Τετάρτη 23 Απριλίου 2014

Άρση… απαγορευτικού για «Μπάρτσα»!

Ανασταλτικό χαρακτήρα αποφάσισε να δώσει στην ποινή απαγόρευσης μεταγραφών στην Μπαρτσελόνα η FIFA. Πλέον οι «μπλαουγκράνα» μπορούν να προχωρήσουν σε προσθήκες αυτό το καλοκαίρι.

Άρση… απαγορευτικού για «Μπάρτσα»
Δικαίωση, τουλάχιστον σε πρώτη φάση, για την Μπαρτσελόνα… Η ποινή απαγόρευσης μεταγραφών στις δύο προσεχείς μεταγραφικές περιόδους που της είχε επιβληθεί από τη FIFA για παραβάσεις που είχαν να κάνουν με την απόκτηση ανήλικων ξένων ποδοσφαιριστών παύει να ισχύει. Για την ακρίβεια αποκτά ανασταλτικό χαρακτήρα μέχρι να εκδικαστεί η έφεσή της που αναμένεται να καθυστερήσει, πράγμα που σημαίνει πως οι «μπλαουγκράνα» θα μπορούν να ενισχυθούν με ποδοσφαιριστές τουλάχιστον αυτό το καλοκαίρι.

Η ανακοίνωση της FIFA αναφέρει:

«Η Μπαρτσελόνα κατέθεσε έφεση στην αρμόδια επιτροπή της FIFA κατά της απόφασης της πειθαρχικής επιτροπής να τιμωρήσει το σύλλογο για παράβαση των κανονισμών διεθνών μεταγραφών και απόκτησης ανήλικων ποδοσφαιριστών. Μαζί με την έφεση, ο σύλλογος ζήτησε η τιμωρία να έχει ανασταλτικό χαρακτήρα μέχρι την εκδίκαση της έφεσης.

Κατόπιν αυτού, ο πρόεδρος της επιτροπής εφέσεων της FIFA έλαβε υπόψη του τις κυρώσεις που επιβλήθηκαν στο σύλλογο, την πολυπλοκότητα της υπόθεσης, την έναρξη της επόμενης μεταγραφικής περιόδου (1/7/2014) και το γεγονός ότι η επιτροπή εφέσεων δεν φαίνεται να είναι σε θέση να πάρει απόφαση για την υπόθεση εγκαίρως, ώστε μία πιθανή προσφυγή της Μπαρτσελόνα στο Διεθνές Αθλητικό Δικαστήριο να εκδικαστεί και να υπάρχει απόφαση πριν από την περίοδο των μεταγραφών. Κατά συνέπεια, ο πρόεδρος της επιτροπής εφέσεων θεώρησε ότι η έφεση του συλλόγου θα πρέπει να έχει ανασταλτικό χαρακτήρα.

Ο πρόεδρος της επιτροπής εφέσεων διαβεβαιώνει πως οι απαραίτητες και προβλεπόμενες διαδικασίες για την εκδίκαση της έφεσης θα εφαρμοστούν και ταυτόχρονα θα γίνουν σεβαστά όλα τα δικαιώματα του συλλόγου
».

Δεν υπάρχουν σχόλια: