Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2013

Ρομπέρτο…Μήτρογλου!

Ο Μπάμπης Χριστόγλου, σχολιάζει την μεγαλύτερη σε εύρος εκτός έδρας νίκη του Ολυμπιακού στο Τσάμπιονς Λιγκ

Ρομπέρτο…Μήτρογλου
Επιτέλους, μία φορά χαμογέλασε η τύχη στον Ολυμπιακό σε ευρωπαϊκό παιχνίδι. Όπως σε κάθε αδράνεια, απέναντι στην ΠΣΖ, οι «ερυθρόλευκοι» δέχονταν κι από ένα τέρμα, έτσι στο σημερινό ματς, μετά από ένα πρώτο μέρος που θα μπορούσαν να είναι πίσω στο σκορ, βρέθηκαν να προηγούνται. Κι αφού ο Μήτρογλου είχε ευστοχία, σα να εκτελούσε βολές στο μπάσκετ, άρπαξε το τρίποντο πετυχαίνοντας μια ευρύτατη νίκη. Ασφαλώς αυτή δεν θα μπορούσε να είχε έρθει, αν ο Ρομπέρτο, δεν έκανε επίσης αυτή την εκπληκτική εμφάνιση.

Η εικόνα του πρώτου μέρους, με τα άκρα να έχουν τεράστια προβλήματα και τον Σάμαρη να πελαγοδρομεί, ήταν προβληματική. Ο Εντινγκά, ήταν τουλάχιστον καλός, αλλά δίχως βοήθεια και αυτός δεν μπορούσε να σταματήσει τις κατά κύματα επιθέσεις των Βέλγων. Ωστόσο ο επιθετικός οίστρος του μοναδικού Κώστα Μήτρογλου, αλλά και η τεράστια εμφάνιση του Ρομπέρτο χάρισαν μια νίκη που βάζει τον Ολυμπιακό, για τα καλά στη διεκδίκηση της 2ης θέσης. Ο Σαβιόλα έδειξε την κλάση του με την πάσα που έβγαλε στο τέρμα του Μήτρογλου, ενώ και ο Σιόβας ήταν αρκετά αξιόπιστος σε αυτό το ματς.

Η είσοδος του Φουστέρ στο δεύτερο μέρος, σουλούπωσε πολύ την κατάσταση στην μεσαία γραμμή. Μετά το δεύτερο γκολ, θεωρώ πως ήταν θέμα χρόνου να σημειωθεί κι ένα 3ο και ο Μητρογκόλ με το πανέμορφο τέρμα του έβαλε το κερασάκι στην τούρτα. Ο Θρύλος έφτασε σε μια τεράστια νίκη, έστω και αν στάθηκε τυχερός στο πρώτο μέρος. Τώρα πλέον θα πρέπει να υπάρξει ηρεμία και με το θέμα του προπονητή, που βρισκόταν σε πίεση, αλλά να φροντίσει κι εκείνος με περισσότερη ηρεμία, να κοιτάξει να θωρακίσει καλύτερα την αμυντική λειτουργία της ομάδας.

Ο Ολυμπιακός για να διεκδικήσει κάτι περισσότερο από την 3η θέση, για την οποία έχει πάρει ξεκάθαρο προβάδισμα, θα πρέπει να βελτιωθεί πάρα πολύ στο ανασταλτικό κομμάτι. Αν το καταφέρει αυτό, θα μπορέσει να διεκδικήσει την 2η θέση από την Μπενφίκα και να πάρει το εισιτήριο για τα νοκ-άουτ. Ο Ολυμπιακός πρέπει να δουλέψει πολύ, προκειμένου να πετάξει πιο ψηλά στη Λισσαβόνα από τους «Αετούς». Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: