Τετάρτη 23 Απριλίου 2014

Για αυτό θα πάει Μόσχα!!

Ο Παναθηναϊκός είναι πολύ σκληρός για να πεθάνει, για να καταθέσει έτσι εύκολα τα όπλα κόντρα στην ΤΣΣΚΑ.

Για αυτό θα πάει Μόσχα!
Γράφει ο Μαρίνος Πρίντεζης
Το απέδειξε και μπορεί να το πράξει εκ νέου την Τετάρτη ώστε να παίξει τα ρέστα του στην Μόσχα.

Το σημαντικότερο ακόμα και από τον νικηφόρο αγώνα ήταν η προπόνηση που προηγήθηκε. Διότι όπως είπε και ο Σωτήρης Μανωλόπουλος, ήταν μία από τις καλύτερες που έχουν γίνει φέτος και αυτό από μόνο του σημαίνει πολλά.
Γιατί και οι δύο ήττες ήταν σκληρές. Η πρώτη κρίθηκε στα σημεία ενώ στην δεύτερη ο Παναθηναϊκός πέταξε στο καλάθι των αχρήστων την εκπληκτική δουλειά που είχε κάνει στην άμυνα καθώς στην επίθεση σκόραρε με το σταγονόμετρο. Οπότε ήταν πολλή σημαντική η δουλειά που έγινε όχι μόνο στο αγωνιστικό κομμάτι, αλλά και στο ψυχολογικό.
Ο Παναθηναϊκός απέδειξε στο παιχνίδι της Δευτέρας ότι έχει βρει το… κουμπί μιας ομάδας που έχει μία από τις καλύτερες φροντ λάιν στην Ευρώπη έχοντας πολύ ψηλά κορμιά. Εχει βρει τον τρόπο, αλλά θέλει και κόπο και οι «πράσινοι» το πιστοποίησαν έχοντας κυριαρχία στον τομέα των ριμπάουντ ανανεώνοντας 13 φορές τις επιθέσεις τους. Μέσα σε αυτό προσθέστε και την εξαιρετική άμυνα που κράτησε την ΤΣΣΚΑ στους 59 πόντους ενώ έδωσε… ασφάλεια στον Παναθηναϊκό που δεν ήταν και στην πιο παραγωγική του μέρα.
Το θέμα λοιπόν είναι η… επόμενη μέρα (ο 4ος αγώνας) και η επόμενη προπόνηση. Το σύνολο του Φραγκίσκου Αλβέρτη έχει το ψυχολογικό προβάδισμα έναντι των Ρώσων και μπορεί με βάση την αμυντική του ταυτότητα και το πάθος του να φτάσει στο 2-2 και να τα δώσει όλα στον «τελικό» της Παρασκευής. Εχει όλα τα φόντα για να το κάνει πραγματικότητα, αρκεί να μην δώσει δικαιώματα χάνοντας διαφορές και από παίκτες που μπορούν να βάλουν μεγάλα σουτ, έχει μπόλικους. Φυσικά το παιχνίδι θα είναι ακόμα πιο δύσκολο, γιατί η ΤΣΣΚΑ δεν θέλει σε καμία περίπτωση να πάει η σειρά σε πέμπτο παιχνίδι και έτσι να αυξήσει την πίεση που ήδη αρχίζει να αισθάνεται, αλλά είναι στο χέρι του Παναθηναϊκού να της μειώσει το… οξυγόνο.
Υ.Γ. Είχαν να το λένε οι παίκτες του Παναθηναϊκού για την εκπληκτική ατμόσφαιρα που έζησαν ξανά στο ΟΑΚΑ, κάτι το οποίο δεν αποτελεί είδηση φυσικά. Οπότε την Τετάρτη θα πρέπει να γίνει sold out.

Πηγή: superbasket.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: