Τετάρτη 23 Απριλίου 2014

Υπάρχει ζωή και ελπίδα!!

Υπάρχει ζωή και ελπίδα! Γράφει ο Παναγιώτης Χορόζογλου

Για αυτό λατρεύουμε το μπάσκετ. Για κάτι παιχνίδια σαν αυτά της Δευτέρας. Κορυφαίο και των τριών ματς της Ευρωλίγκα αυτό που έγινε στο ΣΕΦ, με τρομερή εξέλιξη, τεράστιο ντέρμπι, αλλά μήπως και του ΟΑΚΑ ήταν άσχημο; Σούπερ κι αυτό. Και με την πρώτη νίκη για Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό, που έχουν πλέον αποκτήσει το δικαίωμα να διεκδικήσουν και την δεύτερη νίκη και μαζί μία τρίτη και τελευταία ευκαιρία για το «μπρέικ». Η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία, όσο ζεις ελπίζεις και το βράδυ της Δευτέρας, αποδείχθηκε ότι υπάρχει ακόμη ζωή για τους δύο εκπροσώπους μας.
Δεν αλλάζει αυτό που είπαμε μετά τα δύο πρώτα ματς. Και η Ρεάλ είναι καλύτερη ομάδα από τον Ολυμπιακό, αλλά και η ΤΣΣΚΑ πιο πάνω από τον Παναθηναϊκό. Αυτό ισχύει στα χαρτιά και με βάση την συνολική τους απόδοση φέτος, αυτό ακριβώς αποτυπώθηκε στο παρκέ στα δύο πρώτα ματς που έγιναν σε Μαδρίτη και Μόσχα. Τι άλλαξε την Δευτέρα;
Στην περίπτωση του Ολυμπιακού ήταν ξεκάθαρο ότι υπήρξε διαφορετική και πολύ πιο σωστή προσέγγιση του ματς. Το είχε πει άλλωστε και ο Μπαρτζώκας στη συνέντευξη Τύπου ανήμερα του Πάσχα. «τα δύο πρώτα παιχνίδια χρησιμεύουν ως οδηγός για το τι θα γίνει στο επόμενο». Διάβασε καλά και τα δύο πρώτα ματς, αλλά και το τρίτο της σειράς ο Ολυμπιακός και είχε αυτή την φορά τρόπο να κόψει τον ρυθμό της Ρεάλ. Από τους 88 και τους 82 πόντους στη Μαδρίτη, το τρίτο παιχνίδι πήγε στους 76 για τους «Μαδριλένους», αλλά η πιο σημαντική διαφορά ήταν στο πρώτο ημίχρονο. Η Ρεάλ είχε 48 πόντους στο πρώτο ημίχρονο του πρώτου αγώνα, 53 στο δεύτερο ματς και μόλις 35 στο ΣΕΦ. Και ο Ολυμπιακός, εκτός από τον Σπανούλη, είχε σε τρομερή βραδιά τον Ντάστον, πήρε αυτή την φορά σημαντικούς πόντους από Λοτζέσκι και Πέτγουεϊ, αλλά κι ένα πολύ πολύ μεγάλο τρίποντο από τον Πρίντεζη.
Κάπως έτσι έγινε το 1-2. Το αν θα γίνει το 2-2 ή θα τελειώσει η σειρά την Τετάρτη θα εξαρτηθεί και από την εμφάνιση του Ολυμπιακού, θα παίξει σίγουρα ρόλο η έδρα που αναμένεται ακόμη πιο καυτή, αλλά πρωτίστως παίζει ρόλο ο καλύτερος. Η Ρεάλ είναι μία ομάδα με τεράστιο επιθετικό ταλέντο, είχε φοβερό ρυθμό ως τώρα και μένει να φανεί αν όντως δυσκολεύεται να αντιδράσει σωστά όταν τις βάζουν δύσκολα. Επιβεβαιώθηκε επίσης ότι είναι ρηχή στους ψηλούς. Ο Ντάστον μόνος του έβαλε περισσότερους πόντους από Ρέγιες, Μίροτιτς, Μπουρούση και Μεχρί.
Πάμε στα του ΟΑΚΑ. Καθαρή νίκη του Παναθηναϊκού, τραγικά λάθη της ΤΣΣΚΑ στις τελευταίες κρίσιμες επιθέσεις. Δεν ξέρω για σας, αλλά η παρουσία του Αλβέρτη, μόνο θετικές εικόνες μου δημιουργεί. Ο τρόπος που μιλάει στους παίκτες και μέχρι πριν λίγα χρόνια συμπαίκτες του, ο τρόπος που πανηγυρίζει ένα καλάθι, το πώς μένει ήρεμος στα δύσκολα. Δεν ξέρω αν είναι ή αν θα γίνει καλός προπονητής, αλλά έχει ένα στυλ που. γράφει. Θα μπορούσε βεβαίως να είχε γίνει και το 0-3 και να είχαν τελειώσει όλα, όπως θα μπορούσε να είχε πάρει το «διπλό» στο πρώτο ματς και όλα να ήταν διαφορετικά. Ο Παναθηναϊκός έχει μία ακόμη ευκαιρία για να μείνει ζωντανός και να πάει ξανά στη Μόσχα. Ο Μεσίνα είναι προπονητής με τεράστια αξία και φοβερή μπασκετική κουλτούρα και σίγουρα θα απαντήσει σε αυτά που συνάντησε το βράδυ της Δευτέρας στο ΟΑΚΑ. Το θέμα είναι πως θα εκμεταλλευτεί την έδρα του ο Παναθηναϊκός. Σαφώς σε πιο γεμάτο γήπεδο θα παίξει. Και σε αυτή την περίπτωση όμως, η καλύτερη ομάδα είναι η ΤΣΣΚΑ. Μέχρι αποδείξεως του αντιθέτου.
Αυτό που σίγουρα δεν αμφισβητείται είναι πως το Ελληνικό μπάσκετ, τέλη Απριλίου, παίζει ακόμη στην Ευρώπη. Και μπορεί να παίζει για καιρό.

Πηγή: Superbasket.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: