Τετάρτη 23 Απριλίου 2014

Σταυρόπουλος: «Πολύ υψηλό το επίπεδο»

Με πολύ σημαντικές πληροφορίες και στοιχεία που θα αποδειχθούν πολύτιμα για τον ΠΑΟΚ, επέστρεψε από το Portsmouth της Virginia ο Τεχνικός Διευθυντής της ομάδας Νίκος Σταυρόπουλος, αφού παρακολούθησε όλα τα παιχνίδια του Portsmouth Invitational Tournament. Ο Νίκος Σταυρόπουλος είδε και τους 64 παίκτες που συμμετείχαν στο κορυφαίο καμπ που διεξάγεται πριν το ντραφτ του ΝΒΑ και στο οποίο συμμετέχουν ορισμένοι από τους καλύτερους απόφοιτους αμερικάνικων πανεπιστημίων.

Το φετινό ταξίδι του Νίκου Σταυρόπουλου, ξεκίνησε με μία επίσκεψη στο πανεπιστήμιο Old Dominion, συνεχίστηκε με μία σειρά επαφών με ανθρώπους του ΠΑΟΚ (εκπροσώπους ομάδων του ΝΒΑ, ατζέντηδες, ακόμη και τους ίδιους τους παίκτες) και ολοκληρώθηκε με την παρακολούθηση των αγώνων του PIT και την επιστροφή του την Κυριακή του Πάσχα! Ο Νίκος Σταυρόπουλος μίλησε μάλιστα και σε αμερικάνικο τηλεοπτικό δίκτυο, ως ο μοναδικός εκπρόσωπος ελληνικής ομάδας μπάσκετ στο PIT, για την εμπειρία και την χρησιμότητα της παρουσίας μίας ομάδας στο Portsmouth. Μίλησαν επίσης και εκπρόσωποι ομάδων από άλλες χώρες της Ευρώπης και της Κίνας.

«Είναι καλό να ξέρει και ο κόσμος ορισμένα πράγματα, για αυτό που κάνουμε και αυτό που είδαμε, αλλά και τι περιμένουμε από όλη αυτήν την προσπάθεια. Είναι μία τριετία που πιστεύουμε ότι θα αποφέρει σημαντικά οφέλη στην ομάδα», λέει στο paokbc.gr o Νίκος Σταυρόπουλος και εξηγεί: «Πιστεύω ότι το επίπεδο φέτος ήταν υψηλότερο από τα δύο προηγούμενα χρόνια. Και αυτό ισχύει και για τους ανθρώπους που ήταν εκεί, ακόμη και τους εκπροσώπους ομάδων του ΝΒΑ, αλλά και από την Ευρώπη και φυσικά τους παίκτες, που είναι και το πιο σημαντικό. Κάποιοι από αυτούς έχουν προοπτικές για το ΝΒΑ, αλλά οι περισσότεροι θα παίξουν στην Ευρώπη και εκεί είναι η θέση τους. Είμαι σίγουρος ότι άξιζε τον κόπο που και φέτος ο ΠΑΟΚ εκπροσωπήθηκε στο PIT, επαναλαμβάνω ότι το επίπεδο των παικτών ήταν πολύ υψηλό και σε σχέση με την λογική της παρουσίας μας εκεί. Από εδώ και πέρα θα πρέπει να αξιολογήσουμε αυτά που είδαμε, θα γίνει σίγουρα μία συνάντηση και όχι μόνο μία, με τον πρόεδρο και τον προπονητή για να τα συζητήσουμε και να τα αναλύσουμε. Θα περιμένουμε να δούμε ποιοι θα θελήσουν να περιμένουν το ΝΒΑ και πόσους τελικά θα απορροφήσει το ΝΒΑ, πόσοι θα έρθουν τελικά στην Ευρώπη, ενώ οι περισσότεροι τώρα αρχίζουν και κλείσουν συμφωνίες με ατζέντηδες. Σε όλο αυτό το διάστημα θα προετοιμάσουμε τις κινήσεις μας».

Τι είδε λοιπόν ο Νίκος Σταυρόπουλος στο Portsmouth; «Υπάρχουν παίκτες αξιόλογοι. Παιδιά που τα είχαμε τσεκάρει από πριν από το NCAA και τα είδαμε ξανά, παιδιά που μας έκαναν εντύπωση τώρα και παίκτες που θα μπορούσαν να ακολουθήσουν και να ενισχύσουν το πρόγραμμά μας χωρίς δεύτερη σκέψη. Ο δικός μας στόχος είναι να διατηρήσουμε ένα πολύ σημαντικό κομμάτι του κορμού όπως είναι αυτή την στιγμή και πάνω σε αυτό να συμπληρώσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για να ισχυροποιήσουμε ακόμη περισσότερο την ομάδα. Η κάθε κίνηση που θα κάνουμε θέλουμε να είναι σωστή και μελετημένη. Δεν μπορούμε να ξέρουμε εάν θα κάνουμε μία κίνηση, δύο ή χρειαστεί λόγω των συνθηκών να προχωρήσουμε και παραπάνω. Εμείς πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι».

Στο φετινό τουρνουά, επίσημος προσκεκλημένος στο Gala που γίνεται πριν το τέλος των αγώνων, ήταν ο John Stockton. Ο θρύλος της Utah και του ΝΒΑ είχε έναν ακόμη λόγο να είναι στο Portsmouth, καθώς ο γιος του David Stockton συμμετείχε στο φετινό τουρνουά. Ήταν εκεί, μεταξύ άλλων και ο Tim Hardaway, μεγάλη δόξα του παρελθόντος, αλλά και ο πρώην παίκτης του ΠΑΟΚ Dell Demps, που έχει πλέον θέση General Manager στους New Orleans Pelicans του ΝΒΑ. Αναπόφευκτα οι επαφές που έγιναν ήταν πολλές και όπως επισημαίνει ο Νίκος Σταυρόπουλος… «θεωρώ ότι έχουμε κάνει σημαντικά βήματα προόδου και αυτό φαίνεται από την διαφορά που υπάρχει στην αντιμετώπιση απέναντί μας. Έγιναν πολλές επαφές, πιστεύω ότι θα έχουμε οφέλη και βραχυπρόθεσμα, αλλά και μακροπρόθεσμα. Έπαιξε ρόλο και το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ είναι από τις ομάδες που επέλεξαν παίκτη από το PIT και για αυτό συζητήσαμε και για τον Cooper και με τον αμερικάνο μάνατζέρ του. Είναι ευχαριστημένος, θεωρεί ότι είναι πολύ σημαντικό ότι στηρίξαμε τον παίκτη του και την επιλογή που κάναμε όλη την χρονιά, μίλησε με τα καλύτερα λόγια για όλο τον ΠΑΟΚ και κυρίως για το τεχνικό επιτελείο και την συνεργασία που είχε με τον Cooper και πως δουλεύει μαζί του και γενικότερα νομίζω ότι θεωρούμε και οι δύο, πως αυτή η χρονιά αποδεικνύεται επωφελής και για τις δύο πλευρές».

Στη φωτογραφία από τους αγώνες του PIT, πάνω αριστερά διακρίνεται και ο Νίκος Σταυρόπουλος εν ώρα δουλειάς και σημειώσεων… Πηγή: metrosport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: