Πέμπτη 27 Αυγούστου 2009

Tα αποτελέσματα

Με άνεση πέρασαν στους ομίλους τα περισσότερα από τα φαβορί των play off του Europa League. Η Βέρντερ Βρέμης κέρδισε με 2-0 την Ακτόμπε και έδωσε πανηγυρικό χαρακτήρα στην πρόκρισή της. Χωρίς άγχος προκρίθηκαν Αγιαξ, Λιλ και Λάτσιο, παρόλο που η τελευταία ηττήθηκε από την Ελφσμποργκ. Νίκη ανατροπής πέτυχε η Χέρτα Βερολίνου και πήρε το εισιτήριο για την επόμενη φάση.

Ακτόμπε– Βέρντερ Βρέμης 0 - 2 (10',45'Πιζάρο)

Φαίνεται πως για την Βέρντερ το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα δεν ήταν αρκετό. Μετά το εντυπωσιακό 6-3 στη Βρέμη, οι γερμανοί επικράτησαν με 2-0 επί της Ακτόμπε. Δύο γκολ του Πιζάρο, ένα στο 10ο λεπτό και ένα στην εκπνοή του πρώτου ημιχρόνου, ήταν αρκετά για να δώσουν πανηγυρικό χαρακτήρα στην πρόκρισή της στους ομίλους.

Σλόβαν Μπρατισλάβα – Αγιαξ 1-2 (45’Σιλβέστρ – 30’Ντε Γιονγκ, 84’Μπακιρτσίογλου)

Κανένα άγχος δεν είχε ο Αγιαξ απέναντι στη Σλόβαν Μπρατισλάβα, καθώς είχε επικρατήσει με 5-0 μέσα στην έδρα του. Ωστόσο κατάφερε να πάρει τη νίκη και να περάσει με συνολικό αποτέλεσμα 7-1. Ο Ντε Γιονγκ στο 30’ άνοιξε το σκορ για τους ολλανδούς, ο Σιλβέστρ στο 45’ ισοφάρισε, αλλά ο Μπακιρτσίογλου στο 84ο λεπτό έδωσε τη νίκη στην ομάδα του.

Λιλ – Γκενκ 4-2 (10’, 73’Ντε Μέλο, 59’Ντουμόντ, 70’Χάζαρντ – 24’Μπάρντα (πεν.), 86’Τόζερ)

Η Λιλ επικράτησε άνετα μέσα στην έδρα της με 4-2 επί της Γκενκ και σε συνδυασμό με το 2-1 του πρώτου αγώνα, την άφησε εκτός ευρωπαϊκών διοργανώσεων. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο 10ολεπτό με τον Ντε Μέλο. Το πέναλτι του Μπάρντα στο 24’ ισορρόπησε το παιχνίδι. Στο δεύτερο ημίχρονο όμως η Λιλ πέτυχε τρία γκολ, με τον Ντουμόντ στο 59’, τον Χάζαρντ στο 70’ και τον Ντε Μέλο στο 73’, και κλείδωσε την πρόκριση. Ο Τόζερ μείωσε σε 4-2 στο 86΄.

Χέρτα Βερολίνου – Μπρόντμπι 3-1 (75’,86’Κτσάρ, 80’Νταρντάι – 51’Ράσμουνσεν)

Η Χέρτα κατάφερε να ανατρέψει το εις βάρος της 1-2 από την πρώτη αναμέτρηση και να επικρατήσει μέσα στην έδρα της με 3-1 επί της Μπρόντμπι. Η ομάδα της γερμανικής πρωτεύουσας συνεχίζει έτσι την πορεία της στην διοργάνωση.

Ελφσμποργκ – Λάτσιο 1-0 (69’Αντιτς)

Η Λάτσιο γνώρισε την ήττα από την Ελφσμποργκ, χωρίς όμως να νοιάζεται, καθώς το 3-0 από το Ολίμπικο την είχε στείλει ήδη στους ομίλους.

Τα υπόλοιπα αποτελέσματα (με έντονο χρώμα οι ομάδες που προκρίνονται):

Αμκαρ Περμ – Φούλαμ 1 - 0 (90’Κούσεβ)
Καραμπάχ – Τβέντε 0 - 0
Χαποέλ Τελ Αβίβ – Τέπλιτσε 1-1 (90’Νταγιάν - 89’Φοντράσεκ)
Ντιναμό Μόσχας – ΤΣΣΚΑ Σόφιας 1-2 (10’Κερζάκοφ – 14’Ντελέβ, 55’Ιβάνοφ)
Σίγκμα Ολομουτς – Εβερτον 1-1 (80’Σούλτες – 44’Πιεναάρ)
Ζενίτ – Νασιονάλ 1-1 (34’Τέκε – 89’Μίκαελ)
Τρόμσο – Αθλέτικ Μπιλμπάο 1-1 (61’Ρούσφελντ – 56’Μαρτίνεζ(πεν.) )
Κλουζ – Σαράγεβο 2-1 (40’Κονέ, 69’Μούρεσαν – 81’Σκόρο)
Μέταλιστ Χάρκιβ – Στουρμ Γκρατς 0-1 (32’Μπέιτσλερ)
Λεβάντια Ταλίν – Γαλατασαράι 1-1 (50'Πούρι – 64'Νόντα)
Σπάρτα Πράγας – Μάριμπορ 1-0 (3'Γουίλφρεντ)
Βασιλεία – Μπακού 5-1 (32'Αλμεράρες, 36'Τζελαμπερτ, 63'Φρέι, 74'Σαγκίρι, 83'Μουσταφί – 33'Φελίπε)
Ζιλίνα – Παρτιζάν Βελιγραδίου 0-2 (59'Ντιαρά, 64'Ιλιτς)
Αούστρια Βιέννης – Μέταλλουργκ Ντόνετσκ 3-2 (παρ.) (36'Οκοτιέ, 70'Ασίμοβιτς(πεν.), 115'Σουλιμάνι – 20'Τανάσα, 54'Μκιταργιάν)

Σκόκο, ο λυτρωτής

Η ΑΕΚ ΝΙΚΗΣΕ 3-0 ΤΗΝ ΒΑΣΛΟΥΙ ΚΑΙ ΠΡΟΚΡΙΘΗΚΕ ΣΤΟΥΣ ΟΜΙΛΟΥΣ. ΔΥΟ ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΑΠΟ ΣΚΟΚΟ. Με μεγάλο πρωταγωνιστή της αναμέτρησης τον Νάτσο Σκόκο, η ΑΕΚ επικράτησε της Βασλούι με 3-0 και προκρίθηκε στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ. Ο Αργεντινός ήταν με διαφορά ο καλύτερος παίκτης του παιχνιδιού, ενώ σημείωσε και δύο πολύ ωραία τέρματα στο 74’ και στο 79. Τον δρόμο προς την πρόκριση είχε ανοίξει όμως λίγο νωρίτερα ο Μαντούκα, ο οποίος με δυνατή κεφαλιά από κοντά έκανε το 1-0 στο 59’. Η Ένωση έπαιξε ωραίο ποδόσφαιρο μόνο στο δεύτερο ημίχρονο, καθώς στο πρώτο μέρος εμφάνισε και πάλι τα γνωστά προβλήματα ανάπτυξης. Σπουδαία απόκρουση από τον Σάχα στο 1-0.

Η θέση στην Εθνική απασχολεί τον Γιάχιτς


Ο Γιάχιτς του Αρη Ο εκπρόσωπος του Σανέλ Γιάχιτς στην Ελλάδα, Κώστας Γεωργοπάλης, μιλώντας σχετικά με την μεταγραφή του Βόσνιου, τόνισε ότι αυτό που επιθυμεί ο παίκτης είναι να υπάρξουν αγωνιστικές κυρίως εγγυήσεις για την θέση του στην ομάδα ώστε να μην χάσει αντίστοιχα τη θέση του στην Εθνική Βοσνίας.

"Είμαστε σε αναμονή των εξελίξεων και πιστεύω ότι μέχρι αύριο θα έχουν λήξει όλα. Από όσο γνωρίζω οι διοικήσεις είναι ενήμερες και συζητούν μεταξύ τους, περιμένουμε λοιπόν να βρεθεί η λύση, είναι οικονομικό το θέμα πιστεύω. Υπάρχει σαφώς ενδιαφέρον, έχουν ακουστεί και κάποια ποσά και πιστεύω ότι ψάχνουν όλοι για την χρυσή τομή", είπε.

Σε ερώτηση για τα χρήματα που αξιώνει ο Αρης, ο Έλληνας μάνατζερ πρόσθεσε:
"Ο Αρης ζητά 900.000 ευρώ, που είναι η ρήτρα του παίκτη αλλά δεν βλέπω να υπάρχει διάθεση να πληρωθεί, ούτε από ΑΕΚ ούτε από άλλες ομάδες που ακούστηκαν. Αν ήθελε η ΑΕΚ να τα δώσει, θα έπαιρνε τον παίκτη χωρίς να υπάρξουν διαπραγματεύσεις, είναι σαφές αυτό. Ο Αρης εμμένει στο ποσό αυτό αλλά πρέπει να σταθμιστούν και άλλοι παράγοντες, όπως είναι η επιθυμία του παίκτη, που θέλει αγωνιστικές εγγυήσεις από όποια ομάδα αγωνιστεί τελικά".
Ερωτηθείς για την κατάσταση και την επιθυμία του Σανέλ Γιάχιτς, ο Γεωργοπάλης απάντησε:

"Είναι σαφές ότι ο παίκτης επηρεάστηκε και πλέον κοιτά τι θα κάνει στην συνέχεια. Δεν είχε επιθυμία να φύγει από τον ’ρη αλλά αναπτύχθηκε όλη αυτή η φιλολογία και είναι φυσικό να συμβεί αυτό. Ο παίκτης φυσικά δεν έχει πρόβλημα να συνεχίσει στον ’ρη με νέο συμβόλαιο, πρέπει όμως να κοιτάξει το μέλλον του και θέλει να παίζει ώστε να μείνει βασικός και στην Εθνική Βοσνίας, που είναι κοντά στην πρόκριση της στα τελικά του Μουντιάλ".

Κλείνοντας τόνισε τα εξής:
"Αυτό που θέλουμε είναι να λήξει το ζήτημα γρήγορα, για να μπορέσει να συγκεντρωθεί απόλυτα στην δουλειά και να βοηθήσει αποτελεσματικά όποια ομάδα αγωνίζεται στην συνέχεια, είτε είναι ο Αρης είτε η ΑΕΚ. Πιστεύω ότι μέχρι αύριο θα έχουν λήξει όλα και θα ξέρουμε που θα αγωνίζεται ο παίκτης".

Δηλώσεις Σάντος, Σόλιντ και Χαλκιά

Φανερά απογοητευμένος από τον αποκλεισμό ο Φερνάντο Σάντος, έκρινε ότι η ατυχία και η έλλειψη αποτελεσματικότητας στην επίθεση, κόστισαν στον ΠΑΟΚ τον αποκλεισμό από τους ομίλους του Europa League. Ο πορτογάλος τεχνικός υποστήριξε ότι οι ποδοσφαιριστές του έδωσαν ότι καλύτερο μπορούσαν, αλλά το γεγονός ότι ο Δικέφαλος δεν διαθέτει ευρωπαϊκή εμπειρία, ήταν ένα επίσης αρνητικό στοιχείο στο τελικό ταμείο.

"Οφείλουμε να δώσουμε συγχαρητήρια στον αντίπαλο που προκρίθηκε στην επόμενη φάση, αλλά νομίζω ότι συνολικά αξίζαμε εμείς την πρόκριση. Οι ομάδες ήταν ισορροπημένες. Η Χέρενβεν έβαλε ένα γκολ στις λίγες ευκαιρίες που έκανε στην Τούμπα. Αντιθέτως, εμείς και στον πρώτο αγώνα και σήμερα δεν αξιοποιήσαμε τις ευκαιρίες. Αυτό πληρώσαμε, το γεγονός ότι δεν σκοράραμε ιδιαίτερα στο πρώτο ημίχρονο του σημερινού αγώνα. Η ομάδα προσπάθησε και δημιούργησε ευκαιρίες. Έτρεξε, πάλεψε και ήλεγξε τον ρυθμό του αγώνα. Μετά από ένα σημείο άνοιξε ο ρυθμός του αγώνα και η αντίπαλη ομάδα επίσης δημιούργησε ευκαιρίες. Είμαστε λυπημένοι γιατί θέλαμε να περάσουμε και πλέον θα ασχοληθούμε με το ελληνικό πρωτάθλημα", είπε αρχικά και θεώρησε ότι ήταν λογικό - στο δεύτερο ημίχρονο - η ομάδα του να μείνει από δυνάμεις.

"Ξέραμε από την αρχή του αγώνα έπρεπε να παλέψουμε και να τρέξουμε περισσότερο από τον αντίπαλο που επέλεξε ένα συντηρητικό τρόπο παιχνιδιού. Ως εκ τούτου, μετά από ένα σημείο και λόγω της υπερπροσπάθειας, ήταν λογικό να έρθει η κούραση. Εχουμε εξάλλου μόνο τέσσερα επίσημα παιχνίδια στα πόδια μας. Οι παίκτες μου έδωσαν πραγματικά ότι μπορούσαν», είπε στην συνέντευξη Τύπου.

Εν συνεχεία, ο προπονητής του Δικεφάλου, μίλησε στους έλληνες εκπροσώπους του Τύπου, όπου ανέλυσε περισσότερο τους λόγους του αποκλεισμού."Φάνηκε ότι μας κόστισε η μικρή ευρωπαϊκή εμπειρία μας. Δηλαδή το να δέχεσαι ένα γκολ στα τελευταία δευτερόλεπτα του πρώτου ημίχρονου, στον πρώτο αγώνα, δεν επιτρέπεται. Από εκεί και πέρα, νομίζω ότι είχαμε τον έλεγχο του αγώνα στο σημερινό παιχνίδι και χάσαμε πολλές ευκαιρίες στο πρώτο ημίχρονο. Έπρεπε όμως να τις μετουσιώσουμε σε γκολ. Είναι καλό να δημιουργούμε ευκαιρίες, αλλά πρέπει να βάζουμε και γκολ. Στο δεύτερο ημίχρονο τα πράγματα έγιναν πιο δύσκολα, το παιχνίδι κόπηκε στα δύο, κουράστηκαν οι ποδοσφαιριστές. Μην ξεχνάμε ότι Βιτόλο και Βιεϊρίνια έχουν κάνει μόνο δύο παιχνίδια. Εμείς θα συνεχίσουμε τη δουλειά μας", είπε και συμπλήρωσε ότι δεν αποδόθηκε δικαιοσύνη: «Δεν υπάρχουν θετικές ήττες. Ολος ο κόσμος ξέρει ότι ο ΠΑΟΚ ήταν καλύτερη ομάδα. Ο αντίπαλος έπαιξε μόνο άμυνα στην Θεσσαλονίκη ενώ εμείς και στην Ολλανδία παίξαμε για να κερδίσουμε. Δυστυχώς, έτσι είναι το ποδόσφαιρο".

Αναφερόμενος στα λάθη που έγιναν στο δεύτερο μέρος, είπε πως "είναι φυσιολογικό να γίνονται λάθη. Η ομάδα έψαξε στο δεύτερο μέρος να φέρει τούμπα το αποτέλεσμα και είναι λογικό να ανοίξουν χώροι. Πρέπει να καταλάβουν ότι και τα λάθη είναι στο πρόγραμμα. Αν είχαμε έρθει με ένα θετικό αποτέλεσμα στην έδρα μας, όλα θα ήταν διαφορετικά. Αν ο Φωτάκης για παράδειγμα είχε κάνει το γκολ, θα μιλούσαμε για μια διαφορετική ιστορία". Ο προπονητής του ΠΑΟΚ έκρινε ότι αυτός ο αποκλεισμός δεν θα επηρεάσει την ομάδα του. "Δεν θα επιτρέψουμε στον εαυτό μας να επηρεαστεί αρνητικά από τον αποκλεισμό", είπε και άφησε όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά στο ενδεχόμενο ενίσχυσης.

Σόλιντ: "Προκρίθηκαμε χάρη στο γκολ της Θεσσαλονίκης"

Ο Τροντ Σόλιντ είχε κάθε λόγο να χαμογελάει μετά τον αγώνα με την πρόκριση της ομάδας στους ομίλους της διοργάνωσης. "Είμαι χαρούμενος που προκριθήκαμε απέναντι σε μια καλή ομάδα. Ξέραμε, πριν ξεκινήσει η σειρά, ότι είχαμε το πλεονέκτημα δεδομένου του ότι ο δεύτερος αγώνας θα γίνονταν στην έδρα μας. Σκοράραμε στη Θεσσαλονίκη και αυτό ήταν πολύ σημαντικό γκολ. Είχαμε πει ενόψει αυτού του αγώνα, ότι πρέπει να αντιμετωπίσουμε το παιχνίδι με υψηλή ένταση. Κυρίως στα πρώτα 20-25 λεπτά όπου ξέραμε ότι ο ΠΑΟΚ θα πιέσει. Και ο ΠΑΟΚ έχασε κάποιες καλές ευκαιρίες στο πρώτο ημίχρονο. Είχαμε κι εμείς ευκαιρίες, δεν τις αξιοποιήσαμε, αλλά έπρεπε να κάνουμε ένα γκολ. Ισως παρουσιαστήκαμε βιαστικοί στην τελική προσπάθεια. Γι' αυτό το παιχνίδι έληξε με σκορ 0-0".

Ο νορβηγός προπονητής υποστήριξε μάλιστα ότι η πρόκριση είναι σπουδαία για την ομάδα του λόγω των προβλημάτων που αντιμετωπίζει. "Καταρχήν, είχαμε να αντιμετωπίσουμε μια καλή ομάδα, ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι έχουμε πολλές και βασικές απουσίες, οι οποίες δεν μας επιτρέπουν να δείξουμε τι πραγματικά μπορούμε να πετύχουμε".

Χαλκιάς: Πρέπει να δείξουμε χαρακτήρα

Ο Κώστας Χαλκιάς έκρινε ότι έγινε μια πολύ μεγάλη προσπάθεια, αλλά ήταν θέμα ατυχίας. "Εγινε μεγάλη προσπάθεια. Δημιουργήσαμε πολλές σημαντικές φάσεις και θα μπορούσαμε να είχαμε σκοράρει. Θέλαμε να προκριθούμε στους ομίλους, νομίζω ότι οι μεγάλες ομάδες πρέπει να αντιδρούν έτσι όπως πρέπει και στα αρνητικά αποτελέσματα. Ο ΠΑΟΚ είναι μεγάλη ομάδα και πρέπει να ρίξουμε το βάρος στις εγχώριες διοργανώσεις. Πρέπει να δείξουμε χαρακτήρα, έχουμε αποδείξει ότι τον διαθέτουμε κι έτσι πρέπει να συνεχίσουμε. Προσωπικά θα δώσω συγχαρητήρια στα παιδιά, έκαναν μεγάλη προσπάθεια, η πρόκριση κρίθηκε στην λεπτομέρεια και πρέπει να αναγνωρίσουμε την προσπάθεια. Θέλω να ευχαριστήσω και τους φιλάθλους μας που ήρθαν και μας στήριξαν. Θα συνεχίσουμε για να οδηγήσουμε τον ΠΑΟΚ εκεί που πρέπει", είπε και επανέλαβε ότι δεν πρέπει να υπάρξει αρνητική επιρροή.

"Στο ποδόσφαιρο δεν ξέρεις τι θα συναντήσεις. Υπήρχε μια αποτυχία, υπήρχαν τραυματισμοί. Ο ΠΑΟΚ είναι μεγάλη ομάδα, δεν πρέπει να μείνει σε αυτόν τον αποκλεισμό. Ο κόσμος μπορεί να καταλάβει το μέγεθος της προσπάθειας. Τη Κυριακή αρχίζει το πρωτάθλημα και πρέπει ο κόσμος να είναι κοντά μας κι εμείς θα επιδιώξουμε να του δώσουμε μεγάλες χαρές".

Ανακοινώθηκε ο Ντε Νίγκρις

antonio_de_nigris.jpgΠαίκτης της Λάρισας είναι και τυπικά ο Αντόνιο Ντε Νίγκρις, αφού η ομάδα της Θεσσαλίας ανακοίνωσε την απόκτησή του. Ο Μεξικανός επιθετικός υπέγραψε διετές συμβόλαιο συνεργασίας και πήρε τη φανέλα με το νούμερο «9».



Η ομάδα της Λάρισας θα είναι ο έκτος σταθμός της ευρωπαϊκής καριέρας του Ντε Νίγκρις, μετά τη Βιγιαρεάλ, την Πόλι Εχίδιο και τις Γκαζιάντεπσπορ, Άνκαρασπορ και Ανκαραγκουτσού. Ο 31χρονος Μεξικάνος επιθετικός τα βρήκε σε όλα με τους Θεσσαλούς, συμφώνησε για δυο έτη και ανακοίνωθηκε από τη νέα του ομάδα.

Οδηγίες Ατρομήτου στους... οπαδούς του



Οι φίλαθλοι του Ατρομήτου Με ανακοίνωση που εξέδωσε η διοίκηση της ΠΑΕ Ατρόμητος, ζητάει από τον κόσμο της ομάδας να προσέξει ιδιαίτερα την συμπεριφορά του στην αναμέτρηση με την ΑΕΚ, προκειμένου να μην αντιμετωπίσει ο σύλλογος πρόβλημα με τιμωρίες ακόμα και της έδρας του, καθώς έχει αλλάξει ο κανονισμός.

Αναλυτικά η ανακοίνωση: "Η ΠΑΕ Ατρόμητος με την ευκαιρία του πρώτου επίσημου αγώνα της ομάδας στο γήπεδο Περιστερίου για την περίοδο 2009-10 που θα διεξαχθεί την Κυριακή 30 Αυγούστου με αντίπαλο την ΑΕΚ θέλει να επιστήσει την προσοχή σε όλους τους φιλάθλους προκειμένου να απολαύσουμε μια καλή ποδοσφαιρική χρονιά.

Από τη φετινή περίοδο οι κανονισμοί έχουν αλλάξει κι έχουν γίνει πιο αυστηροί, ειδικά με το άναμμα πυρσών, φωτοβολίδων και βεγγαλικών στις κερκίδες και εν γένει στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου. Τα σωματεία θα τιμωρούνται με πολύ αυστηρές ποινές ακόμα και σε περίπτωση που τα αντικείμενα δεν θα ρίπτονται στον αγωνιστικό χώρο. Αν μάλιστα ρίπτονται στον αγωνιστικό χώρο οι ποινές θα είναι διπλάσιες. Βαρύτατες ποινές φέρει και η χρήση λέιζερ. Από το φετινό πρωτάθλημα επανέρχεται η ποινή της τιμωρίας της έδρας γι' αυτό και οι φίλαθλοι πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί και να αποτελέσουν το θεματοφύλακα της ομάδας.

Η ΠΑΕ Ατρόμητος ευχαριστεί εκ των προτέρων όλους τους φιλάθλους που θα ενισχύσουν την ομάδα κατά τη διάρκεια της περιόδου και θεωρεί ότι θα προασπίσουν τα συμφέροντα της, ενισχύοντας την με το δικό τους μοναδικό τρόπο".

Κορυφαίος όλων ο Λιονέλ Μέσι


Ο Μέσι πανηγυρίζει το γκολ επί της Μπιλμπάο Όπως κάθε χρόνο κατά τη διάρκεια της κλήρωσης των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ, η ΟΥΕΦΑ βράβευσε τους κορυφαίους της περσινής διοργάνωσης. Ο Τσάβι και ο Μέσι από την κάτοχο του Τροπαίου Μπαρτσελόνα αναδείχθηκε κορυφαίος μέσος και επιθετικός αντίστοιχα. Καλύτερος τερματοφύλακας ανακηρύχθηκε ο Έντβιν Φαν Ντερ Σαρ και καλύτερος αμυντικός ο Τζον Τέρι. Κορυφαίος παίκτης της περσινής διοργάνωσης ψηφίστηκε ο Λιονέλ Μέσι.

Η ΟΥΕΦΑ βράβευσε και τον Πάολο Μαλντίνι, ο οποίος κρέμασε τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια. Ο Ιταλός πήρε την τιμιτική πλακέτα από τα χέρια του προέδρου της ΟΥΕΦΑ, Μισέλ Πλατινί.

Το πάλεψε αλλά δεν τα κατάφερε...


Ο Βιτόλο σε προσπάθειά του στο παιχνίδι με την Χερενφέιν Παρά το γεγονός ότι κυνήγησε το γκολ, έχασε σημαντικές ευκαιρίες ιδιαίτερα στο πρώτο μέρος και ο Φερνάντο Σάντος έριξε στη μάχη ότι... χαρτί είχε στον πάγκο, ο ΠΑΟΚ έμεινε στο 0-0 απέναντι στη Χερενφέιν στην Ολλανδία και σε συνδυασμό με το 1-1 της Τούμπας αποκλείστηκε από τη συνέχεια του Europa League, παρά την καλή του εμφάνιση.

Το γκολ ήταν από την αρχή ο στόχος για τον "δικέφαλο" του βορρά καθώς χωρίς αυτό ήταν γνωστό από πριν ότι δεν θα ερχόταν η πρόκριση. Τελικά οι παίκτες του Σάντος δεν τα κατάφεραν, παρά το γεγονός ότι οι ευκαιρίες που δημιούργησαν ήταν πολλές...

Στο 7' ύστερα από εκτέλεση κόρνερ των Ολλανδών, κεφαλιά του Νίλσεν στο πρώτο δοκάρι έφυγε άουτ. Στο 29' ο ΠΑΟΚ κατάφερε να φτάσει στην αντίπαλη εστία με αξιώσεις. Ο Ίβιτς κινήθηκε ωραία έξω από την μεγάλη περιοχή, μπήκε σ' αυτήν και πλάσαρε, αλλά η μπάλα έφυγε λίγο άουτ. Στο 36΄ από σέντρα του Λίνο, ο Φωτάκης βρέθηκε μόνος στην καρδιά της ολλανδικής άμυνας, σούταρε από πλεονεκτική θέση πάνω στον Λέιζαλ.

Σειρά των γηπεδούχων στο 39' να απειλήσουν, με το σουτ του Σιμπόν έξω από την περιοχή να στέλνει τη μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Χαλκιά, ενώ στο 42΄ σουτ του Ενρίκε μέσα από την περιοχή, η μπάλα φεύγει άουτ.

Στις αρχές του β' ημιχρόνου ο ΠΑΟΚ πλησίασε στο γκολ για μια ακόμα φορά με τον Βλάνταν Ιβιτς. Ο Σέρβος έπιασε ωραία κεφαλιά στο 52' από το ύψος της περιοχής αλλά η μπάλα έφυγε άουτ. Σταδιακά ο ΠΑΟΚ όσο το παιχνίδι οδηγούνταν στην λήξη του, ανέβαζε την επιθετικότητα του, και με την αλλαγή του Γκαρσία από τον Κουτσιανικούλη, έδειξε φανερά πως τα παίζει όλα για όλα. Η άμυνα των Ολλανδών όμως ήταν οργανωμένη και απομάκρυνε τους κινδύνους ενώ με αντεπιθέσεις δημιουργούσαν κινδύνους στην ελληνική άμυνα.

Στο 82' ο Κουτσιανικούλης έστειλε ωραία σέντρα στην περιοχή της Χέρενφεν αλλά πριν προλάβει ο Βιεϊρίνια να παρέμβει ο γκολκίπερ Λέιζαλ με ωραία προσπάθεια εξουδετέρωσε τον κίνδυνο.

Στις καθυστερήσεις ένα δυνατό σουτ του Μουσλίμοβιτς έφυγε πάνω από τα δοκάρια του Λέιζαλ και αυτή ήταν η τελευταία ευκαιρία του ΠΑΟΚ για κάτι θετικό, με τελική συνέπεια τον αποκλεισμό του από την συνέχεια της διοργάνωσης και τους ομίλους του Εuropa League.


Η εξέλιξη του αγώνα
1' Το παιχνίδι ξεκίνησε...
12' Γέμισμα προς την περιοχή των Ολλανδών που απομάκρυναν προσωρινά, σουτ του Τσιρίλο από περίπου 40 μέτρα, άουτ. Πρώτη καλή στιγμή για τον ΠΑΟΚ στο ματς
22' Δυνατό σουτ του Γκρινχάιμ έξω από την περιοχή, η μπάλα πάνω από τα δοκάρια του Χαλκιά
25' ΚΙΤΡΙΝΗ ΚΑΡΤΑΠρώτη κάρτα στο ματς την πήρε ο Μπρόιερ για μαρκάρισμα στον Μουσλίμοβιτς
29' Μπαλιά του Βιειρίνια προς τον Ιβιτς, που μετά από ωραίες προσποιήσεις μπήκε μέσα στην περιοχή, έκανε το σουτ, με την μπάλα να περνάει λίγα εκατοστά άουτ!. Τεράστια ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ
36' Δυνατό σουτ του Φωτάκη έξω από την περιοχή, εντυπωσιακή επέμβαση του Λέισαλ, που έσωσε την ομάδα του

46' Ξεκίνησε χωρίς αλλαγές το δεύτερο μέρος...
51' Κόρνερ του Φωτάκη, κεφαλιά του Ιβιτς μέσα από την μικρή περιοχή, η μπάλα πέρασε πάνω από τα δοκάρια! Νέα μεγάλη ευκαιρία για τους φιλοξενούμενους
54' Ο Γκρινχάιμ απέφυγε τον Λίνο από δεξιά, μπήκε στην περιοχή του ΠΑΟΚ όμως ευτυχώς για τον δικέφαλο του "βορρά", το σουτ που επιχείρησε έφυγε άουτ
56' ΚΙΤΡΙΝΗ ΚΑΡΤΑΚάρτα στον Ντίγκσταντ
58' Κεφαλιά πάσα του Σιμπόν, νέα κεφαλιά του Παπαδόπουλου στα δίχτυα, με το τέρμα να ακυρώνεται όμως καθώς ο ομογενής Ελληνας επιθετικός έσπρωξε τον Μπιζέρα
59' ΚΙΤΡΙΝΗ ΚΑΡΤΑΚάρτα στον Λοσάντα για μαρκάρισμα στον Βιτόλο
62' ΑΛΛΑΓΗΟ Φιλομένο στη θέση του Φωτάκη
69' ΚΙΤΡΙΝΗ ΚΑΡΤΑΚάρτα στον Βιτόλο
74' Ο Φιλομένο άνοιξε για τον Ιβιτς, που σούταρε από καλή θέση, η μπάλα κόντραρε στα πλευρά του Μπρόιερ, οι παίκτες του ΠΑΟΚ ζήτησαν πέναλτι όμως ο διαιτητής άφησε το παιχνίδι να συνεχιστεί
76' ΑΛΛΑΓΗΟ Κουτσιανικούλης στη θέση του Πάμπλο Γκαρσία
79' ΑΛΛΑΓΗΟ Καλού στη θέση του Σιμπόν
83' ΑΛΛΑΓΗΟ Αναστασάκος στη θέση του Σαβίνι. Ο Φερνάντο Σάντος τα παίζει όλα για όλα
85' Φάουλ του Καλού, η μπάλα πάνω από τα δοκάρια του Χαλκιά
90' ΚΙΤΡΙΝΗ ΚΑΡΤΑΚάρτα στον Τζούριτς, που άργησε να επιστρέψει την μπάλα στο γήπεδο ενώ έκανε ζέσταμα με τους αναπληρωματικούς της Χερενφέιν!
90+ Σέντρα του Ιβιτς, ο Αναστασάκος έστρωσε την μπάλα με το στήθος στον Μουσλίμοβιτς, που έκανε αμέσως το σουτ, άουτ
90+ ΑΛΛΑΓΗΟ Ιγκελστεν στη θέση του Ενρίκες, που τραυματίστηκε
ΚΙΤΡΙΝΗ ΚΑΡΤΑΜετά το σφύριγμα της λήξης ακολούθησε καυγάς μεταξύ του Τσιρίλο και του Μπακ Νίλσεν. Και οι δύο αντίκρισαν την κίτρινη κάρτα


Γήπεδο: "Αμπε Λένστρα"
Διαιτητής: Εντουάρντο Ιτουράλδε Γκονθάλεθ (Ισπανία)

Χερενφέιν (Τροντ Σόλιντ): Λέισαλ, Μπακ Νίλσεν, Μπρόιερ, Ντιγκσνταγκ, Παπαδόπουλος, Πάουλο Ενρίκε (90+ Ιγκελστεν), Γκρινχάιμ, Ποπόφ, Λοσάντα, Σιμπόν (79' Καλού), Κόνινγκ
ΠΑΟΚ (Φερνάντο Σάντος): Χαλκιάς, Σαβίνι (83' Αναστασάκος), Τσιρίλο, Μπιζέρα, Λίνο, Πάμπλο Γκαρσία (76' Κουτσιανικούλης), Βιτόλο, Φωτάκης (62' Φιλομένο), Βιειρίνια, Ιβιτς, Μουσλίμοβιτς

CHAMPIONS LEAGUE ΚΛΗΡΩΣΗ.

Επιμέλεια Γρηγόρης Παπαγιαννάκης

Με Αρσεναλ, Αλκμααρ και Σταντάρ ο Ολυμπιακός


Κλήρωση ευρωπαϊκών διοργανώσεων... Η τύχη χαμογέλασε κάπως στον Ολυμπιακό στην κλήρωση για τη φάση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ, καθώς απέφυγε τα μεγαθήρια. Οι "ερυθρόλευκοι" έπεσαν στον όγδοο και τελευταίο όμιλο μαζί με την Αρσεναλ, την πρωταθλήτρια Ολλανδίας, Αλκμααρ και την Σταντάρ Λιέγης.

Όπως πήγαινε η διαδικασία οι πρωταθλητές Ελλάδος κινδύνευαν να πέσουν στον όμιλο της Μίλαν και της Ρεάλ Μαδρίτης, ωστόσο βρέθηκαν στο δρόμο των Αγγλων του Βενγκέρ και των Ολλανδών. Ο Ολυμπιακός μπορεί να κυνηγήσει ακόμα και τη δεύτερη θέση, αλλά ο όμιλος είναι τόσο ισορροπημένος που μπορεί να μείνει και τελευταίος. Το σίγουρο είναι ότι οι "ερυθρόλευκοι" απέφυγαν τα μεγαθήρια και πλέον είναι στο χέρι τους για να συνεχίσουν στην Ευρώπη και στην επόμενη φάση, είτε στο Τσάμπιονς Λιγκ, είτε στο Γιουρόπα Λιγκ.

Στα δύσκολα ο ΑΠΟΕΛ που κληρώθηκε με Τσέλσι, Πόρτο και Ατλέτικο Μαδρίτης.


1o Γκρουπ
. Μπάγερν Μονάχου
.Γιουβέντους
.Μπορντό
.Μακάμπι Χάιφα

2o Γκρουπ
.Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
.ΤΣΣΚΑ Μόσχας
.Μπεσίκτας
.Βόλφσμπουργκ

3o Γκρουπ
.Μίλαν
.Ρεάλ Μαδρίτης
.Μαρσέιγ
.Ζυρίχη

4o Γκρουπ
.Τσέλσι
.Πόρτο
.Ατλέτικο Μαδρίτης
.ΑΠΟΕΛ

5o Γκρουπ
. Λίβερπουλ
.Λιόν
.Φιορεντίνα
.Ντέμπρετσεν

6o Γκρουπ
.Μπαρτσελόνα
.Ιντερ
.Ντιναμό Κιέβου
.Ρούμπιν Καζάν

7o Γκρουπ
.Σεβίλλη
.Ρέιντζερς
.Στουτγκάρδη
.Ουρινέα Ουρζιτσένι

8o Γκρουπ
.Αρσεναλ
.Αλκμααρ
.Ολυμπιακός
. Σταντάρ Λιέγης

ΧΕΡΕΝΦΕΙΝ-ΠΑΟΚ 0-0 ΗΜΙΧΡΟΝΟ.


Επιμέλεια:Γρηγόρης Παπαγιαννάκης

Οι Συνθέσεις:
Χέρενφεϊν (Τροντ Σόλιντ): Λέιζαλ, Νίλσεν, Ποπόφ, Μπρόιερ, Γκρίντχαϊμ, Ντίνγκσταγκ, Παπαδόπουλος, Ενρίκε, Λοσάντα, Σίμπον, Κένινγκ
ΠΑΟΚ (Φερνάντο Σάντος): Χαλκιάς, Σαβίνι, Λίνο, Μπιζέρα, Τσιρίλο, Βιτόλο, Γκαρσία, Φωτάκης, Ίβιτς, Μουσλίμοβιτς, Βιεϊρίνια
ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ:
23' Ο ΠΑΟΚ κάνει πολλές πάσες, χωρίς όμως να είναι σε θέση να βρει δρόμο για την αντίπαλη εστία.
27' Σέντρα του Λίνο, όμως ο Μουσλίμοβιτς δεν πρόλαβε να ακουμπήσει τη μπάλα.
29' Πλασέ από τον Ιβιτς, η μπάλα δίπλα από το δοκάρι του Λέιζαλ.
36' Μεγάλη ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ. Σουτ του Φωτάκη, διώχνει ο Λέιζαλ.
45+ λήξη του α' μέρους

Στοιχημα

Μέρα Europa League η σημερινή πριν την συμμετοχή των ομάδων στην κλήρωση της Παρασκευής για τους ομίλους της διοργάνωσης. Αν και σε πολλά παιχνίδια η πρόκριση έχει κριθεί από το πρώτο ματς, κάτι ανάλογο δεν ισχύει και για τις δικιές μας ομάδες Άεκ και Πάοκ που επιφυλάσσουν όπως όλα δείχνουν αμφίρροπες αναμετρήσεις.

Για τους λάτρεις των μικρών αποδόσεων, βλέπω τους άσσους της Ντιναμό Μόσχας (0-0 το πρώτο ματς), της Κλούζ (1-1 το πρώτο ματς), της Μέταλιστ (1-1 το πρώτο ματς), της Άστον Βίλλα (1-1 το πρώτο ματς), της Ζενίτ (4-3 το πρώτο ματς) και την Άεκ με την Βασλόυι (2-1 το πρώτο ματς). Όλες οι ομάδες θα παίξουν για την νίκη ενώ πιο δυνατά κρατάω κατά σειρά Άεκ, Βίλλα και Κλούζ.

Από μεγαλύτερες αποδόσεις, πιθανά είναι: ο Άσσος του Ερυθρού Αστέρα (ηττήθηκε 3-0 στο πρώτο ματς), και τα διπλά της Έβερτον (νίκησε 4-0) και του Άγιαξ (νίκησε 5-0) κυρίως λόγω της αδυναμίας των αντιπάλων τους. Υπάρχει και το ενδεχόμενο όμως πάντα οι δύο αυτές ομάδες να επαναπαυτούν στο σκορ του πρώτου αγώνα γι’ αυτό προσοχή!

Πολύ πιθανό είναι και το Over στην αναμέτρηση Ακτόμπε – Βέρντερ κάτι που το υποδηλώνει και το 6-3 της πρώτης αναμέτρησης.

Προσωπικά, θα πάω συντηρητικά με μια τριαδούλα Άεκ-Βίλλα κ Κλούζ.

Καλή επιτυχία

Επιμέλεια: Δημήτρης Γ.

«Χαστούκι» με το... καλημέρα για Αργεντινή!

scolaluis_argentina_venezuela.jpg Η εικόνα της Αργεντινής στα φιλικά με τις συνεχόμενες ήττες ήταν ούτως ή άλλως προβληματική. Κανείς δεν περίμενε να συνεχιστεί και στο Παναμερικανικό Τουρνουά, όπου παίζονται τα «εισιτήρια» για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Τουρκίας το 2010. Οι «γκαούτσος» γνώρισαν την ήττα με 85-69 από τη Βενεζουέλα. Νίκες για Βραζιλία, η Ουρουγουάη και το Πουέρτο Ρίκο, το οποίο φιλοξενεί και τους αγώνες.



Η Βενεζουέλα με «οδηγούς» τούς Τόρες (22π.) και Ρομέρο (19π.) «πονοκεφάλιασε» ακόμη περισσότερο την Αργεντινή, αν και δύσκολα αυτή θα βγει εκτός δρόμου, από τη στιγμή που στην επόμενη φάση προκρίνονται οι τέσσερις πρώτες ομάδες από κάθε όμιλο, ενώ τέσσερα είναι και τα «εισιτήρια» για το προσεχές Μουντομπάσκετ.

Στις υπόλοιπες αναμετρήσεις δεν συνέβη κάτι το απρόοπτο, πέραν ενός προβλήματος που είχαν με την ασφάλεια οι NBAers της Δομινικανής Δημοκρατίας, Βιλανουέβα και Χόρφορντ, όταν πήγαν ξέγνοιαστοι να εισέλθουν στο γήπεδο με τη συνοδεία των ημερών τους.

Τα χθεσινά αποτελέσματα

Παρθένοι Νήσοι-Ουρουγουάη 62-88
Δομινικανή Δημοκρατία-Βραζιλία 68-81
Βενεζουέλα-Αργεντινή 85-69
Μεξικό-Πουέρτο Ρίκο 66-81

ΠΑΡΘΕΝΟΙ ΝΗΣΟΙ-ΟΥΡΟΥΓΟΥΑΗ 62-88
Τα δεκάλεπτα
: 14-22, 29-49, 49-67, 62-88
Παρθένοι Νήσοι: Σέπαρντ 17 (2), Χόντζ 12 (2), Βίκτορ 12, Τζόουνς 6, Έντγουιν, Μπράουν 2, Γουάιτ, Φρίμαν 7 (1), Ουάσινγκτον 2, Ράιμερ 4, Κούπερ
Ουρουγουάη: Μπαρέρα 7 (1), Αγκουϊάρ 9, Ταμποάντα, Νιούσαμ 16, Γκαρσία 28 (6), Οσιμάνι 5 (1), Πάεζ, Σιλβέιρα, Μπορσελίνο, Μπατίστα 23

ΔΟΜΙΝΙΚΑΝΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ-ΒΡΑΖΙΛΙΑ 68-81
Τα δεκάλεπτα
: 18-21, 36-38, 61-57, 68-81
Δομινικανή Δημοκρατία: Κορονάντο, Μόρμπαν, Πένα 11 (3), Φλόρες Λ. 12 (2τρίπ., 9ασ.), Μαρτίνεζ Ο. 2, Γκαρσία 17 (5), Χόρφορντ 5, Φλόρες Α., Γουέστερν 2, Βιλανουέβα 14 (1), Γκριρ, Μαρτίνεζ Τζ. 5 (9ρ.)
Βραζιλία: Μασάντο Μ. 9, Γκαρσία 21 (3), Χουέρτας 2 (9ασ.), Μπαρμπόσα 21 (1/8τρίπ.), Βαρεζάο 10 (10ρ.), Τζιοβανόνι 4, Σπλίτερ 14 (10ρ.)

ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ-ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ 85-69
Τα δεκάλεπτα
: 18-16, 39-30, 63-51, 75-69
Βενεζουέλα: Μαριάγκα 4, Μπάριος, Λούγκο 12, Σεντένο 4, Τόρες 22 (2), Μπέθελμι 3, Βάργκας 2, Ρομέρο 19, Σούκρε 2, Βάσκεζ 7, Πέρεζ 10
Αργεντινή: Σκόλα 25, Πριτζιόνι 10 (2/6τρίπ.), Γκονζάλες 8, Γκαρσία 5 (1), Καντέρο, Γκουτιέρεζ Λ., Σάντες 2, Πελούσι 5, Κουιντέρος 8 (2/8τρίπ.), Γκουτιέρεζ Χ. 1, Κάμεριχς 5 (1)

ΜΕΞΙΚΟ-ΠΟΥΕΡΤΟ ΡΙΚΟ 66-81
Τα δεκάλεπτα
: 19-19, 42-38, 51-61, 66-81
Μεξικό: Λόπεζ, Πεντρόζα 2, Γιάμας 10 (2), Παράδα 1, Μπεκ 26 (4), Κουιντέρο 4, Αλόνζο 11 (1), Ζούπιγκα 2, Αγιόν 4 (9ρ.), Ρεάλ 6
Πουέρτο Ρίκο: Ράμος 9, Ντίαζ 5, Ριβέρα 3 (1), Αρόγιο 15 (1τρίπ., 11ασ.), Βασάλο 6 (2), Αγιούσο 16 (4), Σάντσεζ 7 (1τρίπ., 10ρ.), Βιγιαφάπε, Ρέγες 1, Λι 4, Σαντιάγκο 15 (11ρ.)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Α' ΟΜΙΛΟΣ

1. Ουρουγουάη 1-0 2β.
2. Πουέρτο Ρίκο 1-0 2β.
3. Μεξικό 0-1 1β.
4. Παρθένοι Νήσοι 0-1 1β.
5. Κανάδας 0-0 0β.

Β' ΟΜΙΛΟΣ

1. Βενεζουέλα 1-0 2β.
2. Βραζιλία 1-0 2β.
3. Δομινικανή Δημοκρατία 0-1 1β.
4. Αργεντινή 0-1 1β.
5. Παναμάς 0-0 0β.

Το σημερινό πρόγραμμα: Παναμάς-Δομινικανή Δημοκρατία, Καναδάς-Μεξικό, Βραζιλία-Βενεζουέλα, Πουέρτο Ρίκο-Παρθένοι Νήσοι

Σίγουρος για τη νίκη ο Γκαλιάνι

galliani-milan.jpgΗ αισιοδοξία για τη νίκη στο ντέρμπι με τη Ίντερ δεν λείπει από το στρατόπεδο της Μίλαν, κάτι που φάνηκε με χαρακτηριστικό τρόπο από τις δηλώσεις του Γκαλιάνι. Ο αντιπρόεδρος των “ροσονέρι” έδωσε στην ομάδα του... δικτατορικό ποσοστό πιθανοτήτων για το “τρίποντο” στην αναμέτρηση του Σαββάτου, καθώς τόνισε πως κατά... 98% θα κερδίσει τους πρωταθλητές!

“Η διάθεση μας είναι πολύ καλή και το ηθικό μας υψηλό. Μόνο οι κριτικές των ΜΜΕ αλλάζουν, ανάλογα με το αν έχουμε κερδίσει ή αν έχουμε χάσει. Πριν το 2-1 με τη Σιένα, δεν ήμασταν "νεκροί". Ούτε τώρα είμαστε φαινόμενα", τόνισε αρχικά ο Γκαλιάνι που στη συνέχεια μίλησε για το ντέρμπι και εξέφρασε την πλήρη αισιοδοξία του για τη νίκη:

“Ήμαστε μόλις στην δεύτερη αγωνιστική. Το ντέρμπι δεν είναι καθοριστικό. Στο Μουρίνιο αρέσουν τα ποσοστά, έτσι και γω θα κάνω την πρόβλεψη μου. Είμαι κατά 98% ότι η Μίλαν θα κερδίσει”, συμπλήρωσε χαρακτηριστικά

Ο Αντσελότι βλέπει ντε Γκούσμαν


Το σήμα της Τσέλσι Τον Τζόναθαν ντε Γκούσμαν έχει βάλει στο στόχαστρο της η Τσέλσι. Ο Κάρλο Αντσελότι πιστεύει στις ικανότητες του 21χρονου άσου της Φέγενορντ και θέλει να τον εντάξει στο δυναμικό των "μπλε". Λίγες μέρες πριν εκπνεύσει η μεταγραφική περίοδος του καλοκαιριού.

Το συμβόλαιο του Ολλανδού λήγει το επόμενο καλοκαίρι γι αυτό και η Φέγενορντ δεν θα έλεγε όχι σε πιθανή πώληση του, αφού κινδυνεύει να τον χάσει χωρίς να βάλει κάποιο ποσό στα ταμεία της. Ωστόσο για τον ντε Γκούσμαν έχει εκφράσει ενδιαφέρον τόσο η Εβερτον, όσο και η Βαλένθια.

Ερχεται ο Καρτιέ!

Ενας Γάλλος αναμένεται να είναι ο αντικαταστάτης του Ιλιε Ντουμιτρέσκου στον Πανθρακικό. Πρόκειται για τον Αλμπέρ Καρτιέ που μέχρι το καλοκαίρι ήταν προπονητής της Τούμπιζε και αποχώρησε μετά τον υποβιβασμό της στην δεύτερη κατηγορία.

Ο Αλμπέρ Καρτιέ έχει εργαστεί μεταξύ άλλων στις Μετς (2000-2002) και Γκενιόν (2002-2004), ενώ στη συνέχεια εργάστηκε στο Βέλγιο στις Λουβιερουά (2004/05), Βρυξέλλες (2005-2008), Μονς (2008).

Παράλληλα όμως από την ομάδα της Κομοτηνής εξετάζονται και οι περιπτώσεις δύο Ελλήνων τεχνικών. Πρόκειται για τον Νίκο Κωστένογλου, αλλά και τον Σάκη Τσιώλη, που είναι όμως δεσμευμένος με τον Ολυμπιακό Βόλου.

ΗΡΑΚΛΗΣ:19.000 ΕΥΡΩ ΠΡΟΣΤΙΜΟ!ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ.


Επιμέλεια:Γρηγόρης Παπαγιαννάκης
Με πρόστιμο ύψους 19.000 ευρώ! Τιμωρήθηκε ο Ηρακλής από την Πρωτοβάθμια Πειθαρχική Επιτροπή Συγκεκριμένα στους «κυανόλευκους» επιβλήθηκε η συγκεκριμένη τιμωρία για τη συμπεριφορά των φιλάθλων τους στο παιχνίδι της πρεμιέρας με τον Πανθρακικό στην Κομοτηνή.Εκπλητοι έμειναν οι διοικούντες της ΠΑΕ Ηρακλής οι οποίοι,μόλις άκουσαν την απόφαση ''πάγωσαν''.Στον Ηρακλή καλούνται να πληρώσουνε ακόμα δεν άρχισε το Πρωτάθλημα να καταβάλουν 19.000 ευρώ(6.000.000 δραχμές) στην Πειθαρχική Επιτροπή της Σούπερλιγκας.
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΝΤΕΡΠΙ:
Τα εισιτήρια της αναμέτρησης του Σαββάτου 29/08, ΗΡΑΚΛΗΣ - Αρης, στο Καυτανζόγλειο Στάδιο (19:00), τίθενται προς διάθεση από την Παρασκευή 28/08 και τιμώνται ως εξής:
VIP: 75 ευρώ
Θύρες 3, 4 και 5: 40 ευρώ
Θύρες 11, 12, 14 και 15: 25 ευρώ
Θύρες 7 και 8: 15 ευρώ.
Η διάθεσή τους πραγματοποιείται ως εξής:
1) Από τα Γραφεία της ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ στην Μίκρα (τηλ: 2310 478800) την Παρασκευή 28/08, από τις 10:00 έως τις 18:00 και το Σάββατο 29/08, από τις 10:00 έως τις 14:00. 2)
Από τα εκδοτήρια του Καυτανζογλείου Σταδίου, την ημέρα του αγώνα, Σάββατο 29/08, από τις 13:00 έως την ώρα της αναμέτρησης. 3) Από τα Γραφεία των Συνδέσμων Φίλων ΗΡΑΚΛΗ

Κακιούζης: «Ανυπομονώ!»

kakiouzis_panionios_efes.jpgΟ Άρης πρόσθεσε ακόμη έναν έμπειρο παίκτη στο ρόστερ του, καθώς η ΚΑΕ ανακοίνωσε την απόκτηση του Μιχάλη Κακιούζη! Ο 33χρονος πρώην φόργουορντ της Εφές Πίλσεν επιστρέφει στα παρκέ της Α1, παίρνοντας την θέση του Άιρα Νιουμπλ, ο οποίος αποχωρεί από τους «κίτρινους», εξαιτίας κάποιων ανειλημμένων υποχρεώσεων, που τον αναγκάζουν να παρατείνει την παραμονή του στις ΗΠΑ. «Ονειρεύομαι από τώρα τις βραδιές του χειμώνα που θα παίζουμε με τον Άρη στην Ευρωλίγκα» δήλωσε ο πρώην αρχηγός της Εθνικής Ελλάδος.



Ο Κακιούζης επιστρέφει στα παρκέ της Α1 έπειτα από έξι σεζόν... ξενιτιάς, με τον ίδιο να δηλώνει, μέσω της προσωπικής του ιστοσελίδας kakiouzis.com, ανυπόμονος να βρεθεί στο «Αλεξάνδρειο» και να αγωνιστεί μπροστά στον κόσμο του Άρη. «Ονειρεύομαι από τώρα τις βραδιές του χειμώνα που θα παίζουμε με τον Άρη στην Ευρωλίγκα» δήλωσε χαρακτηριστικά και συνέχισε:

«Το κίνητρο της συμμετοχής στην κορυφαία διοργάνωση, αλλά και το να αγωνιστώ μπροστά σε έναν κόσμο που αποτελεί παράδειγμα συμπαράστασης για όλες τις ευρωπαϊκές ομάδες αποτέλεσαν το δέλεαρ που έψαχνα για να γυρίσω στο ελληνικό πρωτάθλημα. Έγιναν όλα πολύ ξαφνικά. Τώρα πρέπει να στρωθούμε στη δουλειά για να κάνουμε τον κόσμο του Άρη περήφανο για την ομάδα που θα βλέπει μες στη χρονιά».

Ο Κάκος στο Γερμανία-Αζερμπαϊτζάν


Ο Αναστάσιος Κάκος Η FIFA και η UEFA ενημέρωσαν την ΕΠΟ για τους ορισμούς Ελλήνων διαιτητών σε διεθνείς αγώνες. Ο Τάσος Κάκος ορίστηκε στον αγώνα για την προκριματική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2010 ανάμεσα στη Γερμανία και το Αζερμπαϊτζάν (9/9/2009, 4ος όμιλος). Βοηθοί του θα είναι οι Δ. Σαραϊδάρης-Σπ. Τρύφωνας και 4ος διαιτητής ο Δ. Καλόπουλος.

Ακόμη, ο Μιχάλης Κουκουλάκης θα διευθύνει αγώνες για τον 13ο προκριματικό όμιλο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος U-19 2010, με βοηθό τον Σπ. Τρύφωνα. Οι αγώνες θα διεξαχθούν στο Ισραήλ 8-15/10/2009 και θα συμμετάσχουν το Ισραήλ, η Πολωνία, η Δανία και το Αζερμπαϊτζάν.

Τέλος, η Ε. Μήτση θα είναι διαιτητής στον αγώνα Σλοβενία-Ιταλία (19/9/2009), στο πλαίσιο της προκριματικής φάσης Παγκοσμίου Κυπέλλου Γυναικών (7ος όμιλος), με βοηθούς τις Π. Κουτσουμπού-Ουρ. Φωσκολου και η Ε. Κασκαντήρη θα διευθύνει αναμετρήσεις του 4ου προκριματικού ομίλου για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Γυναικών κάτω των 17, με βοηθό την Χρ. Κουρομπίλια. Οι αγώνες θα διεξαχθούν 9-16/10/2009 στη Σλοβενία, με τη συμμετοχή της γηπεδούχου ομάδας, της Δανίας, της Τουρκίας και της Ιρλανδίας.

Στη Μπάγερν ο Ρόμπεν!


Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Η Μπάγερν Μονάχου θα είναι ο επόμενος σταθμός στην καριέρα του Αριεν Ρόμπεν! Ο διεθνής Ολλανδός ακραίος χαφ θα συνεχίσει σύμφωνα με τα ισπανικά ΜΜΕ την καριέρα του στην Μπουντεσλίγκα, αφού η Ρεάλ Μαδρίτης ήρθε σε συμφωνία με την ομάδα τους Λουίς φαν Χάαλ για την παραχώρηση του παίκτη έναντι 25 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με τους Ισπανούς, ο πρόεδρος της Ρεάλ, Φλορεντίνο Πέρεθ, είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον ομόλογό του στην Μπάγερν, Καρλ Χάιντς Ρουμενίγκε, με τους δύο άντρες να έρχονται σε συμφωνία για την «μετακόμιση» του παίκτη στο Μόναχο, ενώ στο deal εμπλέκεται και τ’ όνομα του Φρανκ Ριμπερί, καθώς «έκλεισε» η μετάβασή του στην ισπανική πρωτεύουσα το προσεχές καλοκαίρι!

Ο Ρόμπεν υπέγραψε στους «μπλάνκος» πριν από δύο χρόνια έναντι 36 εκατ. ευρώ, προερχόμενος από την Τσέλσι, αλλά οι συνεχές τραυματισμοί δεν επέτρεψαν στον Ολλανδό να ξεδιπλώσει πλήρως το ταλέντο του στη Μαδρίτη.

Πλέον, η απο-ολλανδοποίηση ολοκληρώνεται στη «βασίλισσα» αφού τις προσεχείς ημέρες πρόκειται ν’ αποτελέσουν παρελθόν από το σύλλογο τόσο ο Σνέιντερ, που πάει στην Ιντερ, όσο και ο Φαν ντερ Φάαρτ. Νωρίτερα, ο Χούντελαρ έγινε κάτοικος Μιλάνου, για λογαριασμό της Μίλαν...

Ερικσον: "Η Σίτι μπορεί να μπει στην τετράδα"


Ο Σβεν Γκόραν Ερικσον Την άποψη ότι η Μάντσεστερ Σίτι έχει φέτος αρκετές πιθανότητες να πλασαριστεί στην τετράδα της Πρέμιερ Λιγκ εξέφρασε ο πρώην προπονητής της Σβεν Γκόραν Ερικσον, αστειευόμενος παράλληλα για το γεγονός ότι συνεργάστηκε με τον σύλλογο πριν από την άφιξη των πάμπλουτων Αράβων.

"Δυστυχώς πήγα στη Σίτι νωρίς. Επρεπε να συνεργαστούμε δύο χρόνια αργότερα", σχολίασε γελώντας ο Σουηδός πρώην τεχνικός της εθνικής ομάδας της Αγγλίας. "Είναι πολύ καλό αυτό που συμβαίνει στην ομάδα και δίνει μεγάλη χαρά στους οπαδούς. Από την άλλη πλευρά όμως, δημιουργεί και πίεση στους παίκτες και το προπονητικό τιμ, αλλά πιστεύω ότι η Σίτι μπορεί να τερματίσει σε μία από τις θέσεις της τετράδας", συμπλήρωσε μιλώντας στο "Sky Sports"

ΗΡΑΚΛΗΣ:ΟΛΕΓΚ ΠΡΟΤΑΣΟΦ -ΝΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ.


Επιμέλεια:Γρηγόρης Παπαγιαννάκης

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΟΛΕΓΚ ΠΡΟΤΑΣΟΦ:«Όλοι καταλαβαίνουμε τη σημασία του ντέρμπι». Στην καθιερωμένη συνέντευξη, ο Όλεγκ Προτάσοφ έδωσε το σύνθημα ενόψει του μεγάλου αγώνα κόντρα στον Άρη. «Αν και υπάρχουν αρκετοί καινούριοι παίκτες στην ομάδα, καταλαβαίνουν τη σημασία του ντέρμπι. Είναι ένα ιστορικό ντέρμπι. Για εμάς είναι σημαντικό για ένα ακόμη λόγο, αφού προερχόμαστε από μία εκτός έδρας νίκη και πρέπει να κερδίσουμε και στην έδρα μας για να έχει σημασία το διπλό στην Κομοτηνή».Θέλουμε να παιχτεί καλό ποδόσφαιρο. Έχουμε τους παίκτες που μπορούν να προσφέρουν θέαμα. Εμείς, με καλή ψυχολογία, έχουμε μεγάλη όρεξη για μπάλα, δουλέψαμε και συζητήσαμε με τα παιδιά για τα προβλήματα που υπάρχουν και πώς μπορούμε να τα ξεπεράσουμε. Θέλουμε να δημιουργήσουμε περισσότερες φάσεις. Και ο Άρης είναι ομάδα που προσπαθεί να παίξει ποδόσφαιρο. Θέλουμε να φτιάξουμε και την αμυντική μας λειτουργία. Είναι διαφορετικό να παίζεις εκτός με τον Πανθρακικό και εντός με τον Άρη».«Δεν κάνω προγνωστικά γενικά»Μπορεί να γίνουν αλλαγές και στην ενδεκάδα και στην αποστολή, μπορεί όμως και να μη γίνουν. Έχουμε μία προπόνηση ακόμα αύριο και θα δούμε. Να κρατήσουμε αυτά που ήταν καλά και να διορθώσουμε τα άσχημα».«Μέχρι να τελειώσει η μεταγραφική περίοδος όλα μπορούν να γίνουν».

Ολοι πλην του Βουτσιά

Μετά από το διπλό στην Κομοτηνή ο Ηρακλής καλείται να ξεπεράσει το εμπόδιο του Αρη στο τοπικό ντέρμπι το Σάββατο στις 19:00 ώρα.Ο Ολεγκ Προτάσοφ θα έχει και τον Σαμουέλε Νταλα Μπόνα απ'οτι φένεται στην αποστολή για το ντέρμπι.Ο Ιταλός μέσος έχει ανεβάσει κατακόρυφα στροφές και εκπλήσει θετικά το τεχνικό τιμ του Ηρακλή.Ο Νταλα Μπόνα διψάει για να παίξει και ειδικά σε ένα τοπικό ντέρμπι.Οσο αναφορά την προετοιμασία της ομάδας του Ηρακλή,μέσα στην εβδομάδα όλα κύλησαν ομαλά με τον Ηλιάδη χθές να μπαίνει σε κανονικούς ρυθμούς.Ο Ολεγκ Προτάσοφ θα έχει τον ευχάριστο πονοκέφαλο να έχει όλλους τους παίκτες στην διάθεση του πλήν του τραυματία Βουτσιά που ακολουθεί πρόγραμμα φυσιοθεραπείας, προκειμένου να ξεπεράσει το πρόβλημα στον αχίλλειο τένοντα, που τον ταλαιπωρεί.

Ψίθυροι-Ψίθυροι
*Μετά τη νίκη στην Κομοτηνή ο κόσμος έχει ζεσταθεί.Αυτό αποδήκτηκε και μέσα στην εβδομάδα που περνάει με το μεγάλο ενδιαφέρον για τα διαρκείας και τα εισιτήρια του ντέρμπι.

*Μεγάλος ντόρος στα ΜΜΕ της πόλης για τα εισιτήρια που θα έπερνε ο Αρης.Το ξεκαθάρισμα βγήκε με την ανακοίνωση της ΠΑΕ Ηρακλής που αποφάσισε να μην χορηγήσει εισητίρια σε τοπικά ντέρμπι(Αρη και ΠΑΟΚ).

*Διψάει ο Ιταλός για μπάλα.Λέτε να τον δούμε βασικό...?

*Κάποιοι κύριοι έλεγαν πολλά για τον ''Νίκο''....Τώρα τι έχεται να πείτε?Η ποιότητα του μεγάλου παίκτη φένεται από την απόδηξει στο γήπεδο και όχι μέσο ψευδών πληροφοριών.

*Στο μπάσκετ μετά την δήλωση Βασιλακόπουλου στην εφημερίδα Θεσσαλονίκη,οτι η θέση του Ηρακλή είναι στην Α1,ο κόσμος άρχισε να σκέφεται μήπως μετά την δήλωση αυτή,οτι ο Ηρακλής είναι το φαβορι για την άνοδο.Πάντως μέχρι να βγει η επίσημη απόφαση δεν είναι τίποτα σίγουρο.

Κύπελλο σε Conn-X TV, Alpha...

Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως το Κύπελλο Ελλάδας τη νέα σεζόν θα το δούμε από Conn-X TV Sport και Alpha που είναι σχεδόν σίγουρο πως δεν θα κρατήσει (όλα) τα δικαιώματα...




Με βάση αυτό το σενάριο, το Conn-X TV Sport θα δείξει την μεγάλη πλειονότητα των αναμετρήσεων, ενώ ο Alpha θα δείξει (παράλληλα με το κανάλι του ΟΤΕ) τον τελικό (βάση νόμου θα πρέπει να μεταδοθεί και από ελεύθερης εμβέλειας κανάλι) και ίσως κάποια ημιτελικά παιχνίδια. Το deal λέγεται πως θα κλείσει στα μέσα του Σεπτεμβρίου, ενώ κάπου εκεί αναμένεται να ανακονωθεί η απόκτηση απ' τον ΟΤΕ των δικαιωμάτων του Κυπέλλου και για την τριετία 2010-13.

«Όχι» Μπολτ σε Γκραν Πρι Θεσσαλονίκης

boltt.jpgΑρνητικά απάντησε ο «αέρινος» Γιουσέιν Μπολτ στην πρόταση για να συμμετάσχει στο Γκραν Πρι της Θεσσαλονίκης, απογοητεύοντας το ελληνικό κοινό, που αδημονούσε να τον παρακλουθήσει δια ζώσης.



Σύμφωνα με το «troktiko» ο προπονητής του Τζαμαϊκανού σπρίντερ ενημέρωσε τους διοργανωτές, ότι ο... συλλέκτης χρυσών μεταλλίων στο πρόσφατο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στίβου, δεν θα δώσει το «παρών» στην Θεσσαλονίκη, καθώς δεν μπορεί να αλλάξει το πρόγραμμά του. Συγκεκριμένα εκείνο το διάστημα θα ταξιδέψει στην Σανγκάη, γεγονός που βάζει τέλος στα... «όνειρα» των Ελλήνων θαυμαστών του.

Συλλήψεις οπαδών στην Ολλανδία



Χειροπέδες σε Έλληνες οπαδούς Εικοσιπέντε οπαδοί του ΠΑΟΚ συνελήφθησαν, αργά το βράδυ σε κεντρικούς δρόμους του Αμστερνταμ, μετά από συμπλοκές με Ολλανδούς, σύμφωνα με την ολλανδική αστυνομία. Οι συλληφθέντες κρατήθηκαν σε κρατητήρια της αστυνομίας κατά την διάρκεια της νύχτας και σήμερα το πρωί 20 από αυτούς αφέθηκαν ελεύθεροι, ενώ οι πέντε κρατούνται.

Σε επικοινωνία των υπευθύνων του ΠΑΟΚ με τις ολλανδικές αστυνομικές αρχές, παρασχέθηκε η διαβεβαίωση πως οι πέντε συλληφθέντες θα αφεθούν ελεύθεροι μετά την λήξη του αγώνα με την Χέρενφεν και κατά την αναχώρηση των εκδρομέων για το ταξίδι της επιστροφής.

Ντέρμπι κορυφής στο Βέλγιο


Το σήμα του βελγικού πρωταθλήματος Το ντέρμπι της Αντερλεχτ με την Σταντάρ Λιέγης ξεχωρίζει από το πρόγραμμα της 5ης αγωνιστικής στο Βέλγιο. Οι γηπεδούχοι διατηρούν το απόλυτο βαθμολογικής συγκομιδής και σε περίπτωση νίκης θα κάνουν ένα πολύ σημαντικό βήμα για την κατάκτηση του τίτλου.

Οσο και αν είναι νωρίς για κάτι τέτοιο, εάν νικήσει η Αντερλεχτ θα αφήσει την Σταντάρ εννέα βαθμούς πίσω της και με δεδομένο ότι η Μπριζ δεν φαίνεται ικανή να διεκδικήσει τον τίτλο, οι «μοβ» θα γίνουν το αδιαφιλονίκητο φαβορί. Από την πλευρά τους, οι «κόκκινοι» της Λιέγης θα επιδιώξουν να πάρουν την νίκη για να φτάσουν σε απόσταση «βολής» την Αντερλεχτ, ενώ και με ισοπαλία θα μείνουν σε επαφή με την κορυφή.

Παράλληλα, η Γάνδη φιλοξενείται από την Κορτράικ που παίζει ανοικτά και διεκδικεί αποτελέσματα, ενώ η Μπριζ δοκιμάζεται στο ντέρμπι της πόλης με την Σερκλ.

Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

Παρασκευή 28 Αυγούστου
Βέστερλο-Ζούλτε Βάρεγκεμ

Σάββατο 29 Αυγούστου
Κορτράικ-Γάνδη
Μαλίν-Σεντ Τρουϊντέν
Λόκερεν-Μουσκρόν
Ροζελαρ-Σαρλερουά

Κυριακή 30 Αυγούστου
Σερκλ Μπριζ-Μπριζ
Γκενκ-Γκέρμιναλ
Αντερλεχτ-Σταντάρ Λιέγης

Μάχη πρωτοπόρων στην Ολλανδία


Το σήμα του ολλανδικού πρωταθλήματος Το ντέρμπι κορυφής ανάμεσα στην Φέγενορντ και την Τβέντε, ξεχωρίζει από το πρόγραμμα της 5ης αγωνιστικής, με την οποία συνεχίζεται το ολλανδικό πρωτάθλημα. Οι δύο ομάδες συγκατοικούν στην πρώτη θέση και αναμένεται μία κλειστή αναμέτρηση, καθώς οι φιλοξενούμενοι στηρίζονται στην αμυντική λειτουργία και οι γηπεδούχοι θα επιδιώξουν να εκμεταλλευθούν τον παράγοντα έδρα.

Παράλληλα, η Αλκμααρ που δείχνει να συνέρχεται μετά το απογοητευτικό ξεκίνημα, υποδέχεται την Βίλεμ και είναι το φαβορί, όπως και ο Αγιαξ που δοκιμάζεται στην έδρα της Αλμέλο. Τέλος, η Αϊντχόφεν φιλοξενείται από την Γκρόνινγκεν, ενώ η Ουτρέχτη υποδέχεται την Σπάρτα Ρότερνταμ.

Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

Παρασκευή 28 Αυγούστου
Βάαλβικ-Ντεν Χάαγκ
Ρόντα-Φίτεσε

Σάββατο 29 Αυγούστου
Ναϊμέγκεν-Φένλο
Αλκμααρ-Βίλεμ
Ουτρέχτη-Σπάρτα Ρότερνταμ

Κυριακή 30 Αυγούστου
Γκρόνινγκεν-Αϊντχόφεν
Φέγενορντ-Τβέντε
Μπρέντα-Χέρενφεν
Αλμέλο-Αγιαξ

ΙΝΤΕΡ: Επεισε Σνάιντερ


Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Το συνεχές πρέσινγκ της Ιντερ απέδωσε καρπούς και ο Γουέσλι Σνάιντερ παρά το γεγονός ότι νωρίτερα την Τετάρτη έλεγε ότι θα μείνει στη Μαδρίτη και τη Ρεάλ τελικά είπε το «ναι» στον Ζοσέ Μουρίνιο! Οπως αναφέρει το βράδυ της Τετάρτης ο ιταλικός Τύπος «νερατζούρι» και «μερένγκες» ήλθαν σε συμφωνία στο ποσό των 15 εκ. ευρώ, στη συνάντηση που είχαν οι... τρεις πλευρές (σ.σ. στα γραφεία της ισπανικής ομάδας βρέθηκε και ο Σόρεν Λέρμπι, μάνατζερ του διεθνούς Ολλανδού) ενώ υπήρξε ταύτιση και με την πλευρά του Σνάιντερ. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ ο Σνάιντερ θα υπογράψει 5ετές συμβόλαιο με τις αμοιβές του να φτάνουν τα 4 εκ. ευρώ ετησίως.

ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΜΕΤΑΔΟΣΕΩΝ

10:30 NOVASPORTS 4 ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΖΟΥΝΤΟ
14:30 EUROSPORT ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΩΠΗΛΑΣΙΑΣ
15:00 NOVASPORTS 4 ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΖΟΥΝΤΟ
17:00 EUROSPORT 2 ΧΟΚΕΪ ΕΠΙ ΧΟΡΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΑΝΔΡΩΝ: ΗΜΙΤΕΛΙΚΑ
17:15 EUROSPORT ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ: ΓΑΛΛΙΑ - ΓΕΡΜΑΝΙΑ
19:00 NOVASPORTS 1 ΚΛΗΡΩΣΗ ΟΜΙΛΩΝ CHAMPIONS LEAGUE
19:00 NET ΚΛΗΡΩΣΗ ΟΜΙΛΩΝ CHAMPIONS LEAGUE
19:00 MEGA ΚΛΗΡΩΣΗ ΟΜΙΛΩΝ CHAMPIONS LEAGUE
19:45 CONN-X SPORTS EUROPA LEAGUE: ΧΕΡΕΝΦΕΝ - ΠΑΟΚ
19:45 EUROSPORT ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ: ΙΣΛΑΝΔΙΑ - ΝΟΡΒΗΓΙΑ
20:00 EUROSPORT 2 ΧΟΚΕΪ ΕΠΙ ΧΟΡΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΑΝΔΡΩΝ: ΗΜΙΤΕΛΙΚΑ
21:00 NOVASPORTS 1 EUROPA LEAGUE: ΑΕΚ - ΒΑΣΛΟΥΙ
22:00 NOVASPORTS 7 ΓΚΟΛΦ US PGA TOUR

Ξεκαθάρισμα και στο Europa League


Η μπάλα του Europa League Δεν είναι λίγα τα ζευγάρια που έχουν αφήσει ανοικτούς λογαριασμούς στο Europa League μετά το πέρας των πρώτων αγώνων της τελευταίας φάσης της διοργάνωσης πριν τη φάση των ομίλων. Τη μάχη τους δίνουν τόσο η ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ όσο και ο ΠΑΟΚ στην Ολλανδία...

Με στόχο μία «καθαρή» νίκη που ισοδυναμεί με πρόκριση στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ, η ΑΕΚ υποδέχεται την Βασλούϊ στον δεύτερο αγώνα για τα πλέι οφ της διοργάνωσης. Η Ενωση χρειάζεται ένα γκολ για να προκριθεί, με την απαραίτητη προϋπόθεση ότι δεν θα δεχθεί τέρμα και κατά συνέπεια, αναμένεται ένα «κλειστό» παιχνίδι, αφού οι Ρουμάνοι θα επιδιώξουν να «θωρακίσουν» την άμυνα τους, έτσι ώστε να πάρουν το «εισιτήριο» για την επόμενη φάση.

Ωστόσο το γκολ που πέτυχε με πέναλτι ο Μπλάνκο στην Ρουμανία (σ.σ. στην ήττα της ΑΕΚ με 2-1), ενδέχεται να αποδειχθεί «χρυσό», καθώς η δυναμικότητα της Βασλούϊ δεν αποτελεί σε καμμία περίπτωση «φόβητρο», κάτι που σημαίνει ότι εάν η ΑΕΚ παίξει σύμφωνα με τις δυνατότητες της, μπορεί να πάρει την πρόκριση.

Με τον ίδιο στόχο, αλλά με ασφαλώς δυσκολότερη αποστολή, ο ΠΑΟΚ φιλοξενείται στην Ολλανδία από την Χέρενφεν. Η ομάδα του Τροντ Σόλιντ σκόραρε στην Τούμπα (1-1) και έτσι ο «δικέφαλος του βορρά» για να ελπίζει σε πρόκριση, πρέπει απαραιτήτως να πετύχει τουλάχιστον ένα γκολ.

Από τα υπόλοιπα «ζευγάρια» ξεχωρίζουν οι αναμετρήσεις της Ντιναμό Μόσχας με την ΤΣΣΚΑ Σόφιας, της Αούστρια Βιένης με την Μέταλουργκ Ντόνετσκ, της Αστον Βίλα με την Ραπίντ Βιένης, της Μπριζ με την Λεχ Πόζναν και της Χέρτα με την Μπρόντμπι.

Παράλληλα, με το «ένα πόδι» στους ομίλους είναι η Βασιλεία, η Χάποελ Τελ Αβίβ, η Τουλούζ, το Αμβούργο, η Βιγιαρεάλ, η Στεάουα Βουκουρεστίου, η Ντιναμό Ζάγκρεμπ, η Βέρντερ Βρέμης, η Εβερτον, η Φούλαμ, η Γαλατασαράι, η Τβέντε, η Λιλ, ο Αγιαξ, η Τζένοα, η Βαλένθια και η Μπενφίκα.

Οι αγώνες:
ΤΡΙΤΗ
Σαχτάρ Ντόνετσκ (Ουκρανία)-Σίβασπορ (Τουρκία) 2-0 (3-0)
ΠΕΜΠΤΗ
Χέρενφεν (Ολλανδία)-ΠΑΟΚ 27/8 (1-1)
ΑΕΚ-Βασλούι (Ρουμανία) 27/8 (1-2)
Ρόμα (Ιταλία)-Κόζιτσε (Σλοβακία) 27/8 (3-3)
Βασιλεία (Ελβετία)-Μπακού (Αζερμπαϊτζάν) 27/8 (3-1)
Χαποέλ Τελ Αβίβ (Ισραήλ)-Τέπλιτσε (Τσεχία) 27/8 (2-1)
Λίτεξ Λόβετς (Βουλγαρία)-ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ (Λευκορωσία) 27/8 (1-0)
Αϊντχόφεν (Ολλανδία)-Μπνέι Γέχουντα (Ισραήλ) 27/8 (1-0)
Τουλούζ (Γαλλία)-Τραμπζονσπόρ (Τουρκία) 27/8 (3-1)
Αμβούργο (Γερμανία)-Γκινγκάμπ (Γαλλία) 27/8 (5-1)
Ντιναμό Μόσχας (Ρωσία)-ΤΣΣΚΑ Σόφιας (Βουλγαρία) 27/8 (0-0)
Βιγιαρεάλ (Ισπανία)-Μπρέντα (Ολλανδία) 27/8 (3-1)
Αούστρια Βιένης (Αυστρία)-Μέταλουργκ Ντόνετσκ (Ουκρανία) 27/8 (2-2)
Μέταλιστ Χάρκιβ (Ουκρανία)-Στουρμ Γκρατς (Αυστρία) 27/8 (1-1)
Αστον Βίλα (Αγγλία)-Ραπίντ Βιένης (Αυστρία) 27/8 (0-1)
Σεντ Πάτρικς (Ιρλανδία)-Στεάουα Βουκουρεστίου (Ρουμανία) 27/8 (0-3)
Σλόβαν Λίμπερετς (Τσεχία)-Ντιναμό Βουκουρεστίου (Ρουμανία) 27/8 (3-0)
Ερυθρός Αστέρας (Σερβία)-Σλάβια Πράγας (Τσεχία) 27/8 (0-3)
Χαρτς (Σκοτία)-Ντιναμό Ζάγκρεμπ (Κροατία) 27/8 (0-4)
Ακτόμπε (Καζακστάν)-Βέρντερ Βρέμης (Γερμανία) 27/8 (3-6)
Σίγκμα Ολομουτς (Τσεχία)-Εβερτον (Αγγλία) 27/8 (0-4)
Μπριζ (Βέλγιο)-Λεχ Πόζναν (Πολωνία) 27/8 (0-1)
Αμκαρ Περμ (Ρωσία)-Φούλαμ (Αγγλία) 27/8 (1-3)
Λεβάντια Ταλίν (Εσθονία)-Γαλατάσαραϊ (Τουρκία) 27/8 (0-5)
Καραμπάχ (Αζερμπαϊτζάν)-Τβέντε (Ολλανδία) 27/8 (1-3)
Λιλ (Γαλλία)-Γκενκ (Βέλγιο) 27/8 (2-1)
Ελφσμποργκ (Σουηδία)-Λάτσιο (Ιταλία) 27/8 (0-3)
Ζίλινα (Σλοβακία)-Παρτιζάν Βελιγραδίου (Σερβία) 27/8 (1-1)
Σλόβαν Μπρατισλάβα (Σλοβακία)-Αγιαξ (Ολλανδία) 27/8 (0-5)
Χέρτα Βερολίνου (Γερμανία)-Μπρόντμπι (Δανία) 27/8 (1-2)
Κλουζ (Ρουμανία)-FK Σαράγεβο (Βοσνία/Ερζεγοβίνη) 27/8 (1-1)
Σπάρτα Πράγας (Τσεχία)-Μάριμπορ (Σλοβενία) 27/8 (2-0)
Οντένσε (Δανία)-Τζένοα (Ιταλία) 27/8 (1-3)
Φενέρμπαχτσε (Τουρκία)-Σιόν (Ελβετία) 27/8 (2-0)
Βόρσκλα Πολτάβα (Ουκρανία)-Μπενφίκα (Πορτογαλία) 27/8 (0-4)
Βαλένθια (Ισπανία)-Στάμπαεκ (Νορβηγία) 27/8 (3-0)
Ζενίτ Αγ. Πετρούπολης (Ρωσία)-Νασιονάλ (Πορτογαλία) 27/8 (3-4)
Τρόμσο (Νορβηγία)-Αθλέτικ Μπιλμπάο (Ισπανία) 27/8 (2-3

Στα κίτρινα ο Μιχάλης Κακιούζης


Η ΑΡΗΣ Κ.Α.Ε. ανακοινώνει την συμφωνία της με τον Μιχάλη Κακιούζη. Ο αρχηγός της Εθνικής Ελλάδας με την οποία αναδείχθηκε Πρωταθλητής Ευρώπης το 2005 και κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα το 2006 θα φοράει την κίτρινη φανέλα για την αγωνιστική σεζόν 2009-10.

Ο έμπειρος φόργουορντ θα πάρει την θέση του Άϊρα Νιούμπλ στον οποίο η Διοίκηση της ΑΡΗΣ Κ.Α.Ε. έδωσε αρκετό χρόνο ώστε να ενταχθεί στην προετοιμασία της ομάδας. Ορισμένες όμως ανειλημμένες προσωπικές υποχρεώσεις του Αμερικανού καλαθοσφαιριστή τον αναγκάζουν να παρατείνει την παραμονή του στις Η.Π.Α. μη επιτρέποντας στον ίδιο την έγκαιρη έλευση του στην Θεσσαλονίκη.

Ο μεγάλος στόχος όμως του ΑΡΗ είναι η πρόκριση στους ομίλους της Ευρωλίγκα και στις 29 Σεπτεμβρίου αρχίζουν οι κρίσιμοι αγώνες της ομάδας για τους προκριματικούς γύρους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Με δεδομένο λοιπόν ότι δεν υπάρχει η πολυτέλεια του χρόνου, η Διοίκηση της ΑΡΗΣ Κ.Α.Ε. έχοντας ως μοναδικό κριτήριο την επίτευξη του βασικού στόχου της ομάδας έκρινε επιβεβλημένη την αντικατάσταση του Άϊρα Νιουμπλ με έναν καλαθοσφαιριστή υψηλού επιπέδου και εγνωσμένης αξίας όπως ο Μιχάλης Κακιούζης.

Ο Έλληνας διεθνής φόργουορντ θα υποβληθεί σήμερα (27/08) στις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις, εν συνεχεία θα υπογράψει το συμβόλαιο συνεργασίας με την ομάδα μας και θα ενταχθεί άμεσα στο πρόγραμμα προετοιμασίας της, ενόψει της αγωνιστικής σαιζόν 2009-10.

Ετοιμος ο Ρεκόμπα για Εργοτέλη


Ο Ρεκόμπα στην προετοιμασία του Πανιωνίου Ο Αλβάρο Ρεκόμπα θα είναι όπως όλα δείχνουν στην αρχική ενδεκάδα του Πανιωνίου για το παιχνίδι του Σαββάτου με αντίπαλο τον Εργοτέλη. Ο Ουρουγουανός έχει ξεπεράσει πλήρως τον τραυματισμό του στην γάμπα και μάλιστα την Τετάρτη στο οικογενειακό δίτερμα ήταν στην ομάδα των βασικών.

Ο Εμίλιο Φερέρα είναι έτσι στην ευχάριστη θέση να έχει όλους τους παίκτες στην διάθεσή του, εκτός φυσικά από τον τιμωρημένο Ριέρα, που θα εκτίσει την πρώτη από τις δύο αγωνιστικές της ποινής του, αλλά και τους Σμόγιε (ανέτοιμος), Εστογιανόφ (τραυματίας).

Ο τελευταίος συνεχίζει το εντατικό πρόγραμμα της αποθεραπείας του. Το ιατρικό τιμ είναι απολύτως ικανοποιημένο από την πορεία του μετά την εγχείρηση και δεν αποκλείεται να είναι έτοιμος πιο γρήγορα απ' ότι αρχικά είχε εκτιμηθεί.

Τέλος για μία ακόμα φορά η διοίκηση της ομάδας εξέδωσε ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία οι οπαδοί θα πρέπει να είναι όσο το δυνατόν νωρίτερα στο γήπεδο το Σάββατο, προκειμένου να μην αντιμετωπίσουν προβλήματα εισόδου, λόγω της εφαρμογής του μέτρου του ηλεκτρονικού εισιτηρίου.

Επαιξε, σκόραρε και... ανακοινώνεται ο Καμάλ


Ο Καμάλ μονομαχεί τον Πουρσανίδη Κοντά στην ολοκλήρωση μίας ακόμα μεταγραφής του είναι ο Λεβαδειακός. Ο Μουσταφά Καμάλ, που έχει αγωνιστεί στο παρελθόν στην Βέροια και πέρσι ήταν στην Κύπρο, δοκιμάστηκε στο φιλικό της Τετάρτης με την Ηλιούπολη, σκόραρε ένα γκολ και πλέον απομένει να ανακοινωθεί η απόκτησή του.

Ο Μουσταφά Καμάλ είναι Καμερουνέζος και πέρσι ήταν στο δυναμικό της ΑΕΚ Λάρνακας. Χαρακτηριστικό του είναι η δύναμη στην αντίπαλη περιοχή και για το λόγο αυτό θέλει ο Λεβαδειακός να τον αποκτήσει.

Ο Μόμτσιλο Βούκοτιτς είχε την ευκαιρία να δει όλους τους παίκτες του στο φιλικό με την Ηλιούπολη. Τελικό σκορ 2-1 για τον Λεβαδειακό με τον Καμάλ να πετυχαίνει το πρώτο γκολ στο 9'. Ο Μπαλβορίν στο 12' σημείωσε το 2-0, ενώ για την Ηλιούπολη μείωσε ο Σαρμιέντο με πέναλτι.

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ: Καρακώστας, Χαλούλος, Μασάδο, Αλεξίου, Κόλτσης, Κόλτζος, Μπράνκο, Μπούσι, Μπαλβορίν, Πάολο Κώστα, Καμάλ.
Επαιξαν και οι: Λεμονής, Γάτσος, Μαχαίρας, Παπαδόπουλος, Γαλανόπουλος, Νικολακάκης.

ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ: Θέμελης, Παπαδημητρίου, Ψαρρής, Νικολόπουλος, Παραράς, Δημήτρης, Ρουσάκης, Στεφανίδης, Σαρμιέντο, Μπασαλά, Ναγέφσκι.
Επαιξαν και οι: Σικαλιάς, Κριτικός, Νιάρος, Μπολμπασιάν, Κωστόπουλος, Σκαφτούρος

Ξεκαθαρίζει για Γιάχιτς

Κάθε μέρα που περνάει, καταντάει και πιο κουραστικό, το όλο θέμα που έχει δημιουργηθεί με τον Σάνελ Γιάχιτς. Από την αρχή του καλοκαιριού και πολύ περισσότερο τις τελευταίες δύο εβδομάδες, η φημολογούμενη πώληση του Βόσνιου βρίσκεται στο προσκήνιο, είτε έχει, είτε δεν έχει σημειωθεί κάποια εξέλιξη. Το πιθανότερο ωστόσο είναι, ότι ως αύριο, θα υπάρξει οριστικό φινάλε στο «σίριαλ», στο οποίο πρωταγωνιστεί ο 27χρονος μέσος.
Τα δεδομένα αυτή την στιγμή έχουν ως εξής. Η Χάλ φαίνεται να απομακρύνεται από το παιχνίδι της απόκτησης του, λόγω της υψηλής ρήτρας. Η ΑΕΚ από την άλλη, επιθυμεί διακαώς τον ποδοσφαιριστή, με τα χρήματα ωστόσο που προσφέρει, να είναι πάρα πολύ λίγα(οι πληροφορίες κάνουν λόγο για 400.000 ευρώ).
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν, ότι αν η ΑΕΚ πάρει σήμερα την πρόκριση για τους ομίλους του Europa league, απέναντι στη Βαλσούι, ίσως να επανέλθει με πολύ καλύτερη οικονομική πρόταση. Έτσι λοιπόν τα επόμενα εικοσιτετράωρα είναι κρίσιμα, αναφορικά με το μέλλον του Σανέλ Γιάχιτς στον Άρη. Στη περίπτωση που δεν υπάρξει κάποια εξέλιξη, το πιθανότερο είναι να του κατατεθεί πρόταση από τους «κίτρινους», για ανανέωση του συμβολαίου του. Πηγη Μετροσπορ

Ειπε...............

"Ο κόσμος περιμένει μεταγραφές... Κι εμείς αυτό περιμένουμε"

Σωκράτης Κόκκαλης

(μετά την πρόκριση του Ολυμπιακού στους ομίλους του Champions League)

ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ: Τέλος ο Ντουμιτρέσκου


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Παρελθόν από τον Πανθρακικό αποτελεί ο Ίλιε Ντουμιτρέσκου, μόλις μία αγωνιστική μετά την έναρξη του πρωταθλήματος. Η διαφορά φιλοσοφίας με τη διοίκηση, αλλά και το γεγονός ότι δεν υπήρχε ικανοποίησε από το έργο του και τις κινήσεις που έκανε οδήγησαν την ομάδα της Κομοτηνής στο διαζύγιο με τον Ρουμάνο προπονητή, ο οποίος μόλις προ λίγων μηνών είχε επιλεγεί για να αντικαταστήσει τον Εμίλιο Φερέρα.

Μέχρι στιγμής είναι άγνωστο ποιος θα επιλεγεί ως διάδοχη κατάσταση και ποιος θα καθίσει στον πάγκο της ομάδας τη δεύτερη αγωνιστική στο εκτός έδρας παιχνίδι απέναντι στον ΠΑΣ Γιάννινα (Κυριακή, 16:45)

Ψιθυροι......................

  • "Αλλιώς ονειρευόμαστε τον Ολυμπιακό", ήταν το σύνθημα που φώναζαν οι οπαδοί του Ολυμπιακού, οι οποίοι δεν έκρυψαν τη δυσφορία τους για την εικόνα που παρουσίασαν οι ερυθρόλευκοι στο Καραϊσκάκη με αντίπαλο την Σερίφ.
  • Στην ψηφοφορία του Mega μετά τον αποκλεισμό του Παναθηναϊκού από την Ατλέτικο για τον καλύτερο παίκτη της αναμέτρησης, το κοινό έδειξε την προτίμησή του στον Λουκά Βίντρα!
  • Αλλον παίκτη θέλει για την άμυνα ο προπονητής και άλλον θέλει να φέρει η διοίκηση επαρχιακής ομάδας της Σούπερ Λίγκα. Εξ ου και η καθυστέρηση που υπάρχει στην ολοκλήρωση της μεταγραφής. Και να είχε καθυστερήσει μόνο αυτή η μεταγραφή καλά θα ήταν…

Σκαριόλο: «Σεβόμαστε κάθε αντίπαλο»

skariolo.jpgΙκανοποιημένος εμφανίζεται ο τεχνικός της Εθνικής Ισπανίας, Σέρτζιο Σκαριόλο, από την πορεία της προετοιμασίας των «φούριας ρόχας». Ο Ιταλός προπονητής, που εργάζεται παράλληλα και στην Κίμκι, δηλώνει πως υφίσταται σεβασμός σε κάθε αντίπαλο, ενώ αδημονεί για την επιστροφή του Πάου Γκασόλ στην αγωνιστική δράση...



Ο ομοσπονδιακός τεχνικός μιλώντας για το βαθμό ετοιμότητας της ομάδας, ενόψει της αγωνιστικής της παρουσίας στα πολωνικά παρκέ, τόνισε αρχικά: «Είμαστε σε πολύ καλή φυσική κατάσταση, έχουμε κάνει καλή και σκληρή δουλειά. Νομίζω ότι βρισκόμαστε σε φόρμα, ενώ μας περιμένουν κάποια δυνατά φιλικά, που θα είναι με ομάδες επιπέδου Ευρωμπάσκετ. Η δουλειά που έχουμε κάνει είναι πραγματικά σοβαρή, βέβαια πάντα σεβόμαστε τους αντιπάλους μας και επικεντρωνόμαστε σε αυτούς».

Συνεχίζοντας σημείωσε: «Οι παίκτες μου συνεργάζονται εξαιρετικά, ενώ κατανοούν γρήγορα τα συστήματα, κάτι που μας βοηθά να εξελισσόμαστε ως ομάδα. Άλλο ένα θετικό στοιχείο είναι το γεγονός ότι έχουμε ξεκαθαρίσει τους ρόλους μέσα στην ομάδα, αν και αυτοί πρόκειται να αλλάξουν από την στιγμή που θα έχουμε ξανά μαζί μας τους Πάου Γκασόλ και Άλεξ Μούμπρου».

Εμπλοκή και με Ντε Νίγκρις στην Λάρισα


Ο Αντόνιο Ντε Νίγκρις Γκαγιάρδο Οι μεταγραφικές... δυστοκίες της Λάρισας συνεχίζονται. Εκεί που όλα έδειχναν ότι ο Ντε Νίγκρις θα αποτελούσε τον επιθετικό που θα αποκτούσε η θεσσαλική ομάδα, αποδείχτηκε ότι ο πόδοσφαριστής δεν είναι ελεύθερος και θα πρέπει να υπάρξουν διαβουλεύσεις με την πρώην ομάδα του.

Μάλιστα η ΑΕΛ είχε προγραμματίσει και την παρουσίασή του στα Δένδρα την Τετάρτη, κάτι που φυσικά δεν έγινε, προκειμένου να μην υπάρξουν προβλήματα. Ο παίκτης παραμένει στην Λάρισα και περιμένει τις εξελίξεις για την υπόθεσή του.

Μαραντόνα εναντίον Πελέ


Μαραντόνα και Πελέ Δεν χάνει ευκαιρία ο Ντιέγκο Μαραντόνα να "πικάρει" τον Πελέ. Η κόντρα μεταξύ των δύο κορυφαίων ποδοσφαιριστών του 20ου αιώνα κρατάει χρόνια, παρότι αμφότεροι ακολουθούν το δικό τους δρόμο. Ο "Ντιεγκίτο" είναι πλέον προπονητής της εθνικής Αργεντινής, όμως θυμήθηκε μία ψηφοφορία στο επίσημο site της FIFA, στην οποία είχε αναδειχθεί κορυφαίος όλων των εποχών.

"Δεν είμαι καλύτερος από τον Πελέ. Το σημαντικό είναι, πάντως, ότι ο κόσμος ψήφισε κι εκείνος βγήκε δεύτερος! Αυτό πάντοτε το θυμάμαι με συγκίνηση» είπε το "Χρυσό Παιδί" του παγκόσμιου ποδοσφαίρου και πρόσθεσε: «Επαιξα δέκα χρόνια στην Ευρώπη, ενώ ο Πελέ έμεινε στη Νότια Αμερική. Σύμφωνοι, κατέκτησε περισσότερα Παγκόσμια Κύπελλα από εμένα (σ.σ. τρία έναντι ενός). Ομως, να αγωνίζεσαι στην Ευρώπη είναι εντελώς διαφορετικό".

Περίπατος Τότεναμ, νέα τούμπα η Γουϊγκαν


Ο Παβλιουτσένκο έγραψε το όνομά του στον πίνακα των σκόρερ Μπορεί στην πρώτη αγωνιστική οι οπαδοί της Γουϊγκαν να έκαναν τον Μαρτίνεθ ήρωα, ωστόσο η συνέχεια είναι αποκαρδιωτική. Ο Ισπανός προπονητής είδε την ομάδα του να συντρίβεται από τη Μπλάκπουλ με 4-1 και να αποκλείεται από το Λιγκ Καπ, μετά την ήττα από τη Γουλβς και την συντριβή από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.
Με τις ρεζέρβες περίπατο έκανε η Τότεναμ 5-1. Στην παράταση πέρασ η Στόουκ Σίτι, με ανατροπή η Νιούκαστλ.

  • Μπλάκπουλ - Γουϊγκαν 4-1
    (3' Ντεμοντανιάκ, 19' Μπέρτζες, 33' Αντάμ, 67' Τέιλορ-Φλέτσερ 67' - 90' Αμάγια)
  • Μπρίστολ Σίτι - Καρλάιλ 0-2
    (61' Ντόμπι, 77' Μαντίν)
  • Κάρντιφ - Μπρίστολ Ρόβερς 3-1
    (33' Τσόπρα, 66' Γουίτιγχαμ, 86' Μαγκένις - 75' Ελιοτ)
  • Ντονκάστερ - Τότεναμ 1-5
    (61' πέναλτι Γουντς - 9' Χάντλστοουν, 11' Ο' Χάρα, 37' Κράουτς, 52' Μπέντλεϊ, 69' Παβλιουτσένκο)
  • Λέιτον Οριεντ - Στόουκ Σίτι 0-1
    (94' Κίτσον)
  • Νιούκαστλ - Χάντερσφιλντ 4-3
    (36' Γκάθρι, 48' Γκέρεμι, 64' πέναλτι Αμεόμπι, 84' Νόλαν - 37', 39' πέναλτι Ρόμπινσον, 47' Ρόουντς)
  • Μπρόμιτς - Ρόδεραμ 4-3
    (10', 101' Μπίτι, 51' Ντόρανς, 116' Κοξ - 29' Κάμινς, 52', 98' Πόουπ)
  • Κατέκτησε το "Ακρόπολις" η Ελλάδα


    Οι παίκτες της Εθνικής ποζάρουν με το τρόπαιο Η Ελλάδα νίκησε την Λιθουανία με 75-73 και κατέκτησε την πρώτη θέση στο τουρνουά "Ακρόπολις" με τρεις νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα είχε ως πρώτο σκόρερ των Αντώνη Φώτση με 17 πόντους, ενώ 12 πέτυχε ο Βασίλης Σπανούλης.

    Η Εθνική ομάδα δεν παρουσίασε το καλό της πρόσωπο, αλλά κατά διαστήματα έπαιξε καλό μπάσκετ και κατάφερε να μείνει κοντά στο σκορ. Ως εκ τούτου μπόρεσε στην τελευταία περίοδο να πιέσει και εν τέλει να προσπεράσει τη Λιθουανία για να πάρει τη νίκη. Τέσσερα δευτερόλεπτα πριν από το φινάλε κι ενώ το σκορ ήταν 75-73 οι διεθνείς έχασαν τη μπάλα. Ο Γιομάντας κέρδισε φάουλ, αστόχησε στην πρώτη βολή, αστόχησε επίτηδες στην δεύτερη, πήρε ο ίδιος το επιθετικό ριμπάουντ, αλλά δεν κατάφερε να στείλει το παιχνίδι στην παράταση.

    Οι παίκτες του Γιόνας Καζλάουσκας δέχθηκαν 25 πόντους στην τρίτη περίοδο και εκεί πήγε να χαθεί η επαφή με το σκορ. Οι Λιθουανοί προηγήθηκαν με 59-50, αλλά η Ελλάδα επέστρεψε την κρίσιμη ώρα και πήρε τη νίκη. Ο Σοφοκλής Σχορτσιανίτης υπέστη διάστρεμμα και αύριο θα διαπιστωθεί το μέγεθος της ζημιάς για τον Ελληνα σέντερ. Πέρα από τους Φώτση και Σπανούλη, πολύ καλή παρουσία είχαν οι Ζήσης, Μπουρούσης και Καϊμακόγλου. Για τη Λιθουανία πρώτοι σκόρερ ήταν οι Κσιστόφ Λαβρίνοβιτς και Λίνας Κλέιζα με 15 πόντους.

    ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 14-15, 34-34, 50-59, 75-73

    ΕΛΛΑΔΑ (Καζλάουσκας): Καλάθης 5, Μπουρούσης 10(1), Ζήσης 10(1), Σπανούλης 12(1), Τσαλδάρης, Φώτσης 17(2), Πρίντεζης 4, Καϊμακόγλου 4, Κουφός 5, Περπέρογλου 2, Σχορτσανίτης 6
    ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ (Μπουτάουτας): Μαζούτις 2, Καλνιέντις, Μασιούλις, Ν. Λαβρίνοβιτς 13(1), Λουκαούσκις 6(1), Ντελινικάιτις , Γιασάιτις 4, Κλέιζα 15(1), Κ. Λαβρίνοβιτς 15, Γιομάντας 3, Πετραβίτσιους 13, Γιαφτόκας 2

    MVP ο Σπανούλης
    Ο Βασίλης Σπανούλης αναδείχθηκε πολυτιμότερος παίκτης του τουρνουά "Ακρόπολις-Eurobank" μετά από την ψηφοφορία των εκπροσώπων του Τύπου. Πρώτος σκόρερ αναδείχθηκε ο Μαριγιόνας Πετραβίτσιους και πρώτος ριμπάουντερ ο Γιάννης Μπουρούσης.

    Ελλάδα-Λιθουανίας: 75-73


    Eπιμέλεια: Δ.Μ.

    Η εθνική ομάδα μπάσκετ των ανδρών κατέκτησε την πρώτη θέση στο 23ο «Ακρόπολις», το οποίο ολοκληρώθηκε στο κλειστό των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων. Η ομάδα του Γιόνας Καζλάουσκας επιβλήθηκε 75-73 της Λιθουανίας στην τρίτη και τελευταία αγωνιστική και τερμάτισε αήττητη στο τουρνουά.

    Η Εθνική έδειξε ξανά καλά στοιχεία στην άμυνα, ωστόσο έχει ακόμα κάποιες αδυναμίες που πρέπει να διορθωθούν, με τον Γιόνας Καζλάουσκας να κάθεται σε αναμμένα «κάρβουνα», αφού ο Σοφοκλής Σχορτσανίτης αποχώρησε κουτσαίνοντας και όλοι ελπίζουν να μην είναι κάτι σοβαρό.

    Το πρόβλημα στα ριμπάουντ, η αστοχία στις ελεύθερες βολές και η δυστοκία στην κυκλοφορία της μπάλας στην επίθεση ήταν τα τρία στοιχεία που δεν επέτρεψαν στην Ελλάδα να ξεκινήσει πιο δυνατά στον αγώνα, επιτρέποντας στους Λιθουανούς σε μεγάλο βαθμό να κάνουν το δικό τους παιχνίδι. Προσπάθησαν και βγήκαν στον αιφνιδιασμό μέσα από τα αμυντικά ριμπάουντ ή εκμεταλλευόμενοι τα λάθη των Ελλήνων παικτών, βρίσκοντας εύκολο καλάθι και παράλληλα διεκδίκησαν και πήραν δεύτερες επιθέσεις μέσα από τα επιθετικά ριμπάουντ.

    Τα θετικά για την Ελλάδα ήταν ότι είχε στιγμές που οι συνεργασίες λειτούργησαν, η επικοινωνία ήταν υπαρκτή και αυτό την κράτησε μέσα στο παιχνίδι, με τις δύο ομάδες τουλάχιστον σε ότι αφορά το σκορ να βρίσκονται σε ισορροπία. Το 3-7 (3’25’’), έγινε 11-11 (8’) με δύο τρίποντα από τον Μπουρούση και τον Φώτση, η Ελλάδα πέρασε μπροστά λίγο μετά την επανέναρξη της δεύτερης περιόδου (16-15, 10’30’’) με τον μαχητικό Κώστα Καϊμακόγλου να σκοράρει, αλλά οι Λιθουανοί επέστρεψαν για να φτάσουν στο 19-23 (13’). Ήταν η σειρά της ελληνικής ομάδας να δώσει απαντήσεις ως το +4 (32-28, 17’30’’) με ένα «γκολ-φάουλ» του Αντώνη Φώτση. Το 34-34 του ημιχρόνου έδινε ανάγλυφα και την εικόνα του παιχνιδιού με τις δύο ομάδες να μην επιτρέπουν η μία στην άλλη να ξεφύγει, χρησιμοποιώντας η καθεμία τα διαφορετικά, δικά της όπλα.

    Η Λιθουανία ήταν σαφώς καλύτερη στο τρίτο δεκάλεπτο, καταφέρνοντας με τη λήξη του να πάρει μια διαφορά εννέα πόντων (50-59). Η επανέναρξη του αγώνα έφερε την ελληνική ομάδα και πάλι σε απόσταση βολής με ένα 8-0 που είχε πρωταγωνιστές τους Κουφό-Καλάθη και Ζήση (58-59, 31’30’’). Ο Αντώνης Φώτσης με τρίποντο έφερε την Ελλάδα και πάλι μπροστά στο σκορ (63-62, 32’40’’) με τη βοήθεια και του Καϊμακόγλου, ο οποίος συνέχισε να κάνει καλή δουλειά σε άμυνα και ριμπάουντ. Ένα επιμέρους 10-3 οδήγησε στο 65-62 (33’30’’) με τον Κουφό να βοηθά να απομακρυνθεί ακόμη περισσότερο ως το +4 (68-64, 34’25’’).

    Οι Λιθουανοί ισοφάρισαν γρήγορα (68-68, 35’) και προσπέρασαν με μία εύστοχη βολή (68-69, 35’30’’). Ο Βασίλης Σπανούλης με την επιστροφή του στο παρκέ ευστόχησε σε σουτ τριών πόντων για να δώσει και πάλι τα ηνία στην Ελλάδα (71-69, 36’). Ο Φώτσης με νέο «γκολ φάουλ» έγραψε το 74-71 (38’), μία βολή του Ζήση έκανε το 75-71, πριν μειώσουν οι Λιθουανοί 75-73. Μια λάθος συνεννόηση ανάμεσα σε Σπανούλη και Φώτση και ένα φάουλ του Περπέρογλου με 1’’8 να υπολείπεται έστειλε τον Γιομάντας στις βολές. Άστοχος στην πρώτη, έχασε επίτηδες και τη δεύτερη. Με 0’’7 να απομένουν η μπάλα ήταν στην κατοχή της ελληνικής ομάδας που κράτησε τη νίκη με το τελικό 75-73 και την πρώτη θέση της τελικής κατάταξης.

    Καρφιά Μπάγεβιτς σε Τζιμπούρ


    Από τη συνέντευξη Τύπου του Ντούσαν Μπάγεβιτς... Έντονα δυσαρεστημένος από την συμπεριφορά του Ράφικ Τζιμπούρ, παρουσιάστηκε στη συνέντευξη Τύπου πριν τον αγώνα με την Βασλούι, ο Ντούσαν Μπάγεβιτς. Ο τεχνικός της ΑΕΚ τόνισε πως δεν έχει ιδιαίτερες σχέσεις με τον Αλγερινό, οι εξετάσεις του οποίου λόγω ενοχλήσεων που επικαλέστηκε την Τρίτη, ήταν απολύτως καθαρές.

    Ιδιαίτερα καυστικός για τις σχέσεις του με τον Ράφικ Τζεμπούρ, παρουσιάστηκε ο Ντούσαν Μπάγεβιτς στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου πριν το παιχνίδι της Πέμπτης με την Βασλούι. Ο τεχνικός της Ένωσης, με αφορμή το γεγονός ότι ο Αλγερινός επιθετικός επικαλέστηκε ενοχλήσεις και κούραση στη προπόνηση της Τρίτη, αποκάλυψε πως οι εξετάσεις που πραγματοποίησε ήταν απολύτως καθαρές.

    «Ο Τζιμπούρ ζήτησε να μην παίξει. Σήμερα έδειξε ότι δεν έχει τίποτα. Η μαγνητική που έβγαλε ήταν καθαρή. Ζήτησε ο ίδιος από τον γιατρό, να πάει στον προπονητή και να πει ότι δεν μπορούσε να παίξει. Δεν το ζήτησε από μένα γιατί εμείς δεν έχουμε προσωπική επαφή, παρά μόνο στο γήπεδο. Αλλά το είπε στο γιατρό. στον Τζιμπούρ και αλλάζουν τα πλάνα μου», είπε χαρακτηριστικά.

    Όταν ρωτήθηκε για την κατάσταση της ομάδας, δήλωσε: «Είναι έτοιμη η ομάδα. Είμαστε έτοιμοι για την πρόκριση. Δεν μπορούμε να έχουμε ούτε μία δικαιολογία, αν δεν πάρουμε την πρόκριση. Σας το είχα πει και την προηγούμενη φορά. Κάθε παιχνίδι πρέπει να το μελετάμε και να το βλέπουμε εκείνη την ώρα. Το παιχνίδι δεν είναι εύκολο.

    Ο αντίπαλος είναι δυνατός. Έχει καλά στοιχεία. Αλλά και εμείς πιστεύω ότι ήμαστε έτοιμοι. Με τη σοβαρότητα δικιά μας πρέπει να λειτουργήσουμε», ενώ όταν ρωτήθηκε για τον βαθμό ετοιμότητας του Αραούχο, απάντησε «Δεν μπορώ να απαντήσω σίγουρα, αν είναι απόλυτα έτοιμος, αν δεν αρχίσει το παιχνίδι. Θα αρχίσει το παιχνίδι και θα δούμε στην πορεία».

    Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς φάνηκε πως δεν περνάει καν από το μυαλό του, το ενδεχόμενο αποκλεισμού, τονίζοντας όμως ότι η Βασλούι έχει καλούς παίκτες που χρειάζονται προσοχή, καθώς ξέρουν εντός του αγωνιστικού χώρου.

    Ο τεχνικός της Ένωσης αναγνώρισε τις δύσκολες νύχτες που πέρασε λόγω των πυρκαγιών στην Αττική, ενώ σχετικά με τις μετεγγραφές είπε: «Σας παρακαλάω να μην γράφετε για μεταγραφές, πριν τελειώσει αυτό το παιχνίδι. Εσείς κάνετε τη δική σας δουλειά. Δεν χρειάζεται να σας παρακαλάω. Εγώ κάνω τη δική μου δουλειά».

    Δανεικός στην Κέρκυρα ο Μπερνς
    Η ΠΑΕ ΑΕΚ ανακοινώνει την παραχώρηση του ποδοσφαιριστή Nathan Burns στην ΠΑΕ Κέρκυρα, με τη μορφή δανεισμού για ένα χρόνο.

    ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: 20 μέρες εκτός ο Γκαλέτι


    Eπιμέλεια: Δ.Μ.

    Θλάση στον δεξιό δικέφαλο ο Λουτσιάνο Γκαλέτι, την Παρασκευή θα κάνει εξετάσεις και θα διαπιστωθεί το πόσες μέρες θα λείψει από την αγωνιστική δράση. Ούτως ή άλλως δε θα έπαιζε στη Λάρισα λόγω τιμωρίας, η πρώτη εκτίμηση κάνει λόγο για 20 μέρες απουσίας.

    Αυτό σημαίνει πρακτικά πως οριακά θα προλάβει την πρώτη αναμέτρηση για τους ομίλους του Champions League.

    Από εκεί και πέρα, ο Αβραάμ Παπαδόπουλος σχολίασε: «Ο στόχος επιτεύχθηκε, τώρα πρέπει να δουλέψουμε για να μην παρουσιάσουμε το ίδιο κακό πρόσωπο. Για μένα προσωπικά είναι πολύ σημαντικό που θα αγωνιστώ σε μια τόσο μεγάλη διοργάνωση, όπως το Champions League».

    «Το σημαντικότερο ήταν η πρόκριση, δεν παίξαμε καλά αλλά πετύχαμε αυτό που θέλαμε και ένα ακόμα που θέλω να τονίσω είναι ότι κάναμε τέσσερις νίκες χωρίς να δεχτούμε γκολ», είπε από την πλευρά του ο Εντσο Μαρέσκα.

    «Επιθέσεις» gay σε Λίπι!


    Επιμέλεια: Δ.Μ.

    Την οργισμένη αντίδραση κορυφαίας ιταλικής οργάνωσης για τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων, προκάλεσαν δηλώσεις του Μαρτσέλο Λίπι. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Ιταλίας τάχθηκε ξεκάθαρα εναντίον της συμμετοχής στην εθνική, ποδοσφαιριστών που παραδέχονται πως είναι gay και αυτόματα έγινε «κόκκινο πανί» στις τάξεις των σχετικών συλλόγων.

    Ο Λίπι φέρεται να δήλωσε σε πρόγραμμα διαδικτυακού καναλιού, πως ένα ζευγάρι ομοφυλόφιλων στο γήπεδο ή στην αποστολή της ομάδας θα δημιουργούσε τεράστια σκάνδαλα -ειδικά σε μια χώρα, όπως η Ιταλία, όπου οι ζωές των κορυφαίων παικτών βρίσκονται συνεχώς στο «μικροσκόπιο» των ΜΜΕ.

    «Δε μιλάμε για ένα θέμα που αφορά πολιτιστικά ζητήματα, αλλά για ένα μηχανισμό ενδιαφερόντων, όπως τα Μέσα, που σίγουρα θα αντιμετώπιζαν μια σχέση τέτοιου είδους, με τρόπο που θα οδηγούσε σε συγκρούσεις», φέρεται να σημείωσε ο Λίπι και εξήγησε:

    «Ακόμα και αν -από πολιτιστικής πλευράς- οι άνθρωποι ενέκριναν και μπορούσαν να καταλάβουν μια τέτοια κατάσταση, αυτή θα γινόταν τόσο πολύ αντικείμενο εκμετάλλευσης, που στο τέλος μόνο αρνητική κατάληξη θα μπορούσε να έχει».

    Οι δηλώσεις αυτές του Λίπι, όπως είναι φυσικό, δεν ήχησαν καλά στα αυτιά των Ιταλών ομοφυλόφιλων. Το γεγονός, δε, πως έγιναν σε μια χρονική συγκυρία, όπου γενικά παρατηρείται μια αντι-ομοφυλοφιλική έξαρση στη γειτονική χώρα εξόργισε ακόμα περισσότερο τις οργανώσεις τους.

    «Έχουμε κουραστεί πια να ακούμε πολιτικούς, τραγουδιστές και προπονητές να τροφοδοτούν ένα κλίμα που είναι ήδη “δηλητηριασμένο” από φόβο και καχυποψία», ανέφερε σε ανακοίνωση του ο κορυφαίος ιταλικός σύλλογος για τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων, «Arcigay» και κατέληξε χαρακτηριστικά:

    «Δε θέλουμε να φοβόμαστε πια και ελπίζουμε ότι οι άνθρωποι που βρίσκονται στη δημοσιότητα, θα έχουν το κουράγιο να υποστηρίζουν την αξιοπρέπεια οποιουδήποτε θέλει να ζει με το δικό του τρόπο τη ζωή και τις σχέσεις του».

    Ανακοίνωσε Μάτος η Κορίνθιανς


    Επιμέλεια: Δ.Μ.

    Τη συμφωνία της με τον Παναθηναϊκό για την απόκτηση του Μαρσέλο Μάτος με τη μορφή δανεισμού ανακοίνωσε στην ιστοσελίδα της η Κορίνθιανς. «Ο σύλλογος περιμένει τα έγγραφα του ποδοσφαιριστή για να ολοκληρωθεί η μετακίνηση και να υπογράψει συμβόλαιο», αναφέρεται, ενώ γίνεται λόγος για την προηγούμενη θητεία του Βραζιλιάνου στην ομάδα, από το 2005 ως το 2007, όταν και κατέκτησε και το πρωτάθλημα.

    «Είχα πει ότι θα είναι εύκολο να εγκλιματιστώ γρηγορότερα στην Κορίνθιανς διότι γνωρίζω πολλά για την ομάδα. Θέλω να επιστρέψω. Επομένως όλοι θα κερδίσουν από αυτό (εννοεί και τον Παναθηναϊκό, που του είχε πει να ψάξει ομάδα). Αφού υπογράψω τα χαρτιά θα έρθω στη Βραζιλία την Κυριακή. Προπονούμαι κανονικά στην Ελλάδα και όταν έρθω σε πέντε μέρες θα είμαι έτοιμος να παίξω», δήλωσε ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής στον Τύπο της Βραζιλίας.

    Βαρύ το κλίμα για Ντουμιτρέσκου


    Επιμέλεια: Δ.Μ.

    Εντείνεται η προπονητολογία στον Πανθρακικό. Η ήττα από τον Ηρακλή έχει προκαλέσει εξελίξεις με τον Ίλιε Ντουμιτρέσκου να βρίσκεται κοντά στην αποχώρηση, χωρίς ωστόσο, να έχει ακουστεί εναλλακτική λύση για τον πάγκο της ομάδας.

    Σήμερα είναι προγραμματισμένη η συνέντευξη Τύπου του Ρουμάνου που αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Ο Ντουμιτρέσκου προετοιμάζει κανονικά την ομάδα για τον αγώνα με τον ΠΑΣ Γιάννινα, με σκοπό τη νίκη και την αλλαγή του κλίματος στην ομάδα.

    Για τον αγώνα με τον ΠΑΣ αμφίβολη κρίνεται η συμμετοχή του Ντιαλό, ενώ θα απουσιάσουν οι Ολίσε, Αρσενίεβιτς, Βελάσκο, Ρομπέρ και Δραγανίδη λόγω τραυματισμού. Επίσης θα απουσιάσει ο Καζάκης που θα εκτίσει την δεύτερη αγωνιστική της ποινής του. Επιστρέφει ο Στόικος που εξάετισε την ποινή του.