Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2014

Τοροσίδης: «Δεν έχουμε ψυχή…»

Καμία διάθεση για δικαιολογίες δεν έδειξε ο Βασίλης Τοροσίδης. Ο αρχηγός της Εθνικής παραδέχθηκε ότι η εικόνα της είναι τραγική και χαρακτήρισε ως μεγάλη διαφορά σε σχέση με πριν ότι δεν δείχνει ψυχή

Τοροσίδης: «Δεν έχουμε ψυχή…»
Δεν κρύφτηκε πίσω απ’ το δάχτυλό του ο Βασίλης Τοροσίδης μετά τη νέα ήττα της Εθνικής μας από τη Βόρεια Ιρλανδία (2-0).

Ο εκ των αρχηγών του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος απέφυγε να ψάξει για δικαιολογίες και παραδέχθηκε ότι η εικόνα της ομάδας είναι τραγική.

Αφού σημείωσε λοιπόν ότι εκείνο που λείπει περισσότερο σε σχέση με πριν είναι η ψυχή και τόνισε ότι η ευθύνη βαραίνει άπαντες, ξεκαθάρισε πως μόνο αν βγάλει το πάθος περασμένων διοργανώσεων θα προλάβει να πάει στο Euro.


Αναλυτικά οι δηλώσεις του Τοροσίδη

«Τα βλέπει ο κόσμος, τι να περιγράψω. Δεν μπορείς να αλλάξεις τη γνώμη του κόσμου. Η ομάδα δεν έχει αρχή, μέση και τέλος. Δεν θα κρυφτώ πίσω από το δάχτυλο μου. Δεν το έκανα ποτέ και δε θα το κάνω και τώρα. Η εικόνα της ομάδας είναι τραγική και φταίμε όλοι. Θα πρέπει συζητήσουμε μεταξύ μας να δούμε τι φταίει.

Δεν είναι δικαιολογία ότι έχει αλλάξει η μισή ομάδα από το Μουντιάλ. Όντως χρειάζεται χρόνος, αλλά δυστυχώς δεν έχουμε αυτό το χρόνο. Είμαστε η Ελλάδα που έχει πάρει μέρος σε πέντε διοργανώσεις τα τελευταία 12 χρόνια. Ο κόσμος έχει προσδοκίες και δεν υπάρχουν δικαιολογίες.

Υπάρχουν περιθώρια, αλλά δε θέλω να δώσω πιθανότητες. Υπάρχουν επτά ματς, αλλά δε με προβληματίζει αυτό. Με προβληματίζει η εικόνα της ομάδας. Αν δεν αλλάξει, δεν θα περάσουμε. Έχω πάρει μέρος σε όλες τις διοργανώσεις και αυτή η ομάδα είχε πάντα ψυχή. Στα μέχρι τώρα παιχνίδια όμως δεν έχει δείξει ψυχή. Αν δεν κάνουμε αυτό, δεν θα πάμε στη Γαλλία.

Δε θα κρίνω ούτε τον προπονητή, ούτε κανένα συμπαίκτη μου. Και στο Μουντιάλ -μετά τον αγώνα με την Ιαπωνία- είχαμε περάσει επειδή δείξαμε ψυχή. Δεν παίζαμε μεγάλη μπάλα, είχαμε όμως αυτό. Τώρα δεν το είχαμε -ειδικά στα δυο παιχνίδια στην έδρα μας. Πρέπει εμείς οι παίκτες πρώτα να ξυπνήσουμε και να δώσουμε την ψυχή μας. Και αν δεν περάσουμε, τουλάχιστον να προσπαθήσουμε. Εμείς σήμερα είμαστε, αύριο δεν είμαστε. Το θέμα είναι να καταφέρουμε να προκριθεί η Εθνική»
.

Δεν υπάρχουν σχόλια: