Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2014

Πορεία στη σερβική πρεσβεία οργανώνουν Αλβανοί εξτρεμιστές!

Φόβοι για αναζωπύρωση της αλβανοσερβικής κόντρας για το Κοσσυφοπέδιο

Πορεία στη σερβική πρεσβεία οργανώνουν Αλβανοί εξτρεμιστές
Τα χθεσινά γεγονότα στο γήπεδο του Βελιγραδίου συνεχίζουν να βρίσκονται στο επίκεντρο των μέσων μαζικής ενημέρωσης στην Αλβανία, που κάνουν λόγο για «παράσταση ντροπής» της Σερβίας με αφορμή τα όσα διαδραματίστηκαν κατά τη διάρκεια του χθεσινού αγώνα ποδοσφαίρου μεταξύ της Σερβίας και της Αλβανίας, στο Βελιγράδι, για τα προκριματικά του EURO 2016.

Στο αεροδρόμιο Μητέρα Τερέζα των Τιράνων, πάνω από 5.000 άνθρωποι, κρατώντας αλβανικές σημαίες και σημαίες της «μεγάλης Αλβανίας» ανά χείρας και φωνάζοντας υβριστικά συνθήματα κατά της Σερβίας, υποδέχθηκαν σαν ήρωες, λίγα λεπτά πριν από τις 3:30 τα ξημερώματα, τους παίκτες της αλβανικής ομάδας.

Η αστυνομία είχε μπλοκάρει όλους τους δρόμους που οδηγούν στο αεροδρόμιο, λόγω της μεγάλης κίνησης, ενώ οι χιλιάδες των οπαδών δημιούργησαν μια τεράστια αυτοκινητοπομπή.

Παρόντες στο αεροδρόμιο «Μητέρα Τερέζα» ήταν και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Νίκο Πελέσι καθώς και η υπουργός Αθλητισμού Λιντίτα Νικόλα, που μαζί με τον αρχηγό της εθνικής ομάδας Λορίκ Τσάνα παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου στην αίθουσα VIP.

Ο κ. Πελέσι ευχαρίστησε τους παίκτες, λέγοντας ότι «αισθανόμαστε περήφανοι για αυτό που έδειξαν στο Βελιγράδι», ενώ η κ. Νικόλα τόνισε τις «ηθικές αξίες» που κουβαλούν οι παίκτες της ομάδας και εξήρε τον ρόλο του Ιταλού προπονητή.
"Είχαμε μια δραματική εμπειρία, αλλά είμαι χαρούμενος για την αλβανική Εθνική Ομάδα" δήλωσε, από την πλευρά του, ο προπονητής Τζιάνι ντε Μπιάσι.

Ο αρχηγός της εθνικής Αλβανίας Λορίκ Τσάνα επεσήμανε πως κάποιοι παίκτες τραυματίστηκαν ως αποτέλεσμα της βίας και πρόσθεσε: «Ελπίζουμε ότι αυτή η κατάσταση δεν θα επαναληφθεί και οι σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών θα εξομαλυνθούν».

Μετά τα σοβαρά επεισόδια, που είχαν ως αποτέλεσμα τη διακοπή του αγώνα μεταξύ της Σερβίας και της Αλβανίας, ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα, σε ανάρτησή του στον δημοφιλή ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Facebook χαρακτήρισε «φριχτή εμφάνιση» των Σέρβων όλα όσα συνέβησαν στον αγωνιστικό χώρο.

Εξέφρασε, επίσης, την υπερηφάνεια του για το παιχνίδι της εθνικής ομάδας της χώρας του, των «ερυθρόμαυρων», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

Στο μεταξύ, δρακόντεια είναι τα μέτρα ασφαλείας μπροστά από τη σερβική πρεσβεία στα Τίρανα, ενώ ο ηγέτης του εξτρεμιστικού κόμματος «Ερυθρόμαυρη Συμμαχία» Κρέσνικ Σπαχίου προανήγγειλε συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά από το κτίριο της σερβικής διπλωματικής αποστολής στην αλβανική πρωτεύουσα.

πηγή: newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: