Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2014

Ρανιέρι: «Πρέπει να γνωριστούμε καλύτερα»

Πίστωση χρόνου -ώστε να γνωριστεί ως σύνολο- είναι αυτό που χρειάζεται η Εθνική, σύμφωνα με τον Κλαούντιο Ρανιέρι. Ο Ιταλός απέδωσε την ήττα απ’ τη Β. Ιρλανδία σε έλλειψη συγκέντρωσης κι ομαδικότητας.

Ρανιέρι: «Πρέπει να γνωριστούμε καλύτερα»
Ψύχραιμος προσπάθησε να φανεί ο Κλαούντιο Ρανιέρι μετά την οδυνηρή ήττα της Εθνικής από τη Β. Ιρλανδία (2-0).

Ο Ιταλός τεχνικός απέδωσε το νέο άσχημο αποτέλεσμα σε έλλειψη συγκέντρωσης και σημείωσε ότι το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα θα πρέπει να παίξει περισσότερο ως ομάδα.

Σημείωσε, δε, ότι χρειάζεται χρόνος όταν πρέπει ν’ αλλάξεις τα πάντα και χαρακτήρισε αναγκαίο σε αυτό το διάστημα παίκτες και προπονητής να γνωριστούν καλύτερα μεταξύ τους.


Αναλυτικά όσα είπε ο Ρανιέρι στη συνέντευξη Τύπου

Για το παιχνίδι: «Κάναμε κακή αρχή γιατί δεν ήμασταν συγκεντρωμένοι. Το ματς έγινε δύσκολο. Έπρεπε να παίξουμε απέναντι σε μια συμπαγή ομάδα. Αν και είπαμε να προσέξουμε τις αντεπιθέσεις, έτσι δεχτήκαμε το δεύτερο γκολ. Δεν είχαμε ισορροπία στην μεσαία γραμμή. Την είχαμε δει και ξέραμε πως έπρεπε να προσέξουμε αντεπιθέσεις και στημένες φάσεις. Δεχτήκαμε το γκολ με έναν τέτοιο τρόπο. Το ίδιο πάθαμε και στη Φινλανδία. Είναι απίστευτο το ότι έγινε το ίδιο πράγμα».

Για τις αποδοκιμασίες και το μέλλον: «Όταν πρέπει να αλλάξεις τα πάντα σε μια ομάδα, δεν μπορείς να το κάνεις άμεσα και ταυτόχρονα. Πρέπει να βρεις τις σωστές λύσεις και τους σωστούς παίκτες. Όλα είναι ανοιχτά. Χρειάζεται χρόνος. Κάποιοι παίκτες δείχνουν να μπορούν να αντεπεξέλθουν. Πρέπει να παίξουμε περισσότερο μαζί και να γνωριστούμε καλύτερα μεταξύ μας. Να γίνουμε ομάδα. Έχουμε ακόμη πολλά ματς. Υπάρχουν 21 βαθμοί και πρέπει να περιμένουμε».

Για το αν νίκησε η Βόρεια Ιρλανδία ή αν έχασε η Ελλάδα το ματς: «Η αλήθεια είναι στη μέση. Ξέραμε πώς θα παίξουν αλλά δεν αντιδράσαμε. Από την άλλη εκείνοι έκαναν το δικό τους παιχνίδι και έχουν μερίδιο για την επιτυχία».

Για την αντικατάσταση του Αθανασιάδη: «Ο Κλάους έπαιξε πολύ καλά. Βοήθησε και είναι μοντέρνος επιθετικός με πολύ καλές κινήσεις αλλά ένιωσε ενοχλήσεις κι έπρεπε να αντικατασταθεί, όπως και ο Βύντρα».

Για το αν η Ελλάδα μπορεί να παίξει επιθετικά όπως θέλει ο ίδιος: «Όταν κάνω λάθος, το αναγνωρίζω. Αν δω πως δεν μπορεί να παίξει επιθετικά, θα αναλάβω και την ευθύνη που μου αναλογεί. Αν παίζαμε με την μπάλα κάτω θα λέγαμε πως χάσαμε λόγω στημένων φάσεων και αντεπιθέσεων. Άρα χάσαμε όχι επειδή δεν ήμασταν καλοί, αλλά ήταν θέμα συγκέντρωσης. Οι παίκτες μου έδωσα ό,τι είχαν ατομικά αλλά όχι ως ομάδα. Οι αντίπαλοί μας έπαιξαν καλύτερα ως ομάδα».

Για το λίγο χρόνο που είχε στη διάθεσή του και τα πειράματα στην ενδεκάδα: «Το πρόβλημα είναι ο χρόνος όταν θες να αλλάξεις τη φιλοσοφία. Κάποια πράγματα θα πάνε καλά κάποια κακά. Εγώ μένω στα καλά. Δεν έχουμε χρόνο μαζί. Είδα τα λάθη που έγιναν και μπορώ να τα πω στους παίκτες μου, αλλά θα τους δω σε ένα μήνα. Επίσης και δικά μου λάθη».

Για το γεγονός πώς ξεκίνησε το ματς με μόνο δύο παίκτες στον άξονα: «Το πρόβλημα δεν είναι πόσοι έπαιζαν στα χαφ. Δεν ήμασταν συγκεντρωμένοι και αυτό φάνηκε στα γκολ που δεχτήκαμε. Υπήρχε ανισορροπία σε όλο το γήπεδο. Είναι ζήτημα προσοχής και όχι πόσοι αγωνίζονται στον άξονα. Άλλωστε δεχτήκαμε ένα γκολ με δύο παίκτες στον άξονα και ένα ενώ παίζαμε με τρεις.

Πρέπει να μείνουμε συγκεντρωμένοι στην άμυνα και να μην δεχόμαστε γκολ. Παίξαμε με δύο επιθετικούς που θα έπρεπε να γυρίζουν να βοηθούν . Στην επίθεση δεν πέρασαν οι σωστές πάσες και πρέπει να δουλέψουμε για να βρούμε τις σωστές πάσες που θα μας επιτρέψουν να σκοράρουμε».

Δεν υπάρχουν σχόλια: