Πέμπτη 27 Αυγούστου 2009

Φερνάντο Σάντος: «Καμία ομάδα καλύτερή μας»


Eπιμέλεια : Δ.Μ.

Ο ΠΑΟΚ έχει πολλά προβλήματα τραυματισμού (απόντες οι Κονσεϊσάο, Σορλέν, Κοντρέρας, Αραμπατζής, Σνάουτσνερ), ενώ και το 1-1 του πρώτου αγώνα με την Χίρενφεϊν στην Τούμπα, στον πρώτο αγώνα των πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ, δεν είναι και το καλύτερο δυνατό. Ωστόσο ο Φερνάντο Σάντος ξεκαθάρισε πως έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στους παίκτες του ότι μπορούν να πάρουν την πρόκριση στους ομίλους της διοργάνωσης, την Πέμπτη (27/8, 19:45) στο «Αμπε Λένστρα» της ολλανδικής πόλης.

«Αυτό που μας δίνει πίστη, είναι το ότι στα μέχρι τώρα επίσημα παιχνίδια, καμιά ομάδα δεν ήταν καλύτερη από εμάς. Και η τύχη είναι ένας πολύ σημαντικός παράγοντας», τόνισε ο Πορτογάλος τεχνικός στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε. Και πρόσθεσε: «Είτε με τη Βαλερένγκα, είτε με τη Χίρενφεϊν, θεωρώ ότι η ομάδα μου έκανε τα επαρκή πράγματα για τη νίκη. Αυτό δεν αφαιρεί την τύχη της Χίρενφεϊν, αλλά νομίζω ότι με βάση την εικόνα του παιχνιδιού θεωρούμε ότι κι εμείς θα κάνουμε ένα αρκετά καλό παιχνίδι μέσα στην έδρα της. Χωρίς ίχνος αλαζονείας ήρθαμε να παίξουμε το δικό μας παιχνίδι και να περάσουμε στην επόμενη φάση».

Ο Τροντ Σόλιντ έχει τονίσει ότι μετά τον πρώτο αγώνα η Χίρενφεϊν έχει προβάδισμα στα προγνωστικά για την πρόκριση (60%-40%), ωστόσο ο Σάντος έχει τη δική του άποψη: «Είναι φυσιολογικό να το πει αυτό, έτσι βλέπει τα πράγματα. Έχει πλεονέκτημα με το εκτός έδρας γκολ, που είναι σημαντικό για την ομάδα του. Απλώς η δικιά μου κρίση και την είχα πει μετά το πρώτο ματς, είναι ότι παραμένει ανοιχτή η πρόκριση. Πιστεύω ότι η ομάδα μου έχει τις δυνατότητες για να μπορέσει να παίξει συγκεντρωμένα και αποφασιστικά για να περάσει. Αλλά πρέπει να βάλουμε γκολ, αυτό αποτελεί μια απαραίτητη και αναγκαία συνθήκη. Πρέπει να σημειώσουμε τουλάχιστον ένα γκολ, ενώ οι παίκτες πρέπει να παρουσιαστούν πολύ δυνατοί μέσα στον αγωνιστικό χώρο και να δείξουν τις δυνατότητές μας. Ξέρουμε πως δε είναι εύκολο, το ξέραμε από την αρχή, πριν καν ξεκινήσει το πρώτο ματς».

Οι πολλές απουσίες δεν απασχολούν τον προπονητή του «δικέφαλου»: «Είναι αδύνατο, δεν πρέπει σε καμιά περίπτωση να απασχολούμαστε με ποιος βρίσκεται στην αποστολή και ποιος όχι. Πρέπει να συγκεντρωθούμε σε αυτούς που είναι στην αποστολή και τι θα κάνουν. Το να σκεφτόμαστε τι θα κάνανε οι άλλοι, μόνο πρόβλημα θα μας δημιουργήσει. Αυτοί που θα αγωνιστούν θα δώσουν τον καλύτερό εαυτό».

Για το σύστημα που θα επιλέξει, ο Φερνάντο Σάντος, είπε: «Είχαμε πει έτσι κι αλλιώς ότι το 4-4-2 και το 4-3-3 θα είναι αυτά με τα οποία θα παίζει η ομάδα φέτος. Είναι κρίμα που δεν είχαμε όλους τους παίκτες για να δουλέψουμε το 4-4-2 περισσότερο, αλλά ανεξαρτήτως του σχήματος πρέπει να συγκεντρωθούμε στο στόχο της πρόκρισης και μετά στο πρωτάθλημα, να κάνουμε τον ΠΑΟΚ ξανά γνωστό στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Όπως ταιριάζει στη δυναμική του συλλόγου, να τον φτάσουμε στη θέση που του αξίζει».


Δεν υπάρχουν σχόλια: