Τετάρτη 23 Απριλίου 2014

Σλότερ: «Ώρα να τελειώνουμε στο ΣΕΦ»

Σύνθημα πρόκρισης έστειλε ο Μάρκους Σλότερ εν όψει της αναμέτρησης της Ρεάλ με τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ.

Σλότερ: «Ώρα να τελειώνουμε στο ΣΕΦ»
Αποφασισμένος να βοηθήσει την ομάδα του να τελειώσει την πρόκριση στο ΣΕΦ και να δει τη Ρεάλ να προκρίνεται με 3-1 επί του Ολυμπιακού στο Final Four δηλώνει ο Μάρκους Σλότερ μέσω Twitter.

«Είναι ώρα να τελειώσουμε τη δουλειά στην Ελλάδα και να επιστρέψουμε στη Μαδρίτη με το εισιτήριο για το Final Four», ανέφερε ο Αμερικανός σέντερ. Πηγή: sport-fm.gr

«Αντίπαλοι μόνο στο γήπεδο»

Σε καλό κλίμα και παρουσία των δύο προέδρων έγινε στο Υπ. Πολιτισμού η σύσκεψη για τον τελικό Κυπέλλου. «Αντίπαλοι μόνο στο γήπεδο», είπαν Αλαφούζος-Βρύζας. Από 420 επιπλέον εισιτήρια οι δύο ομάδες.

«Αντίπαλοι μόνο στο γήπεδο»
Οι διοικήσεις Παναθηναϊκού και ΠΑΟΚ έδωσαν το παράδειγμα και ελπίζουμε να ακολουθήσουν και οπαδοί τους. Στη σημερινή σύσκεψη που έγινε την Τετάρτη στο Υπουργείου Πολιτισμού, παρουσία του υπουργού Πάνου Παναγιωτόπουλου, αλλά και των προέδρων των δύο ομάδων, Γιάννη Αλαφούζου και Ζήση Βρύζα αντίστοιχα, το κλίμα ήταν άριστο. «Είμαστε αντίπαλοι μόνο στο γήπεδο και δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε», τόνισαν οι δύο πρόεδροι.

Όλες οι εμπλεκόμενες πλευρές, ανάμεσά τους ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιάννης Ανδριανός, ο αθλητικός εισαγγελέας, Αριστείδης Κορέας, ο πρόεδρος του ΟΑΚΑ Πέτρος Γαλακτόπουλος και εκπρόσωποι της αστυνομίας, συμφώνησαν στη λήψη αυστηρών μέτρων για την τήρηση της τάξεως και συζητήθηκαν οι λεπτομέρειες του τελικού.

Η πιο σημαντική είδηση είναι πως έγινε δεκτό το αίτημα που κατέθεσαν από κοινού οι δύο ομάδες για περισσότερα εισιτήρια. Έτσι οι «νεκρές» ζώνες θα είναι μικρότερες και οι δύο φιναλίστ θα πάρουν επιπλέον από 420 εισιτήρια, πέρα δηλαδή από τα 21.300 που τους είχαν δοθεί.

Στο ραντεβού αυτό αναπτύχθηκε από την αστυνομία το σχέδιο ασφαλείας του ματς και έγινε σαφές πως θα υπάρχουν ανά νομό δυνάμεις ασφαλείας και ΜΑΤ, προκειμένου να μην υπάρξει το παραμικρό κατά την κάθοδο των οπαδών στο ΟΑΚΑ.

Σημειώνεται πως θα υπάρχουν ανά νομό δυνάμεις ασφαλείας και ΜΑΤ προκειμένου να μην υπάρξουν παρατράγουδα κατά τη μετάβαση των οπαδών του ΠΑΟΚ στην Αθήνα. Παράλληλα δεν θα γίνει προσυγκέντρωση των οπαδών του «Δικεφάλου του Βορρά» στο σύνδεσμο της οδού Πειραιώς (θα υπάρξουν εκεί κυκλοφοριακές ρυθμίσεις από το βράδυ της Παρασκευής), κάτι που αποδέχτηκε ο Ζήσης Βρύζας που θα αναλάβει επαφές με τους οργανωμένους. Συνάντηση με τη «Θύρα 13» θα έχει και ο Γιάννης Αλαφούζος για να ζητήσει να μη γίνει το παραμικρό. Σε ό,τι αφορά τους φίλους των δύο ομάδων από την επαρχία, αυτού του ΠΑΟΚ θα συγκεντρωθούν στις Αφίδνες, ενώ του Παναθηναϊκού στην Ελευσίνα. Πηγή: sport-fm.gr

Κόλλησαν στα... «Χ»!

Δεν… συνέρχεται η Κέρκυρα. Για δεύτερη διαδοχική αγωνιστική έμεινε μακριά απ’ τη νίκη, μετά το 0-0 με τον Φωστήρα. Χωρίς σκορ κράτησε και ο Ηρακλής τον Αιγινιακό στη Θεσσαλονίκη.

Κόλλησαν στα... «Χ»!
Στις λευκές ισοπαλίες κόλλησαν Κέρκυρα και Αιγινιακός, κόντρα σε Φωστήρα και Ηρακλή αντίστοιχα στην τέταρτη αγωνιστική των πλέι οφ της Football League.

Η Κέρκυρα δεν κατάφερε να ισορροπήσει μετά την ήττα απ’ τη Νίκη Βόλου, παρά τον καταιγισμό ευκαιριών που δημιούργησε απ’ την αρχή του ματς. Μάλιστα, έφτασε μια ανάσα απ’ το γκολ στο 54’, όταν η μπάλα σταμάτησε στο κάθετο δοκάρι της εστίας του«φονέα» σε δυνατό σουτ του Κοντού.

Έτσι, ο Φωστήρας συνεχίζει στις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας των πλέι οφ, ενώ οι νησιώτες πέρασαν στην κορυφή και ελπίζουν σε γκέλα του Ολυμπιακού Βόλου για να παραμείνουν σ’ αυτή.

Από ένα βαθμό μοιράστηκαν και ο Ηρακλής με τον Αιγινιακό, σε ένα μέτριο ποιοτικά παιχνίδι. Η ομάδα του Αιγινίου έμεινε με δέκα παίκτες στο 77’ μετά από αποβολή του Φαμπίνιο με δεύτερη κίτρινη κάρτα, ενώ δύο λεπτά αργότερα ο Ηρακλής έχασε τεράστια ευκαιρία να πάρει το τρίποντο, με δοκάρι του Ζάχορα από εκτέλεση φάουλ

Αναλυτικά η 4η αγωνιστική των πλέι οφ:
Τετάρτη 23/4
Ηρακλής – Αιγινιακός 0-0
Κέρκυρα – Φωστήρας 0-0
Νίκη Βόλου – ΑΟ Χανιά (18.00)
Ηρακλής Ψαχνών – Ολυμπιακός Βόλου (18.00)

Η βαθμολογία:
1. Κέρκυρα 10*
2. Ολυμπιακός Βόλου 9
3. Νίκη Βόλου 8
4. Αιγινιακός 8*
5. Ηρακλής Ψαχνών 7
6. Χανιά 4
7. Ηρακλής 4*
8. Φωστήρας 4*
*Με παιχνίδι περισσότερο

Επόμενη αγωνιστική (5η):
Κυριακή 27/4
Χανιά – Αιγινιακός (16.00)
Ηρακλής Ψαχνών – Κέρκυρα (16.00)
Φωστήρας – Νίκη Βόλου (18.00)
Ολυμπιακός Βόλου – Ηρακλής (20.00)Πηγή: sport-fm.gr

Άτυχος πάλι ο Κυριάκος!

Ο Κυριάκος Παπαδόπουλος δεν πρόλαβε να επιστρέψει στις προπονήσεις της Σάλκε και χτύπησε στον ώμο.

Άτυχος πάλι ο Κυριάκος
Η κακοδαιμονία δεν σταματά για τον Κυριάκο Παπαδόπουλο. Σήμερα επέστρεψε στο κανονικό πρόγραμμα προπονήσεων έχοντας ξεπεράσει κάποιες ενοχλήσεις που είχε στο γόνατο τις τελευταίες μέρες, αλλά στάθηκε ξανά άτυχος.

Ο νεαρός αμυντικός της Σάλκε είχε μία άσχημη πτώση στον αγωνιστικό χώρο με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στον ώμο και να αποχωρήσει από το πρόγραμμα. Τις επόμενες ώρες θα εκτιμηθεί η σοβαρότητα της κατάστασής του.
Πηγή: sport-fm.gr

Δίωξη σε ΠΑΟΚ για τον ημιτελικό!!

Πειθαρχική δίωξη άσκησε ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας κατά του ΠΑΟΚ για τα γεγονότα του ημιτελικού του Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό. Αφαίρεση τριών βαθμών και 2-3 αγωνιστικές ο κίνδυνος για ΠΑΟΚ.

Δίωξη σε ΠΑΟΚ για τον ημιτελικό
Αυξάνεται ο κίνδυνος βαριάς τιμωρίας για τον ΠΑΟΚ μετά τα όσα συνέβησαν στον επαναληπτικό ημιτελικό Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό στην Τούμπα τη Μεγάλη Τετάρτη.

Ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας Κωνσταντίνος Πετρόπουλος άσκησε πειθαρχική δίωξη κατά της ΠΑΕ «… για πράξεις που προβλέπονται και τιμωρούνται πειθαρχικώς από τις διατάξεις των άρθρων 1,2 στοιχ. β΄ και γ΄, 3, 14, 15 παρ.6, στοιχ. α΄- δ΄ και 23 σε συνδυασμό με το άρθρο 31 παρ.2 του Πειθαρχικού κώδικα της ΕΠΟ, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει από 28-6-2013 (ημιτελικός αγώνας Κυπέλλου Ελλάδας, ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός, 16/4/2014)».

Τα επεισόδια στον αγώνα θεωρούνται εκτεταμένα και υπάρχει κίνδυνος να κλείσει η Τούμπα για 2-3 αγωνιστικές, υπάρχει ο κίνδυνος αφαίρεσης βαθμών, ενώ η δίωξη αναφέρει και ρατσιστική συμπεριφορά λόγω της μπανάνας που πέταξαν στον Λεάντρο Σαλίνο από την κερκίδα.

To αρθρο 15 (παράγραφος 6) προβλέπει:
«Εκτεταμένα επεισόδια
Σε περίπτωση δημιουργίας εκτεταμένων επεισοδίων προ, κατά την διάρκεια ή μετά την
λήξη του αγώνα, επιβάλλονται οι ακόλουθες ποινές:

α) Χρηματική ποινή πενήντα χιλιάδων ευρώ (50.000) έως εκατόν είκοσι χιλιάδων ευρώ (120.000), εάν τα επεισόδια έγιναν στον εν γένει χώρο του γηπέδου.

β) Χρηματική ποινή εξήντα χιλιάδων ευρώ (60.000) έως εκατόν σαράντα χιλιάδων ευρώ (140.000), εάν τα επεισόδια έγιναν στις κερκίδες ή στα αποδυτήρια.

γ) Στις ανωτέρω περιπτώσεις α) και β) και ανάλογα με την βαρύτητα των επεισοδίων, το δικαιοδοτικό όργανο σωρευτικά με την χρηματική ποινή δύναται να επιβάλλει και ποινή διεξαγωγής ενός (1) αγώνα έως δύο (2) αγώνες
χωρίς θεατές.

δ) Χρηματική ποινή εβδομήντα χιλιάδων ευρώ (70.000) έως διακοσίων χιλιάδων ευρώ (200.000) και ποινή διεξαγωγής δύο (2) έως τρεις (3) αγώνες χωρίς θεατές και αφαίρεση τριών (3) βαθμών από τον βαθμολογικό πίνακα, εάν τα επεισόδια έγιναν μέσα στον αγωνιστικό χώρο
».

Το άρθρο 23 (παράγραφος 2) προβλέπει:
«β) Εάν φίλαθλοι μιας ομάδας διαπράξουν ρατσιστικές ή περιφρονητικές πράξεις όπως περιγράφεται στην παρ. 1, το αρμόδιο όργανο θα επιβάλλει χρηματική ποινή στην ομάδα που υποστηρίζουν οι φίλαθλοι αυτοί, ύψους δέκα οκτώ
χιλιάδων ευρώ (18.000) τουλάχιστον και ανεξάρτητα από υπαίτιες ή μη, πράξεις ή παραλείψεις αυτών.

γ) Οποιοσδήποτε θεατής που διαπράττει τα παραπτώματα που καθορίζονται στην παρ. 1 του παρόντος άρθρου, θα τιμωρείται με ποινή απαγόρευσης εισόδου στα γήπεδα για δύο (2) έτη τουλάχιστον
».

Σε καλό κλίμα το ραντεβού!!

Θετικά μηνύματα ήρθαν από τη συνάντηση του Βαγγέλη Μαρινάκη με τον Μίτσελ. Όλα δείχνουν πως η συνεργασία τους στον Ολυμπιακό θα συνεχιστεί.

Σε καλό κλίμα το ραντεβού
Βαγγέλης Μαρινάκης και Μίτσελ συναντήθηκαν το μεσημέρι και τα πρώτα μηνύματα που έρχονται από αυτή είναι θετικά και όλα δείχνουν πως η πετυχημένη συνεργασία τους θα συνεχιστεί. Άλλωστε τόσο ο πρόεδρος του Ολυμπιακού είναι ικανοποιημένος από το έργο του Ισπανού τεχνικού, όσο κι ο τελευταίος από τις συνθήκες εργασίας στο σύλλογο και τη ζωή στην Ελλάδα, αν και δεν έκρυψε τον προβληματισμό του για όσα συμβαίνουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο με αποκορύφωμα τα γεγονότα της Τούμπας πριν μία εβδομάδα.

Η συνάντηση κράτησε πολλές ώρες, αλλά αυτό δεν σημαίνει κάτι αρνητικό, αφού είναι πολύ πιθανό να τέθηκαν επί τάπητος ζητήματα αγωνιστικού σχεδιασμού για τον Ολυμπιακό της νέας περιόδου. Άλλωστε και ο Μίτσελ είχε δηλώσει πρόσφατα πως αν παραμείνει θέλει να γίνουν κάποιες αλλαγές.

Πιθανώς μετά το πέρας της συνάντησης να υπάρχει και επίσημη ενημέρωση από πλευράς Ολυμπιακού για το αποτέλεσμα της συνάντησης. Υπενθυμίζεται πως οι δύο πλευρές έχουν συμβόλαιο και για την επόμενη περίοδο, στο οποίο ωστόσο υπάρχει οψιόν διακοπής με κάποιες υψηλές ρήτρες εκατέρωθεν.
Πηγή: sport-fm.gr

Συστάσεις από ΚΑΕ Παναθηναϊκός!!

Με ανακοίνωση η ΚΑΕ Παναθηναϊκός καλεί τον κόσμο της ομάδας να επιδείξει κόσμια συμπεριφορά στην αποψινή αναμέτρηση με την ΤΣΣΚΑ.

Συστάσεις από ΚΑΕ Παναθηναϊκός
Ο Παναθηναϊκός πραγματοποιεί απόψε την τελευταία του εμφάνιση στο ΟΑΚΑ στη φετινή Ευρωλίγκα απέναντι στην ΤΣΣΚΑ και η ΚΑΕ με ανακοίνωσή της καλεί τον κόσμο που θα βρεθεί στο γήπεδο να μην παρεκτραπεί, αλλά να στηρίξει τις προσπάθειες των παικτών μόνο με τξη φωνή του. Στο μεταξύ τα λίγα εισιτήρια που απέμειναν διατίθενται ήδη από τις 15:30 στα εκδοτήρια του ΟΑΚΑ.

«Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός ενημερώνει τους φίλους της ομάδας ότι το εκδοτήριο στη Θύρα 10 του γηπέδου «Απόστολος Νικολαΐδης» θα κλείσει στις 3 το μεσημέρι. Από τις 3.30μ.μ τα εναπομείναντα εισιτήρια για τον αποψινό αγώνα με την ΤΣΣΚΑ (7.30μ.μ) θα διατίθενται στα εκδοτήρια του ΟΑΚΑ.

Παράλληλα, οι φίλοι των «πράσινων» μπορούν προμηθεύονται τα εισιτήριά τους και από τα *Γραφεία Viva (Καποδιστρίου 2 & Λεωφόρος Κηφισίας, Μαρούσι, 2ος όροφος, Ωράριο Λειτουργίας: 8π.μ. – 11μ.μ.) και *Viva Mall (ώρες λειτουργίας καταστημάτων) καθώς και διαδικτυακά (στο www.paobc.gr και στο www.viva.gr). Επίσης, τηλεφωνικά στο 11876 (Χρέωση από σταθερό: 0,96€ / λεπτό και από κινητό: 1,09€ / λεπτό).

Επίσης, η ΚΑΕ Παναθηναϊκός θα επιθυμούσε να ευχαριστήσει τους φίλους της ομάδας για την έντονη όσο και δυναμική παρουσία τους στο ΟΑΚΑ.

Απόψε ο Παναθηναϊκός δίνει έναν πολύ σημαντικό αγώνα που κρίνει τη συνέχεια της πορείας της ομάδας. Είναι -έτσι κι αλλιώς- ο τελευταίος εντός έδρας αγώνας της ομάδας μας σε ό,τι αφορά στη φετινή ευρωπαϊκή της πορεία κι οφείλουμε όλοι να φανούμε συνεπείς στις υποχρεώσεις μας.

Από την πλευρά μας, ως ΚΑΕ Παναθηναϊκός, θα θέλαμε να επιστήσουμε την προσοχή του φίλαθλου κόσμου της ομάδας σε ορισμένα σημαντικά πράγματα.

Παρακαλούμε:

-Για την έγκαιρη προσέλευσή του κόσμου στο ΟΑΚΑ προκειμένου ν’ αποφευχθεί συνωστισμός αλλά και να είναι καλύτερη και πιο άνετη η εξυπηρέτηση.

-Για τη συνεργασία του κόσμου με τους υπευθύνους κατά τη διάρκεια του ελέγχου. Όλα γίνονται για την ασφάλεια των φιλάθλων μας.

-Να βοηθήσουν όλοι ώστε να υπάρχει τάξη κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης. Να κάθεται ο καθένας στη θέση του και να απευθύνεται στους αρμόδιους εφόσον επιθυμεί το οτιδήποτε.

-Να ενισχύει ο κόσμος την ομάδα με φωνή και εκδηλώσεις και πάντα μέσα σε αθλητικά πλαίσια. Δεν χρειάζονται ούτε κροτίδες, ούτε λέιζερ, ούτε φωτοβολίδες. Δεν χρειάζεται το οτιδήποτε θα προκαλέσει αναστάτωση και θα παρεμποδίσει την ομαλή διεξαγωγή της αναμέτρησης.

Να δείξουμε σε όλο τον κόσμο ότι ο Παναθηναϊκός είναι πρωταθλητής και στον κόσμο του.

Ας μην το ξεχνά κανείς… Το ΟΑΚΑ είναι το σπίτι όλων μας. Και ο Παναθηναϊκός είναι η ομάδα μας.

Πάμε όλοι μαζί για το 2-2 ώστε να πλησιάσουμε στο φάιναλ φορ
».

Άρση… απαγορευτικού για «Μπάρτσα»!

Ανασταλτικό χαρακτήρα αποφάσισε να δώσει στην ποινή απαγόρευσης μεταγραφών στην Μπαρτσελόνα η FIFA. Πλέον οι «μπλαουγκράνα» μπορούν να προχωρήσουν σε προσθήκες αυτό το καλοκαίρι.

Άρση… απαγορευτικού για «Μπάρτσα»
Δικαίωση, τουλάχιστον σε πρώτη φάση, για την Μπαρτσελόνα… Η ποινή απαγόρευσης μεταγραφών στις δύο προσεχείς μεταγραφικές περιόδους που της είχε επιβληθεί από τη FIFA για παραβάσεις που είχαν να κάνουν με την απόκτηση ανήλικων ξένων ποδοσφαιριστών παύει να ισχύει. Για την ακρίβεια αποκτά ανασταλτικό χαρακτήρα μέχρι να εκδικαστεί η έφεσή της που αναμένεται να καθυστερήσει, πράγμα που σημαίνει πως οι «μπλαουγκράνα» θα μπορούν να ενισχυθούν με ποδοσφαιριστές τουλάχιστον αυτό το καλοκαίρι.

Η ανακοίνωση της FIFA αναφέρει:

«Η Μπαρτσελόνα κατέθεσε έφεση στην αρμόδια επιτροπή της FIFA κατά της απόφασης της πειθαρχικής επιτροπής να τιμωρήσει το σύλλογο για παράβαση των κανονισμών διεθνών μεταγραφών και απόκτησης ανήλικων ποδοσφαιριστών. Μαζί με την έφεση, ο σύλλογος ζήτησε η τιμωρία να έχει ανασταλτικό χαρακτήρα μέχρι την εκδίκαση της έφεσης.

Κατόπιν αυτού, ο πρόεδρος της επιτροπής εφέσεων της FIFA έλαβε υπόψη του τις κυρώσεις που επιβλήθηκαν στο σύλλογο, την πολυπλοκότητα της υπόθεσης, την έναρξη της επόμενης μεταγραφικής περιόδου (1/7/2014) και το γεγονός ότι η επιτροπή εφέσεων δεν φαίνεται να είναι σε θέση να πάρει απόφαση για την υπόθεση εγκαίρως, ώστε μία πιθανή προσφυγή της Μπαρτσελόνα στο Διεθνές Αθλητικό Δικαστήριο να εκδικαστεί και να υπάρχει απόφαση πριν από την περίοδο των μεταγραφών. Κατά συνέπεια, ο πρόεδρος της επιτροπής εφέσεων θεώρησε ότι η έφεση του συλλόγου θα πρέπει να έχει ανασταλτικό χαρακτήρα.

Ο πρόεδρος της επιτροπής εφέσεων διαβεβαιώνει πως οι απαραίτητες και προβλεπόμενες διαδικασίες για την εκδίκαση της έφεσης θα εφαρμοστούν και ταυτόχρονα θα γίνουν σεβαστά όλα τα δικαιώματα του συλλόγου
».

Λάσμε: «Το πιστεύω πραγματικά»

Την πεποίθηση πως ο Παναθηναϊκός μπορεί να κάνει απόψε το 2-2 απέναντι στην ΤΣΣΚΑ και να διεκδικήσει την πρόκριση στο Final Four σε πέμπτο ματς εξέφρασε ο Στεφάν Λάσμε στην ιστοσελίδα της Ευρωλίγκας.

Λάσμε: «Το πιστεύω πραγματικά»
Διάχυτη είναι η πίστη στις τάξεις του Παναθηναϊκού για νίκη απόψε επί της ΤΣΣΚΑ και ισοφάριση της σειράς σε 2-2, όπως φάνηκε και από τα λεγόμενα του Στεφάν Λάσμε σε συνέντευξη στην ιστοσελίδα της Ευρωλίγκας. Ο Γκαμπονέζος σέντερ μίλησε για τα «κλειδιά» της αναμέτρησης, αλλά και το ρεκόρ ασίστ του Δημήτρη Διαμαντίδη που ήρθε μετά από δικό του καλάθι.

Αναλυτικά:

-Πώς αισθάνεσαι για το πού βρίσκεται η ομάδα σου τώρα στη σειρά; «Αισθάνομαι καλά. Ελπίζω να πάρουμε και το επόμενο παιχνίδι και θα δούμε. Αυτή την ώρα σκεφτόμαστε μόνο το τέταρτο παιχνίδι».

-Τι έκανε ο Παναθηναϊκός ή καλύτερα στο τρίτο ματς για να κερδίσει; «Ήμασταν πιο συγκεντρωμένοι, δώσαμε περισσότερη προσοχή στις μικρές λεπτομέρειες, ήμασταν πιο προσεκτικοί και είχαμε μεγαλύτερη θέληση για τη νίκη, κάτι που πιστεύω πως φάνηκε στο παρκέ».

-Πόσο δύσκολο ήταν να ξεπεράσετε την ήττα στην παράταση στο πρώτο παιχνίδι; «Ήταν δύσκολο και περίεργο, αλλά κάναμε αυτό που έπρεπε να κάνουμε. Μετά το δεύτερο ματς μιλήσαμε σαν ομάδα, μείναμε ενωμένοι και δώσαμε τα πάντα μαζί. Κι αυτό κάναμε στο τρίτο παιχνίδι».

-Ο Διαμαντίδης μετά τον τραυματισμό του στο δεύτερο ματς δεν ήταν ο εαυτός του. Μετά το τρίτο παιχνίδι, όπου έσπασε το ρεκόρ ασίστ στην Ευρωλίγκα, πιστεύεις πως είναι πανέτοιμος; «Φυσικά και είναι. Δεν πιστεύω πως ποτέ ήταν χωρίς δυνάμεις ή πως είναι ο παίκτης που θα επηρεαστεί από τραυματισμούς. Πιστεύω 100% σε αυτόν και πιστεύω πως είναι ο καλύτερος πλέι μέικερ στην Ευρωλίγκα».

-Έκανε το ρεκόρ με μια ασίστ προς εσένα. Πώς νιώθεις που είσαι κομμάτι αυτής της ιστορίας; «Όμορφα! Πάντα θα θυμάμαι πως ήμουν αυτός που σκόραρε και ο Διαμαντίδης έκανε το ρεκόρ. Θα είμαι κι εγώ στη φωτογραφία!».

-Στη σειρά αυτή παίζουν μεγάλο ρόλο οι άμυνες και το τρίτο ματς είχε το μικρότερο σκορ. Έτσι θέλει να πάει και το επόμενο παιχνίδι η ομάδα σου; «Δεν σκεφτόμαστε τόσο το σκορ. Είμαστε προσηλωμένοι στο παιχνίδι. Είχαμε κάποιες κακές βραδιές στα σουτ, αλλά ελπίζουμε να βρούμε ξανά το ρυθμό μας και να τα πάμε καλύτερα στο μέλλον».

-Πέρσι ήσουν ο καλύτερος αμυντικός της Ευρωλίγκας. Απολαμβάνεις περισσότερο αυτό το ρόλο ή να σκοράρεις; «Απολαμβάνω τα πάντα στο μπάσκετ, τη διαδικασία της νίκης και αν μπορώ να βοηθήσω την ομάδα μου με την άμυνά μου, είναι ένα συν. Απολαμβάνω το παιχνίδι συνολικά».

-Τι προσαρμογές έκανε στο παιχνίδι του ο Παναθηναϊκός σε αυτή τη σειρά; «Δεν θα αποκαλύψω τα μυστικά μας. Αλλάξαμε κάποια πράγματα, όπως και η ΤΣΣΚΑ. Είναι μια καλή κι έμπειρη ομάδα και πρέπει να πιάσεις το μέγιστο της απόδοσής σου για να την κερδίσεις».

-Θα έχετε και στο τέταρτο ματς τον κόσμο στο πλευρό σου. Πόσο σίγουρος νιώθεις για την ισοφάριση της σειράς; «Το πιστεύω πραγματικά, αλλά ταυτόχρονα ξέρουμε όλοι πως δεν θα είναι εύκολο. Ελπίζουμε η ενέργεια του κόσμου να μας δώσει ώθηση στο τέταρτο ματς. Πρέπει να είμαστε και πάλι συγκεντρωμένοι, αλλά και να διορθώσουμε κάποια πράγματα και λάθη που κάναμε στο τρίτο παιχνίδι».

Για αυτό θα πάει Μόσχα!!

Ο Παναθηναϊκός είναι πολύ σκληρός για να πεθάνει, για να καταθέσει έτσι εύκολα τα όπλα κόντρα στην ΤΣΣΚΑ.

Για αυτό θα πάει Μόσχα!
Γράφει ο Μαρίνος Πρίντεζης
Το απέδειξε και μπορεί να το πράξει εκ νέου την Τετάρτη ώστε να παίξει τα ρέστα του στην Μόσχα.

Το σημαντικότερο ακόμα και από τον νικηφόρο αγώνα ήταν η προπόνηση που προηγήθηκε. Διότι όπως είπε και ο Σωτήρης Μανωλόπουλος, ήταν μία από τις καλύτερες που έχουν γίνει φέτος και αυτό από μόνο του σημαίνει πολλά.
Γιατί και οι δύο ήττες ήταν σκληρές. Η πρώτη κρίθηκε στα σημεία ενώ στην δεύτερη ο Παναθηναϊκός πέταξε στο καλάθι των αχρήστων την εκπληκτική δουλειά που είχε κάνει στην άμυνα καθώς στην επίθεση σκόραρε με το σταγονόμετρο. Οπότε ήταν πολλή σημαντική η δουλειά που έγινε όχι μόνο στο αγωνιστικό κομμάτι, αλλά και στο ψυχολογικό.
Ο Παναθηναϊκός απέδειξε στο παιχνίδι της Δευτέρας ότι έχει βρει το… κουμπί μιας ομάδας που έχει μία από τις καλύτερες φροντ λάιν στην Ευρώπη έχοντας πολύ ψηλά κορμιά. Εχει βρει τον τρόπο, αλλά θέλει και κόπο και οι «πράσινοι» το πιστοποίησαν έχοντας κυριαρχία στον τομέα των ριμπάουντ ανανεώνοντας 13 φορές τις επιθέσεις τους. Μέσα σε αυτό προσθέστε και την εξαιρετική άμυνα που κράτησε την ΤΣΣΚΑ στους 59 πόντους ενώ έδωσε… ασφάλεια στον Παναθηναϊκό που δεν ήταν και στην πιο παραγωγική του μέρα.
Το θέμα λοιπόν είναι η… επόμενη μέρα (ο 4ος αγώνας) και η επόμενη προπόνηση. Το σύνολο του Φραγκίσκου Αλβέρτη έχει το ψυχολογικό προβάδισμα έναντι των Ρώσων και μπορεί με βάση την αμυντική του ταυτότητα και το πάθος του να φτάσει στο 2-2 και να τα δώσει όλα στον «τελικό» της Παρασκευής. Εχει όλα τα φόντα για να το κάνει πραγματικότητα, αρκεί να μην δώσει δικαιώματα χάνοντας διαφορές και από παίκτες που μπορούν να βάλουν μεγάλα σουτ, έχει μπόλικους. Φυσικά το παιχνίδι θα είναι ακόμα πιο δύσκολο, γιατί η ΤΣΣΚΑ δεν θέλει σε καμία περίπτωση να πάει η σειρά σε πέμπτο παιχνίδι και έτσι να αυξήσει την πίεση που ήδη αρχίζει να αισθάνεται, αλλά είναι στο χέρι του Παναθηναϊκού να της μειώσει το… οξυγόνο.
Υ.Γ. Είχαν να το λένε οι παίκτες του Παναθηναϊκού για την εκπληκτική ατμόσφαιρα που έζησαν ξανά στο ΟΑΚΑ, κάτι το οποίο δεν αποτελεί είδηση φυσικά. Οπότε την Τετάρτη θα πρέπει να γίνει sold out.

Πηγή: superbasket.gr

Συνιστά ψυχραιμία ο Σαββίδης!!

Συνιστά ψυχραιμία ο ΣαββίδηςΜε μήνυμά τους προς όλους όσοι σχετίζονται με τον ΠΑΟΚ ο Ιβάν Σαββίδης συνιστά ψυχραιμία και υπομονή για να επιτευχθούν οι στόχοι της ομάδας.

«Έχουμε έναν στόχο και όλοι μαζί θα τον πετύχουμε παραμένοντας ψύχραιμοι και αφοσιωμένοι σ’ αυτόν. Οι σπασμωδικές κινήσεις είναι για τους αδύναμους, για αυτούς που ‘’σβήνουν’’», αναφέρει ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ της Θεσσαλονίκης.

Αναλυτικά:

Μετά τις άγιες ημέρες του Πάσχα θα ήθελα να απευθυνθώ σε όλους όσους σχετίζονται με τον ΠΑΟΚ. Σε κάθε περίπτωση πρέπει να διατηρούμε την ελπίδα μας ότι η υπομονή μας όλο αυτό το διάστημα θα επιβραβευθεί και όλα θα πάμε κατ/ ευχή.

Πρέπει να θυμόμαστε όλοι ότι μπορούμε να ξεπεράσουμε κάθε δυσκολία. Το μήνυμα των ημερών εξάλλου είναι πως όλες οι δυσκολίες στο δρόμο μας ξεπερνιούνται αν τις αντιμετωπίσουμε στωικά ως θεόσταλτη δοκιμασία
Ας είμαστε ήρεμοι, ακόμη κι αν ο στόχος που έχουμε θέσει καθυστερεί.

Πρέπει να έχουμε υπομονή και ψυχραιμία, καθώς όταν μας οδηγούν μόνο τα συναισθήματα χάνουμε την εσωτερική γαλήνη μας και μετατρεπόμαστε σε εύκολη λεία για τους αντιπάλους μας.

Εχουμε έναν στόχο και όλοι μαζί θα τον πετύχουμε παραμένοντας ψύχραιμοι και αφοσιωμένοι σ’ αυτόν. Οι σπασμωδικές κινήσεις είναι για τους αδύναμους, για αυτούς που «σβήνουν».

Να θυμάστε ότι ο ΠΑΟΚ δεν είναι απλώς ένας σύλλογος. Εχει ξεχωριστή ταυτότητα και μεγαλείο, είναι αναπόσπαστο κομμάτι του Ελληνικού ποδοσφαίρου και της Ελλάδας της ίδιας!

Ο Θεός μαζί σας
Ιβάν Σαββίδη
ς

Απέφυγε να σχολιάσει για Γιουνάιτεντ ο Μπλαν!

Με διπλωματικό τρόπο ο Λοράν Μπλαν απέφυγε να σχολιάσει τα δημοσιεύματα που τον θέλουν να είναι μεταξύ των υποψήφιων προπονητών να αναλάβουν την τεχνική ηγεσία της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Απέφυγε να σχολιάσει για Γιουνάιτεντ ο Μπλαν
Ένα από τα πρώτα ονόματα που ήρθαν στο προσκήνιο, μόλις επισημοποιήθηκε το «διαζύγιο» του Ντέιβιντ Μόγες με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, για την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας του αγγλικού συλλόγου ήταν και εκείνο του Λοράν Μπλαν.

Μετά τον ευγενικότατο «όχι» του Γιούργκεν Κλοπ (της Ντόρτμουντ) στη συγκεκριμένη φημολογία, ήρθε η σειρά του Γάλλου προπονητή της Παρί Σεν Ζερμέν να πάρει θέση στα όσα γράφονται.

«Θα ήθελα να σας σταματήσω τώρα, για το μόνο που θα μιλήσω τώρα είναι η Εβιάν. Θα δούμε τι θα γίνει… Είναι άσχετο (αυτό που με ρωτάτε)», τόνισε ο 48χρονος προπονητής.

Παράλληλα, υπενθύμισε πως ανέλαβε τους Παριζιάνους πριν από λίγες ομάδες, δείχνοντας διάθεση να συνεχίσει τη δουλειά του στη νέα του ομάδα.
Πηγή: sport-fm.gr

Πριμ από τον Σαββίδη!

Το ποσό του ενός εκατομμυρίου ευρώ θα μοιραστούν παίκτες και μέλη του τεχνικού επιτελείου του ΠΑΟΚ ως πριμ σε περίπτωση κατάκτησης του Κυπέλλου.

Πριμ από τον Σαββίδη
Έναν ακόμη λόγο έχουν οι παίκτες και το τεχνικό επιτελείο του ΠΑΟΚ για να κατακτήσουν το Κύπελλο στον τελικό με τον Παναθηναϊκό.

Ο Ιβάν Σαββίδης είναι πρόθυμος να μοιράσει το ποσό του ενός εκατομμυρίου ευρώ σε περίπτωση που ο «Δικεφάλος του Βορρά» κατακτήσει το τρόπαιο στο παιχνίδι του Σαββάτου.

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, ακόμη και σε περίπτωση που τα πράγματα δεν πάνε καλά ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ ΠΑΟΚ είναι αποφασισμένος για να προσφέρει πριμ στους παίκτες και το τεχνικό επιτελείο.

Φυσικά, το ποσό που θα μοιραστούν θα είναι σαφώς μικρότερο. Πηγή: sport-fm.gr

«Δεν είναι ακατόρθωτη η ανατροπή»

Αισιόδοξος πως παρά τις δυσκολίες, Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός μπορούν να διεκδικήσουν την πρόκριση στο Final Four του Μιλάνου μέσω πέμπτου αγώνα, δήλωσε στον NovaΣπορ Fm 94,6 ο Άγγελος Κορωνιός.

«Δεν είναι ακατόρθωτη η ανατροπή»
Ικανοί να ισοφαρίσουν τις προημιτελικές τους σειρές σε 2-2 και να διεκδικήσουν επί ίσοις όροις τη συμμετοχή τους στo Final Four της Ευρωλίγκας κόντρα σε Ρεάλ Μαδρίτης και ΤΣΣΚΑ Μόσχας είναι Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός αντίστοιχα, όπως δήλωσε ο Άγγελος Κορωνιός στον NovaΣπορ Fm.

O παλαίμαχος καλαθοσφαιριστής και νυν προπονητής, ανέλυσε τις δυσκολίες για τους δύο «αιώνιους», αλλά και το τι θα πρέπει να προσέξουν στα αποψινά τέταρτα στη σειρά παιχνίδια τους κόντρα σε ισπανούς και ρώσους, ώστε να επιστρέψουν σε Μαδρίτη και Μόσχα και να διεκδικήσουν την δύσκολη, αλλά όχι ακατόρθωτη όπως τη χαρακτήρισε ανατροπή του 2-0.

Αναλυτικά, ο Άγγελος Κορωνιός, μίλησε στον NovaΣπορFm 94,6 για:

-το ποια από τον Ολυμπιακό-Παναθηναϊκό έχει το δυσκολότερο έργο πρόκρισης στο Final Four.

«Και οι δύο ομάδες έχουν δύσκολο. Σε αυτό το επίπεδο δεν υπάρχουν εύκολα παιχνίδια. Ρεάλ και ΤΣΣΚΑ είναι σε καλή κατάσταση και δεν μπορώ να ξεχωρίσω κάποια, αν και θα συμφωνήσω με τους περισσότερους που χρίζουν φαβορί την Ρεάλ για το τρόπαιο. Δεν είναι εύκολο να ανατρέψεις το 2-0, αλλά και οι δύο ομάδες έχουν δείξει ότι έχουν την εμπειρία και τη γνώση για να τα καταφέρουν. Ο Ολυμπιακός έχει κατακτήσει τις δύο τελευταίες Ευρωλίγκες. Και οι δύο τους, κοιτάνε τη σειρά παιχνίδι με παιχνίδι και αυτό είναι το σωστό στο κομμάτι της προετοιμασίας ».

-το αν είναι εφικτό το break αν γίνει και πέμπτο παιχνίδι:

«Μία νίκη εκτός έδρας κόντρα σε Ρεάλ ή ΤΣΣΚΑ είναι δύσκολη, αλλά όχι ακατόρθωτη. Πρόπερσι ο Παναθηναϊκός απέκλεισε τη Μπαρτσελόνα με μειονέκτημα έδρας, την ώρα που τον είχαν όλοι… ξεγραμμένο. Αυτό τα λέει όλα. Άρα, δεν είναι απίθανο να δούμε πλήρη ανατροπή, αν και οι δυο ομάδες είναι σε δύσκολη θέση».

-που πρέπει να «χτυπήσει» ο Παναθηναϊκός:

«Να συνεχίσει να είναι διαβασμένος και δυνατός στην άμυνα του. Να περιορίσει την έκταση του σκορ και να μην επιτρέψει στους ψηλούς της να βρουν ρυθμό. Η «κατασκοπεία» του αντιπάλου έχει κάνει θαύματα και ο Παναθηναϊκός πρέπει να μην αφήσει την ΤΣΣΚΑ να κάνει το παιχνίδι της. Να ελέγξει τον ρυθμό και να κάνει ο,τι καλύτερο στην επίθεση».

-το τι πρέπει να προσέξει ο Ολυμπιακός:

«Ο Ολυμπιακός χρειάζεται 100% την άμυνα του για να τα καταφέρει. Η Ρεάλ έχει εκπληκτικούς παίκτες που μπορεί να σε… σκοτώσουν ανά πάσα στιγμή. Είναι από τη φύση της πολύ γρήγορη με παίκτες ικανούς να δημιουργήσουν και να σκοράρουν παράλληλα. Αν δεν είναι πλήρως «διαβασμένος» και δεν ελέγξει τον ρυθμό δύσκολα θα γυρίσει ξανά στην Μαδρίτη».

-την συνεισφορά των ξένων του Ολυμπιακού:

«Αν θέλουμε να μιλήσουμε ειλικρινά και να μην κρυβόμαστε, θεωρώ πως ο Ολυμπιακός όταν παίζει μόνο με τον Σπανούλη είναι προβλέψιμος. Είναι ένας πολύ καλός παίκτες και έμπειρος, αλλά δεν βοηθηθεί και από τους υπόλοιπους κάνει κακό στην υπόλοιπη ομάδα. Πρέπει λοιπόν όπως και τη Δευτέρα να μπουν και άλλοι παίκτες στο παιχνίδι για να βοηθήσουν επιθετικά. Δεν είναι τυχαίο αυτό που έγινε στο τρίτο ματς. Αν ο Ολυμπιακός θέλει να πάει σε πέμπτο παιχνίδι, οφείλουν όλοι να βοηθήσουν».

-την μέχρι τώρα παρουσία του Φραγκίσκου Αλβέρτη στον πάγκο του Παναθηναϊκού:

«Δεν είναι εύκολο το έργο του. Ειλικρινά χαίρομαι να δίνονται ευκαιρίες σε νέους ανθρώπους στην προπονητική. Είναι η «ζωντανή ιστορία του Παναθηναϊκού και αξίζουν συγχαρητήρια στον πρόεδρο που τον εμπιστεύτηκε. Πάντα ήταν νικητής και ηγέτης. Θέλει χρόνο και βοήθεια. Έχει όλο το μέλλον μπροστά του να γίνει πολύ καλός προπονητής».

Ξαφνικό πρόβλημα με Μπέιλ!

Αμφίβολη η συμμετοχή του Γκάρεθ Μπέιλ στον αποψινό ημιτελικό Τσάμπιονς Λιγκ της Ρεάλ Μαδρίτης με την Μπάγερν μετά από ξαφνική αδιαθεσία του παίκτη.

Ξαφνικό πρόβλημα με Μπέιλ
Την στιγμή που όλα τα βλέμματα ήταν συγκεντρωμένα στον Κριστιάνο Ρονάλντο για τη συμμετοχή του στον αποψινό ημιτελικό του Τσάμπιονς Λιγκ με την Μπάγερν Μονάχου, προέκυψε άλλο ένα πρόβλημα για την Ρεάλ Μαδρίτης.

Σύμφωνα με τα ισπανικά ΜΜΕ, υπάρχει μεγάλο ενδεχόμενο να μην μπορεί να αγωνιστεί και ο Ουαλός άσος ο οποίος ένιωσε αδιαθεσία και δεν συμμετείχε στην τελευταία προπόνηση της «βασίλισσας».

Φέρεται να ταλαιπωρείται από μια ίωση με έντονες στομαχικές διαταραχές, με τους υπεύθυνους του ιατρικού επιτελείου της ομάδας να τον στέλνουν σπίτι για να αποκλειστεί ο κίνδυνος να υπάρξουν και άλλα κρούσματα στην ομάδα.

Μέσα στην ημέρες αναμένεται να υπάρξει νεώτερη ενημέρωση από την ισπανική ομάδα για την κατάσταση της υγείας του Μπέιλ.
Πηγή: sport-fm.gr

Όλοι «κράζουν» τον Μουρίνιο!

Την επιλογή του Ζοσέ Μουρίνιο να παρατάξει με αμυντικούς προσανατολισμούς την Τσέλσι σε μέγιστο βαθμό κατακρίνει ο διεθνής Τύπος.

Όλοι «κράζουν» τον Μουρίνιο
Με μοναδικό σκοπό η Τσέλσι να αποσπάσει το 0-0 μέσα στην Ατλέτικο Μαδρίτης, στον πρώτο μεταξύ τους ημιτελικό του Champions League, παρέταξε ο Ζοσέ Μουρίνιο τους Λονδρέζους.

Αυτό, όμως, δεν άρεσε στην πλειοψηφία του ευρωπαϊκού Τύπου, ο οποίος κατακεραυνώνει τον Πορτογάλο τεχνικό για την επιλογή του αυτή.

Δείτε μερικούς από τους τίτλους των αθλητικών πρωτοσέλιδων για τον αγώνα των «μπλε» στην έδρα των «ροχινμπλάνκος»

Marca: «Αυτή η Ατλέτικο αξίζει τον τελικό»!

inner

AS: «Το πούλμαν μέσα στην περιοχή», είναι ο τίτλος της με φωτογραφία του Πετρ Τσεχ που μπλοκάρει ένα σουτ και συμπληρώνει: «Ο Μουρίνιο παράτησε κάθε πιθανότητα επίθεσης».

inner

Sport: «Μηδέν ποδόσφαιρο, μηδέν γκολ».

inner

Daily Express: «Ο Ζοσέ πάρκαρε το πούλμαν».

inner

Daily Star: «Ο Μουρίνιο πήρε το δρομολόγιο του πούλμαν»

inner
Πηγή: sport-fm.gr

Σύγκρουση αυτοκρατοριών!

Η μία θέλει το δέκατο. Η άλλη να μείνει στο θρόνο της. Το χατίρι και των δύο είναι αδύνατο να γίνει. Ρεάλ και Μπάγερν είναι έτοιμες για την πρώτη μεγάλη μάχη τους στα ημιτελικά του Champions League.

Σύγκρουση αυτοκρατοριών
Δύο αυτοκρατορίες, μία που θέλει να… αντεπιτεθεί κι άλλη μία που θέλει να εδραιωθεί, συγκρούονται το βράδυ της Τετάρτης στο «Μπερναμπέου» στον πρώτο ημιτελικό του Champions League θέλοντας να διατηρήσουν ζωντανό το όνειρο για την μεγάλη κούπα αλλά και το τρεμπλ. Για τη μεν Ρεάλ τα 12 χρόνια μακριά από την κορυφή της Ευρώπης είναι ήδη πολλά και το δέκατο είναι αυτοσκοπός. Για τη δε Μπάγερν στόχος δεν είναι απλώς το έκτο τρόπαιο στην κορυφαία διοργάνωση, αλλά και το να γίνει η πρώτη ομάδα μετά τη Μίλαν της διετίας 1989-1990 που υπερασπίζεται με επιτυχία το στέμμα της.

Η «βασίλισσα» οδηγείται στον πρώτο ημιτελικό με την ψυχολογία στα ύψη μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου επί της Μπαρτσελόνα και ξεκούραστη, καθώς πήρε… ρεπό στο ισπανικό πρωτάθλημα. Ο Κάρλο Αντσελότι θα έχει ξανά στη διάθεσή του τον Κριστιάνο Ρονάλντο, που ξεπέρασε τον τραυματισμό του, ενώ αναμένεται να παίξει κανονικά και ο Γκάρεθ Μπέιλ παρά την ίωση που τον ταλαιπωρεί. Εκτός παραμένουν οι Κεντίρα, Χεσέ και Αρμπελόα.

Η Μπάγερν έχοντας ήδη εξασφαλίσει τον τίτλο στην Bundesliga και θέση στον τελικό Κυπέλλου απέναντι στη Ντόρτμουντ είχε την ευκαιρία να ξεκουράσει/προφυλάξει παίκτες το Σάββατο κόντρα στην Άιντραχτ Μπράουνσβαϊγκ κερδίζοντας με 2-0. Οι Νόιερ και Αλάμπα αποθεραπεύτηκαν κι επιστρέφουν, ενώ εκτός πλάνων του Γκουαρντιόλα παραμένουν οι λαβωμένοι Τιάγκο, Σακίρι, Μπαντστούμπερ και Στάρκε.

Διαιτητής του αγώνα θα είναι ο παλιός γνώριμος και για τις δύο ομάδες Χάουαρντ Γουέμπ.

Η προϊστορία

Οι δύο ομάδες έχουν συναντηθεί 20 φορές κατά το παρελθόν με την Μπάγερν να έχει 11 νίκες έναντι 2 της Ρεάλ. Παράλληλα στις πέντε συναντήσεις τους στα ημιτελικά της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης οι Βαυαροί μετρούν τέσσερις προκρίσεις (1976, 1987, 2001 και 2012) και μόλις έναν οι Μαδριλένοι (2000).

Η «βασίλισσα» μετρά 20 νίκες, 4 ισοπαλίες και 2 ήττες ως γηπεδούχος απέναντι σε γερμανικές ομάδες, ενώ σε διπλές αναμετρήσεις έχει 13 προκρίσεις και 8 αποκλεισμούς. Οι πρωταθλητές Γερμανίας έχουν 6 νίκες, 5 ισοπαλίες και 10 ήττες σε ισπανικό έδαφος, ενώ σε διπλά ματς έχουν 9 προκρίσεις και 6 αποκλεισμούς.Πηγή: sport-fm.gr

Πέτγουεϊ: «Και πάλι ένα κλειστό παιχνίδι»

Πέτγουεϊ: «Και πάλι ένα κλειστό παιχνίδι»Ένα παιχνίδι στο οποίο οι δύο ομάδες θα βρίσκονται κοντά στο σκορ θα είναι το σημερινό του Ολυμπιακού με την Ρεάλ Μαδρίτης προέβλεψε ο Μπρεντ Πέτγουεϊ στην Sportday.

«Αν έχουμε πάλι την ίδια απόδοση με αυτήν που είχαμε σήμερα τη Δευτέρα πιστεύω πως θα δούμε πάλι ένα κλειστό παιχνίδι και στο τέλος θα δούμε τι θα έχουμε καταφέρει. Το παιχνίδι θα είναι δύσκολο. Αυτό το γνωρίζουμε κι εμείς αλλά και η Ρεάλ. Εμείς από την πλευρά μας θα προσπαθήσουμε να διορθώσουμε κάποια πράγματα, ενώ το ίδιο θα επιδιώξει και η Ρεάλ Μαδρίτης», τόνισε –αρχικά- ο άσος των ερυθρολεύκων και συνέχισε:

«Θα προσπαθήσουμε να οδηγήσουμε τη σειρά σε πέμπτο παιχνίδι, ενώ εκείνοι να την τελειώσουν στο τέταρτο. Σίγουρα θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι και μένει να δούμε τι θα συμβεί».

Ακολουθούν οι σημαντικότερες δηλώσεις του Μπρεντ Πέτγουεϊ στη Sportday

-Ποιες ήταν οι σκέψεις σας πριν από το τρίτο παιχνίδι και με το σκορ να είναι 2-0 υπέρ της Ρεάλ;
«Δεν είχαμε κάποιο επιπλέον κίνητρο ή περισσότερη πίεση να αντιμετωπίσουμε. Γνωρίζαμε πως το σημερινό (σ.σ.: προχθεσινό) παιχνίδι ήταν τελικός για εμάς και το διαχειριστήκαμε σωστά. Ετσι όπως έπρεπε να το διαχειριστούμε. Βγήκαμε στο παρκέ, ήμασταν έτοιμοι να παίξουμε ένα δυνατό παιχνίδι απέναντι σε μία πολύ καλή ομάδα και τα καταφέραμε. Ξέραμε τι έπρεπε να κάνουμε».

-Ποια αγωνιστικά στοιχεία ήταν εκείνα, που αλλάξατε σε αυτό το τρίτο παιχνίδι σε σχέση με τους αγώνες στη Μαδρίτη και φτάσατε εν τέλει στο 2-1;
«Ημασταν καλύτεροι στην άμυνα. Αυτό είναι το πλέον σίγουρο. Στο δεύτερο παιχνίδι της σειράς στη Μαδρίτη παίξαμε καλή άμυνα, αλλά μόνο στο δεύτερο ημίχρονο. Εδώ ήμασταν καλοί από την αρχή, πιο επιθετικοί και βρήκαμε τον ρυθμό μας. Πήραμε από την αρχή το προβάδισμα στο σκορ και το κρατήσαμε σε όλο σχεδόν το παιχνίδι. Αυτό ήταν πολύ σημαντικό για εμάς, καθώς με αυτόν τον τρόπο παίρναμε όλο και περισσότερη αυτοπεποίθηση».

-Η άμυνα που παίξατε είχε ως αποτέλεσμα οι τρεις σέντερ της Ρεάλ Μαδρίτης (Μπουρούσης, Σλότερ, Μετζρί) να μείνουν άποντοι σε αυτό το τρίτο παιχνίδι. Είχατε κάποιο ειδικό πλάνο για την αντιμετώπισή τους;
«Δεν είχαμε επικεντρωθεί σε αυτούς. Καμιά φορά έτσι εξελίσσεται το παιχνίδι. Δεν είναι μόνο δουλειά των ψηλών, καθώς όλη η ομάδα βοήθησε στο να μη φτάνει η μπάλα σε αυτούς».

Ράιτ: «Να μειώσουμε τα λάθη»

Λιγότερα λάθη και περισσότερες κατοχές της μπάλας είναι τα δύο στοιχεία που θα πρέπει να έχει σήμερα ο Παναθηναϊκός για να νικήσει την ΤΣΣΚΑ Μόσχας υποστήριξε ο Ζακ Ράιτ στη Sportday.

Ράιτ: «Να μειώσουμε τα λάθη»
Ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να μειώσει τα λάθη του για να μπορέσει να πάρει άλλη μια νίκη επί της ΤΣΣΚΑ Μόσχας σήμερα στο κλειστό του ΟΑΚΑ.

«Σίγουρα θα πρέπει να μειώσουμε τα λάθη μας και να έχουμε αρκετές κατοχές, αλλά και να μπορούμε να σκοράρουμε περισσότερο από τρανζίσιον καταστάσεις», τόνισε στην Sportday και συνέχισε:

«Πάντα η άμυνα φυσικά είναι το κλειδί σε κάθε παιχνίδι και άλλωστε είναι ένα από τα πλέον δυνατά μας στοιχεία».

Ακολουθεί μέρος των δηλώσεων του Ζακ Ράιτ στη Sportday…

-Πώς έζησες το παιχνίδι;
«Ηταν μια δύσκολη αποστολή αυτή, που είχαμε. Ημασταν με την πλάτη στον τοίχο μετά το 0-2 και δεν υπήρχε άλλο αποτέλεσμα για εμάς εκτός από τη νίκη. Ηταν διαφορετικό ματς σε σχέση με τα δύο προηγούμενα. Επρεπε να πολεμήσουμε και με τον ενθουσιασμό, που μετέφερε ο απίστευτος κόσμος μας, νικήσαμε. Επρεπε να βρούμε όποιο τρόπο γινόταν για να νικήσουμε».

-Τι κρατάς εν όψει του τέταρτου παιχνιδιού;
«Θα είναι διαφορετικό παιχνίδι το επόμενο. Οπως είδαν όλοι, ήταν διαφορετικό το πρώτο ματς στη Μόσχα με το δεύτερο. Οπως είπε κι ο Μάικ (σ.σ.: Μπατίστ), που είναι από τις παλιοσειρές της ομάδας, κάθε ματς είναι διαφορετικό και πρέπει να το κοιτάζουμε ξεχωριστά. Απλά προετοιμαζόμαστε κάθε φορά για το επόμενο».

-Εθιξαν τον εγωισμό σας οι δύο ήττες από την ΤΣΣΚΑ και με τον τρόπο που ήρθαν;
«Μας πείσμωσαν! Ειδικά στο δεύτερο παιχνίδι κάναμε καλή άμυνα, αλλά δεν μπορούσαμε με τίποτα να σκοράρουμε. Στο πρώτο ματς είχαμε τη μεγάλη ευκαιρία για να κάνουμε το μπρέικ και να έχουμε την ευκαιρία να τελειώσουμε τη σειρά στο σπίτι μας. Ο Παναθηναϊκός είναι ομάδα με υπερηφάνεια και γι' αυτόν τον λόγο έχει κατακτήσει 6 ευρωπαϊκούς τίτλους. Ειδικά στο δεύτερο ματς το πρόσωπο που παρουσιάσαμε δεν ήταν αυτό που έπρεπε. Αδικήσαμε τους εαυτούς μας. Δουλέψαμε σκληρά, αλλά κυρίως το πιστέψαμε και πιστεύω ότι θα κάνουμε το 2-2 και θα επιστρέψουμε ξανά στη Μόσχα για να τα δώσουμε όλα. Δεν το πιστεύω μόνο εγώ, αλλά όλη η ομάδα. Αλλωστε αυτός είναι ο στόχος μας και είναι μονόδρομος. Ολοι οι συμπαίκτες μου έχουν πνεύμα μαχητή. Παλεύουν για την ομάδα και αυτό περνάει σε όλους. Βγάλαμε πάθος στην προπόνηση πριν το παιχνίδι και αυτό μεταφέρθηκε και στον αγώνα αν και είχαμε το άγχος, αλλά μέσα στο σπίτι μας με τέτοιο κόσμο δεν υπήρχε περίπτωση να χάσουμε. Θέλουμε να υπερασπιστούμε το σπίτι μας».

-Οταν πέρασε μπροστά η ΤΣΣΚΑ προς το τέλος, ένιωσες άγχος;
«Σίγουρα υπήρξε. Η ΤΣΣΚΑ είναι δυνατή ομάδα όπως και εμείς και είχε την αντίδρασή της, αφού βέβαια κάναμε λάθη και το επιτρέψαμε, αλλά βρήκαμε τις λύσεις, μπήκαν μεγάλα σουτ και πήραμε αυτό που θέλαμε. Ξέραμε και ξέρουμε ότι αυτή η σειρά θα είναι δύσκολη. Θα είναι γεμάτη κλειστά παιχνίδια».

-Για την εμφάνισή σου τι έχεις να πεις;
«Προσπαθώ έχοντας μπει στο καλούπι της ομάδας να κάνω ό,τι μπορώ περισσότερο και να κάνω πολλές δουλειές».

-Εκμεταλλεύτηκες το ότι η ΤΣΣΚΑ έχει ψηλούς παίκτες αλλά συνάμα και αργούς;
«Ίσως και αυτό έπαιξε ρόλο. Είναι τεράστια κορμιά και προσπάθησα να τρέξω περισσότερο και να εκμεταλλευτώ την ταχύτητά μου με τη βοήθεια των συμπαικτών μου σε μερικές φάσεις. Ήταν καλό που τρέξαμε περισσότερο».

Μένει ο Ντόστανιτς!

Όλα δείχνουν ότι ο Ράτκο Ντόστανιτς θα παραμείνει στον πάγκο της Βέροιας για την επόμενη αγωνιστική περίοδο.

Μένει ο Ντόστανιτς
Στις προπονήσεις επιστρέφουν σήμερα οι παίκτες της Βέροιας μετά την εορταστική άδεια που είχαν πάρει από τον Ράτκο Ντόστανιτς.

Οι Ημαθιώτες θα συνεχίσουν να δουλεύουν για ακόμη έναν μήνα, ενώ μέχρι τότε θα δώσουν και φιλικά παιχνίδια με τον ΠΑΣ (Παρασκευή 25/4 στα Γιάννινα, Τετάρτη 30/4 στη Βέροια).

Από εκεί και πέρα, οι διοικούντες την ΠΑΕ θα προχωρήσουν και τα θέματα των ανανεώσεων των παικτών από το υπάρχον ρόστερ της ομάδας.

Από τα 17 συμβόλαια που εκπνέουν μόνο οι Τραπ, Γκιγέρμο φαίνεται πως θα αποχωρήσουν σίγουρα. Παράλληλα, στο «μέτωπο» του προπονητή όλα δείχνουν πως ο Σέρβος τεχνικός θα συνεχίσει και την επόμενη σεζόν.

Με τον Ντόστανιτς υπάρχουν σχετικές συζητήσεις και αναμένεται να απαντήσει θετικά. Πηγή: sport-fm.gr

Αποφασισμένος ο Λούκας!

«Απαντήσεις» σε όσους δεν πιστεύουν στις ικανότητές του επιθυμεί να δώσει ο Λούκας στον σαββατιάτικο τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας του ΠΑΟΚ με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚα.

Αποφασισμένος ο Λούκας
Ανυπόμονος για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας παρουσιάζεται τις τελευταίες μέρες ο Λούκας.

Ο Ισπανός μεσοεπιθετικός θέλει να δώσει απαντήσεις, αφού ξέρει πως το παιχνίδι του ΠΑΟΚ με τον Παναθηναϊκό έχει ξεχωριστή σημασία.

Ο 26χρονος παίκτης έχει καταλάβει πως παρά τις καλές του εμφανίσεις που έκανε μέσα στη χρονιά, παρά τις ασίστ που έχει δώσει και τα γκολ που έχει βάλει, θεωρούν ότι δεν είναι από τους παίκτες εκείνους που τα καταφέρνουν στα μεγάλα ματς...

Αυτό το αντιλήφθηκε στους ημιτελικούς της διοργάνωσης, αφού δεν ξεκίνησε στο Καραϊσκάκη και την Τούμπα.

Μετά τις απουσίες που υπάρχουν, λόγω των τραυματισμών και των τιμωριών, αναμένεται να πάρει θέση στο αρχικό σχήμα και να δείξει πως μπορεί να αποτελέσει αξιόπιστη λύση εν όψει της διαδικασίας των πλέι οφ της Σούπερ Λίγκας που θα ξεκινήσουν σε λίγες μέρες.Πηγή: sport-fm.gr

«Σφήνα» για Κουρμπέλη!

Στο μεταγραφικό στόχαστρο του Ολυμπιακού φέρεται να βρίσκεται ο Δημήτρης Κουρμπέλης, ο οποίος αρέσει και στην ΑΕΚ, με τους Πειραιώτες να μην επιβεβαιώνουν τις πληροφορίες που έχουν προκύψει.

«Σφήνα» για Κουρμπέλη
Αρκετά είναι τα ονόματα που έχουν έρθει στην επιφάνεια και αφορούν τον Ολυμπιακό για την ενίσχυση του ρόστερ της επόμενης σεζόν.

Στην «ερυθρόλευκη» ΠΑΕ τονίζουν ότι δεν υπάρχει κάτι αυτή τη στιγμή, αφού προτεραιότητα έχει η συνάντηση του Βαγγέλη Μαρινάκη με τον Μίτσελ.

Επίσης, από τη στιγμή που θα μείνει ο Ισπανός τεχνικός θα περάσει από το… μικροσκόπιό τους όλους τους παίκτες που είναι αυτή τη στιγμή στην ομάδα και είχαν δοθεί δανεικοί σε άλλες ομάδες τη φετινή αγωνιστική περίοδο.

Σύμφωνα με τη SportDay, ένας από τους παίκτες που αρέσει στον 51χρονο τεχνικό και αγωνίστηκε σε άλλον σύλλογο είναι ο Θανάσης Παπάζογλου του ΟΦΗ.

Χθες, όμως, ακούστηκε το όνομα του Δημήτρη Κουρμπέλη, ο οποίος πριν από αρκετό καιρό φαινόταν ότι κλείνει στην ΑΕΚ. Πάντως, για τον νεαρό στόπερ, ο οποίος μπορεί να αγωνιστεί και ως αμυντικός χαφ, δεν υπάρχει επιβεβαίωση ούτε από τον Ολυμπιακό, ούτε από την πλευρά του.

Φέτος ο 20χρονος ποδοσφαιριστής έχει παίξει σε 19 ματς σε όλες τις διοργανώσεις με τη φανέλα του Αστέρα Τρίπολης, έχοντας συνολικό χρόνο συμμετοχής 1.243 λεπτά. Πηγή: sport-fm.gr

Το «ψάχνει» στα χαφ!

Ξεκάθαρα είναι τα αγωνιστικά δεδομένα του ΠΑΟΚ για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας απέναντι στον Παναθηναϊκό, με τον Γιώργο Γεωργιάδη να προβληματίζεται για τη μεσαία γραμμή της ομάδας.

Το «ψάχνει» στα χαφ
Στην τελική ευθεία μπαίνει η προετοιμασία του ΠΑΟΚ εν όψει του σαββατιάτικου τελικού του Κυπέλλου Ελλάδας κόντρα στον Παναθηναϊκό.

Από την περασμένη Τετάρτη ο Γιώργος Γεωργιάδης γνωρίζει ότι δεν μπορεί να υπολογίζει στις υπηρεσίες των τιμωρημένων Αθανασιάδη, Κατσουράνη και Νάτχο, ενώ εκτός παραμένει και ο Μαντούρο.

Έτσι έχει σχηματίσει στο μυαλό του το σχήμα με το οποίο προτίθεται να παρατάξει τον «Δικέφαλο του Βορρά» στο ΟΑΚΑ.

Τα πράγματα στην άμυνα είναι δεδομένα. Κάτω από τα δοκάρια θα καθίσει ο Γλύκος, ο οποίος μπροστά του – από δεξιά προς αριστερά – θα έχει τους Σκόνδρα, Βίτορ, Ινσαουράλντε και Τζαβέλλα.

Στη μεσαία γραμμή θα αγωνιστούν ο Κάτσε με τον Λάζαρ, με τους Κίτσιου και Νίνη να διεκδικούν μία θέση στα χαφ (αν παίξει με δύο «οκτάρια»).

Υπάρχει, όμως, το ενδεχόμενο να χρησιμοποιήσει τον Βούκιτς ή τον Μάρτενς, αν παίξει με δύο αμυντικούς μέσους και ένα «δεκάρι».

Στην επίθεση αναμένεται να δούμε τους Σαλπιγγίδη, Στοχ και Λούκας. Πηγή: sport-fm.gr

Πρώτα προπονητής, μετά παίκτες!

Αυξημένες είναι οι πιθανότητες να αποχωρήσει από τον πάγκο της ΑΕΚ ο Τραϊανός Δέλλας, με τον Δημήτρη Μελισσανίδη να παρουσιάζεται αποφασισμένος να συναντηθεί με τους υποψήφιους προπονητές.

Πρώτα προπονητής, μετά παίκτες
Σε περίπου έναν μήνα αναμένεται να ολοκληρωθούν οι αγωνιστικές υποχρεώσεις της ΑΕΚ και θα λάβει τέλος η περιπέτεια της «Ένωσης» στη Γ’ Εθνική, με την άνοδο της ομάδας στη Football League.

Το θέμα του προπονητή θεωρείται ιδιαίτερα σημαντικό, ύστερα από τις κινήσεις που έχουν γίνει για το ρόστερ της επόμενης σεζόν.

Αυτή τη στιγμή οι πιθανότητες να αποχωρήσει ο Τραϊανός Δέλλας από τον «κιτρινόμαυρο» πάγκο είναι περισσότερες από εκείνες να παραμείνει, με τον Δημήτρη Μελισσανίδη να μην αποφασίσει ακόμα με ποιον θα προχωρήσει ο «Δικέφαλος» την νέα αγωνιστική περίοδο.

Τα δύο ονόματα που έχουν ξεχωρίσει είναι του Ρικάρντο Σα Πίντο και του Χουάν Κάρλος Γαρίδο, με τα ισπανικά Μέσα να αναφέρουν πως ο Πορτογάλος είναι φαβορί να αναλάβει την ΑΕΚ.

Ωστόσο, η SportDay γράφει πως ο Γαρίδο παραμένει πρώτος στη λίστα και ο διοικητικός ηγέτης της «Ένωσης» είναι πιθανό να έχει ραντεβού και με άλλους προπονητές.

Αυτές οι επαφές θα γίνουν μέχρι το πρώτο 15νθημερο του Ιουνίου, ίσως και νωρίτερα για να προχωρήσουν και τα υπόλοιπα μεταγραφικά θέματα.

Οι «κιτρινόμαυροι» αναμένεται στο επόμενο διάστημα να κινηθούν για την απόκτηση ενός επιθετικού και ενός αριστερού μπακ, με το ενδεχόμενο να είναι και οι δύο από το εξωτερικό να είναι αρκετά πιθανό. Πηγή: sport-fm.gr

Τους έκλεισαν το σπίτι. Ξανά!!

Οι Ουίζαρντς κέρδισαν τους Μπουλς ξανά στο Σικάγο, με 101-99 στην παράταση, παίρνοντας προβάδισμα με 2-0 στη σειρά. Ισοφάρισαν Πέισερς και Ράπτορς.

Τους έκλεισαν το σπίτι. Ξανά!
Η έκπληξη που άρχισε το Μεγάλο Σάββατο ολοκληρώνεται. Οι Ουίζαρντς υποχρέωσαν τους Μπουλς σε δεύτερη ήττα στο Σικάγο, με 101-99 στην παράταση, κι έχουν την ευκαιρία ακόμη και να τελειώσουν τη σειρά στα δύο προσεχή παιχνίδια που θα γίνουν στην Ουάσινγκτον, το πρώτο τα ξημερώματα του Σαββάτου. Ο Μπράντλεϊ Μπιλ με 26 πόντους ηγήθηκε των νικητών, ενώ οι αγνώριστοι γηπεδούχοι υπέστησαν καθίζηση στο δεύτερο μισό της τέταρτης περιόδου και την παράταση. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν νωρίς με +17 (12-29), η ομάδα του Τομ Τιμποντό αντεπιτέθηκε και πέρασε με 87-77 επτά λεπτά πριν το τέλος στην τέταρτη περίοδο, αλλά οι «μάγοι» κατάφεραν να στείλουν το ματς στην παράταση, αν και είχαν την ευκαιρία να κερδίσουν με τον Μπιλ στην εκπνοή. Στο έξτρα πεντάλεπτο με έξι πόντους του Νενέ πήραν κεφάλι στο σκορ και οι Μπουλς είχαν την ευκαιρία να ισοφαρίσουν, ωστόσο ο Κερκ Χάινριχ αστόχησε σε δύο βολές με 2,4’’ να απομένουν.

Δωδεκάλεπτα: 20-31, 49-56, 75-70, 91-91, (πρτ.) 99-101.

Μπουλς: Όγκουστιν 25, Γκίμπσον 22 (10 ριμπ.), Νοά 20 (12 ριμπ.), Χάινριχ 12, Ντανλίβι 9, Μπάτλερ 6, Μπούζερ 5, Σνελ, Μοχάμεντ.

Ουίζαρντς: Μπιλ 26, Νενέ 17, Γουόλ 16, Γουέμπστερ 10, Μπούκερ 9, Μίλερ 8, Αρίζα 8, Γκορτάτ 7, Γκούντεν, Τεμπλ.

Οι Πέισερς ισοφάρισαν σε 1-1 τη σειρά νικώντας με 101-85 τους Χοκς και περιόρισαν τη ζημιά στην ήττα τους στο πρώτο παιχνίδι που έγινε στην Ιντιανάπολις. Ο Πολ Τζορτζ είχε 27 πόντους, 10 ριμπάουντ και 6 ασίστ, ενώ η άμυνα της ομάδας με το καλύτερο ρεκόρ στην Ανατολή περιόρισε τα «γεράκια» σε μόλις 33 πόντους στο δεύτερο ημίχρονο. Το παιχνίδι γύρισε… τούμπα στο τρίτο δωδεκάλεπτο, όταν το επί μέρους σκορ ήταν 31-13 για τους γηπεδούχους, που πήραν 20 πόντους και 7 ριμπάουντ από τον… παγκίτη Λουίς Σκόλα. Η σειρά πλέον μεταφέρεται στην Ατλάντα για δύο ματς, με το πρώτο τα ξημερώματα της Παρασκευής.

Δωδεκάλεπτα: 21-26, 48-52, 79-65, 101-85.

Πέισερς: Τζορτζ 27 (10 ριμπ.), Σκόλα 20, Χιλ 15, Γουότσον 10, Γουέστ 8, Στίβενσον 7, Χίμπερτ 6, Κόουπλαντ 4, Τέρνερ 3, Μαϊνμί 1, Μπάτλερ, Σλόαν, Άλεν.

Χοκς: Μίλσαπ 19, Τιγκ 14, Σκοτ 11, Ουίλιαμς 11, Κάρολ 5, Σρέντερ 5, Άντιτς 5, Μπραντ 4, Μακ 4, Μάρτιν 4, Κόρβερ 3, Μουσκαλα.

Ο ΝτεΜάρ ΝτεΡόζαν πήρε… φωτιά στο τέταρτο δωδεκάλεπτο και οι Ράπτορς επικράτησαν 100-95 των Νετς ισοφαρίζοντας σε 1-1 στο Τορόντο. Ο All Star άσος των γηπεδούχων πέτυχε 17 από τους 30 πόντους του στην τελευταία περίοδο, ενώ η ομάδα του κυριάρχησε στα ριμπάουντ «κατεβάζοντας» 52 έναντι μόλις 30. Ο Τζο Τζόνσον με 18 πόντους ήταν ο πρώτος σκόρερ για την ομάδα του Τζέισον Κιντ, που έπαιξε καλό μπάσκετ μόνο στο τρίτο δωδεκάλεπτο, αλλά επιστρέφει στο Μπρούκλιν-όπου θα γίνουν τα δύο επόμενα ματς της σειράς με το πρώτο τα ξημερώματα του Σαββάτου-έχοντας «σπάσει» την έδρα των αντιπάλων.

Δωδεκάλεπτα: 21-19, 45-39, 64-66, 100-95.

Ράπτορς: ΝτεΡόζαν 30, Τζόνσον 16, Βαλαντσιούνας 15 (14 ριμπ.), Λάουρι 14, Πάτερσον 12, Βάσκες 11, Ρος 2, Φιλντς.

Νετς: Τζόνσον 18, Ουίλιαμς 15, Τελέτοβιτς 14, Γκαρνέτ 13, Λίβινγκστον 12, Πιρς 7, Μπλατς 5, Πλάμλι 4, Κιριλένκο 4, Άντερσον 3, Θόρντον. Πηγή: sport-fm.gr

Μολών λαβέ!

Η Ρεάλ οραματίζεται να καθίσει στο θρόνο της Ευρώπης, αλλά για να τα καταφέρει πρέπει να κερδίσει μία ακόμη φορά τον σκληροτράχηλο πρωταθλητή Ολυμπιακό που απόψε είναι αποφασισμένος για το 2-2.

Μολών λαβέ
Την αποκαλούν «βασίλισσα». Μόνο που τείνει να είναι τέτοια μόνο στα… λόγια, αφού απέχει 19 χρόνια από την κορυφή της Ευρώπης. Φέτος βάσει πορείας και απόδοσης η Ρεάλ δικαιούται να οραματίζεται την επιστροφή στο θρόνο της, αλλά ο νυν κάτοχος του στέμματος δεν θα παραδοθεί εύκολα. Το απέδειξε τη Δευτέρα και είναι έτοιμος να το κάνει και απόψε (21:45, Novasports 2, NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και www.sport-fm.gr) ο Ολυμπιακός.

Η αυτοπεποίθηση βρίσκεται στα ύψη και η πίστη για το 2-2 είναι διάχυτη. Η περηφάνια της ομάδας και η τεράστια αγωνιστική βελτίωση σε σχέση με τα δύο πρώτα παιχνίδια της σειράς απέτρεψαν τη «σκούπα» και πλέον στόχος είναι η επιστροφή στη Μαδρίτη. Δεν θα είναι εύκολο, αφού χρειάστηκε πολύ καλή εμφάνιση και μια μάλλον κακή βραδιά της Ρεάλ για να έρθει η πρώτη νίκη. Όμως το πάθος για την ισοφάριση είναι τέτοιο, που εξαφανίζει τη δεδομένη καταπόνηση.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας, που θα έχει στη διάθεσή του (παρά μία μυϊκή ενόχληση) τον Μπρεντ Πέτγουεϊ αλλά πιθανότατα όχι τον Στράτο Περπέρογλου, περιμένει από τους παίκτες του την ίδια ενέργεια και συγκέντρωση που έβγαλαν στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα. Το αμυντικό πλάνο δεν υπάρχει λόγος να αλλάξει, αφού το σχέδιο με τις αλλαγές στα σκριν αποδείχτηκε πετυχημένο, ωστόσο θα χρειαστεί περισσότερη προσπάθεια στην αντιμετώπιση του one-on-one στο οποίο διακρίνονται παίκτες όπως οι Ρούντι, Ροντρίγκεθ, Γιουλ και Μίροτιτς.

Η Ρεάλ φαίνεται πως… ανησύχησε από την «απάντηση» του Ολυμπιακού. Οι ελαφρώς αλαζόνες παίκτες της ομάδας δεν περίμεναν τέτοια αντίδραση και δείχνουν θορυβημένοι. Αυτό αυτομάτως τους κάνει πιο επικίνδυνους και αποφασισμένους να κάνουν το 3-1, αφού γνωρίζουν πως θα είναι ρίσκο η πρόκριση να κριθεί σε έναν τελικό, έστω κι αν αυτός θα γίνει στη Μαδρίτη. Συν τοις άλλοις, έχει να αντιμετωπίσει και την… κατάρα του ΣΕΦ, καθώς μετρά μόλις δύο νίκες σε 13 επισκέψεις και δεν θέλει να μείνουν τόσες.

Διαιτητές του αγώνα θα είναι οι Μιλιβόγε Γιόβτσιτς (Σερβία), Ρόμπερτ Λοτερμόζερ (Γερμανία) και Γιάκουμπ Ζαμοΐσκι (Πολωνία).Πηγή: sport-fm.gr

Έχεις τον τρόπο!!

Τη Δευτέρα έδειξε πως μπορεί. Απόψε καλείται να το επαναλάβει και νικώντας την ΤΣΣΚΑ ξανά στο «φλεγόμενο» ΟΑΚΑ ο Παναθηναϊκός να πάει για παιχνίδι πρόκρισης στη Μόσχα.

Έχεις τον τρόπο
Ο Παναθηναϊκός απέδειξε τη Δευτέρα πως θα πουλήσει πολύ ακριβά το τομάρι του στην ΤΣΣΚΑ. Κι αφού πλέον οι «σκούπες» έμειναν στα λόγια για τους Ρώσους, οι «πράσινοι» δεν αρκούνται σε αυτό, αλλά θέλουν την ισοφάριση της σειράς για να τα παίξουν όλα για όλα σε έναν τελικό στη Μόσχα την Παρασκευή.

Απόψε (19:30, Δημόσια Τηλεόραση, NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και www.sport-fm.gr) ο εξάστερος θέλει να εκμηδενίσει το προβάδισμα της ομάδας του Έτορε Μεσίνα. Το ΟΑΚΑ θα… ξεχειλίζει από κόσμο και παλμό και οι παίκτες του Φραγκίσκου Αλβέρτη βάζοντας στην άκρη την κόπωση είναι αποφασισμένοι να επιστρέψουν στη Ρωσία. Στο πλευρό τους και η παράδοση, καθώς έχουν έντεκα νίκες σε 14 ματς ως γηπεδούχοι κόντρα στην ΤΣΣΚΑ.

Ο «Φράγκι» ανάλωσε την Τρίτη σε αναλύσεις τακτικής στους παίκτες του. Θέλει να διαφυλάξει την εξαιρετική άμυνα, που κράτησε την ΤΣΣΚΑ σε αρνητικό ρεκόρ πόντων για φέτος (59), αλλά παράλληλα να περιορίσει καλύτερα τη ζημιά που συνεχίζει να κάνει ο Σόνι Γουίμς. Θέλει την ίδια μαχητικότητα που απέφερε 13 επιθετικά ριμπάουντ, αλλά ταυτόχρονα καθαρό μυαλό για να μην επαναληφθούν τα 15 λάθη. Και φυσικά θέλει-επιτέλους σε αυτή τη σειρά-να μπουν τα τρίποντα (μόλις 15/66 στα τρία προηγούμενα παιχνίδια) για να ανοίξει η πολύ κλειστή ρωσική άμυνα.

Στις τάξεις της ΤΣΣΚΑ όλοι είναι θορυβημένοι. Περίμεναν το 3-0, αλλά συνάντησαν την αντίδραση του Παναθηναϊκού και γνωρίζουν καλά πως με πρόσωπο σαν κι αυτό της Δευτέρας, ειδικά στην επίθεση, το 2-2 θα είναι αναπόφευκτο. Ο Μίλος Τεόντοσιτς παραμένει στη Μόσχα και ο Έτορε Μεσίνα αναζητεί τρόπο για να βελτιώσει τη δημιουργία της ομάδας του, γιατί με ατομικές προσπάθειες δεν μπορεί να έρθει η νίκη.

Διαιτητές του αγώνα θα είναι οι Ντάνι Ιερεθουέλο (Ισπανία), Τολγκά Σαχίν (Ιταλία) και Όλεγκς Λάτισεβς (Λετονία).Πηγή: sport-fm.gr

Μπαμπά, είναι μακριά το Μιλάνο;

Ανήμερα του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου, ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός ετοιμάζονται να σκοτώσουν τους δράκους της Μόσχας και της Μαδρίτης και ο Βασίλης Σκουντής προσπαθεί να ακονίσει τις ρομφαίες τους!
Ο Αμερικανός δημοσιογράφος (των “New York Times”) Χάρολντ Σένμπεργκ είχε γράψει κάποτε πως “όσοι κατάφεραν να γλιτώσουν από κάτι, πάντα θα προσπαθούν και συνήθως καταφέρνουν να γλιτώσουν από κάτι χειρότερο” και αυτή η αποφθεγματική κουβέντα μπορεί να οπλίζει και να οιστρηλατεί τον (εορτάζοντα σήμερα) Γιώργο Μπαρτζώκα και τον Φραγκίσκο Αλβέρτη.
Είναι μια πηγή έμπνευσης, εννοώ, αυτή η ρήση, που έχει επιβεβαιωθεί πολλές φορές στο παρελθόν και -κατά σειρά έναρξης των τέταρτων αγώνων των πλέι οφς- ο Παναθηναϊκός με τον Ολυμπιακό φιλοδοξούν να της ξαναδώσουν σάρκα και οστά...
Βεβαίως οφείλω να ομολογήσω ότι στην παρούσα φάση είναι όλα εναντίον μας: το σκορ, το πλεονέκτημα έδρας, η παράδοση, η δεδομένη ισχύς των αντιπάλων και όλα τα συμπαρομαρτούντα. Η σχεδόν όλα, διότι υπάρχουν και κάποιες άλλες διαστάσεις της υπόθεσης, που δεν ανήκουν και συχνά ξεπερνούν τους συμβατικούς κανόνες της ούτως ή άλλως δύσκολης διαδικασίας των πλέι οφς.
Δεν γράφω αυτό το κείμενο για να καλλιεργήσω φρούδες ελπίδες, άλλωστε σε λίγες ώρες από τώρα, θα ισχύει το “όπερ έδει δείξαι”, που έλεγαν και οι αρχαίοι Ελληνες! Μέχρι τότε όμως, χωρίς (πράσινες και κόκκινες) παρωπίδες και χωρίς μισαλλοδοξία, σύμπασα η ελληνική μπασκετική φάρα, μπορεί να βλέπει μπροστά της μια νέα Μαδρίτη, μια νέα Μόσχα και στο βάθος ένα ολοκαίνουργιο Μιλάνο!
Στη σχετικώς βραχεία ιστορία των best-of-five σειρών της Ευρωλίγκας, καμιά ομάδα δεν γύρισε ολοκληρωτικά από το 0-2 και γενικώς τέτοιες ανατροπές σπανίζουν: την είχε πετύχει η ΑΕΚ κόντρα στον Ολυμπιακό στη δραματική σειρά των τελικών της Α1 τη σεζόν 2001-02 και την επανέλαβε (σε χαμηλότερο επίπεδο βεβαίως) την προπερασμένη εβδομάδα η... Ακαδημία Ρεθύμνου στους ημιτελικούς του πρωταθλήματος Κρήτης με τον Κύδωνα Χανίων!
Πέρυσι, καθ' οδόν προς το Λονδίνο, αυτό το χουνέρι κόντεψε να το πάθει ο Ολυμπιακός, που είδε την Αναντολού Εφές να ισοφαρίζει τη σειρά των προημιτελικών από 0-2 σε 2-2, αλλά έως εκεί και μη παρέκει! Στον πέμπτο αγώνα στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας οι πρωταθλητές Ευρώπης όρθωσαν το ανάστημα τους και καθάρισαν, έστω και με... χρονοκαθυστέρηση (σε σχέση με τις προσδοκίες που ήγειρε το 2-0) την τουρκική μπουγάδα!
Αυτό το 2-2 είναι η μεγάλη πρόκληση που ενώνει απόψε τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό. Από την ώρα που βρέθηκαν στριμωγμένοι στα σχοινιά κι αφού δεν κατάφεραν το break, σήκωσαν δίκην λαβάρου τον πληγωμένο (από τις δύο ήττες και από τον υπαρκτό κίνδυνο του επονείδιστου sweep) εγωισμό τους, έκαναν σημαία την υπερηφάνεια τους, βροντοφώναξαν (όπως σε ανάλογες περιπτώσεις οι ομάδες του ΝΒΑ), “not in our house” και όρμησαν στην αρένα.
Προς αποφυγήν παρερμηνειών και για να μην ανάγονται όλα στο θυμικό, στα ψυχικά χαρίσματα και στο πολυσυζητημένο DNA της ράτσας μας, αλλά και για να μην υποτιμηθεί η ακραιφνής μπασκετοσύνη μας, οι νίκες της Δευτέρας εδράζονται και στην αναβάθμιση της εικόνας των πρεσβευτών μας: οι κόκκινοι και οι πράσινοι ανταποκρίθηκαν πολύ καλύτερα στα ζητούμενα των αγώνων, βελτίωσαν αρκετά κομμάτια του παιχνιδιού τους (κυρίως στην άμυνα και στις αντιδράσεις υπό καθεστώς πίεσης) και απέδειξαν ότι μπορούν να διαχειριστούν την κατάσταση.
Τα σημερινά είναι άλλα ματς! Οι σειρές δεν αρχίζουν από μηδενική βάση και δεν είναι tabula rasa: στο χαρτί τους έχουν γραφτεί τα δεδομένα και τα ζητούμενα, αλλά αμφότεροι οφείλουν να εμφανιστούν ακόμη πιο σκληροί και αποτελεσματικοί. Το 'πε καθαρά ο Μπράιαντ Ντάνστον τη Δευτέρα το βράδυ και τούτο δεν σημαίνει σώνει και καλά ότι όποιος μαρκάρει τον Ρούντι πρέπει να τον ταράξει στα σκληρά φάουλ και να τον εκνευρίσει, αλλά εντάσσεται σε μια γενικότερη στάση ζωής που αποτελεί προαπαιτούμενο σε τέτοιες περιπτώσεις: ως γνωστόν, όταν τα πράγματα ζορίζονται, οι ζόρικοι είναι αυτοί που προχωρούν!
Οι Μοσχοβίτες και οι Μαδριλένοι έχουν ακόμη το προβάδισμα στις σειρές, την καβάντζα του (μεθαυριανού) πέμπτου αγώνα και την αντίστοιχη ψυχολογία. Στον αντίποδα ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός δεν μπορούν να ατενίσουν προς την Παρασκευή, διότι πρέπει πρώτα να επιβιώσουν στους αποψινούς αγώνες “ζωής ή θανάτου” και ύστερα να κάνουν τα κουμάντα τους για τα ταξίδια στη Μόσχα και στη Μαδρίτη.
Το ένστικτο της αυτοσυντήρησης έπαιξε πολύ σημαντικό ρόλο στους δυο αγώνες της Δευτέρας, που κράτησαν ζωντανές τις δυο ελληνικές ομάδες. Ναι, έπαιξαν ρόλο το ένστικτο της αυτοσυντήρησης και η ανάγκη της επιβίωσης, αλλά (επαναλαμβάνω ότι) καμιά μάχη, ούτε καν σε ανορθόδοξο πόλεμο, δεν κερδίζεται μονάχα με τις ψυχάρες και με τις φουστανέλες!
Εδώ θα ήθελα να σταθώ και στην περιρρέουσα ατμόσφαιρα, διότι υπήρξε βασικός παράγων της επιτυχίας: παρά το γεγονός ότι ήταν Δευτέρα του Πάσχα και πολύς κόσμος έλειπε σε διακοπές, οι φίλαθλοι των δυο ομάδων γέμισαν το ΟΑΚΑ και το ΣΕΦ, αποδεικνύοντας ότι δεν τις έχουν ξεγραμμένες και είναι αποφασισμένοι να παλέψουν κι ελόγου τους μέχρις εσχάτων!
Από διαίσθηση και χωρίς να ξέρω ποιος (από τους δυο), πώς και γιατί, πίστευα από την πρώτη στιγμή ότι το ελληνικό μπάσκετ δεν θα πάει άκλαυτο σε αυτές τις δύο σειρές και ότι θα δώσει παρών στο Μιλάνο. Είμαι φύσει και θέσει αισιόδοξος άνθρωπος, η πεποίθηση μου δεν κάμφθηκε από το 0-2 και είμαι βέβαιος πώς θα πουλήσουμε πολύ ακριβά το (πράσινο και το κόκκινο) τομάρι μας...
Οταν πρώτα ο Παναθηναϊκός και εν συνεχεία ο Ολυμπιακός θα μπουν στις αποψινές μάχες, είναι σίγουρο πως δεν θα αφήσουν καμιά μπάλα να πάει χαμένη και καμιά φάση να περάσει ανεκμετάλλευτη. Οι αγώνες της Δευτέρας έδειξαν τον δρόμο που διανοίγεται πρωτίστως από την άμυνα και απ' αυτή τη διάβαση θα πρέπει να περάσουν κι απόψε. Προχθές οι “πράσινοι” και οι “κόκκινοι” χάλασαν το παιχνίδι των αντιπάλων τους, τους κλόνισαν σε έναν βαθμό την αυτοπεποίθηση και απόψε έχουν την ευκαιρία να ανατρέψουν το σκηνικό και να αποδείξουν ότι το ελληνικό μπάσκετ (σε πείσμα των προβλημάτων και των συγκυριών) δεν ανήκει στους συνήθεις κανόνες, ούτε καθορίζεται από δαύτους!
Πηγή: gazzetta.gr

Μάλλον παίζει ο Μπέιλ!

Ο Γκάρεθ Μπέιλ ξεπέρασε τη στομαχική ίωση που τον ταλαιπώρησε και όλα δείχνουν πως θα αγωνιστεί κανονικά απόψε στον πρώτο ημιτελικό του Champions League ανάμεσα σε Ρεάλ και Μπάγερν.

Μάλλον παίζει ο Μπέιλ
Επανεντάχθηκε στην αποστολή της Ρεάλ ο Γκάρεθ Μπέιλ και κατά πάσα πιθανότητα θα αγωνιστεί στον αποψινό πρώτο ημιτελικό του Champions League απέναντι στην Μπάγερν.

Ο Ουαλός μεσοεπιθετικός ταλαιπωρήθηκε από μία στομαχική ίωση με αποτέλεσμα να παραμένει σε… καραντίνα για να μην κολλήσει τους συμπαίκτες του. Ωστόσο τα συμπτώματα υποχώρησαν την Τετάρτη και ενσωματώθηκε στην αποστολή της «βασίλισσας».

Η συμμετοχή του στον αποψινό αγώνα θα ξεκαθαρίσει οριστικά λίγο πριν τον αγώνα στο «Μπερναμπέου».Πηγή: sport-fm.gr

H προσωπικότητα των οπαδών και ο ανήφορος για την επιτυχία!

Ο Θανάσης Λιοντζόπουλος γράφει για την αγάπη διαρκείας- ειδικά στα δύσκολα- των οπαδών του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού, την πρόκληση της ισοφάρισης από το 0-2 και τη μουτζούρα στα... τακτοποιημένα σχέδια διαφόρων που δεν υπολόγιζαν τις ομάδες μας.
Δευτέρα του Πάσχα πρώτα στο ΣΕΦ ο κόσμος να κρέμεται σαν τα τσαμπιά στις εξέδρες του σταδίου. Λίγη ώρα αργότερα στο ΟΑΚΑ περίπου  15000 φίλοι του Παναθηναϊκού άφησαν ό,τι είχαν να κάνουν, μέρες γιορτινές για να βρεθούν στο πλάϊ της αγαπημένης τους ομάδας.
    Η Τετάρτη μοιάζει με… Μεγάλη  και για τις δύο ομάδες μας, ενώ ο κόσμος ξανά θα είναι εκεί στο πλευρό τους, με τα εισιτήρια να μοιάζουν με μαγικά χαρτάκια, ενώ βγήκε και sold out για το τέταρτο ματς του Ολυμπιακού με την Ρεάλ Μαδρίτης.
     Αυτό κι αν είναι επίτευγμα. Όχι τα εισιτήρια, γιατί τόσο  ο Παναθηναϊκός, όσο και ο Ολυμπιακός έχουν τη δυναμική να γεμίσουν μεγαλύτερα γήπεδα στο μπάσκετ, αλλά η αγάπη του κόσμου. Μία αγάπη που είναι διαχρονική, την έχουν κερδίσει νίκη με νίκη, ιδρώτα με ιδρώτα, βουτιά στο παρκέ με βουτιά, οι ομάδες μας. Την έχουν κερδίσει οι διοικήσεις αυτών των ΚΑΕ με την επιμονή τους, τον παρά τους, που ρίχνουν κάθε χρόνο γνωρίζοντας ότι ο κουβάς είναι τρύπιος, καθώς τα έσοδά τους είναι πενιχρά και η σύγκριση δούναι και λαβείν άνιση.
       Ο κόσμος στην Ελλάδα λατρεύει το μπάσκετ και δεν είναι τυχαίες τόσες επιτυχίες συλλογικές και σε επίπεδο Εθνικής ομάδας. Ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός ποτέ δεν βρήκαν, ειδικά στην Ευρώπη, έναν δρόμο στρωμένο με ροδοπέταλα. Τουναντίον μάλιστα! Παρόλα αυτά, ο δρόμος με τα αγκάθια, που περιελάμβανε σκληρή δουλειά ήταν αυτός που τους οδήγησε στις κούπες. Στις μεγάλες νίκες. Στις ανατροπές. Ο σωστός δρόμος είναι ο ανήφορος έλεγε ο Καζαντζάκης. Εκεί από τα δύσκολα, από το 0-2 όταν όλα έμοιαζαν να είναι εις βάρος τους, άρχισαν βηματάκι-βηματάκι να προχωρούν για να φτάσουν στη (μπασκετική) επαναφορά! Άλλο ένα τέτοιο βήμα χρειάζεται για να φτάσουν στο 2-2. Αν το θέλουν πολύ, θα φανεί το βράδυ της Τετάρτης. ΄Ο,τι δεν συνέβη ποτέ, είναι ό,τι δεν ποθήσαμε αρκετά!
      Ο κόσμος των ομάδων έδειξε ότι έχει… προσωπικότητα, με τη συμπαράσταση την Δευτέρα του Πάσχα και την δεδομένη της Τετάρτης. Είναι κι αυτός σφυρηλατημένος μέσα από τα χρόνια, να φωνάζει «παρών» στα δύσκολα. Στα… εύκολα ίσως κάποιες φορές να έχει κάνει… νερά, όμως στα δύσκολα είναι πάντα εκεί, σε σημείο τέτοιο που οι παίκτες να δέχονται τα κατάλληλα μηνύματα στο παρκέ με την άκρη του… ματιού τους!
      Τόσο ο Αλβέρτης, όσο και ο Μπαρτζώκας περιμένουν από τους παίκτες τους να βγάλουν στο παρκέ την προσωπικότητά τους, να κάνουν την διαφορά, να κάνουν κατάθεση ψυχής. Οι παίκτες τους έχουν πολλά να αποδείξουν, αλλά μόνον στους αντιπάλους τους. Στον Λάσο για παράδειγμα για την επιλογή του να διαλέξει τον πρωταθλητή Ευρώπης ή στον Ρούντι για τα καμώματά του. Και από την άλλη, οι Πράσινοι να δείξουν πως δεν είναι μόνο άμυνα, αλλά και επίθεση ή ο Αλβέρτης να βάλει και προπονητικά τη σφραγίδα του στον ευρωπαϊκό χάρτη!
   Όταν θέλεις, βρίσκεις κίνητρο, ακόμη κι αν δεν βρίσκεσαι στη θέση του φαβορί, αλλά του αουτσάιντερ. Το μεγαλύτερο κίνητρο είναι όμως να χαλάσεις τα σχέδια κάποιων που δεν σε υπολογίζουν, που φέρονται σε έναν γίγαντα, θαρρείς και είναι… νάνος, είτε μέσω διαιτητικών λαθών, είτε μέσω ανόητων συζητήσεων στο παρασκήνιο!
Πηγή: gazzetta.gr

Χριστιανός ορθόδοξος με τη φανέλα της εθνικής Τουρκίας στη Λεωφόρο!!

"Σκυλίσια Μέρα" με ένα απίστευτο παιχνίδι Ελλάδας – Τουρκίας και με έναν θρυλικό παίκτη που σκόραρε σε βάρος της Εθνικής μας, αλλά δεν πανηγύρισε! Ήταν 23 Απριλίου 1948 όταν η εθνική Ελλάδας έχανε με 3-1 στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας από την Τουρκία.
Ο αγώνας έγινε παρουσία του Ελευθέριου Βενιζέλου, του Νικόλαου Πλαστήρα και του δημάρχου Κώστα Κοτζιά.
Ο ελληνικής καταγωγής Τούρκος διεθνής Λευτέρης Κιουτσούκ-Αντωνιάδης σκοράρει σε βάρος της Ελλάδας, αλλά δεν πανηγυρίζει! Είναι γνωστό, άλλωστε, ότι φορούσε κι έκανε τον Σταυρό του, όντας χριστιανός ορθόδοξος, ίσως ο μόνος που αγωνίστηκε με την εθνική Τουρκίας.
O θρυλικός Λεφτέρ, λοιπόν, γεννήθηκε το 1925 από Έλληνες γονείς κι έφυγε από τη ζωή στις 13 Ιανουαρίου 2012. Ήταν, όπως είπαμε, ελληνικής καταγωγής, από την Πρίγκηπο. Θεωρούταν μέσα στους κορυφαίους ποδοσφαιριστές διεθνώς την δεκαετία του ΄50.
Με την εθνική Τουρκίας έπαιξε 46 φορές (1948-1963), ενώ πήρε μέρος και στο Μουντιάλ του 1954. Μέχρι σήμερα είναι ο 2ος σκόρερ στην ιστορία της εθνικής Τουρκίας, πίσω από τον Χακάν Σουκούρ.
Φόρεσε τη φανέλα της Φενέρ, της Φιορεντίνα, της Νις και στο τέλος της καριέρας του, στα 39 του χρόνια, τη φανέλα της ΑΕΚ για μόλις πέντε παιχνίδια μέχρι να κρεμάσει τα παπούτσια του μετά από έναν τραυματισμό.
Στην καριέρα του κατέκτησε 3 πρωταθλήματα Τουρκίας, 2 κύπελλα, ενώ ήταν και μέλος της Μικτής Κόσμου το 1954.Πηγή: sportdog.gr

Κόπα Λιμπερταδόρες: Στους «8» η Μπολιβάρ! (video)

Παρά εντός έδρας 1-1 και συνολικό 3-3, η Μπολιβάρ απέκλεισε τη Λεόν με τον κανονισμό των εκτός έδρας γκολ και πέρασε στα προημιτελικά του Κόπα Λιμπερταδόρες.
Στον επόμενο γύρο της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης της Νότιας Αμερικής, οι Βολιβιανοί θα αντιμετωπίσουν τη Λανούς ή μία ακόμα μεξικανική ομάδα, τη Σάντος Λαγκούνα, ενώ απόψε βρέθηκαν από νωρίς με την πλάτη στον τοίχο, καθώς ο Φράνκο Αριζάλα άνοιξε το σκορ για τους φιλοξενούμενους στο 5ο λεπτό. Στο 36ο ισοφάρισε ο 26χρονος Ρόναλντ Εγκουίνο και έδωσε το προβάδισμα στην Μπολιβάρ, ενώ οι Μεξικανοί έμειναν και με δέκα παίκτες στο 74ο κατόπιν αποβολής του πρώην αμυντικού της Μπαρτσελόνα, Ράφα Μάρκεζ.
Παρακάτω το υπόλοιπο πρόγραμμα:
Φάση των «16»
1-Λανούς (Αργεντινή)-Σάντος Λαγκούνα (Μεξικό) 2-1 & 23/04
2-Λεόν (Μεξικό)-ΜΠΟΛΙΒΑΡ (ΒΟΛΙΒΙΑ) 2-2 & 1-1
3-Κρουζέιρο (Βραζιλία)-Σέρο Πορτένιο (Παραγουάη) 1-1 & 30/04
4-Σαν Λορένζο (Αργεντινή)-Γκρέμιο (Βραζιλία) 23 & 30/04
5-Ατλέτικο Νασιονάλ (Κολομβία)-Ατλέτικο Μινέιρο (Βραζιλία) 23 & 30/04
6-Δε Στρόνγκεστ (Βολιβία)-Ντεφενσόρ (Ουρουγουάη) 2-0 & 29/04
7-Άρσεναλ Σαραντί (Αργεντινή)-Ουνιόν Εσπανιόλα (Χιλή) 24/04 & 01/05
8-Κλουμπ Νασιονάλ (Παραγουάη)-Βελέζ Σάρσφιλντ (Αργεντινή) 23 & 29/04
Προημιτελικοί (06-15/05)
9-Νικητής 1-Μπολιβάρ (Βολιβία)
10-Νικητές 3-4
11-Νικητές 5-6
12-Νικητές 7-8
Ημιτελικοί (αν προκριθούν δύο ομάδες από την ίδια χώρα δημιουργούν αυτόματα ζευγάρι) (22-31/07)
13-Νικητές 9-10
14-Νικητές 11-12
Τελικοί (6 & 13/08)
15-Νικητές 13-14



Πηγή: onsports.gr

Προλάβετε!!

Η διάθεση των εισιτηρίων για τον τελικό του Κυπέλλου αρχίζει σήμερα και οι οπαδοί του Παναθηναϊκού αναμένεται να τα εξαντλήσουν ακόμη και μέσα στην ημέρα.

Προλάβετε!
Η διάθεση των εισιτηρίων για τον τελικό του Κυπέλλου αρχίζει σήμερα και οι οπαδοί του Παναθηναϊκού αναμένεται να τα εξαντλήσουν ακόμη και μέσα στην ημέρα.

Τα «μαγικά χαρτάκια» θα τεθούν προς πώληση από τις 10:00 το πρωί από τη θύρα 4 του γηπέδου της Λεωφόρου μόνο για τα μέλη της Συμμαχίας. Αν μέχρι την Πέμπτη στις 13:00 έχουν μείνει εισιτήρια, τότε θα διατεθούν και στα μη μέλη της Συμμαχίας.

Οπως ανακοίνωσε η ΠΑΕ από τις 10:00 έως τις 19:00 σήμερα τα μέλη της Συμμαχίας με την επίδειξη της κάρτας μέλους της Συμμαχίας δικαιούνται να αγοράζουν έως δύο εισιτήρια.

Οι κάτοχοι των καρτών διαρκείας στις θύρες 13, 14, 7 θα εξυπηρετηθούν αποκλειστικά από τους συνδέσμους, στους οποίους ανήκουν και όχι από τη θύρα 4.

Αναλυτικά οι τιμές είναι: θύρες 1 και 35 (10 ευρώ), θύρες 2, 3, 4, 32, 34 (τιμή 15 ευρώ), θύρες 5, 6 (25 ευρώ), θύρες 7Α και 30 (30 ευρώ).

Οι οργανωμένοι μπορούν να αγοράσουν εισιτήρια από την ΠΑΛΕΦΙΠ (θύρα 32) και από τη «Θύρα 13» (θύρες 1, 3, 35, 2). Κάθε κάτοχος συνδεσμιακού διαρκείας δικαιούται ένα εισιτήριο.Πηγή: sport-fm.gr

Και μετά τον Μόγιες ποιος;

Ο Μιχάλης Τσόχος καταγράφει τους λόγους απομάκρυνσης του Σκωτσέζου, αλλά δυσκολεύεται να δει το σχέδιο της επόμενης μέρας στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.
Νομίζω ότι αυτό που συνέβη τώρα με τον Ντέιβιντ Μόγιες και τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είναι απόφαση τουλάχιστον δύο μηνών η οποία απλά ωρίμασε στο μυαλό αυτών που την πήραν. Θα είχε συμβεί μάλιστα νωρίτερα αν δεν είχε μεσολαβήσει ο... Ολυμπιακός.
 
Εκείνη η πρόκριση σε βάρος των πρωταθλητών Ελλάδας έκρυψε για μερικές ημέρες κάτω από το χαλί, το χάλι της Γιουνάιτεντ, το οποίο φυσικά στην πορεία εμφανίστηκε εκ νέου.
Η απόφαση λοιπόν της απομάκρυνσης του Μόγιες είναι μάλλον φυσιολογική, έτσι όπως κύλησαν τα πράγματα. Οσο κι' αν έχεις καλή διάθεση στον τρόπο με τον οποίο θα τον κρίνεις δεν υπάρχει κάτι στο οποίο να σταθείς. Τα αποτελέσματα είναι τα χειρότερα δυνατά. Η Μάντσεστερ για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια μετρά 15 ήττες μέσα σε μία σεζόν. Για πρώτη φορά δεν θα παίξει στο επόμενο Τσάμπιονς Λιγκ και δύσκολα θα παίξει και στην Ευρώπη γενικά. Φυσικά δεν πήρε κανέναν τίτλο (ας μην συζητάμε για το Τσάριντι Σιλντ το οποίο δεν θυμάμαι καν αν έτσι το λένε ακόμη), αλλά κυρίως και πάνω από όλα η εικόνα της συνεχώς χειροτέρευε όσο περνούσε ο καιρός. Αντί ο χρόνος να δούλευε για τον Μόγιες και την δουλειά του, δούλευε για την απόλυσή του...
 
Το ματς κόντρα στην Εβερτον ανήμερα το Πάσχα ήταν χαρακτηριστικό. Σε ενενήντα λεπτά παιχνιδιού δεν είχες την παραμικρή αμφιβολία ότι η Εβερτον είναι η καλή ομάδα, η μεγάλη ομάδα. Μία άνετη και εύκολη νίκη της καλής ομάδας κόντρα σε αυτήν που δεν ήξερε τι ακριβώς έκανε. Τόσο εύκολη επικράτηση της Εβερτον επί της Γιουνάιτεντ θα πρέπει να είχαμε πάρα πολλά χρόνια να δούμε. Η Εβερτον, η οποία θυμίζω, είχε νικήσει και στο “Ολντ Τράφορντ” και ήταν η πρώην ομάδα του Μόγιες.
 
Εδώ είναι που τελειώνουν και τα όποια επιχειρήματα της παραμονής του Μόγιες. Ο Ρομπέρτο Μαρτίνεθ σε εννιά μήνες στον πάγκο της Εβερτον έχει ήδη πετύχει περισσότερα πράγματα από αυτά που πέτυχε ο Μόγιες στα 11 χρόνια παραμονής του στο “Γκούντισον Παρκ”. Για παράδειγμα επί Μόγιες η Εβερτον δεν συγκέντρωσε ΠΟΤΕ 69 βαθμούς όσους έχει ήδη φέτος, τρεις αγωνιστικές πριν το φινάλε του πρωταθλήματος. Τι να περιμένει λοιπόν να δει η διοίκηση της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ όταν ακόμη και το επιχείρημα “ναι άλλα έκανε πολύ καλή δουλειά στην Εβερτον” έχει πάει περίπατο για τον Σκωτσέζο;
 
Η απομάκρυνση του Μόγιες όμως δεν λύνει όλα τα προβλήματα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ όπως λαθεμένα πιστεύουν πολλοί. Το αντίθετο θα έλεγα. Πείτε μου ποιός θα διαδεχτεί τον Μόγιες, γενικά ποιό είναι το σχέδιο της επόμενης ημέρας για να δούμε αν θα λυθούν τα προβλήματα;
Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θέλει λέει για προπονητή τον Γιούργκεν Κλοπ, τον Ντιέγκο Σιμεόνε ή τον Κάρλο Αντσελότι. Ε, και; Φέτος δεν μπορεί να έχει κανέναν από τους τρεις. Οι δύο πρώτοι ήδη απάντησαν “ευχαριστώ πολύ” και ο τρίτος επί της ουσίας το ίδιο έκανε, χώρια που γιατί να αφήσει τη Ρεάλ Μαδρίτης για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ που δεν θα παίζει καν Τσάμπιονς Λιγκ;
 
Πάμε λοιπόν παρακάτω, με την σημείωση ότι είναι φανερό ότι η διοίκηση της Μαντσεστερ Γιουνάιτεντ, ενώ εδώ και καιρό έβλεπε ότι τελικά τον Μόγιες θα... αναγκαστεί να τον διώξει, δεν είχε ψαχτεί.
Τι άλλες λύσεις υπάρχουν; Στην Αγγλία υποστηρίζουν ότι το πρώτο φαβορί είναι ο Λουίς Φαν Χάαλ. Αν όντως στραφούν στον Ολλανδό πιθανότατα θα τον πείσουν εύκολα να αναλάβει, το θέμα είναι ποιός θα αναλάβει στη συνέχεια το ρίσκο. Ο Φαν Χάαλ μας έχει αποδείξει ότι μπορεί, αλλά μόνο με έναν τρόπο. Τον δικό του. Και ο δικός του τρόπος πρώτον θέλει χρόνο (το λιγότερο δύο ολοκληρωμένες σεζόν χρειάζονται για να κρίνεις το έργο του) και δεύτερον γερό στομάχι. Ο Φαν Χάαλ όταν ανέλαβε μεγάλη ομάδα (Μπαρτσελόνα, Μπάγερν) τον πρώτο χρόνο τα έκανε μούσκεμα. Για την ακρίβεια τον πρώτο χρόνο θέλησε ή και τα κατάφερε να ξηλώσει τα πάντα. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα πολύ κακές χρονιές. Αντέχει η Γιουνάιτεντ άλλη μία σεζόν εκτός Τσάμπιονς Λιγκ; Αντέχει η Γιουνάιτεντ έναν προπονητή που μέσα σε μερικούς μήνες θα έχει διώξει ή τελειώσει τουλάχιστον 15 παίκτες της. Αντέχει η Γιουνάιτεντ την επένδυση σε νέους παίκτες και τελείως διαφορετική φιλοσοφία παιχνιδιού που θέλει τουλάχιστον δύο χρόνια δουλειάς για να φανούν οι πρώτοι καρποί;
 
Πολύ αμφιβάλλω ότι οι Αμερικανοί ιδιοκτήτες στρέφονται στη λύση Φαν Χάαλ γνωρίζοντας τι ρίσκο παίρνουν. Πολύ αμφιβάλλω αν ξέρουν ότι αυτό που παίζει σήμερα η Γιουνάιτεντ ή αυτό που έπαιζε επί χρόνια με τον Σερ Αλεξ είναι τελείως διαφορετικό από αυτό που παίζει ο Φαν Χάαλ. Δεν έχω ιδέα αν γνωρίζουν ότι παίκτες όπως ο Φλέτσερ, ο Κάρικ, ο Κλέβερλι, ο Σμόλινγκ, ο Εβανς, δεν θα μπορούν να περνούν ούτε έξω από το προπονητικό κέντρο με προπονητή τον Φαν Χάαλ. Πολύ αμφιβάλλω αν ακόμη και παίκτες όπως ο Φελαϊνί και ο Μάτα, οι δύο πανάκριβες μεταγραφές του Μόγιες ταιριάζουν σε αυτό που παίζει ο Φαν Χάαλ. Για να μην πω ότι και για τον Ρούνεϊ το χέρι μου στην φωτιά δεν το βάζω με προπονητή τον Φαν Χάαλ. Και αυτόν ακόμη μπορεί εύκολα να τον αχρηστεύσει ή να τον στείλει να παίξει στα άκρα. Ο μόνος που σίγουρα θα κάνει σπουδαίες χρονιές είναι ο Φαν Πέρσι, κανείς άλλος.
Το αντέχει όλο αυτό η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ή του χρόνου τέτοια εποχή θα διώξει τον Φαν Χάαλ και θα ψάχνει τον επόμενο;
 
Αλλά ας πάμε και στις εναλλακτικές επιλογές. Εντός της Βρετανίας υπάρχει κάποιος προπονητής που να ταιριάζει και να μπορεί να αντέξει το βάρος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ; Δύσκολο ως αδύνατο. Ποιός; Ο Ρομπέρτο Μαρτίνεθ; Μα θα είναι κωμικό να πάρουν πάλι τον προπονητή της Εβερτον. Αλλος, επί της ουσίας δεν υπάρχει, αφού ο Ρότζερς, ο Βενγκέρ ο Πελεγκρίνι και ο Μουρίνιο απλά δεν γίνεται και οι υπόλοιποι δεν έχουν σε καμία περίπτωση πιο σπουδαίο βιογραφικό από τον Μόγιες. Κάπου διάβασα για τον Ποκετίνιο της Σαουθάμπτον ή τον Λάουντρουπ (πρώην Σουόνσι), αλλά δεν νομίζω ότι έχουν το ειδικό βάρος για να το κάνουν. Και αυτοί θα χρειαστούν πολύ μεγάλη στήριξη.
 
Για να μην το κουράζουμε και πολύ η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δεν έχει προφανή λύση. Δεν έχει γιατί δεν την ετοίμασε, δεν την έψαξε σωστά και γιατί πέρυσι άκουσε τον Σερ Αλεξ και δεν ακούμπησε το μέλλον της πάνω στον Μουρίνιο, όταν μπορούσε, αλλά το ακούμπησε πάνω στον Μόγιες.
Τώρα λοιπόν μοιάζει ξεκρέμαστη. Δεν ξέρω εν τέλει που θα καταλήξουν, αλλά έτσι όπως κυλάει το πράγμα εμένα ο Ράιαν Γκιγκς μου φαίνεται αυτό που λέμε “ουδέν μονιμότερον του προσωρινού”. Δεν λέω ότι μπορεί. Κανείς δεν το ξέρει. Λέω όμως ότι αν είναι να πάρει ρίσκο, που όπως όλα δείχνουν όχι απλώς θα πάρει ρίσκο, αλλά θα τραβήξει λαχείο, τότε ας το κάνει με κάποιον που ξέρει την ομάδα.
Πηγή: gazzetta.gr

Ώρα για πράξεις...!!

Ο Χρύσανθος Τσαλτίδης γράφει στο blog του στο gazzetta.gr για τις εξελίξεις στον ΑΡΗ μετά την απόρριψη των ασφαλιστικών μέτρων του Σκόρδα, αλλά και για την προπαγάνδα των συμπολιτών ενόψει τελικού
Επιστρέψαμε από τις Άγιες μέρες του Πάσχα που άλλοι περισσότερο και άλλο λιγότερο ξεκουράστηκαν και... ηρέμησαν και πρωί-πρωί ο ΑΡΗΣ είχε και πάλι δικαστήριο. Ασφαλιστικά μέτρα από την πλευρά του κ. Σκόρδα για να μην ισχύσει η απόφαση του Ειρηνοδικείου που τον αντικαθιστούσε στην διοίκηση της ΠΑΕ με τον κ. Στεφανίδη.
Για μία ακόμα φορά η πλευρά του κ. Σκόρδα έχασε τα ασφαλιστικά μέτρα και πλέον και με την βούλα  υπάρχει διοίκηση Στεφανίδη που την Πέμπτη θα συγκροτηθεί σε σώμα. Βέβαια τα δικαστήρια δεν σταματάει εδώ, αν και η σημερινή απόφαση κρίνει το μέλλον με δεδομένο ότι η επόμενη εκδίκαση είναι 13 Μαίου και τα δικαστήρια κλείνουν στις 14 λόγω εκλογών και ξανανοίγουν τον Ιούνιο.
Ως τότε ο κ. Στεφανίδης οφείλει να τρέξει τις εξελίξεις να συγκαλέσει ΓΣ της ΚΜΑ και ΓΣ των μετόχων της ΠΑΕ που θα καθορίσει την επόμενη μέρα. Να κληθεί ο κόσμος του ΑΡΗ να αποφασίσει για την επόμενη μέρα και την κατηγορία που θα παίζει ο ΑΡΗΣ. Προσωπικά θεωρώ ότι πρέπει να γίνει το παν να παίξει η ομάδα στην Β Εθνική μόνο όμως με την διασφάλιση μίας ικανής ομάδας να επιστρέψει σε ένα χρόνο. Το θέμα είναι όμως ότι χρειάζονται χρήματα για κάτι τέτοιο και όχι ευχολόγια ή φρούδες ελπίδες.
Οι παράγοντες που περίμεναν όλο αυτό το διάστημα να φύγει ο Σκόρδας για να κάνουν τα λόγια πράξεις, πλέον τίθενται και αυτοί προ των ευθυνών τους. Για τον επόμενο μήνα πρέπει να τρέξουν οι εξελίξεις πριν να είναι αργά και πριν... καθοριστούν από μόνες τους οι εξελίξεις.
Δεν μπορούμε πάρα να αναμένουμε τις κινήσεις αυτών των ανθρώπων που έρχονται στην θέση του παράγοντα που οδήγησε για δεύτερη φορά την ομάδα σε υποβιβασμό και προσπαθεί να παραμείνει με κάθε τρόπο στην καρέκλα του Προέδρου γιατί ξέρει καλά ότι όποιος άλλος διοικήσει πρώτα θα βάλει το καλό του ΑΡΗ και στην συνέχεια τα προσωπικά από τα οποία θέλοντας και μη δεν μπορούν να ξεφύγουν όσοι διοίκησαν όλα τα προηγούμενα χρόνια.
ΥΓ1 Η ανακοίνωση της ΕΠΟ πριν από 4 χρόνια τέτοιες μέρες ανέφερε: “Η ΠΑΕ Παναθηναικός και η ΠΑΕ ΑΡΗΣ θα παραλάβουν από 23480 εισιτήρια η κάθε μία”. Τρεις μέρες πριν τον τελικό η ΠΑΕ ΑΡΗΣ εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:
«Η ΠΑΕ ΑΡΗΣ ανακοινώνει ότι διατέθηκαν ΟΛΑ τα εισιτήρια που είχε στην διάθεσή της για τον τελικό του κυπέλλου Ελλάδας. Θα ήθελε από την μία να ευχαριστήσει τους περίπου 24.000 φιλάθλους της που έσπευσαν να προμηθευτούν το εισιτήριο τους και θα είναι στο πλευρό της ομάδας στο ΟΑΚΑ.
Από την άλλη θα ήθελε να ζητήσει συγνώμη από όσους δεν πρόλαβαν να προμηθευτούν ένα εκ των εισιτηρίων καταγράφοντας όμως ως δεδομένο ότι η ζήτηση ήταν τεράστια και πραγματικά ούτε ο διπλάσιος αριθμός των εισιτηρίων θα ήταν αρκετός να ανταποκριθεί στην δίψα και το πάθος του αρειανού λαού”.
Κάποιοι 4 χρόνια μετά για να καλύψουν τις χαζομάρες τους που τους στέρησαν τον ίδιο αριθμό εισιτηρίων, ανακάλυψαν ότι ο ΑΡΗΣ είχε επιστρέψει εισιτήρια (που μάλιστα είχε προπληρώσει!!!) σύμφωνα με ανώνυμους παράγοντες της ΕΠΟ!!! 4 χρόνια περίμεναν για αυτή την... ανακάλυψη μόνο και μόνο για να γράψουν σαν μωρά παιδιά ότι θα είναι περισσότεροι στο ΟΑΚΑ. Η ΠΑΕ ΑΡΗΣ ενώ δεν διέθεσε κατά τους επιστήμονες της προπαγάνδας όλα τα εισιτήρια, ανακοίνωση sold out τρεις μέρες πριν τον τελικό.
Την ίδια στιγμή εξαφανίστηκαν και οι 2000 προσκλήσεις που παρέλαβε από την ΕΠΟ και αυτό φάνηκε από το κομμάτι στις κερκίδες που ήταν κίτρινο, ενώ θεωρητικά θα ήταν...ουδέτερο (πως αντίστοιχα υπήρχε και αντίστοιχο πράσινο). Όπως και να έχει  η μεγαλύτερη οπαδική μετακίνηση στην Ελλάδα δεν αλλάζει, όσο και αν η μία ομάδα συνεχίζει την ίδια μοναδική, αλλά ξεφτισμένη πλέον προπαγάνδα που ακόμα και με αυτόν τον ΑΡΗ είναι ο μοναδικός νταλκάς τους, ενώ θεωρητικά θα έπρεπε να ασχολούνται με την δική τους εκδρομή και τον δικό τους τελικό, την δική τους ομάδα. Μάλλον αρχίζω να καταλαβαίνω όμως τι εννοούν με το μία ομάδα στην πόλη. Μάλλον ξεκάθαρα εννοούν τον ΑΡΗ...
Πηγή: gazzetta.gr

Η ζυγαριά και το ΟΑΚΑ...!

Ο Τάσος Νικολογιάννης συγκρίνει τον Παναθηναϊκό και τον ΠΑΟΚ ενόψει του μεγάλου τελικού και στέκεται στις απουσίες του «δικεφάλου»!
Ενας τελικός κυπέλλου είναι ανοιχτός σε όλα τα αποτελέσματα και αυτό συμβαίνει και με αυτόν, που θα γίνει φέτος μεταξύ του Παναθηναϊκού και του ΠΑΟΚ. Απλά το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να δούμε ποιος έχει δείξει μέχρι τώρα, ότι έχει τις περισσότερες πιθανότητες να πάρει αυτό το κύπελλο. Και στα δύο παιχνίδια, που έγιναν μεταξύ των δύο ομάδων φέτος ο Παναθηναϊκός ήταν καλύτερος. Στην Τούμπα προηγήθηκε με τον Μπέργκ, ο ΠΑΟΚ το γύρισε(σε μία κακή βραδιά της άμυνας του Παναθηναϊκού) και στη συνέχεια ο Παναθηναϊκός έχασε ευκαιρίες και πέναλτι με τον Μπέργκ, για να πάρει τουλάχιστον την ισοπαλία .
Στην Λεωφόρο η επικράτηση του Παναθηναϊκού ήταν πιο άνετη από το τελικό 2-1. Και η ανωτερότητα του Παναθηναϊκού δεν φάνηκε μόνο μετά την αποβολή του Κατσουράνη, αλλά και πιο πριν , όταν ο Παναθηναϊκός είχε χάσει πολλές ευκαιρίες και είχε προηγηθεί με 1-0. Και στα δύο παιχνίδια ο Παναθηναϊκός απέδειξε, ότι ήταν καλύτερος σαν ομάδα από τον αντίπαλό του.
Ειδικά στην Λεωφόρο οι «πράσινοι» αιφνιδίασαν τον ΠΑΟΚ με το αδιάκοπο πρέσινγκ και το γκολ που έβαλε στο τέλος ο Αθανασιάδης απλά έκανε πιο τιμητική την ήττα του ΠΑΟΚ, που θα μπορούσε να πάρει διαστάσεις. Ο Παναθηναϊκός έχει και επιθετικό(Μπέργκ), που σκοράρει, αλλά και μέσους που βάζουν γκολ(Αμπεντ, Πράνιτς). Και έναν Ζέκα , που τρέχει παντού και αδιάκοπα βοηθώντας πολύ στην κατοχή της μπάλας Από την άλλη πλευρά ο ΠΑΟΚ έχει κάποιες μονάδες, που κάνουν την διαφορά και μπορεί να κρίνουν ένα ματς. Ο Νάτχο είναι ο ένας και είναι η μεγάλη απουσία του ΠΑΟΚ στο κέντρο , ενώ ο Αθανασιάδης-η δεύτερη μεγάλη απουσία- είναι η πιο αξιόπιστη λύση στην επίθεση του ΠΑΟΚ , όπως φάνηκε και στα ματς με τον Ολυμπιακό, όπου δύο δικά του γκολ έδωσαν την πρόκριση.
Ο Κατσουράνης είναι η τρίτη σημαντική απουσία για τον ΠΑΟΚ. Η εμπειρία του σίγουρα θα λείψει από τον Δικέφαλο του Βορρά. Παρόλα αυτά ο ΠΑΟΚ έχει και Στοχ έχει και Λούκας, έχει και Σαλπιγγίδη, έχει τον Βίτορ στην άμυνα παίκτες, που μπορεί να κρίνουν ένα ματς. Απλά οι απουσίες είναι σημαντικές, διότι πιθανότατα θα έδιναν υπεροπλία στον ΠΑΟΚ σε ποιότητα.
Ο Παναθηναϊκός όλη την χρονιά είναι μία ομάδα με όλη την σημασία της λέξης, με ομοψυχία σε όλα τα επίπεδα , με τον προπονητή Γιάννη Αναστασίου να βελτιώνει την ομάδα από παιχνίδι σε παιχνίδι από τον ένα μήνα στον άλλον. Ο ΠΑΟΚ είναι μία ομάδα, που πέρασε από χίλια μύρια κύματα φέτος , έδιωξε τον προπονητή της τον Στέφενς και στηρίζεται κυρίως σε ατομικές εξάρσεις παικτών, παρά στο ομαδικό πνεύμα. Το γεγονός, ότι ο τελικός γίνεται στο ΟΑΚΑ επίσης είναι καλό για τον Παναθηναϊκό, αλλά μην ξεχνάμε , ότι σε αυτό το γήπεδο είχε κερδίσει τελευταία φορά ο ΠΑΟΚ τους «πράσινους» πριν δύο χρόνια σε ένα ματς κεκλεισμένων των θυρών. Και αυτή την φορά θα είναι και μοιρασμένος ο κόσμος.... Αν βάλουμε όλα αυτά τα δεδομένα στην ζυγαριά , αυτή γέρνει προς τη νίκη του Παναθηναϊκού και την κατάκτηση του κυπέλλου. Λέω με τα σημερινά δεδομένα χωρίς να προκύψει κάποιο απρόοπτο...
Πηγή: gazzetta.gr