Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2014

Μεγάλη αλλαγή στο NBA!!

Δοκιμαστικό πείραμα θα πραγματοποιηθεί στο ματς ανάμεσα σε Νετς και Σέλτικς πριν την αγωνιστική περίοδο του NBA. Συγκεκριμένα, ο χρόνος θα πέσει στα 44 λεπτά (είναι 48)! Αλλαγές και στα τάιμ άουτ.

Μεγάλη αλλαγή στο NBA!
Νέα δεδομένα φαίνεται πως θα μπουν στον μαγικό κόσμο του NBA, καθώς εξετάζεται πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο μείωσης της διάρκειας των αγώνων.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε επισήμως της Τρίτη (14/10), ο αγώνας της Κυριακής (19/10) ανάμεσα σε Μπρούκλιν Νετς και Μπόστον Σέλτικς -πριν την έναρξη της κανονικής αγωνιστικής περιόδου του πρωταθλήματος- θα ολοκληρωθεί στα 44 λεπτά (τέσσερα 11λεπτα), ενώ με τα τωρινά δεδομένα ένα ματς NBA διαρκεία 48 λεπτά (τέσσερα 12λεπτα)!

«Σε πρόσφατη σύσκεψη που είχαμε με τους προπονητές, είχαμε μια συζήτηση σχετικά με την διάρκεια των αγώνων και αποφασίσαμε πως θα δοκιμάσουμε να τη μειώσουμε», ήταν η τοποθέτηση του προέδρου του NBA, Ροντ Θορν.

Επιπλέον, δεδομένης αυτής της αλλαγής, αναμένεται να υπάρχει μια διαφοροποίηση και στα τάιμ άουτ που δικαιούται να έχει η κάθε ομάδα.

Πλέον, θα επιτρέπονται μέχρι δύο τάιμ άουτ σε κάθε περίοδο (το πρώτο σε «νεκρό» χρόνο κάτω από τα 6:59 και το δεύτερο πάλι σε «νεκρό» χρόνος κάτω από τα 2:59). Υπενθυμίζεται πως στο 48λεπτο παιχνίδι, υπήρχε δικαίωμα και για τρίτο τάιμ άουτ στην δεύτερη και την τέταρτη περίοδο. *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: