Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2014

Άρης: Στις υπογραφές με NOVA!!

TV Camera
Τα τυπικά φαίνεται πως απομένουν προκειμένου να οριστικοποιηθεί η συμφωνία των «κίτρινων» για το τηλεοπτικό τους συμβόλαιο.
Μια μεγάλη οικονομική ανάσα αναμένεται να πάρει τόσο το ποδοσφαιρικό τμήμα του Άρη όσο και ο Ερασιτέχνης από την συμφωνία με τη NOVA που είναι προ των πυλών.
 Οι ιθύνοντες των «κίτρινων» ουσιαστικά τα έχουν βρει σε όλα με το συνδρομητικό κανάλι που έχει ήδη μεταδώσει το ματς με τον Εθνικό Νέου Αγιονερίου και αναμένεται η συμφωνία πλέον να επεκταθεί και για τα προσεχή ματς των κιτρινόμαυρων.
Όπως αναφέρεται, οι «κίτρινοι» διευθετούν τις τελευταίες λεπτομέρειες ενώ από το εν λόγω deal θα επωφεληθεί και ο Ερασιτέχνης. Συγκεκριμένα, το 15% του ποσού που θα μπει στα ταμεία του ποδοσφαιρικού τμήματος θα το καρπωθεί ο ΑΣ, ενώ όπως προβλέπεται θα ανοίξουν και καταστήματα της εταιρείας στο «Κλεάνθης Βικελίδης».
*Πηγή: arenafm.gr*

ΠΑΟΚ: Περιμένουν εξελίξεις για τα χρέη!!

Ivan-Savvidis
Σύντομα αναμένεται να συζητηθεί στη Βουλή το θέμα των οφειλών των εταιρειών, που αφορά άμεσα και τις ΠΑΕ.
Ένα από τα φλέγοντα θέματα που απασχολούν τον Ιβάν Σαββίδη από την ημέρα που ανέλαβε τα ηνία του ΠΑΟΚ είναι αυτό των χρεών της ΠΑΕ. Ο μεγαλομέτοχος του «Δικεφάλου» και οι συνεργάτες του θέλουν να λύσουν το πρόβλημα που χρόνια ταλανίζει την ομάδα και αν βγάλουν από πάνω της τον «βραχνά» των χρεών.
Έτσι, όπως είναι φυσικό παρακολουθούν με τεράστιο ενδιαφέρον τις εξελίξεις που αφορούν τις συζητήσεις της κυβέρνησης με την τρόικα και κυρίως το κομμάτι που αφορά τις οφειλές των εταιρειών, που περιλαμβάνουν φυσικά και τα χρέη των ΠΑΕ.
Όπως αναφέρεται, είναι εξαιρετικά πιθανό το εν λόγω ζήτημα να τεθεί υπό συζήτηση στη Βουλή, όπου πλέον θα γίνουν γνωστά τα αποτελέσματα των διαπραγματεύσεων με την τρόικα και κατά πόσο όσα έχουν κατά καιρούς πληροφορηθεί οι ιθύνοντες του ΠΑΟΚ ευσταθούν.
Οι Θεσσαλονικείς λοιπόν περιμένουν να μάθουν κι επίσημα τι ποσοστό των χρεών θα σβηστεί και εν συνεχεία σε πόσες δόσεις θα μπορεί να γίνει ο διακανονισμός. Οπότε, με την άφιξη του Σαββίδη στη συμπρωτεύουσα τις προσεχείς ημέρες, καθώς έχει προγραμματιστεί και η Γενική Συνέλευση για τη Δευτέρα (20/10), αναμένεται να «τρέξει» μεταξύ άλλων και το θέμα των χρεών.
*Πηγή: arenafm.gr*

«Καμία απόφαση εν θερμώ»!!

Σαρρής και Ρανιέρι ανανέωσαν το ραντεβού τους για την επόμενη εβδομάδα με τους υπεύθυνους της ΕΠΟ να επισημαίνουν ότι καμία απόφαση δεν θα ληφθεί εν θερμώ!

«Καμία απόφαση εν θερμώ»!
Να τα ξαναπούν σε νέο ραντεβού το οποίο θα πραγματοποιηθεί την επόμενη εβδομάδα συμφώνησαν οι Γιώργος Σαρρής και Κλαούντιο Ρανιέρι στη σημερινή συνάντηση η οποία πραγματοποιήθηκε σε ξενοδοχείο της Αθήνας.

Στη συζήτηση αυτή, η οποία διήρκησε περίπου μιάμιση ώρα ο πρόεδρος της ΕΠΟ και ο ομοσπονδιακός τεχνικός συζήτησαν για την εικόνα της Εθνικής ομάδας στο χθεσινό παιχνίδι αλλά και γενικότερα στα προκριματικά του Euro 2016 και τα κακά αποτελέσματά της.

Από την ΕΠΟ επισημαίνουν ότι δεν πρόκειται να ληφθεί καμία απόφαση εν θερμώ, κάτι στο οποίο συμφώνησαν και οι δύο άνδρες στη σημερινή τους συνάντηση.

Ο Κλαούντιο Ρανιέρι πρόκειται να αναχωρήσει για την πατρίδα του και να επιστρέψει την επόμενη εβδομάδα ενόψει του μεγάλου ντέρμπι του πρωταθλήματος του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό.

Ο Ιταλός θα δώσει το «παρών» στις κερκίδες του Καραϊσκάκη και στο πλαίσιο αυτό, θα έχει άλλη μια συνάντηση με τον κ.Σαρρή για την Εθνική.

Σε αυτή θα τεθούν επι τάπητος –αναλυτικότατα- όλα τα ζητήματα που αφορούν την Εθνική ομάδα με ξεκάθαρο σκοπό να ληφθούν δραστικά μέτρα.

Στόχος όλων είναι η ανασύνταξη της Εθνικής μας τόσο αγωνιστικά όσο και ψυχολογικά, για να μπορέσει να ανατρέψει την κατάσταση και να προκριθεί στην τελική φάση του Euro.

Πριν τη σημερινή συνάντηση, ο Ρανιέρι συναντήθηκε και με τον Γιώργο Καραγκούνη, ο οποίος νωρίτερα είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Σαρρή.*Πηγή: sport-fm.gr*

Πορεία στη σερβική πρεσβεία οργανώνουν Αλβανοί εξτρεμιστές!

Φόβοι για αναζωπύρωση της αλβανοσερβικής κόντρας για το Κοσσυφοπέδιο

Πορεία στη σερβική πρεσβεία οργανώνουν Αλβανοί εξτρεμιστές
Τα χθεσινά γεγονότα στο γήπεδο του Βελιγραδίου συνεχίζουν να βρίσκονται στο επίκεντρο των μέσων μαζικής ενημέρωσης στην Αλβανία, που κάνουν λόγο για «παράσταση ντροπής» της Σερβίας με αφορμή τα όσα διαδραματίστηκαν κατά τη διάρκεια του χθεσινού αγώνα ποδοσφαίρου μεταξύ της Σερβίας και της Αλβανίας, στο Βελιγράδι, για τα προκριματικά του EURO 2016.

Στο αεροδρόμιο Μητέρα Τερέζα των Τιράνων, πάνω από 5.000 άνθρωποι, κρατώντας αλβανικές σημαίες και σημαίες της «μεγάλης Αλβανίας» ανά χείρας και φωνάζοντας υβριστικά συνθήματα κατά της Σερβίας, υποδέχθηκαν σαν ήρωες, λίγα λεπτά πριν από τις 3:30 τα ξημερώματα, τους παίκτες της αλβανικής ομάδας.

Η αστυνομία είχε μπλοκάρει όλους τους δρόμους που οδηγούν στο αεροδρόμιο, λόγω της μεγάλης κίνησης, ενώ οι χιλιάδες των οπαδών δημιούργησαν μια τεράστια αυτοκινητοπομπή.

Παρόντες στο αεροδρόμιο «Μητέρα Τερέζα» ήταν και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Νίκο Πελέσι καθώς και η υπουργός Αθλητισμού Λιντίτα Νικόλα, που μαζί με τον αρχηγό της εθνικής ομάδας Λορίκ Τσάνα παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου στην αίθουσα VIP.

Ο κ. Πελέσι ευχαρίστησε τους παίκτες, λέγοντας ότι «αισθανόμαστε περήφανοι για αυτό που έδειξαν στο Βελιγράδι», ενώ η κ. Νικόλα τόνισε τις «ηθικές αξίες» που κουβαλούν οι παίκτες της ομάδας και εξήρε τον ρόλο του Ιταλού προπονητή.
"Είχαμε μια δραματική εμπειρία, αλλά είμαι χαρούμενος για την αλβανική Εθνική Ομάδα" δήλωσε, από την πλευρά του, ο προπονητής Τζιάνι ντε Μπιάσι.

Ο αρχηγός της εθνικής Αλβανίας Λορίκ Τσάνα επεσήμανε πως κάποιοι παίκτες τραυματίστηκαν ως αποτέλεσμα της βίας και πρόσθεσε: «Ελπίζουμε ότι αυτή η κατάσταση δεν θα επαναληφθεί και οι σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών θα εξομαλυνθούν».

Μετά τα σοβαρά επεισόδια, που είχαν ως αποτέλεσμα τη διακοπή του αγώνα μεταξύ της Σερβίας και της Αλβανίας, ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα, σε ανάρτησή του στον δημοφιλή ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Facebook χαρακτήρισε «φριχτή εμφάνιση» των Σέρβων όλα όσα συνέβησαν στον αγωνιστικό χώρο.

Εξέφρασε, επίσης, την υπερηφάνεια του για το παιχνίδι της εθνικής ομάδας της χώρας του, των «ερυθρόμαυρων», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

Στο μεταξύ, δρακόντεια είναι τα μέτρα ασφαλείας μπροστά από τη σερβική πρεσβεία στα Τίρανα, ενώ ο ηγέτης του εξτρεμιστικού κόμματος «Ερυθρόμαυρη Συμμαχία» Κρέσνικ Σπαχίου προανήγγειλε συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά από το κτίριο της σερβικής διπλωματικής αποστολής στην αλβανική πρωτεύουσα.

πηγή: newsbeast.gr

Πανηγυρικό κλίμα σε Τίρανα και Πρίστινα!!

Σε ξέφρενους πανηγυρισμούς ξέσπασαν οι αλβανοί σε πόλεις της χώρας -κυρίως στην πρωτεύουσα- αλλά και στην Πρίστινα στο αντίκρισμα της σημαίας στο γήπεδο της Παρτιζάν στο χθεσινό ματς με τη Σερβία.

Πανηγυρικό κλίμα σε Τίρανα και Πρίστινα!
Σε πανηγυρισμούς ξέσπασαν οι Αλβανοί στο αντίκρισμα της σημαίας στο χθεσινό παιχνίδι με τη Σερβία.

Σύμφωνα με τα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης πολλοί κάτοικοι ξέσπασαν σε πανηγυρισμούς σε κεντρικά σημεία της χώρας και της πρωτεύουσας της.

Ίδια κατάσταση επικράτησε και στην Πρίστινα με αρκετούς αλβανόφωνους να ξεχύνονται στους δρόμους για να πανηγυρίσουν για τα όσα έγιναν στο γήπεδο της Παρτιζάν.

inner

Μάλιστα, όπως μεταδίδουν πολλά ΜΜΕ πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε και έξω από το κτίριο της Πρεσβείας της Σερβίας στη Αλβανία. (Η φωτογραφία που ακολουθεί)

inner

Ευτυχώς δεν υπήρξαν επεισόδια κάτι στο οποίο έπαιξε ρόλο το γεγονός ότι υπήρξε παρουσία της αστυνομίας στο χώρο.

inner

inner



*Πηγή: sport-fm.gr*

Επιμένει στα… ερυθρόλευκα ο Κολέ!!


Την επιθυμία να δουλέψει στον Ολυμπιακό εκφράζει ο Βενσάν Κολέ, ο οποίος θα έχει και δεύτερο ραντεβού με τον πρόεδρο της Στρασμπούργκ, ώστε να λύσουν τη συνεργασία τους, σύμφωνα με δημοσίευμα.

Επιμένει στα… ερυθρόλευκα ο Κολέ!
Το πόσο πολύ θέλει να καθίσει στον πάγκο του Ολυμπιακού, δεν κρύβεται από πλευράς Βενσάν Κολέ, όπως τουλάχιστον υποστηρίζει η έγκυρη ιστοσελίδα «sportando».

Το δημοσίευμα αναφέρει πως ο Γάλλος τεχνικός επιμένει στην έλευση του στην Ελλάδα και τον Πειραιά, με τον ίδιο να έχει άμεσα εκ νέου ραντεβού με τον πρόεδρο της Στρασμπούργκ.

Ο προπονητής της εθνικής Γαλλίας θα προσπαθήσει να πείσει τον Μαρτιάλ Μπεγιόν, ούτως ώστε να βρουν την χρυσή τομή στο… διαζύγιο τους.

Μάλιστα, σύμφωνα με την ιστοσελίδα οι «ερυθρόλευκοι» έστειλαν την Τρίτη επίσημη πρόταση για να πληρώσουν το buy-out του Κολέ. *Πηγή: sport-fm.gr*

«Απαλλάξτε τον Χίντινκ από την μιζέρια του»

«Καταπέλτης» τα δημοσιεύματα του ολλανδικού Τύπου για τον Γκους Χίντινκ μετά την ήττα της Εθνικής ομάδας της χώρας από την Ισλανδία.

«Απαλλάξτε τον Χίντινκ από την μιζέρια του»
«Καταπέλτης» τα δημοσιεύματα του ολλανδικού Τύπου για τον Γκους Χίντινκ μετά την ήττα της Εθνικής ομάδας της χώρας από την Ισλανδία.

Αυτή ήταν η δεύτερη ήττα της στη διαδικασία των προκριματικών για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2016, η οποία ήρθε να αυξήσει κατά πάρα πολύ στην πίεση που δέχεται ο προπονητής της ομάδας.

Χαρακτηριστικός είναι ο τίτλος μια εφημερίδας…

«Απαλλάξτε τον Χίντινκ από τη μιζέρια του», αναφέρει χαρακτηριστικά ενώ άλλος στο ίδιο ύφος… «Χίντινκ φύγε».

inner

inner
*Πηγή: sport-fm.gr*

Τζαλακώστας: «Να φανεί η αλήθεια»!!

Χωρίς να έχει διάθεση να διεκδικήσει χρήματα ο Βασίλης Τζαλακώστας επιθυμεί να λάμψει η αλήθεια για τα συνεχόμενα αρνητικά περιστατικά στην Εθνική Νέων μέχρι και το 10-0 από την Ελβετία.

Τζαλακώστας: «Να φανεί η αλήθεια»!

Ο πρώην ομοσπονδιακός τεχνικός υποστηρίζει ότι η ΕΠΟ τον άφησε στο σκοτάδι και δηλώνει ότι στόχος του είναι να φανεί η αλήθεια.

Αποσπάσματα των όσων δήλωσε ο κ. Τζαλακώστας στην εφημερίδα «Τα Νέα»

Για την αποχώρησή του από την Εθνική Νέων:

«Δεν παραιτήθηκα και δεν παραιτούμαι. Με απέλυσαν! Αλλά δεν διεκδικώ χρήματα. Θέλω να φανεί η αλήθεια γιατί νιώθω ότι έχω αδικηθεί με όσα συνέβησαν».

Για τα περιστατικά που έχουν γίνει γνωστά πλέον παντού:

«Εχουν βγει παραποιημένα πράγματα. Τους δυο ποδοσφαιριστές τους τιμώρησα με το να μην έρθουν με το πούλμαν της αποστολής στο πρώτο φιλικό. Αλλά δεν γνωρίζω αν ήρθαν στο γήπεδο. Έχουν σπάσει ένα σταντ στο δωμάτιο που βλέπουμε βίντεο. Μετά υπήρξε και δεύτερο περιστατικό με σπασμένη τζαμαρία που το πληροφορήθηκα μετά το δεύτερο φιλικό, το 10-0. Οι υπεύθυνοι της αποστολής δεν μου το είπαν».

Για τους νεαρούς διεθνείς που φέρονται να κάπνιζαν:

«Εκανα έφοδο στα δωμάτια, δεν είδα κάποιον να καπνίζει αλλά μύριζε. Είναι θέμα υγείας για τα νεαρά παιδιά. Έπαιζαν και χαρτιά. Τους ρώτησα αν έπαιζαν με λεφτά. Ηταν έξι άτομα, έκανα παρατηρήσεις, να έδιωχνα όλη την ομάδα; Φυσικά στο μέλλον και στις διοργανώσεις του καλοκαιριού με τέτοια συμπεριφορά οι παίκτες δεν θα είχαν θέση και το είπα».

Για το θέμα του Καζιάνη, ενός μάνατζερ που έχουν ακουστεί πολλά για τις σχέσεις με την ΕΠΟ, λόγω της συνεργασίας του με τον Κλαούντιο Ρανιέρι (καθώς εκείνος τον έφερε στην Ελλάδα):

«Εκανα κανονικά τα χαρτιά μου στην ΕΠΟ. Υπήρχε επιτροπή που τα αξιολόγησε και με προσέλαβε».

Για το αν πήρε λίστα ή επέλεξε τους παίκτες:

«Πήρα λίστα με 50 ονόματα. Από αυτούς επέλεξα. Πότε να προλάβαινα να δω άλλους; Πήγα και παρακολούθησα ματς ώστε να έχω άποψη. Ξαναλέω ότι στην ιστορία το σοβαρό περιστατικό δεν το γνώριζα. Και φάνηκε ότι δεν τιμωρώ. Το μεγάλο μου παράπονο είναι ότι δεν είχα στήριξη από τους υπεύθυνους. Το ξανατονίζω».

Τα λένε και σήμερα!!

Γιώργος Σαρρής και Κλαούντιο Ρανιέρι θα συναντηθούν και σήμερα για να συζητήσουν για όλα τα ζητήματα της Εθνικής ομάδας μετά την ήττα από την Βόρειο Ιρλανδία.

Τα λένε και σήμερα!
Τα είπαν και μετά το τέλος του αγώνα με την Βόρειο Ιρλανδία αλλά θα τα πουν και σήμερα!

Σύμφωνα με πληροφορίες του NovaΣΠΟΡ FM 94.6 ο Γιώργος Σαρρής και ο Κλαούντιο Ρανιέρι θα έχουν νέα συνάντηση με αφορμή την κάκιστη εμφάνιση της ομάδας στο χθεσινό παιχνίδι.

Οι δύο άνδρες αναμένεται να συζητήσουν για την αγωνιστική κατάσταση της ομάδας, τους λόγους της, και το πώς μπορεί να ξεπεραστεί. Θα αναζητηθεί ο τρόπος που θα μπορέσει να ξεπεράσει η Εθνική μας το αγωνιστικό αυτό τέλμα και όλα όσα προκύπτουν από το νέο στραβοπάτημα.

Θέμα προπονητή βάσει των όσων έχουν γίνει γνωστά μετά το τέλος του αγώνα δεν φαίνεται να υπάρχει. Ωστόσο τίποτα δεν μπορεί να αποκλειστεί!*Πηγή: sport-fm.gr*

Χωρίς δίπλωμα UEFA Pro ο Τζαλακώστας!

Μπορεί για τους προπονητές της Football League να είναι απαραίτητο το δίπλωμα UEFA Pro, όμως για τον πάγκο της Εθνικής Νέων δεν είναι προαπαιτούμενο κι ο Βασίλης Τζαλακώστας δεν το διέθετε. 
Ο Βασίλης Τζαλακώστας αποτελεί κι επίσημα παρελθόν από τον πάγκο της Εθνικής Νέων, έπειτα τη ντροπιαστική ήττα από την Ελβετία με 10-0. Όπως μάλιστα αναφέρει η “Live Sport”, ο πρώην -πλέον- προπονητής του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος δεν ήταν κάτοχος διπλώματος UEFA Pro, χωρίς βέβαια να προκύπτει από κάποιον κανονισμό ότι η ομοσπονδία θα πρέπει να προσλαμβάνει προπονητή με το συγκεκριμένο δίπλωμα. 
ADVERTISEMENT
Εντύπωση πάντως προκαλεί το γεγονός πως την ίδια στιγμή οι προπονητής της Football League υποχρεούνται να το έχουν, αλλά για τις μικρές εθνικές ομάδες απ' όπου και θα βγει η νέα γενιά του ελληνικού ποδοσφαίρου, ο πήχης... χαμηλώνει.

*Πηγή: gazzetta.gr*

Η ανάγκη να «κερδίσει» παίκτες ο Ολυμπιακός!!

Ο Διονύσης Δελλής γράφει για την ανάγκη του ροτέισον στον Ολυμπιακό, ώστε να βγει το δύσκολο πρόγραμμα και τους παίκτες που πρέπει να «κερδίσει» ο Μίτσελ.
Ξεκινά λοιπόν και επίσημα η αντίστροφη μέτρηση για την επιστροφή στην δράση. Οι διεθνείς γυρίζουν από σήμερα στον Ρέντη και ο Ολυμπιακός έπειτα από δύο εβδομάδες υποχρεωτικής «ανάπαυσης» ανεβάζει εκ νέου την ένταση. Για όσα έρχονται. Και κυρίως για το «καυτό διάστημα» 18/10-4/11 όταν τον περιμένουν έξι ματς (Τα δύο με την Γιουβέντους, εκείνα με Εργοτέλη, Παναθηναϊκό και Τρίπολη για την Σούπερ Λιγκ και ελέω προγράμματος ο Πανιώνιος για το κύπελλο) που θα κρίνουν πολλά.
ADVERTISEMENT
Τα δύο με τους Ιταλούς θα ορίσουν το... μονοπάτι της Ευρώπης. Και εκείνα του πρωταθλήματος θα δείξουν αν οι Ερυθρόλευκοι είναι έτοιμοι για την «αντεπίθεση» εγχώρια έπειτα από ένα μέτριο ξεκίνημα (με 5 χαμένους βαθμούς σε ισάριθμα ματς). Γνωστά είναι όλα αυτά. Και γνωστή και η πίεση που δέχεται ο Ολυμπιακός κάθε χρόνο τέτοια εποχή επιχειρώντας ταυτόχρονα εντός και εκτός συνόρων. Προφανώς ο Μίτσελ είναι της άποψης ότι «κάθε ματς στην ώρα του». Όπως επίσης ο Ισπανός ξέρει και τα σημεία που θα πρέπει να βελτιώσει την εικόνα της ομάδας του. Για να αλλάξει την «τελευταία εντύπωση» όπως εκείνη έμεινε από τις αναμετρήσεις με Ατρόμητο και Μάλμε.
Και αν κάποιοι σπεύσουν να μιλήσουν για την λειτουργία της άμυνας ή για την «απαίτηση» ο Ολυμπιακός να ξαναβάλει στο χορτάρι «κανονικούς εξτρέμ» που θα του δώσουν άλλη ποιότητα στην δημιουργία; Νομίζουμε ότι ο 51άχρονος προπονητής, αξιολογώντας τις ανάγκες της ομάδας του, το πιάνει από αλλού το όλο θέμα. Από αυτό που δεν του έχει προκύψει ως τώρα, είτε λόγω των πολλών τραυματισμών, είτε λόγω της απόπειρας οι Ερυθρόλευκοι να βρουν μια ώρα αρχύτερα μια πρώτη «ομοιογένεια». Από την «ενεργοποίηση» του όπλου που ακούει στο όνομα «ρόστερ». Έχει δεδομένα το καλύτερο υλικό στην Ελλάδα, ο πρωταθλητής. Και η δύναμη του πρωτίστως είναι ποσοτική. Μπορεί να βρει λύσεις 11άδας σχεδόν από όλους. Κάτι που δεν το συναντάς αλλού στην Σούπερ Λιγκ.
Προς το παρόν όμως, το παραπάνω «συμπέρασμα» είναι θεωρητικό. Πρακτικά ο Ολυμπιακός εξαιρώντας το ματς κυπέλλου με την Παναχαϊκή «ποντάρει» σε συγκεκριμένα πρόσωπα. Ρομπέρτο, Ομάρ, Μποτία, Αμπιντάλ, Μαζουακού, Μιλιβόγιεβιτς, Ντινγκά, Μανιάτης, Κασάμι, Τσόρι, Αφελάι, Ντουρμάζ, Μήτρογλου. Και αυτό επιβεβαιώνεται και από τους αριθμούς. Διότι οι συγκεκριμένοι 13 είναι και οι πρώτοι ως τώρα σε χρόνο συμμετοχής.
Οι επόμενοι; Ο Διαμαντάκος ξεκίνησε φουριόζος αλλά ήδη έχει περιοριστεί αισθητά (και θα ήταν ακόμη πιο έντονο αυτό αν δεν είχε τραυματιστεί ο Μπενίτες). Ο Φουστέρ προφανώς και θα ήταν πολύ ψηλά στις επιλογές του κόουτς αν δεν είχε υποστεί ήδη δύο θλάσεις. Ο Αυλωνίτης παίρνει «υποχρεωτικό» χρόνο σαν τρίτος στόπερ για την ανάγκη του rotation με τον Σιόβα να έχει και εκείνος δύο μυϊκούς τραυματισμούς ως τώρα. Τον Ντοσεβί, τον Γκαζαριάν τον Μπουχαλάκη, τον Σαλίνο σχεδόν τους ξεχάσαμε (οι δύο πρώτοι βέβαια ήταν αρκετό καιρό τραυματίες), τον Φορτούνη καλά-καλά δεν τον έχουμε δει ακόμη (όπως δεν προλάβαμε να δούμε και τον Μπενίτες).
Το... μισό ρόστερ της ομάδας λοιπόν «περιμένει» να βρεθεί στις επιλογές του προπονητή. Και ο κόουτς με τη σειρά του «περιμένει» αυτό το μισό ρόστερ να ενταχθεί για να δώσει λύσεις σε μια χρονική περίοδο όπου οι αγωνιστικές υποχρεώσεις είναι μαζεμένες, συνεχόμενες και πολύ απαιτητικές. Αν ο Ολυμπιακός δεν βάλει και άλλους στο «κόλπο» άμεσα δύσκολα θα καταφέρει να αντέξει αυτό που τον περιμένει με βάση το πρόγραμμα. Ακριβώς λοιπόν επειδή ο Μίτσελ το ξέρει καλά όλο το παραπάνω ετοιμάζεται από το Σάββατο και όλας να «ανοίξει» το ροτέισον του. Έτσι όπως είναι το 8ήμερο Σάββατο-Κυριακή, οι διεθνείς και οι «βασικοί» μπορούν να πάρουν ανάσες με τον Εργοτέλη.
Για να έχουν δυνάμεις να παίξουν σερί με Γιουβέντους και Παναθηναϊκό. Με βάση λοιπόν όσα κυκλοφορούν στο ρεπορτάζ, ο Σαλίνο (αντί Ομάρ), ο Αυλωνίτης (αντί Αμπιντάλ), ο Φορτούνης (αντί-Κασάμι!), ο Φουστέρ, ο Μπουχαλάκης, ο Μπενίτες, ακόμη και ο Βέργος (!) διεκδικούν χρόνο συμμετοχής. Άλλοι σαν βασικοί κόντρα στον Εργοτέλη και άλλοι σαν παίκτες που θα έρθουν από τον πάγκο. Δεν γίνεται ο Μήτρογλου που έπαιξε 90 λεπτά χθες, να παίξει άλλα 270΄ με Εργοτέλη, Γιουβέντους, Παναθηναϊκό σε οκτώ ημέρες. Ούτε βέβαια ο Αφελάι, ο Ομάρ, ο Ντουρμάζ, ο Κασάμι, ο Μανιάτης, ο Ντινγκά που έρχεται από την Αφρική να βγάλουν αυτό το πρόγραμμα χωρίς... ανάσα. Επιβάλλονται οι «αλλαγές». Επιβάλλεται ο προπονητής να «κερδίσει» παίκτες. Και αυτή την «ανάγκη» θα θελήσει να κάνει «πράξη» σύμφωνα με το ρεπορτάζ.

ΟΙ... ΚΟΚΚΙΝΟΙ ΧΡΟΝΟΙ
ΟΝΟΜΑ                            ΣΥΜ.                      ΧΡ΄
Ρομπέρτο                            7                           663΄
Μαζουάκου                         7                           606΄
Ελαμπντελαουί                   6                           569΄
Αμπιντάλ                            6                           569΄
Κασάμι                               7                           557΄
Μποτία                               6                           521΄
Τσόρι                                  7                           496΄
Μιλιβόγιεβιτς                      5                           471΄
Μήτρογλου                         5                           398΄
Ντινγκά                               6                           383΄
Αφελάι                                5                           372΄
Μανιάτης                            4                           344΄
Ντουρμάζ                           6                           326΄
Διαμαντάκος                       5                           310΄
Αυλωνίτης                          3                           281΄
Μπενίτες                             5                           198΄
Φουστέρ                             3                           161΄
Γιαννούλης                         3                           160΄
Ντοσεβί                              2                           140΄
Μπουχαλάκης                    3                           129΄
Φορτούνης                         2                           107΄
Σαλίνο                                1                           94΄
Μέγιερι                               1                           93΄
Βούρος                               1                           93΄
Σιόβας                                1                           85΄
Γκαζαριάν                           2                           80΄
Βέργος                               1                           20΄

*Πηγή: gazzetta.gr*

Εγκληματική αποδιοργάνωση της Εθνικής!!

Ο Βασίλης Σαμπράκος θυμίζει τα εγκληματικά σφάλματα του προέδρου της ΕΠΟ, αλλά και την ευθύνη των media που τον παρακολούθησαν αμίλητα να καταστρέφει την καλύτερη Εθνική ομάδα στην ιστορία.
Προτού κάνεις κριτική, οφείλεις να κάνεις αυτοκριτική. Προτού προχωρήσουμε στο παρακάτω λοιπόν, ας μιλήσουμε για τα ελληνικά media. Αυτά που έμειναν μουγκά, αμίλητα στην εποχή που ο σημερινός πρόεδρος της ΕΠΟ ξεπάτωνε την προηγούμενη Εθνική ομάδα, δηλαδή την καλύτερη Εθνική στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου. Αυτά που έμειναν αμίλητα όταν τον έβλεπαν να διώχνει μέχρι και τους θυρωρούς της προηγούμενης Εθνικής, μη τυχόν και ξεφύγει κανείς, και τους αντικαθιστούσε με όλους αυτούς τους - ξένους ή Έλληνες - μαθητευόμενους μάγους που μαθαίνουν στου κασίδη το κεφάλι κομμωτική. Τα media που δεν έβγαζαν κιχ τον καιρό που ο Γιώργος Σαρρής έδιωχνε με τη συμπεριφορά του τον Φερνάντο Σάντος και επέλεγε να αφαιρέσει συγχρόνως όλο το επιτελείο των προπονητών και λοιπών στελεχών που εργάζονταν για την Εθνική, για να τους αντικαταστήσει με άλλους, που δεν είχαν καμιά προηγούμενη αντίστοιχη εμπειρία. Τα media που έμειναν άλαλα όταν ο Σαρρής άφησε εν λευκώ τον Κλαούντιο Ρανιέρι να επιλέξει προπονητές για τις μικρές Εθνικές, με συνέπεια να προσληφθεί ο κουμπάρος του μάνατζερ - κολλητού του Ιταλού, ο οποίος λειτουργεί σαν τεχνικός διευθυντής της Εθνικής. Τον κουμπάρο που έφερε την ιστορική επιτυχία του 10-0.
ADVERTISEMENT
Πάμε όμως τώρα παρακάτω.
Σε μια οποιαδήποτε “κανονική” χώρα, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας που θα είχε καταφέρει μέσα σε 3 μήνες να μετατρέψει μια εκ των κορυφαίων 16 ομάδων του Μουντιάλ σε σάκο του μποξ για Βόρειες Ιρλανδίες, θα είχε ήδη παραιτηθεί. Και αν δεν είχε παραιτηθεί, θα είχε αποπεμφθεί.
Σε μια “κανονική” χώρα βεβαίως ποτέ ένας τόσο άσχετος με τη διοίκηση ποδοσφαιρικού συλλόγου, με τη διοίκηση ποδοσφαίρου δεν θα είχε γίνει πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας.
Σε μια “κανονική” χώρα, που θα είχε φτάσει να βρίσκεται ανάμεσα στις 16 καλύτερες του κόσμου και θα ερχόταν από μια χρυσή 10ετία, την καλύτερη στην ιστορία της, ένας νεόφερτος προπονητής που δεν έχει ξαναδουλέψει στη ζωή του σε Εθνική ομάδα, θα αναλάμβανε την Ελλάδα μόνο με τον όρο να δουλέψει με τους όρους της Ελλάδας και όχι τους δικούς του. Κανένας προπονητής δεν θα είχε λόγο στο “να υπάρχει ή να μην υπάρχει τεχνικός διευθυντής;”, ερώτημα. Κανένας προπονητής δεν θα αναλάμβανε να στελεχώσει την ραχοκοκαλιά του εθνικού ποδοσφαίρου, δηλαδή τους ομοσπονδιακούς προπονητές προτού συμπληρώσει έναν μήνα ζωής στην Ελλάδα.
Μια κανονική ποδοσφαιρική ομοσπονδία δεν θα έφερνε ποτέ έναν ξενόφερτο και πρωτόπειρο προπονητή για να τον ρίξει μόνο στα βαθιά, να του δώσει την καλύτερη Εθνική που είχε ποτέ, και να τον αφήσει ανεξέλεγκτο να πειραματίζεται πάνω στον οργανισμό της. Θα τον είχε βοηθήσει να προσαρμοστεί, να εξοικειωθεί, να μάθει, να κατανοήσει πόσο σημαντικό είναι να γίνονται οι αλλαγές αργά και σταδιακά και όχι σε μια νύχτα. Θα του είχε εξηγήσει πόσο επικίνδυνο είναι να πειραματίζεται με διαφορετικούς σχηματισμούς και διαφορετικά πρόσωπα σε κάθε επίσημο παιχνίδι. Θα τον είχε βάλει στο νόημα. Ακόμη και τότε που ήταν “καφενείο” και παραδόθηκε άνευ όρων στον Οτο Ρεχάγκελ, τον βοήθησε, έστω υποτυπωδώς, να προσαρμοστεί.
Δεν έχει μεγάλη σημασία τούτη τη στιγμή η κριτική στον προπονητή. Είναι καινούργιος, του είπαν ότι δεν πρέπει να καλεί τους “κακούς” ποδοσφαιριστές, ότι δεν πρέπει να βάζει τους “παλιούς”, του “έκατσε” η ατυχία να ξεκινήσει χωρίς κόσμο στο πρώτο παιχνίδι, έχασε την ψυχραιμία του, ή δεν την βρήκε ποτέ, άκουσε τον μάνατζερ και τους υπόλοιπους καινουργούς Έλληνες φίλους του, με συνέπεια να κάνει μαζεμένα σοβαρά λάθη στα δύο τελευταία παιχνίδια. Δεν φταίει ο Ρανιέρι που πειραματίζεται και δεν του βγαίνει τίποτα. Φταίει πρωτίστως και κυρίως αυτός που πειραματίστηκε τρεις μήνες πίσω με την πιο επιτυχημένη Εθνική στην ιστορία, αφήνοντας τον προπονητή να φύγει, διώχνοντας όλο το προηγούμενο καθεστώς διεύθυνσης του εθνικού ποδοσφαίρου και παραδίδοντας την Εθνική ομάδα σε έναν άγνωστο με την Ελλάδα που ανέλαβε σε μια νύχτα μια ευθύνη που δεν είχε αναλάβει ποτέ.
Σημασία για την Εθνική είναι να μαζέψει τα κομμάτια της, να ανασυγκροτηθεί σε χρόνο dt και να δώσει μια μεγάλη μάχη για να γυρίσει την κατάσταση και να φτάσει τουλάχιστον στα μπαράζ. Αλλά ποιος να το κάνει αυτό; Η σημερινή διοίκηση της ΕΠΟ;

*Πηγή: gazzetta.gr*

Πεδίο βολής φθηνό...!!

Ο Κώστας Γκόντζος γράφει για τη... διαφορετική Εθνική που αποφάσισε να εγκαταλείψει τα παραδοσιακά στηρίγματά της για να παραδοθεί και το πώς προσπάθησε να μιμηθεί την αμπαλοσύνη της προηγούμενης ομάδας, ανεπιτυχώς! Ήταν φανερό από το πρώτο κιόλας παιχνίδι της Εθνικής μας με την Ρουμανία, ότι αυτή εδώ η Εθνική ήταν... γυμνή σε σχέση με την προηγούμενη που έφερε το ίδιο όνομα, φορούσε την ίδια φανέλα και είχε το ίδιο εθνόσημο.
Κι αυτό δεν είχε να κάνει με το ποδοσφαιρικό κομμάτι της ιστορίας.
Αλλά με το ότι αυτή εδώ η Εθνική, δεν θα είχε πια τα παραδοσιακά στηρίγματα που είχαν οι προηγούμενες.
Δεν θα είχε την παραμικρή ανοχή.
Δεν θα είχε καμία "ευνοϊκή αύρα" και αντίστοιχη ώθηση από το λεγόμενο παραδοσιακό περιβάλλον της.
Δεν θα είχε καμία ευκαιρία στην ... αποτυχία ή το... λάθος.
Δεν θα είχε κατ' επέκταση και την ανάλογη στήριξη αν δεν της καθόντουσαν με την μία καλά τα πράγματα.
Αυτή η Εθνική ήταν... διαφορετική. Και σαν τέτοια αντιμετωπίστηκε από την πρώτη στιγμή.
Σαν... κάτι άλλο δηλαδή. Κάτι που... ανέτρεψε τα καθιερωμένα και προτίμησε να ακολουθήσει ένα νέο δρόμο.
Κι αυτό έβγαινε αβίαστα από το πρώτο κιόλας παιχνίδι της.
Ακόμα και από την... μετάδοση του αγώνα.
Πόσο μάλλον από την κριτική που πήρε την μορφή του "ντου" μετά το παιχνίδι με την Ρουμανία και ακλούθησε σε... πρίμο σεγκόντο την ισοπαλία με την Φινλανδία.
Κι αν όλα αυτά ισχύουν για την Εθνική ως νέα ομάδα, για τον Ρανιέρι ως νέο προπονητή, ισχύουν στο εκατονταπλάσιο.
Είναι φανερό λοιπόν ότι τόσο ο προπονητής όσο και αυτή η νέα Εθνική, από την στιγμή που αποφάσισε να εγκαταλείψει τα παραδοσιακά στηρίγματά της, ήταν θέμα χρόνου να... παραδοθεί.
Κι άνευ όρων μάλιστα.
Το ότι αυτό συνέπεσε ή έστω προκλήθηκε και από δύο άτυχα αποτελέσματα, μικρή σημασία μπορεί να έχει. Καθώς αυτά πάνε πάντα αμοιβαία. Και τα δύο άτυχα αποτελέσματα δηλαδή υπάρχει περίπτωση να... προκλήθηκαν απ' όλα αυτά που περιγράψαμε.
Και μην πάτε μακριά.
Είχα χρόνια να ακούσω σε σχόλιο για την Εθνική την... απαίτηση για... κάθετες μπαλιές ή για... καλό ποδόσφαιρο. Συνήθως τόσα χρόνια πάντα βρίσκαμε ένα καλό λόγο για την... προσπάθεια των παιδιών, πάντα υπήρχε μια δικαιολογία και μια... λογική εξήγηση για τις επιλογές του προπονητή. Η μπάλα, το καλό ποδόσφαιρο και όλα τα σχετικά πάντα πέρναγαν σε δεύτερη για να μην πω σε τρίτη και τέταρτη μοίρα.
Κι αν κάποιος αποτολμούσε να πει και καμιά κουβέντα σχετικά, η απάντηση ήταν... κάνεις πόλεμο στην Εθνική.
Και για να ολοκληρώσουμε και το... χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου, θυμηθείτε λίγο τις αναλύσεις, τις προτάσεις και την αντίδραση της ΕΠΟ μετά την ήττα από την Ρουμανία.
Ότι αυτό που έλειπε από την Εθνική ήταν κάποιος που να λέει στον Ρανιέρι τι πρέπει να κάνει γιατί ο Ιταλός είναι... καινούργιος εδώ και δεν ξέρει πρόσωπα και πράγματα.
Και όντως εκεί κινήθηκε η ΕΠΟ σαν απάντηση στην ήττα από την Ρουμανία.
Το αντίδοτο δηλαδή ήταν να βάλει κοστούμι ο Καραγκούνης και κάθεται στον πάγκο δίπλα στον Ρανιέρι. Σε ποιόν ρόλο ακριβώς κανείς δεν ξέρει.
Ίσως για τον ρόλο που... βρέθηκε σήμερα στο Καραϊσκάκη, να υπάρχει δηλαδή ένα... αντίβαρο στον πάγκο που να μπορούμε να φωνάζουμε το όνομά του αποθεωτικά στην στραβή, αφού ήταν προαποφασισμένο από το κλίμα που είχε δημιουργηθεί ότι όλο το υπόλοιπο κομμάτι της Εθνικής θα αποδοκιμαζόταν όπως κι έγινε μετά από χρόνια απόψε.
Ποδοσφαιρικά μην αναζητείτε και πολλά.
Από την στιγμή που η εκτίμηση μετά την ήττα από την Ρουμανία ο Ρανιέρι κατάλαβε, ή μάλλον... τον έκαναν να καταλάβει ότι αυτό που έλειπε από την Εθνική ποδοσφαιρικά, ήταν ο Καραγκούνης με κοστούμι δίπλα του στον πάγκο, τα υπόλοιπα θα... ερχόντουσαν από μόνα τους.
Η προσπάθεια δηλαδή να μιμηθεί η νέα Εθνική την αμπαλοσύνη της προηγούμενης, αλλά με άλλα υλικά και άλλα δεδομένα, που για αντικειμενικούς λόγους δεν μπορούσαν να... προσαρμοστούν σ' αυτή την προσπάθεια μίμησης και θα αργά ή γρήγορα θα κατέληγε σε μια καρικατούρα μέσα στον αγωνιστικό χώρο.
Αυτή είναι η ουσία των όσων είδαμε από το ξεκίνημα αυτής της νέας προσπάθειας της Ελλάδας σαν Εθνική ομάδα.
Άλλωστε αυτό ήταν εδώ και χρόνια η Εθνική.
Ένα πεδίο βολής φθηνό, που ασκούνται πάνω της... διάφοροι μανατζαραίοι.
Και τα πράγματα είναι απλά από κει και πέρα.
Όταν αλλάξεις τα "κεκτημένα του ενός" θα μπεις στον στόχο του και στον στόχο όλων που ήταν μαζί του, στην προσπάθειά σου αν αφήσεις ικανοποιημένο τον καινούργιο.
Κατά τα άλλα, εγώ θα επιμείνω ότι αυτή η Εθνική έχει καλούς παίκτες, σίγουρα πιο φρέσκους σε ιδέες και δυνατότητες από την προηγούμενη, αλλά φρενάρεται απίστευτα από την δύναμη της συνήθειας και την αύρα της Εθνικής που διαδέχθηκε.
Το θέμα είναι ότι μάλλον δεν θα... προλάβει.
Δεν θα προλάβει καν να... δοκιμαστεί, με αποτέλεσμα ίσως και να μην μάθουμε ποτέ αν και τι θα μπορούσε να καταφέρει.
*Πηγή: sportdog.gr*

Η νεκρή εθνική έβλεπε την κηδεία της!!

Ο Αποδυτηριάκιας γράφει για τον Ρανιέρι που έκανε το απίθανο κάτω από πίεση, για τον Σαμαρά που ήταν χειρότερος κι από τον πρωθυπουργό, αλλά και για τους διεθνείς που δεν είχαν θυμό.Το μεγαλύτερο ατού της εθνικής ομάδας τα τελευταία χρόνια ήταν το πάθος της. Η αγωνιστικότητά της. Κόντρα στην προσκοπική Βόρεια Ιρλανδία, με ποδοσφαιριστές Β' και Γ' εθνικής στην Αγγλία, οι Έλληνες διεθνείς παρουσιάστηκαν χωρίς θυμό. Κι ένα θέαμα Βαβυλωνίας. Δεν ήξερες ποιο ρόλο είχε ο καθένας, με ποια διάταξη, ποιο σχήμα. Καμμία λειτουργικότητα ομάδας.

Είναι ολοφάνερο ότι κάτω από την πίεση (ποιων;) ο Ρανιέρι έκανε το απίθανο, να παίξουν ταυτόχρονα Μήτρογλου, Αθανασιάδης και Σαμαράς. Βγήκε βόλτα η νεκροφόρα. Αν είναι δυνατόν στην ίδια γραμμή δύο κυνηγοί κρούσης, ο Κλάους και ο Ινδιάνος, χωρίς ποτέ ο ένας από τους δύο να οπισθοχωρεί, πίσω από την πλάτη του άλλου.

Και ένας Σαμαράς χειρώτερος από τον πρωθυπουργό. Άνευρος, τίποτας, αραγμένος από πίσω και ευτυχώς που μόνον ο Καρέλλης προσπαθούσε κάτι να κάνει. Αριστερά τον είχε ο Ιταλός στο Ελσίνκι, δεξιά κόντρα στους Ιρλανδούς, ένας παίκτης που έδειξε ότι θέλει τη φανέλλα της εθνικής. Χαμένος και ο Μανιάτης.

Ο τερματοφύλακας των Ιρλανδών ήρθε στην Ελλάδα με την αγωνία και τη σκέψη ότι θα κάνει το παιχνίδι της ζωής του. Τελικά μετά το 2-0 ούτε κάτω από το ντους δε στάθηκε. Δεν χρειάστηκε. Κι αυτός και οι συμπαίκτες του πέρασαν ένα ευχάριστο, εύκολο βράδυ.

Τελικά, δεν κατάλαβα τι έπαιξαν οι Έλληνες. Αλλοιώς ξεκίνησαν, αλλοιώς συνέχισαν, αλλοιώς τελείωσαν. Ο Ρανιέρι τα θέλει όλα τα λεφτά
Ο ΠΡΟΦΗΤΗΣ του ποδοσφαίρου τα προέβλεψε όλα, γράφει ο apodytiriakias.gr


Πριν από 100 χρόνια το ποδόσφαιρο ήταν άγνωστο στον κόσμο. Πριν από 1.000 και 2.000 χρόνια ήταν γνωστός ο αθλητισμός, όπως το θέατρο και η ποίηση, ο χορός και η μουσική, ο τζόγος και οι θρησκείες, ένα σωρό πράματα. Μωρό είναι ακόμα το ποδόσφαιρο, κι αν δεν το χαρακτηρίσεις ηλικιακά σα βρέφος, σίγουρα θα συμφωνήσεις ότι εξελίσσεται, τόσο γοργά και επιθετικά ζητάει χώρο από την καθημερινότητά μας.
Ναι, μόλις πριν από ένα αιώνα στις μεγάλες πρωτεύουσες της Ευρώπης, με εξαίρεση την Βρετανία, δεν το ήξεραν το φούτμπωλ. Τι είναι τούτο; Τι μαλακία είναι αυτή να τρέχουν πάνω στις λάσπες κοτζάμ άνδρες με σώβρακα και να κυνηγάνε μια μπάλλα.
Είχε μάτι ο Γάλλος Ζυλ Ρυμαί, που γεννήθηκε σα σήμερα, 14 Οκτωβρίου, το 1873. Αυτό που λένε foot-ball οι Άγγλοι έχει ψωμί, σκέφθηκε ο Ζυλ, ο άνθρωπος που περισσότερο από κάθε άλλον συνέβαλε στη διεθνοποίηση του ποδοσφαίρου. Αυτός, στα 24 χρόνια του ίδρυσε μια ομάδα, πριν ακόμα μπει ο 20ος αιώνας. Αυτός έγινε ο πρώτος πρόεδρος της γαλλικής ΕΠΟ, το 1919, πόστο στο οποίο παρέμεινε 30 χρόνια! Αυτός, μ' άλλους ίδρυσε το 1904 την FIFA στην οποία ήταν πρόεδρος για 33(!) χρόνια, από το 1921 μέχρι το 1954. Αυτός, έφτιαξε το Α' πρωτάθλημα Γαλλίας, το 1910.
Και, βέβαια, είναι ο εμπνευστής του Παγκόσμιου Κύπελλου που μέχρι το 1970 το λέγανε “Ζυλ Ρυμαί” (στη φωτό αριστερά δίνει το τρόπαιο στον πρόεδρο της ομοσπονδίας της Ουρουγουάης το 1930) και σήμερα είναι το μουντιάλ, το show με την υψηλώτερη θεαματικότητα.
Φτωχόπαιδο Ζυλ Ρυμαί, πήγε σε νυχτερινό σχολείο, σπούδασε νομικά, όμως είχε μια ευρύτερη παιδεία και καλλιτεχνικές ανησυχίες. Διέπρεψε σαν ποδοσφαιρικός διοικητικός παράγων. Πέθανε το 1956.

*Πηγή: sportdog.gr*

Ομάδα μοντέλο την έκαναν…!!

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει για την εικόνα που προκαλεί λύπηση, για την ΕΠΟ που τα έχει κάνει όλα, για τους άσχετους, αλλά και για τον... άμπαλο Έλληνα!Ήταν έντεκα χρόνια δόξας, Ελληνικής υπερηφάνειας, έντεκα χρόνια όπου καμαρώναμε για μία ΜΕΓΑΛΗ Ελληνική ομάδα ποδοσφαίρου! Μόχθησαν άνθρωποι και άνθρωποι για να μιλάει με θαυμασμό για την εθνική Ελλάδας το σύνολο της Ευρώπης και όλος ο ποδοσφαιρικός πλανήτης! Ζήσαμε νίκες… Πολλές νίκες! Προκρίσεις σε μεγάλες διοργανώσεις! Σερί επιτυχιών! Είδαμε πολύ μεγάλα ματς!

Αλλά… παίζαμε αμυντικά!!!!!!!!!! Κερδίζαμε μόνο… 1-0!!!!!

Μα πόσο αστείος μπορεί να γίνει ο… άμπαλος Έλληνας!

Μέσα σε λίγες μόνο εβδομάδες οι επιλογές της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας (και όχι βέβαια Ε-ΠΟ) όλο αυτό το κλίμα που διαμορφώθηκε από το βράδυ του αποκλεισμού με την Κόρτα Ρίκα και μετά, ο αποκεφαλισμός όλων των ανθρώπων που δούλευαν για την ομάδα και η πρόσληψη κάποιων… άσχετων μαζί με το νέο προπονητή που ήρθε τρεις-τέσσερις μέρες πριν το πρώτο ματς, έφεραν αποτελέσματα που δεν έχουμε να δούμε από την εποχή… Αρχοντίδη και μία εικόνα η οποία πραγματικά προκαλεί λύπηση…

Δεν ήταν έκπληξη η ήττα και η εμφάνιση με τους παίκτες των αντιπάλων που παίζουν στην… επιθετικογενή Μίλτον Κέινς Ντονς, την Φλίτγουντ και την σκληροτράχηλη Πορτ Βέιλ! Αυτοί έχουν ομάδα, είχαν πλάνο και κέρδισαν εύκολα και δίκαια. Εμείς είχαμε -κάποτε- ομάδα μοντέλο και τώρα έχουμε… (Ας μην προχωρήσουμε και  αδικήσουμε κάποιους ανθρώπους).  

Αλλά εκεί που λες ότι… αυτή η διοίκηση της ΕΠΟ τα έχει κάνει όλα (για πολλά εξ’ αυτών περιμένουμε και πολύ σοβαρές αποφάσεις και εξελίξεις) κάθε εβδομάδα (και δυο και τρεις φορές…) δίνει στην φίλαθλη κοινή γνώμη και ένα και δύο και τρία «πατήματα» για κριτική, αλλά και για χλευασμό.

Ο διασυρμός της εθνικής νέων στην Ελβετία τους οδήγησε να παραδεχθούν (με την ουσιαστική απόλυσή του) ένα απίστευτο λάθος με την πρόσληψη ενός προπονητή ο οποίος την τελευταία δεκαετία ανέλαβε ομάδα (Γ΄ εθνικής ομάδας) μία φορά. Δηλαδή αν δεν έχανε 10-0 η εθνική, η πρόσληψη θα ήταν σωστή και δίκαιη και αξιοκρατική;

Και ενώ το θέμα είναι πώς ο πρόεδρος της ΕΠΟ ενέκρινε μία τέτοια πρόσληψη για την οποία λέγεται και γράφεται σε όλη την Ελλάδα ότι μεσολάβησε συγγενής του Τζαλακώστα που προσφάτως ασχολείται μαζί με τον Ρανιέρι και με την εθνική ανδρών (φοβερά πράγματα γίνονται…) από το βράδυ της Δευτέρας «άγνωστοι» και για πολλές ώρες, στοχοποιούν νεαρούς διεθνείς που δήθεν… «έκαναν τα σόδομα και τα γόμορα στην Ελβετία».
Από το βράδυ της Δευτέρας όλη η Ελλάδα μαθαίνει ότι ο Πόζογου και ο Δώνης μάλλον θα τιμωρηθούν με αποκλεισμό από την εθνική γιατί έκαναν κάτι… τρομακτικό! Απίστευτη λάσπη που πέφτει με σκοπό!

Και τελικά μάθαμε ότι ο Πόζογλου έσπασε ένα τζάμι παίζοντας μπάλα στο ξενοδοχείο!

Επεδίωξαν (Δευτέρα βράδυ με τις γνωστές τους περίεργες διαρροές) να ρίξουν το βάρος στους παίκτες και σήμερα τρέχουν να τα μαζέψουν, ζητώντας την παραίτηση εκείνου που προσέλαβαν πριν ένα μήνα!

Τελικά… Τι άλλο θα δούμε με αυτούς της ΕΠΟ; Τι άλλο θα ακούσουμε; Τι άλλο μπορούν να κάνουν;

Για να μην ξεχαστούμε… Τώρα ο Σαρρής (και οι άλλοι) δεν θα φύγουν! Όχι βέβαια! Τώρα θα καθίσει και θα περιμένει! Θα τα ζήσει όλα όσα έρχονται! Εντός και εκτός γηπέδου! Και έχουν μαζευτεί τόσα πολλά…
*Πηγή: sportdog.gr*

Σίγουρα μπορούν καλύτερα!!

Ο Γιώργος Κογκαλίδης κουράστηκε από το ξεκατίνιασμα των δύο «μεγάλων» και προτείνει σε Γιαννακόπουλο – Αγγελόπουλους τρόπους για να περνούν δημιουργικά τον χρόνο τους... Καμιά δουλειά δεν είναι ντροπή και καμιά δουλειά δεν είναι εύκολη. Όσοι νομίζουν ότι η δουλειά του δημοσιογράφου -και δη του αθλητικού συντάκτη- είναι απλή, δεν έχουν παρά να ζήσουν 24 ώρες δίπλα μας για να αλλάξουν άποψη. Εσχάτως, η -έτσι κι αλλιώς- δύσκολη φύση της εργασίας μας, έχει γίνει… ανθυγιεινή. Και χωρίς να… κολλάμε ένσημα για "βαρέα και ανθυγιεινά", που λένε. Γιατί, ποιος λογικός άνθρωπος, που έχει φυσιολογική ζωή και δεν είναι… ισοβίτης, έχει τη διάθεση να διαβάζει καθημερινά τις δηλώσεις των δύο "μεγάλων" του ελληνικού μπάσκετ.
Αγγελόπουλοι κατά Γιαννακόπουλου και το αντίθετο. Γράφουν, γράφουν, γράφουν. Αλήθεια, ευκατάστατοι άνθρωποι, νέοι άνθρωποι, έξυπνοι άνθρωποι, πετυχημένοι στον επαγγελματικό χώρο, ιδιοκτήτες ΚΑΕ, δεν έχουν βρει καλύτερο τρόπο να περνούν δημιουργικά τον χρόνο τους; Ας πάνε ένα θέατρο βρε αδερφέ, ας κάνουν μια βόλτα με ελικόπτερο να δουν την Αθήνα από ψηλά, ας πάνε στα 1000 μέρη που αξίζει να πάει κανείς πριν πεθάνει, ας βρουν ένα χόμπι. Εμείς τί φταίμε;
Έχουν διαμάχη; Ας τη λύσουν στα δικαστήρια, αν κι εγώ δεν είμαι άνθρωπος των δικαστηρίων. Αφήστε που αν για όσα καταλογίζει η μια πλευρά κατά της άλλης, προβαίνουν σε δίκες (έστω και για το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμισης, ή της απλής δυσφήμισης), ή δικομανείς θα γίνουν, ή θα βρίσκονται πιο συχνά στην Ευελπίδων από τους επαγγελματίες δικηγόρους.
Ας βρουν διαφορετικούς τρόπου να λύσουν τις διαφορές τους. Να βάλουν "μπρα-ντε-φερ", να πάρουν τους συνεργάτες τους και να χωριστούν σε δύο ομάδες paintball, να διαγωνιστούν στο ποιος θα φάει περισσότερα hot dog, ή ποιος θα πιει περισσότερη μπύρα από το βαρέλι (τα τελευταία είναι "αμερικανιές"), ας προσπαθήσουν να τελειώσουν πρώτοι ένα παζλ με 1.000.000 κομμάτια, ή ας παίξουν μια παρτίδα τάβλι.
Κάντε κάτι, αλλά σταματήστε τις ανακοινώσεις. Δεν ξέρω πόσοι από εσάς εξακολουθούν να τις διαβάζουν, προσωπικά κουράστηκα με το ξεκατίνιασμα. Κι είναι τόσο πολλές οι αντεγκλήσεις, που κανείς δεν θυμάται ποιος ξεκίνησε τον καβγά.
Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος είχε δηλώσει "δάσκαλος στην αλητεία". Οι αδερφοί Αγγελόπουλοι εμφανίστηκαν με διαφορετικό προφίλ, αλλά αν υποθέσουμε ότι παρασύρθηκαν από τον ομόλογό τους στον Παναθηναϊκό, απλά παίζουν στο γήπεδό του. Κι αυτό -εκτός των άλλων- δεν είναι ό,τι πιο έξυπνο.
Οι αδερφοί Αγγελόπουλοι έχουν υιοθετήσει ως μέσο έκφρασης τη διαμαρτυρία, προσπαθώντας με αυτόν τον τρόπο να καλύψουν τις ευθύνες για τις απανωτές αποτυχίες. Ακολουθώντας τους σε αυτό το μονοπάτι του πολέμου, ο "νικητής" Γιαννακόπουλος μεταφέρει αλλού το κέντρο βάρους. Κι αυτό -εκτός των άλλων- δεν είναι ό,τι πιο έξυπνο.
Δεν ξέρω ποια από τις παραπάνω δύο εκδοχές ευχαριστεί τα μάτια και το μυαλό σας, όμως όποια κι αν διαλέξετε το συμπέρασμα είναι ίδιο. Αμφότεροι μιλούν πολύ, χωρίς να σκέφτονται ιδιαίτερα. Ούτε για το αν και κατά πόσο οδηγούν κάπου αυτές οι ανακοινώσεις (προσωπικά θαρρώ ότι έχουν μπει σε αδιέξοδο), ούτε για το αν και κατά πόσο ποτίζουν το δέντρο της αντιπαλότητας και της έχθρας.
Όχι, δεν ζω σε συννεφάκι, δεν πιστεύω ότι υπάρχει το υπόβαθρο αθλητικής παιδείας για να χειροκροτήσουν οι μεν τους δε, όμως αμφότεροι έχουν βάλει τόσα χρήματα, έχουν επιτυχίες να επιδείξουν, χωρίς να χρειάζεται να τραγουδήσουν τόσο παράτονα στις… χαμηλές νότες, για να ακουστούν στους πυρήνες των θερμοκέφαλων.
Οι διοικητικοί ηγέτες των δύο "αιώνιων" θα μπορούσαν να συμβάλλουν θετικά στο να προωθηθεί το μπάσκετ, ακολουθώντας τον δρόμο της κεντρικής διαχείρισης εσόδων, πιέζοντας (μαζί με το Δ.Σ. του ΕΣΑΚΕ) για μεταρρυθμίσεις υπέρ του σπορ, συμμετέχοντας σε επιτροπή που θα προσέγγιζε κεντρικά χορηγούς για το άθλημα, διοργανώνοντας φόρουμ για την πρόοδο και την ανάπτυξή του, μετατρέποντας εαυτούς σε πρεσβευτές του σπορ στην Ευρώπη και στον κόσμο γενικότερα.
Πέρα από τις ομαδικές (εν πολλοίς και ατομικές) διακρίσεις του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού, του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού, εντός κι εκτός συνόρων, θα άφηναν το στίγμα τους, αν για παράδειγμα προκαλούσαν μια γενικευμένη έρευνα και συζήτηση γύρω από έννοιες όπως το "κλειστό πρωτάθλημα", το "σάλαρι καπ" και άλλες.
Ποτέ δεν είναι αργά, αφού οι διοικητικοί ηγέτες είναι νέοι άνθρωποι. Δεν ξέρω αν είναι ικανοποιημένοι διαβάζοντας καθημερινά τις ανακοινώσεις τους στον Τύπο, η ταπεινή μου άποψη όμως, είναι πως σίγουρα μπορούν καλύτερα…*Πηγή: sportdog.gr*

Τη σκαπούλαρε η Χιλή με Βιντάλ!! (videos)

Σε ένα από τα αποψινά φιλικά μεταξύ εθνικών ομάδων, η Βολιβία πλησίασε την πρώτη εκτός έδρας νίκη της σε επτά χρόνια, αλλά αρκέστηκε σε 2-2 με τη Χιλή.
Προηγήθηκε με γκολ του Κάρλος Σαουσέδο στο 14ο λεπτό και στο 51ο, αλλά τα κέφια του 35χρονου φορ δεν αποδείχθηκαν αρκετά, καθώς στο 91ο ισοφάρισε ο Αρτούρο Βιντάλ με πέναλτι. Από την πλευρά του, ο Ιβάν Ουρτάδο επισημοποίησε την απόσυρσή του από την ενεργό δράση παίζοντας για 41 λεπτά στο 5-1 του Εκουαδόρ επί του Ελ Σαλβαδόρ, στο οποίο οι Χάοο Πλάτα και Ένερ Βαλένσια πέτυχαν από δύο γκολ.





Ακόμα, οι ΗΠΑ παραχώρησαν 1-1 στην Ονδούρα, που πήρε τη φιλική ισοπαλία με γκολ του Μέινορ Φιγκερόα στο 86ο λεπτό. Τέλος, σε φιλικό που έγινε στο Νιου Τζέρζεϊ των Ηνωμένων Πολιτειών, η Κολομβία κέρδισε τον Καναδά με 1-0 χάρη σε ωραίο γκολ του Χάμες Ροντρίγκες στο 75ο.






*Πηγή: onsports.gr*

Κόπα Σουνταμερικάνα: Ξεπέρασε τρελό γκολ του Εστογιάνοφ η Εστουντιάντες!! (videos)

Πανέμορφο γκολ με εκτέλεση φάουλ του Φαμπιάν Εστογιάνοφ ξεχώρισε στην ήττα της Πενιαρόλ με 2-1 από την Εστουντιάντες στην Αργεντινή.
Μάλιστα, το τέρμα του πρώην ακραίου χαφ του Πανιωνίου προσφέρει και μικρό προβάδισμα, από τη στιγμή που ο επαναληπτικός της σειράς για τη φάση των «16» του Κόπα Σουνταμερικάνα θα γίνει στην Ουρουγουάη. Σε άλλο σημερινό ματς της δεύτερης διασυλλογικής διοργάνωσης της Νότιας Αμερικής καταγράφηκε επίσης 2-1 υπέρ της γηπεδούχου στο πρώτο μισό σειράς, αφού ο Όσκαρ Ρομέρο πέτυχε δύο γκολ σε διάστημα τεσσάρων λεπτών για τη Σέρο Πορτένιο, που κέρδισε τη Λανούς.
Παρακάτω όλα τα αποτελέσματα:
Εστουντιάντες Λα Πλάτα – Πενιαρόλ 2-1 (12’ Χοακίν Κορέα, 95’ πέν. Γκίντο Καρίγιο – 64’ Φαμπιάν Εστογιάνοφ)
Σέρο Πορτένιο – Λανούς 2-1 (61’ Όσκαρ Ρομέρο, 64’ Όσκαρ Ρομέρο – 72’ Σαντιάγκο Σίλβα)
Και ο «χάρτης» του Κόπα Σουνταμερικάνα:
Τρίτος γύρος
1 – Ατλέτικο Νασιονάλ (Κολομβία)  – Βιτόρια (Βραζιλία) 2-2 & 16/10
2 – Μπόκα Τζούνιορς (Αργεντινή) – Ντεπορτίβο Καπιατά (Παραγουάη) 15 & 23/10
3 – Λιμπερτάδ (Παραγουάη) – Ρίβερ Πλέιτ (Αργεντινή) 16 & 22/10
4 – Σάο Πάολο (Βραζιλία) – Ουατσιπάτο (Χιλή) 1-0 & 15/10
5 – Εμελέκ (Εκουαδόρ)  – Γκοΐας (Βραζιλία) 1-0 & 15/10
6 – Εστουντιάντες Λα Πλάτα (Αργεντινή) – Πενιαρόλ (Ουρουγουάη) 2-1 & 22/10
7 – Σέρο Πορτένιο (Παραγουάη) – Λανούς (Αργεντινή) 2-1 & 21/10
8 – Μπαΐα (Βραζιλία) – Ουνιβερσιδάδ Βαγιέχο (Περού) 2-0 & 15/10
Προημιτελικοί
9 – Νικητές 8-1
10 – Νικητές 7-2
11 – Νικητές 6-3
12 – Νικητές 5-4
Ημιτελικοί
13 – Νικητές 12-9
14 – Νικητές 11-10
Τελικοί
Νικητές 13-14





*Πηγή: onsports.gr*

Γλίτωσε τα χειρότερα ο Γκοϊάν!!

Θλάση πρώτου προς δεύτερο βαθμό χαμηλά στη γάμπα έχει υποστεί ο Ντορίν Γκοϊάν, ο οποίος γλίτωσε σοβαρότερο τραυματισμό και δεν θα αγωνιστεί στο παιχνίδι του Αστέρα Τρίπολης με την Τότεναμ.

Γλίτωσε τα χειρότερα ο Γκοϊάν
Χωρίς τον Ντορίν Γκοϊάν θα αγωνιστεί ο Αστέρας Τρίπολης την επόμενη Πέμπτη κόντρα στην Τότεναμ για την 3η αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Europa League.

Ο Ρουμάνος αμυντικός έκανε μαγνητική τομογραφία και διαπιστώθηκε ότι έχει υποστεί θλάση πρώτου προς δεύτερο βαθμό χαμηλά στη γάμπα, κάτι που σημαίνει ότι θα μείνει εκτός δράσης για άλλες δέκα μέρες.

Η συγκεκριμένη είδηση προκάλεσε την… ανακούφιση του Στάικου Βεργέτη, αφού υπήρχαν φόβοι για μεγαλύτερη ζημιά και απουσία του από τις επόμενες υποχρεώσεις των Αρκάδων.

Από τη στιγμή που ο διεθνής αμυντικός δεν μπορεί να αγωνιστεί, στη θέση του θα πάει ο Ζησόπουλος και οι επιλογές για τα μετόπισθεν λιγοστεύουν, αφού και ο Τιέ Μπι είναι στα «πιτς» για τον επόμενο μήνα.

Από την πλευρά τους, οι Πάρα, Μπαράλες και Κιτόκο δεν μετείχαν στη χθεσινή προπόνηση, αλλά όλα δείχνουν ότι θα παίξουν στο σαββατιάτικο παιχνίδι.*Πηγή: sport-fm.gr*

«Έχει και η ΕΠΟ τις ευθύνες της»


Απαράδεκτη θεωρούν στον ΠΑΟΚ την τάση να τα… φορτώσουν όλα στους νεαρούς διεθνείς (όπως τον Στέλιο Πόζογλου), ενώ υποστηρίζουν ότι και η ΕΠΟ έχει τεράστιες ευθύνες για τη «δεκάρα» στην Ελβετία.

«Έχει και η ΕΠΟ τις ευθύνες της»
Στις προπονήσεις του ΠΑΟΚ επέστρεψε χθες ο Στέλιος Πόζογλου, ο οποίος ήταν στην αποστολή της Εθνικής Νέων και φέρεται να είναι εκ των πρωταγωνιστών στα επεισόδια που υπήρξαν στο ξενοδοχείο που είχε καταλύσει η «γαλανόλευκη» στην Ελβετία.

Ο νεαρός μέσος είχε τετ-α-τετ με τον Άγγελο Ανστασιάδη για τα όσα έγιναν στη Ζυρίχη και τον ντόρο που προκλήθηκε μετά την ιστορική ήττα με σκορ 10-0.

Ο 18χρονος άσος του «Δικεφάλου του Βορρά» παραδέχθηκε ότι έσπασε ένα τζάμι από παιχνίδι (κι όχι από νεύρα ή κάτι άλλο) και έτσι ενημερώθηκε εκτενώς για τη συμπεριφορά του μικρού ο έμπειρος τεχνικός.

Στον ΠΑΟΚ, όμως, δεν μπορούν να καταλάβουν γιατί η ΕΠΟ - ενώ έχει τεράστιες ευθύνες και για τη «δεκάρα» της Εθνικής Νέων- πετάει το... μπαλάκι σε νεαρούς παίκτες, όπως ο Πόζογλου και ο Τάσος Δώνης. Μάλιστα, εκείνο που λένε στην «ασπρόμαυρη» ΠΑΕ είναι «όχι στη στοχοποίηση μεμονωμένων παικτών».*Πηγή: sport-fm.gr*

Έτσι τους… ντόπαρε!!!

Πριν από τον αγώνα της ΑΕΚ με τον Παναιγιάλειο ο Τραϊανός Δέλλας έδειξε ένα εκπληκτικό βίντεο στους παίκτες του, οι οποίοι «ανέβηκαν» ψυχολογικά και μπήκαν για να παλέψουν στο… ρινγκ του Αιγίου.

Έτσι τους… ντόπαρε!
Τον τρόπο για να κάνει τους ποδοσφαιριστές του να μπουν και να… παλέψουν την περασμένη Κυριακή στο γήπεδο του Αιγίου βρήκε ο Τραϊανός Δέλλας.

Σύμφωνα με την «Ώρα των σπορ», ο Έλληνας τεχνικός και το τεχνικό επιτελείο της ΑΕΚ έφτιαξαν ένα βίντεο με ένδοξες στιγμές του παρελθόντος του συλλόγου, στο οποίο έβαλαν ως μουσική υπόκρουση το τραγούδι από την ταινία του «Ρόκι» με τίτλο «Gonna fly now» (θα πετάξουμε τώρα).

Οι παίκτες ενθουσιάστηκαν με τα όσα έβλεπαν στο βίντεο και ο 38χρονος προπονητής κατάφερε να περάσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το μήνυμα για τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να αγωνίζονται και να τιμούν τη φανέλα με τον δικέφαλο.

«Το επόμενο κομμάτι της ιστορίας, είστε εσείς», είπε ο Δέλλας στους παίκτες. Αυτό δείχνει ότι στην «Ένωση» δεν αφήνουν τίποτα στην τύχη του και θέλουν να βρίσκουν κάθε τρόπο για να «φτιάχνουν» τους παίκτες, πόσω μάλλον όταν πρόκειται για την πρεμιέρα της Football League – ενός πρωταθλήματος που εκτός από ανταγωνιστικό θυμίζετε και το σκληρό παιχνίδι του.

Για όποιον δεν ξέρει, αυτό είναι το τραγούδι…


*Πηγή: sport-fm.gr*

Σε αυτούς «ποντάρει»

Ικανοποιημένος από την άνοδο των Πράνιτς, Καρέλη και Μπούι, όπως και με την επάνοδο του Μάρκους Μπεργκ, παρουσιάζεται ο Γιάννης Αναστασίου εν όψει της επανέναρξης των υποχρεώσεων του Παναθηναϊκού.

Σε αυτούς «ποντάρει»
Αισιόδοξος ότι ο Παναθηναϊκός θα εμφανιστεί βελτιωμένος μετά τη διακοπή του πρωταθλήματος παρουσιάζεται ο Γιάννης Αναστασίου, ο οποίος έχει αρκετούς και σημαντικούς λόγους για να πιστεύει κάτι τέτοιο.

Όλο αυτό το διάστημα – που δεν υπάρχει αγωνιστική δράση στην Ελλάδα – ο 41χρονος δούλεψε σε αυτά που θέλει να περάσει στους παίκτες του.

Παράλληλα, ο Έλληνας τεχνικός είναι στην ευχάριστη θέση να βλέπει κάποιους ποδοσφαιριστές να βρίσκονται σε εξαιρετική κατάσταση εν όψει των κρίσιμων αγώνων με την Αϊντχόφεν και τον Ολυμπιακό, αλλά πριν υπάρχει το εντός έδρας με τον ΟΦΗ.

Στο Κορωπί επέστρεψε ο Πράνιτς, ο οποίος τα πήγε αρκετά καλά με την Κροατία, ενώ ανεβασμένος είναι και ο Καρέλης που σκόραρε στο ντεμπούτο του με την Εθνική Ελλάδας και χθες προσπαθούσε να βοηθήσει τη «γαλανόλευκη».

Παράλληλα, αγωνιστική άνοδο έχει σημειώσει και ο Μπούι, ο οποίος ήταν από τους καλύτερους στο φιλικό του «τριφυλλιού» με την Μπασακσεχίρ. Τέλος, ο Αναστασίου περιμένει και την επιστροφή του Μάρκους Μπέργκ, ο οποίος θα προσφέρει σημαντικές λύσεις στην επίθεση.*Πηγή: sport-fm.gr*

Ξεχώρισε πάλι ο Παπανικολάου!!

Νέα καλή εμφάνιση του Κώστα Παπανικολάου με τους Ρόκετς. Καλή παρουσία Καλάθη-Κουφού στους Γκρίζλις. Θέλει χρόνο το «πείραμα» Αντετοκούνμπο.

Ξεχώρισε πάλι ο Παπανικολάου
Οι Ρόκετς έχασαν με 117-98 από τους Πέλικανς στη Νέα Ορλεάνη, αλλά ο Κώστας Παπανικολάου έδειξε και πάλι ότι μπορεί να πετύχει στο ΝΒΑ. Ο 24χρονος φόργουορντ ήταν ο κορυφαίος των «ρουκετών», που έπαιξαν και πάλι χωρίς Χάρντεν και Χάουαρντ. Σε 25:28 και παίζοντας στην πρώτη πεντάδα, ο «Παπ» είχε 13 πόντους με 3/3 βολές και 5/8 δίποντα, 2 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 2 κλεψίματα και 1 λάθος. Ο Άντονι Ντέιβις με 26 πόντους και 8 ριμπάουντ ξεχώρισε από τους νικητές.

Οι Γκρίζλις ηττήθηκαν με 117-107 από τη Θάντερ στην Οκλαχόμα με τους δύο ομογενείς της ομάδας να έχουν θετική παρουσία. Ο μεν Κώστας Κουφός έπαιξε από την αρχή και είχε 7 πόντους (3/4 δίποντα, 1/2 βολές), 4 ριμπάουντ, 1 ασίστ και 1 λάθος σε 23:01 αν και αντιμετώπισε πρόβλημα με φάουλ (5). Ο δε Νικ Καλάθης σε 15:22 είχε 9 πόντους (4/4 δίποντα, 1/2 βολές), 1 ασίστ και 1 κλέψιμο. Ο Τζέρεμι Λαμπ με 23 και ο Στίβεν Άνταμς με 22 πόντους ήταν οι κορυφαίοι των νικητών που παίζουν χωρίς τον τραυματία Κέβιν Ντουράντ, ενώ ο Ράσελ Γουέστμπρουκ είχε 14 πόντους και 12 ασίστ.

Ο Τζέισον Κιντ τόλμησε να δώσει αρκετά λεπτά συμμετοχής στον Γιάννη Αντετοκούνμπο σε θέση πλέι μέικερ, αλλά το «πείραμα» έδειξε να χρειάζεται χρόνο. Οι Μπακς έχασαν με 106-100 στο Κλίβελαντ από τους Καβαλίερς, που δεν είχαν μεν τους Λεμπρόν και Ίρβινγκ, αλλά έναν εξαιρετικό Κέβιν Λοβ με 25 πόντους. Ο διεθνής γκαρντ/φόργουορντ σε 22:36 είχε 4 πόντους (4/4 βολές, 0/4 δίποντα, 0/1 τρίποντο), 1 τάπα, 1 λάθος και 5 φάουλ, ενώ από την ομάδα του ξεχώρισε ο ρούκι Τζαμπάρι Πάρκερ με 18 πόντους.

Στα άλλα δύο φιλικά της ημέρας, οι Χοκς πέρασαν με 109-103 από το Μαϊάμι με 23 πόντους του Πολ Μίλσαπ, ενώ ο Κρις Μπος είχε 22 και ο Ντουέιν Ουέιντ για τους πρωταθλητές της Ανατολής, που έχουν 0-4 στα φιλικά τους μέχρι τώρα. Οι Νικς επικράτησαν 84-77 των Σίξερς στη Φιλαδέλφεια με 17 πόντους του Καρμέλο Άντονι.*Πηγή: sport-fm.gr*

Τετ-α-τετ Ρανιέρι με Σαρρή!

Συζήτηση 20 λεπτών είχαν μετά το ματς με τη Β. Ιρλανδία οι Κλαούντιο Ρανιέρι-Γιώργος Σαρρής. Ο πρόεδρος της ΕΠΟ κι ο Ιταλός συμφώνησαν ότι χρειάζεται ψυχραιμία και ξεκαθαρίστηκε ότι συνεχίζουν μαζί.

Τετ-α-τετ Ρανιέρι με Σαρρή
Τα αίτια της κάκιστης εμφάνισης της Εθνικής και της νέας ήττα από τη Βόρειο Ιρλανδία συζήτησαν μετά το τέλος του αγώνα οι Γιώργος Σαρρής και Κλαούντιο Ρανιέρι.

Ο πρόεδρος της ΕΠΟ και ο Ιταλός τεχνικός είχαν συνάντηση στ’ αποδυτήρια, όπου και συνομίλησαν για περισσότερα από 20 λεπτά.

Αφού αναφέρθηκαν λοιπόν στην κατάσταση της ομάδας και συμφώνησαν ότι χρειάζεται ψυχραιμία για ν’ ανατραπεί, έγινε εκ νέου σαφές ότι δεν τίθεται θέμα αποχώρησης του προπονητή και ότι θα συνεχίσει κανονικά στη θέση του. *Πηγή: sport-fm.gr*

Με το μυαλό (και) στα κρίσιμα!!

Τα πλάνα του για το προσεχές παιχνίδι του Ολυμπιακού με τον Εργοτέλη, αλλά και εκείνα που ακολουθούν με Γιουβέντους και Παναθηναϊκό καταστρώνει ο Μίτσελ. Πώς θα μοιράσει το χρόνο ο Ισπανός.

Με το μυαλό (και) στα κρίσιμα
Τα τελικά του πλάνα για το προσεχή παιχνίδι με τον Εργοτέλη, έχοντας στο μυαλό του το κρίσιμο ματς με τη Γιουβέντους και το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, καταστρώνει ο Μίτσελ.

Σταδιακά στη διάθεση του Ισπανού τεχνικού θα επιστρέψουν και οι διεθνείς, με τους Ντουρμάζ και Αφελάι να προέρχονται από καλές εμφανίσεις με τις εθνικές τους ομάδες.

Από εκεί και πέρα, όμως, ο 52χρονος προπονητής επιθυμεί να διαπιστώσει σε τι κατάσταση είναι και οι υπόλοιποι διεθνείς, οι οποίοι θα έχουν τη σχετική κούραση από τις υποχρεώσεις τους με τα αντιπροσωπευτικά συγκροτήματα των χωρών τους.

Για αυτό τον λόγο είναι αρκετά πιθανό ο Μίτσελ να προχωρήσει σε ροτέισον στο παιχνίδι της Κρήτης. Σημαντικό ρόλο θα παίξει και η κατάσταση των τραυματιών.

Ο Φουστέρ αναμένεται να μπει στη σημερινή προπόνηση και ενδέχεται να παίξει ως βασικός. Ρυθμό ανεβάζουν και οι Μπενίτες, Διαμαντάκος, ενώ θα γίνει δοκιμή και με τον Ντοσεβί.*Πηγή: sport-fm.gr*

Καρέ-καρέ το… χάος στο Σερβία-Αλβανία!! (pics)

Δείτε φωτογραφίες απ' τον... χαμό που ακολούθησε το απίθανο περιστατικό στο γήπεδο της Σερβίας, που οδήγησε σε επεισόδια και οριστική διακοπή του ματς με την Αλβανία για τα προκριματικά του Euro 2016.

Καρέ-καρέ το… χάος στο Σερβία-Αλβανία! (pics)
inner

inner

inner

inner

inner

inner

inner

inner

inner

inner

inner

inner

inner

inner

inner

inner

inner

inner

inner

inner
*Πηγή: sport-fm.gr*