Τετάρτη 23 Απριλίου 2014

«Δεν είναι ακατόρθωτη η ανατροπή»

Αισιόδοξος πως παρά τις δυσκολίες, Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός μπορούν να διεκδικήσουν την πρόκριση στο Final Four του Μιλάνου μέσω πέμπτου αγώνα, δήλωσε στον NovaΣπορ Fm 94,6 ο Άγγελος Κορωνιός.

«Δεν είναι ακατόρθωτη η ανατροπή»
Ικανοί να ισοφαρίσουν τις προημιτελικές τους σειρές σε 2-2 και να διεκδικήσουν επί ίσοις όροις τη συμμετοχή τους στo Final Four της Ευρωλίγκας κόντρα σε Ρεάλ Μαδρίτης και ΤΣΣΚΑ Μόσχας είναι Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός αντίστοιχα, όπως δήλωσε ο Άγγελος Κορωνιός στον NovaΣπορ Fm.

O παλαίμαχος καλαθοσφαιριστής και νυν προπονητής, ανέλυσε τις δυσκολίες για τους δύο «αιώνιους», αλλά και το τι θα πρέπει να προσέξουν στα αποψινά τέταρτα στη σειρά παιχνίδια τους κόντρα σε ισπανούς και ρώσους, ώστε να επιστρέψουν σε Μαδρίτη και Μόσχα και να διεκδικήσουν την δύσκολη, αλλά όχι ακατόρθωτη όπως τη χαρακτήρισε ανατροπή του 2-0.

Αναλυτικά, ο Άγγελος Κορωνιός, μίλησε στον NovaΣπορFm 94,6 για:

-το ποια από τον Ολυμπιακό-Παναθηναϊκό έχει το δυσκολότερο έργο πρόκρισης στο Final Four.

«Και οι δύο ομάδες έχουν δύσκολο. Σε αυτό το επίπεδο δεν υπάρχουν εύκολα παιχνίδια. Ρεάλ και ΤΣΣΚΑ είναι σε καλή κατάσταση και δεν μπορώ να ξεχωρίσω κάποια, αν και θα συμφωνήσω με τους περισσότερους που χρίζουν φαβορί την Ρεάλ για το τρόπαιο. Δεν είναι εύκολο να ανατρέψεις το 2-0, αλλά και οι δύο ομάδες έχουν δείξει ότι έχουν την εμπειρία και τη γνώση για να τα καταφέρουν. Ο Ολυμπιακός έχει κατακτήσει τις δύο τελευταίες Ευρωλίγκες. Και οι δύο τους, κοιτάνε τη σειρά παιχνίδι με παιχνίδι και αυτό είναι το σωστό στο κομμάτι της προετοιμασίας ».

-το αν είναι εφικτό το break αν γίνει και πέμπτο παιχνίδι:

«Μία νίκη εκτός έδρας κόντρα σε Ρεάλ ή ΤΣΣΚΑ είναι δύσκολη, αλλά όχι ακατόρθωτη. Πρόπερσι ο Παναθηναϊκός απέκλεισε τη Μπαρτσελόνα με μειονέκτημα έδρας, την ώρα που τον είχαν όλοι… ξεγραμμένο. Αυτό τα λέει όλα. Άρα, δεν είναι απίθανο να δούμε πλήρη ανατροπή, αν και οι δυο ομάδες είναι σε δύσκολη θέση».

-που πρέπει να «χτυπήσει» ο Παναθηναϊκός:

«Να συνεχίσει να είναι διαβασμένος και δυνατός στην άμυνα του. Να περιορίσει την έκταση του σκορ και να μην επιτρέψει στους ψηλούς της να βρουν ρυθμό. Η «κατασκοπεία» του αντιπάλου έχει κάνει θαύματα και ο Παναθηναϊκός πρέπει να μην αφήσει την ΤΣΣΚΑ να κάνει το παιχνίδι της. Να ελέγξει τον ρυθμό και να κάνει ο,τι καλύτερο στην επίθεση».

-το τι πρέπει να προσέξει ο Ολυμπιακός:

«Ο Ολυμπιακός χρειάζεται 100% την άμυνα του για να τα καταφέρει. Η Ρεάλ έχει εκπληκτικούς παίκτες που μπορεί να σε… σκοτώσουν ανά πάσα στιγμή. Είναι από τη φύση της πολύ γρήγορη με παίκτες ικανούς να δημιουργήσουν και να σκοράρουν παράλληλα. Αν δεν είναι πλήρως «διαβασμένος» και δεν ελέγξει τον ρυθμό δύσκολα θα γυρίσει ξανά στην Μαδρίτη».

-την συνεισφορά των ξένων του Ολυμπιακού:

«Αν θέλουμε να μιλήσουμε ειλικρινά και να μην κρυβόμαστε, θεωρώ πως ο Ολυμπιακός όταν παίζει μόνο με τον Σπανούλη είναι προβλέψιμος. Είναι ένας πολύ καλός παίκτες και έμπειρος, αλλά δεν βοηθηθεί και από τους υπόλοιπους κάνει κακό στην υπόλοιπη ομάδα. Πρέπει λοιπόν όπως και τη Δευτέρα να μπουν και άλλοι παίκτες στο παιχνίδι για να βοηθήσουν επιθετικά. Δεν είναι τυχαίο αυτό που έγινε στο τρίτο ματς. Αν ο Ολυμπιακός θέλει να πάει σε πέμπτο παιχνίδι, οφείλουν όλοι να βοηθήσουν».

-την μέχρι τώρα παρουσία του Φραγκίσκου Αλβέρτη στον πάγκο του Παναθηναϊκού:

«Δεν είναι εύκολο το έργο του. Ειλικρινά χαίρομαι να δίνονται ευκαιρίες σε νέους ανθρώπους στην προπονητική. Είναι η «ζωντανή ιστορία του Παναθηναϊκού και αξίζουν συγχαρητήρια στον πρόεδρο που τον εμπιστεύτηκε. Πάντα ήταν νικητής και ηγέτης. Θέλει χρόνο και βοήθεια. Έχει όλο το μέλλον μπροστά του να γίνει πολύ καλός προπονητής».

Δεν υπάρχουν σχόλια: