Τετάρτη 23 Απριλίου 2014

Πιο ικανή να τορπιλίσει, παρά να οργανώσει!!

Ο Σταύρος Κόλκας σχολιάζει στο gazzetta τον επερχόμενο τελικό Κυπέλλου κόντρα στον Παναθηναϊκό, το ενδεχόμενο τιμωρίας της Τούμπας, αλλά και την... γκάφα της διοίκησης! 
Ούτε το Πάσχα δεν μπορέσαμε να ξεκουραστούμε, αλλά έτσι όπως είναι οι ημερομηνίες φέτος, αφού προλάβαμε να δούμε το καημένο το πρώην ζωντανό να σουβλίζεται πάλι καλά. Πρέπει να ασχοληθώ με τον τελικό, αλλά με τρώει το πριν. Δεν μπορώ την επιχειρηματολογία συναδέλφων για την Τούμπα.
Πρώτα απ όλα, για να μην δημιουργούνται εντυπώσεις, υπάρχει δεδικασμένο για καθυστέρηση αγώνα και σύμφωνα με αυτό, ο ΠΑΟΚ δεν θα τιμωρηθεί με καμία αγωνιστική. Το Παναιγιάλειος – Παναχαϊκή άργησε να ξεκινήσει 45 λεπτά λόγω επεισοδίων και όχι λόγω ψαριών και αφού τιμωρήθηκαν οι γηπεδούχοι με μία αγωνιστική από την πειθαρχική της Φούτμπολ Λιγκ, η πειθαρχική της ΕΠΟ την έσβησε. Καλοί άνθρωποι δεν μπορώ να πω.
Μία ΕΠΟ, που φρόντισε να δημιουργήσει κλίμα εναντίον του ΠΑΟΚ μέσα από ανακοίνωσή της και βέβαια να επηρεάσει τις ανεξάρτητες επιτροπές της όπως έξυπνα γράφει στην ανακοίνωσή της η ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Μία ανακοίνωση βέβαια καθυστερημένη και μεγάλη για να την αναλύσει η κοινή γνώμη και ξεκάθαρα ρώσικη στον λόγο κάτι που προσωπικά με κουράζει γιατί λέγονται περισσότερα πράγματα από αυτά που αποτελούν την ουσία.Η ΕΠΟ βέβαια, αυτή η προβληματική και ερειστική ΕΠΟ, συνεχίζει να έχει το μαχαίρι και το καρπούζι και έχει αποδείξει πως είναι τόσο επικίνδυνη, που μπορεί να τινάξει τον τελικό στον αέρα.
Μετά τους ορισμούς του δεύτερου ημιτελικού, την έχω ικανή για τα χειρότερα, μόνο και μόνο για να αποκτήσει σοβαρή επιχειρηματολογία η απέναντι πλευρά του ΠΑΟΚ. Θα καταλάβουμε βέβαια από τους ορισμούς τι επιδιώκει, η τράπουλα είναι ανοιχτή πλέον. Δεν χρειάζεται να είσαι πυρηνικός επιστήμονας για να το καταλάβεις.
Η ΕΠΟ όχι απλά αδυνατεί να οργανώσει τον τελικό, αλλά νομίζω πως πιο πιθανό είναι να τον τορπιλίσει. Για αυτόν τον λόγο, επίσημος ΠΑΟΚ και επίσημος Παναθηναϊκός, πρέπει να είναι πολύ πιο σοβαροί και οργανωτικοί εντός των τειχών και βέβαια να πιέσουν την αστυνομία να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων. Σε αντίθετη περίπτωση, μία προσευχή χρειάζεται απ όλους μας…
Πάμε παρακάτω. Αρχίζει το κυνήγι του εισιτηρίου και νομίζω πως η ΠΑΕ ΠΑΟΚ έκανε μεγάλη γκέλα αρχικά με τα διαρκείας στα πέταλα. Μόνο και μόνο που άνοιξε μία κουβέντα που τελικά δε συνέτρεχε κανένας λόγος, είναι στα κατά της. Η γκέλα διορθώθηκε στη πράξη, αλλά άντε να συμμαζέψεις τώρα τη μουρμούρα που έχει δημιουργηθεί.
Από την άλλη και το κοινό πρέπει να κατανοήσει πως δεν γίνεται να οργανωθεί κάτι τόσο δύσκολο σε τόσο λίγες μέρες. Άρα θα πρέπει να ακολουθήσει όλες τις κατευθύνσεις που θα δώσει η ΠΑΕ. Το βασικό, είναι όσοι πάνε, τόσοι να γυρίσουν και το παιχνίδι έρχεται σε δεύτερη μοίρα. Ας το κερδίσει ο καλύτερος.
Στο Λεκανοπέδιο θα υπάρχει μεγάλη κινητικότητα και μόνο οι αρκετά έμπειροι μπορούνε να πάνε ως μεμονωμένοι. Αυτό που επίσης πρέπει να φροντίσει η ΠΑΕ, είναι να χτίσει ένα σχέδιο με την αστυνομία που θα τηρηθεί και δεν θα έχουμε μεθόδους εκνευρισμού στη διαδρομή. Όσο για τα αγωνιστικά, από αύριο θα τα πιάσουμε. Οι απουσίες των τριών πονάνε, αλλά λύσεις υπάρχουν και μάλιστα καλές. Άλλωστε, ένα παιχνίδι είναι, παίξε να το πάρεις…  
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: