Τετάρτη 23 Απριλίου 2014

Σύγκρουση αυτοκρατοριών!

Η μία θέλει το δέκατο. Η άλλη να μείνει στο θρόνο της. Το χατίρι και των δύο είναι αδύνατο να γίνει. Ρεάλ και Μπάγερν είναι έτοιμες για την πρώτη μεγάλη μάχη τους στα ημιτελικά του Champions League.

Σύγκρουση αυτοκρατοριών
Δύο αυτοκρατορίες, μία που θέλει να… αντεπιτεθεί κι άλλη μία που θέλει να εδραιωθεί, συγκρούονται το βράδυ της Τετάρτης στο «Μπερναμπέου» στον πρώτο ημιτελικό του Champions League θέλοντας να διατηρήσουν ζωντανό το όνειρο για την μεγάλη κούπα αλλά και το τρεμπλ. Για τη μεν Ρεάλ τα 12 χρόνια μακριά από την κορυφή της Ευρώπης είναι ήδη πολλά και το δέκατο είναι αυτοσκοπός. Για τη δε Μπάγερν στόχος δεν είναι απλώς το έκτο τρόπαιο στην κορυφαία διοργάνωση, αλλά και το να γίνει η πρώτη ομάδα μετά τη Μίλαν της διετίας 1989-1990 που υπερασπίζεται με επιτυχία το στέμμα της.

Η «βασίλισσα» οδηγείται στον πρώτο ημιτελικό με την ψυχολογία στα ύψη μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου επί της Μπαρτσελόνα και ξεκούραστη, καθώς πήρε… ρεπό στο ισπανικό πρωτάθλημα. Ο Κάρλο Αντσελότι θα έχει ξανά στη διάθεσή του τον Κριστιάνο Ρονάλντο, που ξεπέρασε τον τραυματισμό του, ενώ αναμένεται να παίξει κανονικά και ο Γκάρεθ Μπέιλ παρά την ίωση που τον ταλαιπωρεί. Εκτός παραμένουν οι Κεντίρα, Χεσέ και Αρμπελόα.

Η Μπάγερν έχοντας ήδη εξασφαλίσει τον τίτλο στην Bundesliga και θέση στον τελικό Κυπέλλου απέναντι στη Ντόρτμουντ είχε την ευκαιρία να ξεκουράσει/προφυλάξει παίκτες το Σάββατο κόντρα στην Άιντραχτ Μπράουνσβαϊγκ κερδίζοντας με 2-0. Οι Νόιερ και Αλάμπα αποθεραπεύτηκαν κι επιστρέφουν, ενώ εκτός πλάνων του Γκουαρντιόλα παραμένουν οι λαβωμένοι Τιάγκο, Σακίρι, Μπαντστούμπερ και Στάρκε.

Διαιτητής του αγώνα θα είναι ο παλιός γνώριμος και για τις δύο ομάδες Χάουαρντ Γουέμπ.

Η προϊστορία

Οι δύο ομάδες έχουν συναντηθεί 20 φορές κατά το παρελθόν με την Μπάγερν να έχει 11 νίκες έναντι 2 της Ρεάλ. Παράλληλα στις πέντε συναντήσεις τους στα ημιτελικά της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης οι Βαυαροί μετρούν τέσσερις προκρίσεις (1976, 1987, 2001 και 2012) και μόλις έναν οι Μαδριλένοι (2000).

Η «βασίλισσα» μετρά 20 νίκες, 4 ισοπαλίες και 2 ήττες ως γηπεδούχος απέναντι σε γερμανικές ομάδες, ενώ σε διπλές αναμετρήσεις έχει 13 προκρίσεις και 8 αποκλεισμούς. Οι πρωταθλητές Γερμανίας έχουν 6 νίκες, 5 ισοπαλίες και 10 ήττες σε ισπανικό έδαφος, ενώ σε διπλά ματς έχουν 9 προκρίσεις και 6 αποκλεισμούς.Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: