Τετάρτη 23 Απριλίου 2014

Καρύδας: «Ποδοσφαιρικός γίγαντας ο Παπαδόπουλος»

Ο Νίκος Καρύδας μίλησε στο Αθλητικό Metropolis 95,5 FM και την εκπομπή «Της κακομοίρας» για την αλλαγή τεχνικής ηγεσίας στον Ηρακλή. Αποτελώντας εκ νέου (μετά τη συνεργασία του επί Προτάσοφ) πλέον στέλεχος του προπονητικού τιμ στο πλευρό του Νίκου Παπαδόπουλου, επισήμανε μεταξύ άλλων:

«Οφείλω να πω ευχαριστώ και δημόσια στο Νίκο Παπαδόπουλο. Αναλαμβάνει μια δύσκολη αποστολή, του αρέσουν τα δύσκολα, έχει φιλοδοξίες και πολλά θέλω. Επειδή μου αρέσουν τέτοιου είδους χαρακτήρες όφειλα να τον ακολουθήσω σ? αυτή την προσπάθεια».

Για τα προβλήματα που υπάρχουν κι αν αποτέλεσαν ανασταλτικό παράγοντα στις σκέψεις τους:

«Αυτή τη στιγμή που ήρθαμε, το μόνο που δεν μας ενδιέφερε ήταν το πόσο και πως θα πληρωθούμε. Σεβαστήκαμε την ιστορία και τα προβλήματα του Ηρακλή. Ήταν είναι και θα παραμείνει μεγάλη ομάδα. Σαν επαγγελματίες το είδαμε σαν χρέος να βάλουμε τα δυνατά μας για να πετύχει ο Ηρακλής τον στόχο. Από την πρώτη στιγμή γνωρίζοντας τα προβλήματα, είπαμε ότι θα οδηγήσουμε τον Ηρακλή εκεί που πρέπει να είναι».

Σκιαγραφόντας το προφίλ του Νίκου Παπαδόπουλου τόνισε:

«Τον γνώρισα από ποδοσφαιριστή. Είναι ένας πολύ καλός επαγγελματίας σαν ποδοσφαιριστής που έπαιζε με την ψυχή, με τις τεχνικές και νοητικές ικανότητές του. Από τους παίκτες που άφησαν σφραγίδα και γυρίζοντας τη μνήμη μου προς τα πίσω, ήταν ένας από τους ποδοσφαιρικούς γίγαντες που γνώρισα. Ήμασταν και μείναμε φίλοι, είχαμε επαφή κι όταν ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα. Είναι από τους πιο σύγχρονους έλληνες προπονητές, του αρέσει το επιθετικό ποδόσφαιρο, έχει όμως το μέτρο μέσα του, γνωρίζοντας πως μετά τη φάση της επίθεσης υπάρχει κι αυτή της άμυνας. Είμαι 2 μέρες μαζί του, είναι πολύ επικοινωνιακός με τους ποδοσφαιριστές και εύκολα έχει τον τρόπο να περνάει τη σκέψη του στην ομάδα. Είναι προσόν αυτό, γιατί δεν είναι ίδιο να κάνεις προπόνηση και να περνάς τη φιλοσοφία του. Πρότυπό του νομίζω ήταν ο Έγκεν Γκέραρντ. Έχει πάρει πολλά. Ειδικά στη φάση αυτή που θέλει ψυχολογική τόνωση η ομάδα, μπορεί να το δώσει ο Ηρακλής».

Για τον στόχο του Ηρακλή:

«Πιστεύω ότι εύκολα ή δύσκολα θα τα καταφέρουμε και το λέω απ? όσα είδα από το Νίκο, στην πίστη, στις ικανότητες των παικτών. Αυτό που βλέπαμε είναι ότι οι παίκτες έχουν τρομακτικές ικανότητες, ίσως να μην είναι γι? αυτή την κατηγορία και κάτι τους εμποδίζει να βγάλουν τις ικανότητες τους.
Σ? αυτή τη φάση έχουν την ανάγκη της απόλυτης στήριξης του κόσμου. Η διαδικασία των play off δεν είναι εύκολη, όπως και το να αλλάξει κάποιος προπονητής σε τόσο μικρό διάστημα, χωρίς να αποτελεί δικαιολογία.
Σ? αυτές τις στιγμές πρέπει να υπάρχει ενότητα, βοήθεια και όλοι μαζί να αναζητήσουμε το καλό του Ηρακλή». Πηγή: metrosport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: