Τετάρτη 23 Απριλίου 2014

Λάσμε: «Το πιστεύω πραγματικά»

Την πεποίθηση πως ο Παναθηναϊκός μπορεί να κάνει απόψε το 2-2 απέναντι στην ΤΣΣΚΑ και να διεκδικήσει την πρόκριση στο Final Four σε πέμπτο ματς εξέφρασε ο Στεφάν Λάσμε στην ιστοσελίδα της Ευρωλίγκας.

Λάσμε: «Το πιστεύω πραγματικά»
Διάχυτη είναι η πίστη στις τάξεις του Παναθηναϊκού για νίκη απόψε επί της ΤΣΣΚΑ και ισοφάριση της σειράς σε 2-2, όπως φάνηκε και από τα λεγόμενα του Στεφάν Λάσμε σε συνέντευξη στην ιστοσελίδα της Ευρωλίγκας. Ο Γκαμπονέζος σέντερ μίλησε για τα «κλειδιά» της αναμέτρησης, αλλά και το ρεκόρ ασίστ του Δημήτρη Διαμαντίδη που ήρθε μετά από δικό του καλάθι.

Αναλυτικά:

-Πώς αισθάνεσαι για το πού βρίσκεται η ομάδα σου τώρα στη σειρά; «Αισθάνομαι καλά. Ελπίζω να πάρουμε και το επόμενο παιχνίδι και θα δούμε. Αυτή την ώρα σκεφτόμαστε μόνο το τέταρτο παιχνίδι».

-Τι έκανε ο Παναθηναϊκός ή καλύτερα στο τρίτο ματς για να κερδίσει; «Ήμασταν πιο συγκεντρωμένοι, δώσαμε περισσότερη προσοχή στις μικρές λεπτομέρειες, ήμασταν πιο προσεκτικοί και είχαμε μεγαλύτερη θέληση για τη νίκη, κάτι που πιστεύω πως φάνηκε στο παρκέ».

-Πόσο δύσκολο ήταν να ξεπεράσετε την ήττα στην παράταση στο πρώτο παιχνίδι; «Ήταν δύσκολο και περίεργο, αλλά κάναμε αυτό που έπρεπε να κάνουμε. Μετά το δεύτερο ματς μιλήσαμε σαν ομάδα, μείναμε ενωμένοι και δώσαμε τα πάντα μαζί. Κι αυτό κάναμε στο τρίτο παιχνίδι».

-Ο Διαμαντίδης μετά τον τραυματισμό του στο δεύτερο ματς δεν ήταν ο εαυτός του. Μετά το τρίτο παιχνίδι, όπου έσπασε το ρεκόρ ασίστ στην Ευρωλίγκα, πιστεύεις πως είναι πανέτοιμος; «Φυσικά και είναι. Δεν πιστεύω πως ποτέ ήταν χωρίς δυνάμεις ή πως είναι ο παίκτης που θα επηρεαστεί από τραυματισμούς. Πιστεύω 100% σε αυτόν και πιστεύω πως είναι ο καλύτερος πλέι μέικερ στην Ευρωλίγκα».

-Έκανε το ρεκόρ με μια ασίστ προς εσένα. Πώς νιώθεις που είσαι κομμάτι αυτής της ιστορίας; «Όμορφα! Πάντα θα θυμάμαι πως ήμουν αυτός που σκόραρε και ο Διαμαντίδης έκανε το ρεκόρ. Θα είμαι κι εγώ στη φωτογραφία!».

-Στη σειρά αυτή παίζουν μεγάλο ρόλο οι άμυνες και το τρίτο ματς είχε το μικρότερο σκορ. Έτσι θέλει να πάει και το επόμενο παιχνίδι η ομάδα σου; «Δεν σκεφτόμαστε τόσο το σκορ. Είμαστε προσηλωμένοι στο παιχνίδι. Είχαμε κάποιες κακές βραδιές στα σουτ, αλλά ελπίζουμε να βρούμε ξανά το ρυθμό μας και να τα πάμε καλύτερα στο μέλλον».

-Πέρσι ήσουν ο καλύτερος αμυντικός της Ευρωλίγκας. Απολαμβάνεις περισσότερο αυτό το ρόλο ή να σκοράρεις; «Απολαμβάνω τα πάντα στο μπάσκετ, τη διαδικασία της νίκης και αν μπορώ να βοηθήσω την ομάδα μου με την άμυνά μου, είναι ένα συν. Απολαμβάνω το παιχνίδι συνολικά».

-Τι προσαρμογές έκανε στο παιχνίδι του ο Παναθηναϊκός σε αυτή τη σειρά; «Δεν θα αποκαλύψω τα μυστικά μας. Αλλάξαμε κάποια πράγματα, όπως και η ΤΣΣΚΑ. Είναι μια καλή κι έμπειρη ομάδα και πρέπει να πιάσεις το μέγιστο της απόδοσής σου για να την κερδίσεις».

-Θα έχετε και στο τέταρτο ματς τον κόσμο στο πλευρό σου. Πόσο σίγουρος νιώθεις για την ισοφάριση της σειράς; «Το πιστεύω πραγματικά, αλλά ταυτόχρονα ξέρουμε όλοι πως δεν θα είναι εύκολο. Ελπίζουμε η ενέργεια του κόσμου να μας δώσει ώθηση στο τέταρτο ματς. Πρέπει να είμαστε και πάλι συγκεντρωμένοι, αλλά και να διορθώσουμε κάποια πράγματα και λάθη που κάναμε στο τρίτο παιχνίδι».

Δεν υπάρχουν σχόλια: