Πέμπτη 27 Αυγούστου 2009

Κατέκτησε το "Ακρόπολις" η Ελλάδα


Οι παίκτες της Εθνικής ποζάρουν με το τρόπαιο Η Ελλάδα νίκησε την Λιθουανία με 75-73 και κατέκτησε την πρώτη θέση στο τουρνουά "Ακρόπολις" με τρεις νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα είχε ως πρώτο σκόρερ των Αντώνη Φώτση με 17 πόντους, ενώ 12 πέτυχε ο Βασίλης Σπανούλης.

Η Εθνική ομάδα δεν παρουσίασε το καλό της πρόσωπο, αλλά κατά διαστήματα έπαιξε καλό μπάσκετ και κατάφερε να μείνει κοντά στο σκορ. Ως εκ τούτου μπόρεσε στην τελευταία περίοδο να πιέσει και εν τέλει να προσπεράσει τη Λιθουανία για να πάρει τη νίκη. Τέσσερα δευτερόλεπτα πριν από το φινάλε κι ενώ το σκορ ήταν 75-73 οι διεθνείς έχασαν τη μπάλα. Ο Γιομάντας κέρδισε φάουλ, αστόχησε στην πρώτη βολή, αστόχησε επίτηδες στην δεύτερη, πήρε ο ίδιος το επιθετικό ριμπάουντ, αλλά δεν κατάφερε να στείλει το παιχνίδι στην παράταση.

Οι παίκτες του Γιόνας Καζλάουσκας δέχθηκαν 25 πόντους στην τρίτη περίοδο και εκεί πήγε να χαθεί η επαφή με το σκορ. Οι Λιθουανοί προηγήθηκαν με 59-50, αλλά η Ελλάδα επέστρεψε την κρίσιμη ώρα και πήρε τη νίκη. Ο Σοφοκλής Σχορτσιανίτης υπέστη διάστρεμμα και αύριο θα διαπιστωθεί το μέγεθος της ζημιάς για τον Ελληνα σέντερ. Πέρα από τους Φώτση και Σπανούλη, πολύ καλή παρουσία είχαν οι Ζήσης, Μπουρούσης και Καϊμακόγλου. Για τη Λιθουανία πρώτοι σκόρερ ήταν οι Κσιστόφ Λαβρίνοβιτς και Λίνας Κλέιζα με 15 πόντους.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 14-15, 34-34, 50-59, 75-73

ΕΛΛΑΔΑ (Καζλάουσκας): Καλάθης 5, Μπουρούσης 10(1), Ζήσης 10(1), Σπανούλης 12(1), Τσαλδάρης, Φώτσης 17(2), Πρίντεζης 4, Καϊμακόγλου 4, Κουφός 5, Περπέρογλου 2, Σχορτσανίτης 6
ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ (Μπουτάουτας): Μαζούτις 2, Καλνιέντις, Μασιούλις, Ν. Λαβρίνοβιτς 13(1), Λουκαούσκις 6(1), Ντελινικάιτις , Γιασάιτις 4, Κλέιζα 15(1), Κ. Λαβρίνοβιτς 15, Γιομάντας 3, Πετραβίτσιους 13, Γιαφτόκας 2

MVP ο Σπανούλης
Ο Βασίλης Σπανούλης αναδείχθηκε πολυτιμότερος παίκτης του τουρνουά "Ακρόπολις-Eurobank" μετά από την ψηφοφορία των εκπροσώπων του Τύπου. Πρώτος σκόρερ αναδείχθηκε ο Μαριγιόνας Πετραβίτσιους και πρώτος ριμπάουντερ ο Γιάννης Μπουρούσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: