Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2014

Η ανάγκη να «κερδίσει» παίκτες ο Ολυμπιακός!!

Ο Διονύσης Δελλής γράφει για την ανάγκη του ροτέισον στον Ολυμπιακό, ώστε να βγει το δύσκολο πρόγραμμα και τους παίκτες που πρέπει να «κερδίσει» ο Μίτσελ.
Ξεκινά λοιπόν και επίσημα η αντίστροφη μέτρηση για την επιστροφή στην δράση. Οι διεθνείς γυρίζουν από σήμερα στον Ρέντη και ο Ολυμπιακός έπειτα από δύο εβδομάδες υποχρεωτικής «ανάπαυσης» ανεβάζει εκ νέου την ένταση. Για όσα έρχονται. Και κυρίως για το «καυτό διάστημα» 18/10-4/11 όταν τον περιμένουν έξι ματς (Τα δύο με την Γιουβέντους, εκείνα με Εργοτέλη, Παναθηναϊκό και Τρίπολη για την Σούπερ Λιγκ και ελέω προγράμματος ο Πανιώνιος για το κύπελλο) που θα κρίνουν πολλά.
ADVERTISEMENT
Τα δύο με τους Ιταλούς θα ορίσουν το... μονοπάτι της Ευρώπης. Και εκείνα του πρωταθλήματος θα δείξουν αν οι Ερυθρόλευκοι είναι έτοιμοι για την «αντεπίθεση» εγχώρια έπειτα από ένα μέτριο ξεκίνημα (με 5 χαμένους βαθμούς σε ισάριθμα ματς). Γνωστά είναι όλα αυτά. Και γνωστή και η πίεση που δέχεται ο Ολυμπιακός κάθε χρόνο τέτοια εποχή επιχειρώντας ταυτόχρονα εντός και εκτός συνόρων. Προφανώς ο Μίτσελ είναι της άποψης ότι «κάθε ματς στην ώρα του». Όπως επίσης ο Ισπανός ξέρει και τα σημεία που θα πρέπει να βελτιώσει την εικόνα της ομάδας του. Για να αλλάξει την «τελευταία εντύπωση» όπως εκείνη έμεινε από τις αναμετρήσεις με Ατρόμητο και Μάλμε.
Και αν κάποιοι σπεύσουν να μιλήσουν για την λειτουργία της άμυνας ή για την «απαίτηση» ο Ολυμπιακός να ξαναβάλει στο χορτάρι «κανονικούς εξτρέμ» που θα του δώσουν άλλη ποιότητα στην δημιουργία; Νομίζουμε ότι ο 51άχρονος προπονητής, αξιολογώντας τις ανάγκες της ομάδας του, το πιάνει από αλλού το όλο θέμα. Από αυτό που δεν του έχει προκύψει ως τώρα, είτε λόγω των πολλών τραυματισμών, είτε λόγω της απόπειρας οι Ερυθρόλευκοι να βρουν μια ώρα αρχύτερα μια πρώτη «ομοιογένεια». Από την «ενεργοποίηση» του όπλου που ακούει στο όνομα «ρόστερ». Έχει δεδομένα το καλύτερο υλικό στην Ελλάδα, ο πρωταθλητής. Και η δύναμη του πρωτίστως είναι ποσοτική. Μπορεί να βρει λύσεις 11άδας σχεδόν από όλους. Κάτι που δεν το συναντάς αλλού στην Σούπερ Λιγκ.
Προς το παρόν όμως, το παραπάνω «συμπέρασμα» είναι θεωρητικό. Πρακτικά ο Ολυμπιακός εξαιρώντας το ματς κυπέλλου με την Παναχαϊκή «ποντάρει» σε συγκεκριμένα πρόσωπα. Ρομπέρτο, Ομάρ, Μποτία, Αμπιντάλ, Μαζουακού, Μιλιβόγιεβιτς, Ντινγκά, Μανιάτης, Κασάμι, Τσόρι, Αφελάι, Ντουρμάζ, Μήτρογλου. Και αυτό επιβεβαιώνεται και από τους αριθμούς. Διότι οι συγκεκριμένοι 13 είναι και οι πρώτοι ως τώρα σε χρόνο συμμετοχής.
Οι επόμενοι; Ο Διαμαντάκος ξεκίνησε φουριόζος αλλά ήδη έχει περιοριστεί αισθητά (και θα ήταν ακόμη πιο έντονο αυτό αν δεν είχε τραυματιστεί ο Μπενίτες). Ο Φουστέρ προφανώς και θα ήταν πολύ ψηλά στις επιλογές του κόουτς αν δεν είχε υποστεί ήδη δύο θλάσεις. Ο Αυλωνίτης παίρνει «υποχρεωτικό» χρόνο σαν τρίτος στόπερ για την ανάγκη του rotation με τον Σιόβα να έχει και εκείνος δύο μυϊκούς τραυματισμούς ως τώρα. Τον Ντοσεβί, τον Γκαζαριάν τον Μπουχαλάκη, τον Σαλίνο σχεδόν τους ξεχάσαμε (οι δύο πρώτοι βέβαια ήταν αρκετό καιρό τραυματίες), τον Φορτούνη καλά-καλά δεν τον έχουμε δει ακόμη (όπως δεν προλάβαμε να δούμε και τον Μπενίτες).
Το... μισό ρόστερ της ομάδας λοιπόν «περιμένει» να βρεθεί στις επιλογές του προπονητή. Και ο κόουτς με τη σειρά του «περιμένει» αυτό το μισό ρόστερ να ενταχθεί για να δώσει λύσεις σε μια χρονική περίοδο όπου οι αγωνιστικές υποχρεώσεις είναι μαζεμένες, συνεχόμενες και πολύ απαιτητικές. Αν ο Ολυμπιακός δεν βάλει και άλλους στο «κόλπο» άμεσα δύσκολα θα καταφέρει να αντέξει αυτό που τον περιμένει με βάση το πρόγραμμα. Ακριβώς λοιπόν επειδή ο Μίτσελ το ξέρει καλά όλο το παραπάνω ετοιμάζεται από το Σάββατο και όλας να «ανοίξει» το ροτέισον του. Έτσι όπως είναι το 8ήμερο Σάββατο-Κυριακή, οι διεθνείς και οι «βασικοί» μπορούν να πάρουν ανάσες με τον Εργοτέλη.
Για να έχουν δυνάμεις να παίξουν σερί με Γιουβέντους και Παναθηναϊκό. Με βάση λοιπόν όσα κυκλοφορούν στο ρεπορτάζ, ο Σαλίνο (αντί Ομάρ), ο Αυλωνίτης (αντί Αμπιντάλ), ο Φορτούνης (αντί-Κασάμι!), ο Φουστέρ, ο Μπουχαλάκης, ο Μπενίτες, ακόμη και ο Βέργος (!) διεκδικούν χρόνο συμμετοχής. Άλλοι σαν βασικοί κόντρα στον Εργοτέλη και άλλοι σαν παίκτες που θα έρθουν από τον πάγκο. Δεν γίνεται ο Μήτρογλου που έπαιξε 90 λεπτά χθες, να παίξει άλλα 270΄ με Εργοτέλη, Γιουβέντους, Παναθηναϊκό σε οκτώ ημέρες. Ούτε βέβαια ο Αφελάι, ο Ομάρ, ο Ντουρμάζ, ο Κασάμι, ο Μανιάτης, ο Ντινγκά που έρχεται από την Αφρική να βγάλουν αυτό το πρόγραμμα χωρίς... ανάσα. Επιβάλλονται οι «αλλαγές». Επιβάλλεται ο προπονητής να «κερδίσει» παίκτες. Και αυτή την «ανάγκη» θα θελήσει να κάνει «πράξη» σύμφωνα με το ρεπορτάζ.

ΟΙ... ΚΟΚΚΙΝΟΙ ΧΡΟΝΟΙ
ΟΝΟΜΑ                            ΣΥΜ.                      ΧΡ΄
Ρομπέρτο                            7                           663΄
Μαζουάκου                         7                           606΄
Ελαμπντελαουί                   6                           569΄
Αμπιντάλ                            6                           569΄
Κασάμι                               7                           557΄
Μποτία                               6                           521΄
Τσόρι                                  7                           496΄
Μιλιβόγιεβιτς                      5                           471΄
Μήτρογλου                         5                           398΄
Ντινγκά                               6                           383΄
Αφελάι                                5                           372΄
Μανιάτης                            4                           344΄
Ντουρμάζ                           6                           326΄
Διαμαντάκος                       5                           310΄
Αυλωνίτης                          3                           281΄
Μπενίτες                             5                           198΄
Φουστέρ                             3                           161΄
Γιαννούλης                         3                           160΄
Ντοσεβί                              2                           140΄
Μπουχαλάκης                    3                           129΄
Φορτούνης                         2                           107΄
Σαλίνο                                1                           94΄
Μέγιερι                               1                           93΄
Βούρος                               1                           93΄
Σιόβας                                1                           85΄
Γκαζαριάν                           2                           80΄
Βέργος                               1                           20΄

*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: