Τετάρτη 23 Απριλίου 2014

Με… Special τρόπο!

Ο σκοπός αγιάζει τα μέσα και ο Μουρίνιο το τηρεί σαν Ευαγγέλιο. Η Τσέλσι θωράκισε την εστία της στη Μαδρίτη (0-0) απέναντι στην Ατλέτικο και θέλει να σφραγίσει το εισιτήριο του τελικού μέσω Λονδίνου.

Με… Special τρόπο
Με τον αγαπημένο του τρόπο, σε τέτοιου είδους παιχνίδια, ο Μουρίνιο πήρε αυτό που ήθελε η Τσέλσι. Οι «μπλε» με μαζική άμυνα κατάφεραν να αποσυντονίσουν πλήρως την Ατλέτικο Μαδρίτης στο «Βιθέντε Καλντερόν» και με το 0-0 απέκτησαν προβάδισμα πρόκρισης στον τελικό του Champions League.

Xωρίς πολλές ευκαιρίες ο πρώτος ημιτελικός ανάμεσα στις δύο ομάδες, καθώς ο ενθουσιασμός και το πλάνο των «ροχιμπλάνκος» χάθηκαν μέσα στην άμυνα των Λονδρέζων, που πήραν ό,τι ακριβώς ήθελαν από το ματς.

Πολλά προβλήματα για την Τσέλσι καθώς εκτός από τους τραυματίες Τσεχ και Τέρι, που αντικαταστάθηκαν λόγω τραυματισμών (και δεν ακόμη γνωστή η σοβαρότητά τους), χάνει στη ρεβάνς τους Μίκελ και Λάμπαρντ λόγω καρτών. Για την Ατλέτικο θα απουσιάσει ο Γκάμπι, που επίσης συμπλήρωσε κάρτες.

Το ματς:



Πολύ συντηρητικά ξεκίνησε το παιχνίδι η Τσέλσι, γεγονός που επέτρεψε στην Ατλέτικο να πάρει τα ηνία από τα πρώτα λεπτά. Η πολυκοσμία στον άξονα των «μπλε» μπορεί να επέτρεπε στους γηπεδούχους να έχουν τη μπάλα στην κατοχή τους, όμως δεν έβρισκαν κενούς χώρους για να πλησιάσουν και να δημιουργήσουν φάσεις στην αντίπαλη περιοχή. Η κακοδαιμονία για την ομάδα του Μουρίνιο στους τραυματισμούς δεν έλειψε ούτε στο «Βιθέντε Καλντερόν», καθώς ο Τσεχ τραυματίστηκε λίγο πριν τη συμπλήρωση του πρώτου εικοσάλεπτου και αντικαταστάθηκε από τον Σβάρτσερ.

Η εικόνα στο πρώτο ημίχρονο δεν άλλαζε ούτε με το πέρασμα των λεπτών. Οι μέσοι της Ατλέτικο διατηρούσαν με άνεση τη μπάλα στα πόδια τους, όμως παρέμεναν ακίνδυνοι επιθετικά, όπως και οι «μπλε», που όσες φορές επιχείρησαν να «βγουν» απ’ το καβούκι τους εξουδετερώθηκαν εύκολα από τους αμυντικούς των Μαδριλένων. Έτσι, με εξαίρεση το επικίνδυνο σουτ του Σουάρες στο 34’, η Τσέλσι πήγε στα αποδυτήρια με το 0-0, χωρίς να ιδρώσει ιδιαίτερα απέναντι στους μεσοεπιθετικούς της Ατλέτικο.

Με την ίδια συνταγή συνέχισε η Τσέλσι και στο δεύτερο 45λεπτο στο «Βιθέντε Καλντερόν». Οι Λονδρέζοι, αν και είχαν ανεβάσει ελαφρώς τις γραμμές τους στο γήπεδο, κατάφεραν να διατηρήσουν τη συνοχή τους στα ανασταλτικά τους καθήκοντα και παρά τις ορέξεις του Ντιέγκο κρατούσαν «θωρακισμένη» την περιοχή του Σβάρτσερ. Η αδυναμία των παικτών του Ντιέγκο Σιμεόνε να βρουν χώρους προς την αντίπαλη εστία έφερε σύγχυση στην Ατλέτικο, που είχε βγει εκτός πλάνου και έπαιζε με γεμίσματα τα οποία ευνοούσαν την άμυνα των «μπλε».

Όσο πλησίαζε το φινάλε του ματς, οι Λονδρέζοι έγιναν ακόμη πιο συμπαγείς αμυντικά και έπαιζαν όλοι πίσω απ’ την μπάλα. Οι γηπεδούχοι προσπαθούσαν να επιτεθούν ορθολογικά όμως ήταν αδύνατο να βρουν κενούς χώρους. Οι είσοδος των Τουράν και Βίγια, αλλά και η αναγκαστική αποχώρηση του Τέρι, δεν βοήθησαν τους Ισπανούς, που στο τέλος ήταν εμφανές πως δεν είχαν καθαρό μυαλό για να απειλήσουν και να λύσουν τον «γόρδιο δεσμό». Έτσι, το 0-0 έμεινε μέχρι και το τελευταίο σφύριγμα του Έρικσον και η Τσέλσι πήρε το προβάδισμα ενόψει επαναληπτικού.



Οι συνθέσεις:



Ατλέτικο Μαδρίτης (Ντιέγκο Σιμεόνε): Κουρτουά, Χουανφράν, Μιράντα, Γοδίν, Φιλίπε, Σουάρες (80' Σόσα), Γκάμπι, Κόκε, Ραούλ Γκαρσία (86' Βίγια), Ντιέγκο (60’ Τουράν), Κόστα

Στον πάγκο: Αρανζουμπία, Αλντερβάιρελντ, Τιάγκο, Τουράν, Ροντρίγκεζ

Τσέλσι (Ζοσέ Μουρίνιο): Τσεχ (18’ Σβάρτσερ), Αθπιλικουέτα, Τέρι (73' Σούρλε), Κέιχιλ, Κόουλ, Μίκελ, Λουίζ, Ραμίρες, Λάμπαρντ, Γουίλιαν (90+4' Μπα), Τόρες

Στον πάγκο: Ακέ, Κάλας, Όσκαρ, Φαν Χίνκελ

Διατητής: Γιόνας Έρισκον (Σουηδία)

Γήπεδο: Βιθέντε Καλντερόν
Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: