Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2014

Ο Αλμπέρτο Τζακερόνι στον Arena FM!!

398552-alberto-zaccheroni
Στον Arena FM 89,4 φιλοξενήθηκε ο σπουδαίος Ιταλός προπονητής, Αλμπέρτο Τζακιερόνι. Μίλησε μεταξύ άλλων για το Μουντιάλ της Βραζιλίας, την Ελληνική ομάδα, τον Κλαούντιο Ρανιέρι και το Φιορεντίνα – ΠΑΟΚ.
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στον Arena FM:
Για το Μουντιάλ της Βραζιλίας:
«Ήταν ένα… ανώμαλο Μουντιάλ όπου πολλές σπουδαίες ομάδες δεν είχαν δυνάμεις για να είναι όσο ποδοσφαιρικές μπορούν. Είδα σπουδαίες ομάδες να μην ρισκάρουν καθόλου και να περιμένουν τα τελευταία γκολ για να πετύχουν κάποιο γκολ».
Για το παιχνίδι που αντιμετώπισε την Ελλάδα από τον πάγκο της Ιαπωνίας:
«Εμείς δεν καταφέραμε να φτάσουμε σε υψηλό επίπεδο. Η Ελλάδα ήταν πολύ συμπαγής, πολύ έτοιμη και έδειξε και πολύ καρδιά. Πραγματικά οι Έλληνες εντυπωσίασαν και παίκτες όπως ο Τοροσίδης και ο Μανωλάς πήραν μεταγραφή στην Ιταλία. Το να παίξουν Έλληνες στην Ιταλία στο παρελθόν ήταν κάτι πολύ σπάνιο».
Για το ποδόσφαιρο της Ιαπωνίας:
«Είμαι χαρούμενος που έζησα μια σπάνια εμπειρία και σε επίπεδο ζωής και ποδοσφαιρικά. Είδα μια ποδοσφαιρική σχολή που και με τη βοήθεια τη δική μου τώρα έχει κάνει βήματα. Η Ιαπωνία δεν κατάφερε να περάσει στην επόμενη φάση καθώς δεν είχε εμπειρία αλλά είμαι σίγουρος πως στο επόμενο Μουντιάλ θα τα καταφέρει».
Για τον Κλαούντιο Ρανιέρι:
«Μέχρι το 2010 και εγώ προπονούσα μόνο ομάδες αλλά τα πήγα πάρα πολύ καλά στην Ιαπωνία. Κανείς δεν γεννιέται έτοιμος. Ο Ρανιέρι είναι μια ισχυρή προσωπικότητα, από τους καλύτερους προπονητές στην Ιταλία και θα δείξει στο μέλλον πως η Ελλάδα έκανε μια πολύ σωστή επιλογή. Είναι ένας από τους καλύτερους στη Ευρώπη και λίγες ομάδες έχουν προπονητή τέτοιου επιπέδου. Έχει τεράστια εμπειρία και έχει δουλέψει με πάρα πολύ ικανούς προπονητές. Ήρθε μόλις τώρα και προσπαθεί να αναπτύξει το έργο του και την δουλειά του. Έχει ακόμα να μάθει τους παίκτες και το ποδόσφαιρο και δεν πρέπει να… «σκοτώνεις» έναν προπονητή μέσα στους πρώτους δύο μήνες. Μόνο καλά μπορεί να τα πάει».
Για το αν είχε ποτέ πρόταση από Ελληνική ομάδα:
«Ποτέ δεν είχα πρόταση από Ελληνική ομάδα. Πριν από 6-7 χρόνια η Καβάλα είχε ενδιαφερθεί αλλά δεν υπήρχαν οι προϋποθέσεις για να έρθω εκεί. Δεν πιστεύω πως είμαι ακριβός. Πάντα έβαζα μπροστά τις προϋποθέσεις και μετά το οικονομικό κομμάτι».
Για το τι γνωρίζει για το Ελληνικό ποδόσφαιρο:
«Παρακολουθώ όσο μπορώ. Η οικονομική κρίση έχει χτυπήσει το Ελληνικό ποδόσφαιρο και μεγάλες ομάδες. Στην Ελλάδα βλέπουν το Καμπιονάτο ενώ στην Ιταλία είναι δύσκολο να παρακολουθήσουμε το Ελληνικό πρωτάθλημα».
Για το ΠΑΟΚ – Φιορεντίνα:
«Για τον ΠΑΟΚ δεν ξέρω πολλά αλλά γνωρίζω πως είναι μια συμπαγή ομάδα, πονηρή, δεν κάνει λάθη και ξέρει τι να κάνει μέσα στο γήπεδο. Η Φιορεντίνα δεν είναι όπως την τελευταία τριετία αλλά φέτος προσπαθεί να πετύχει γκολ με τεχνική».
*Πηγή: arenafm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: