γκολ».
Ποια είναι η εικόνα του για τον αγώνα:
«Η ΑΖ προσπαθεί να παίξει ποδόσφαιρο από πίσω. Ο ΠΑΟΚ επειδή παίζει εκτός, προφανώς θα περιμένει. Θα περιμένει λίγο προς τα πίσω και όταν θα του δίνονται οι χώροι θα προσπαθεί να βγει στην αντεπίθεση για το γκολ».
Για τον τερματοφύλακα της ΑΖ που λένε όλοι ότι είναι ασταθής:
«Πράγματι έχει ένα ζήτημα στα ευρωπαϊκά παιχνίδια. Αν τον πιέσουν οι επιθετικοί θα τους δοθεί η ευκαιρία να κάνουν γκολ. Στην Ολλανδία είναι καλός όμως. Είναι σταθερός και συμμετέχει στην οργάνωση του παιχνιδιού».
Αν θα είναι γεμάτο το γήπεδο:
«Σίγουρα. Δεν είναι όμως η ατμόσφαιρα της Τούμπας με τίποτα. Είναι απίθανο. Θα έχει 20,000 θεατές αλλά είναι εντελώς διαφορετικά από την Ελλάδα. Στην Ελλάδα οι φίλαθλοι κάνουν φασαρία φωνάζουν χειροκροτούν».
Αν  θα δει το παιχνίδι:
«Δεν θα μπορέσω να βρεθώ. Θα το δω στην τηλεόραση».
Με ποιον θα είναι:
«(Γέλια)… Δεν ξέρω, ελπίζω να γίνει ένα καλό παιχνίδι. Θέλω να κερδίσει ο ΠΑΟΚ αλλά το αποτέλεσμα κλείνει προς την ισοπαλία».
Πηγή: arenafm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: