Τετάρτη 23 Απριλίου 2014

Ουζουνίδης στο Metropolis: «Ξέρει τη νοοτροπία των τελικών ο Γεωργιάδης»

Ο τεχνικός του Εργοτέλη, Μαρίνος Ουζουνίδης μίλησε στο «Αθλητικό Metropolis» και την εκπομπή «Στη Σέντρα» για την καλή σεζόν του με την ομάδα του Ηρακλείου, αλλά και τον τελικό του Σαββάτου μεταξύ του ΠΑΟΚ και του Παναθηναϊκού, μην κρύβοντας τη συμπάθειά του προς τον «Δικέφαλο» του φίλου του, Γιώργου Γεωργιάδη.

Διαβάστε όσα είπε ο Μαρίνος Ουζουνίδης

Αρχικά αναφέρθηκε στη χρονιά που είχε με τον Εργοτέλη:

«Ήταν πολύ δύσκολο για κάποια από τις άλλες ομάδες να διεκδικήσουν θέση στην πρώτη πεντάδα. Από εκεί και πέρα, η έβδομη θέση ήταν η καλύτερη που θα μπορούσαμε να έχουμε κατακτήσει. Ήταν μια επιτυχημένη χρονιά, ο Εργοτέλης επέστρεψε από τη Β? Εθνική και ολοκλήρωσε με τον καλύτερο τρόπο τη χρονιά. Περιμένουμε να δούμε και την επόμενη, λόγω αδειοδότησης ακόμη τα πράγματα είναι ρευστά . Υπάρχουν οικονομικά προβλήματα, αλλά υπήρχε πολύ καλό υλικό, ταλαντούχοι παίκτες, είτε που ανήκαν σε εμάς, είτε δανεικοί. Η ομάδα διατήρησε την ηρεμία της σε όλη τη χρονιά, είχαμε κάποια προβλήματα στη μέση της σεζόν, αλλά τελείωσε καλά. Ο Εργοτέλης έχει την εμπειρία της κατηγορίας και κατάφερε να τερματίσει στην καλύτερη θέση της ιστορίας του».

Για το ότι είχε δεύτερη καλή σεζόν σε ομάδα της Σούπερ Λιγκ:

«Στην Ξάνθη ήταν εντελώς διαφορετική η κατάσταση απ? ότι στον Εργοτέλη γιατί τώρα και ο προηγούμενος προπονητής έχει μερίδιο στην επιτυχία. Και η περσινή με την Ξάνθη και η φετινή ήταν καλές χρονιές για μένα και με τη Λάρισα είχαμε βγει πέμπτοι, αλλά κανένας προπονητής από μόνος του δεν μπορεί να κάνει κάτι, αν δεν έχει καλούς παίκτες. Ο προπονητής βάζει τη φιλοσοφία του και την εμπειρία του στους παίκτες».

Για τον τελικό του ΟΑΚΑ:

«Είναι ένας από τους πλέον αμφίρροπους τελικούς των τελευταίων χρόνων. Οι δύο ομάδες έχουν πάθος και θέληση για να κατακτήσουν το τρόπαιο, το χρειάζονται και οι δύο. Ο Παναθηναϊκός είναι καλή ομάδα όταν βρει χώρο, ο ΠΑΟΚ παρουσιάζει ένα διαφορετικό πρόσωπο με τον κ. Γεωργιάδη, έπαιζε πιο ανοιχτά με τον Στέφενς. Τώρα παίζει περισσότερο για το αποτέλεσμα, ασχολείται με τον αντίπαλο περισσότερο, ενώ πριν δε φαινόταν να συνέβαινε αυτό. Ο ΠΑΟΚ έχει την ατυχία να του λείπουν σημαντικοί παίκτες και θεωρητικά ο Παναθηναϊκός έχει ένα μικρό προβάδισμα λόγω της ομοιογένειας, αλλά και του ότι το παιχνίδι θα γίνει στην Αθήνα. Το πάθος και η θέληση όμως κάνει το παιχνίδι πολύ αμφίρροπο. Οι λεπτομέρειες θα κρίνουν το ματς. Ο ΠΑΟΚ βέβαια είχε και πιο δύσκολη κλήρωση και πιο δύσκολη διαδρομή μέχρι να φτάσει εδώ και από αυτή την πλευρά θα ήθελα η ομάδα που κουράστηκε περισσότερο να πάρει και το τρόπαιο».

Για την άποψη που έχει για τον Γιώργο Γεωργιάδη:

«Είναι γνωστό ότι έχουμε πολύ καλές σχέσεις και θα ήθελα να το πάρει. Αν έπαιζε κομπλέ ο ΠΑΟΚ, ίσως θα ήταν διαφορετικά τα πράγματα. Έχει δείξει αρκετά πράγματα ο Γεωργιάδης. Αν ήταν ξένος θα λέγαμε πολύ καλά λόγια για αυτό που έχει παρουσιάσει. Ο Γιώργος έχει και μεγάλη εμπειρία από τελικούς. Και μαζί όταν ήμασταν στον Παναθηναϊκό είχαμε πάρει τρεις φορές το κύπελλο. Ξέρει τη νοοτροπία των τελικών ο Γεωργιάδης».

Τέλος, για το ποιον θεωρεί καλύτερο προπονητή για φέτος:

«Η δουλειά του Μάντζιου στον Πανθρακικό είχε πιο πολύ ενδιαφέρον, σαν εικόνα ομάδας και υλικό ο Μάντζιος έχει δείξει καλύτερα πράγματα. Πρέπει να κρίνουμε το τι έχει ο καθένας. Θα μπορούσε ο Πανθρακικός να είναι έκτος, ίσως αν δεν είχε σωθεί τόσο νωρίς και δεν έκανε κάποιες αλλαγές. Εδικαιούτο την έκτη θέση ο Πανθρακικός. Είναι θετικό το ότι υπάρχουν Έλληνες προπονητές. Ο Αναστασίου, ο Παράσχος, ο Βεργέτης, ο Μάντζιος. Και επιτέλους πρέπει να το κοιτάξουμε αυτό και να μην είμαστε τόσο καχύποπτοι με τους Έλληνες». Πηγή: metrosport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: