Τετάρτη 23 Απριλίου 2014

Η ζυγαριά και το ΟΑΚΑ...!

Ο Τάσος Νικολογιάννης συγκρίνει τον Παναθηναϊκό και τον ΠΑΟΚ ενόψει του μεγάλου τελικού και στέκεται στις απουσίες του «δικεφάλου»!
Ενας τελικός κυπέλλου είναι ανοιχτός σε όλα τα αποτελέσματα και αυτό συμβαίνει και με αυτόν, που θα γίνει φέτος μεταξύ του Παναθηναϊκού και του ΠΑΟΚ. Απλά το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να δούμε ποιος έχει δείξει μέχρι τώρα, ότι έχει τις περισσότερες πιθανότητες να πάρει αυτό το κύπελλο. Και στα δύο παιχνίδια, που έγιναν μεταξύ των δύο ομάδων φέτος ο Παναθηναϊκός ήταν καλύτερος. Στην Τούμπα προηγήθηκε με τον Μπέργκ, ο ΠΑΟΚ το γύρισε(σε μία κακή βραδιά της άμυνας του Παναθηναϊκού) και στη συνέχεια ο Παναθηναϊκός έχασε ευκαιρίες και πέναλτι με τον Μπέργκ, για να πάρει τουλάχιστον την ισοπαλία .
Στην Λεωφόρο η επικράτηση του Παναθηναϊκού ήταν πιο άνετη από το τελικό 2-1. Και η ανωτερότητα του Παναθηναϊκού δεν φάνηκε μόνο μετά την αποβολή του Κατσουράνη, αλλά και πιο πριν , όταν ο Παναθηναϊκός είχε χάσει πολλές ευκαιρίες και είχε προηγηθεί με 1-0. Και στα δύο παιχνίδια ο Παναθηναϊκός απέδειξε, ότι ήταν καλύτερος σαν ομάδα από τον αντίπαλό του.
Ειδικά στην Λεωφόρο οι «πράσινοι» αιφνιδίασαν τον ΠΑΟΚ με το αδιάκοπο πρέσινγκ και το γκολ που έβαλε στο τέλος ο Αθανασιάδης απλά έκανε πιο τιμητική την ήττα του ΠΑΟΚ, που θα μπορούσε να πάρει διαστάσεις. Ο Παναθηναϊκός έχει και επιθετικό(Μπέργκ), που σκοράρει, αλλά και μέσους που βάζουν γκολ(Αμπεντ, Πράνιτς). Και έναν Ζέκα , που τρέχει παντού και αδιάκοπα βοηθώντας πολύ στην κατοχή της μπάλας Από την άλλη πλευρά ο ΠΑΟΚ έχει κάποιες μονάδες, που κάνουν την διαφορά και μπορεί να κρίνουν ένα ματς. Ο Νάτχο είναι ο ένας και είναι η μεγάλη απουσία του ΠΑΟΚ στο κέντρο , ενώ ο Αθανασιάδης-η δεύτερη μεγάλη απουσία- είναι η πιο αξιόπιστη λύση στην επίθεση του ΠΑΟΚ , όπως φάνηκε και στα ματς με τον Ολυμπιακό, όπου δύο δικά του γκολ έδωσαν την πρόκριση.
Ο Κατσουράνης είναι η τρίτη σημαντική απουσία για τον ΠΑΟΚ. Η εμπειρία του σίγουρα θα λείψει από τον Δικέφαλο του Βορρά. Παρόλα αυτά ο ΠΑΟΚ έχει και Στοχ έχει και Λούκας, έχει και Σαλπιγγίδη, έχει τον Βίτορ στην άμυνα παίκτες, που μπορεί να κρίνουν ένα ματς. Απλά οι απουσίες είναι σημαντικές, διότι πιθανότατα θα έδιναν υπεροπλία στον ΠΑΟΚ σε ποιότητα.
Ο Παναθηναϊκός όλη την χρονιά είναι μία ομάδα με όλη την σημασία της λέξης, με ομοψυχία σε όλα τα επίπεδα , με τον προπονητή Γιάννη Αναστασίου να βελτιώνει την ομάδα από παιχνίδι σε παιχνίδι από τον ένα μήνα στον άλλον. Ο ΠΑΟΚ είναι μία ομάδα, που πέρασε από χίλια μύρια κύματα φέτος , έδιωξε τον προπονητή της τον Στέφενς και στηρίζεται κυρίως σε ατομικές εξάρσεις παικτών, παρά στο ομαδικό πνεύμα. Το γεγονός, ότι ο τελικός γίνεται στο ΟΑΚΑ επίσης είναι καλό για τον Παναθηναϊκό, αλλά μην ξεχνάμε , ότι σε αυτό το γήπεδο είχε κερδίσει τελευταία φορά ο ΠΑΟΚ τους «πράσινους» πριν δύο χρόνια σε ένα ματς κεκλεισμένων των θυρών. Και αυτή την φορά θα είναι και μοιρασμένος ο κόσμος.... Αν βάλουμε όλα αυτά τα δεδομένα στην ζυγαριά , αυτή γέρνει προς τη νίκη του Παναθηναϊκού και την κατάκτηση του κυπέλλου. Λέω με τα σημερινά δεδομένα χωρίς να προκύψει κάποιο απρόοπτο...
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: