Πέμπτη, 27 Αυγούστου 2009

«Επιθέσεις» gay σε Λίπι!


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Την οργισμένη αντίδραση κορυφαίας ιταλικής οργάνωσης για τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων, προκάλεσαν δηλώσεις του Μαρτσέλο Λίπι. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Ιταλίας τάχθηκε ξεκάθαρα εναντίον της συμμετοχής στην εθνική, ποδοσφαιριστών που παραδέχονται πως είναι gay και αυτόματα έγινε «κόκκινο πανί» στις τάξεις των σχετικών συλλόγων.

Ο Λίπι φέρεται να δήλωσε σε πρόγραμμα διαδικτυακού καναλιού, πως ένα ζευγάρι ομοφυλόφιλων στο γήπεδο ή στην αποστολή της ομάδας θα δημιουργούσε τεράστια σκάνδαλα -ειδικά σε μια χώρα, όπως η Ιταλία, όπου οι ζωές των κορυφαίων παικτών βρίσκονται συνεχώς στο «μικροσκόπιο» των ΜΜΕ.

«Δε μιλάμε για ένα θέμα που αφορά πολιτιστικά ζητήματα, αλλά για ένα μηχανισμό ενδιαφερόντων, όπως τα Μέσα, που σίγουρα θα αντιμετώπιζαν μια σχέση τέτοιου είδους, με τρόπο που θα οδηγούσε σε συγκρούσεις», φέρεται να σημείωσε ο Λίπι και εξήγησε:

«Ακόμα και αν -από πολιτιστικής πλευράς- οι άνθρωποι ενέκριναν και μπορούσαν να καταλάβουν μια τέτοια κατάσταση, αυτή θα γινόταν τόσο πολύ αντικείμενο εκμετάλλευσης, που στο τέλος μόνο αρνητική κατάληξη θα μπορούσε να έχει».

Οι δηλώσεις αυτές του Λίπι, όπως είναι φυσικό, δεν ήχησαν καλά στα αυτιά των Ιταλών ομοφυλόφιλων. Το γεγονός, δε, πως έγιναν σε μια χρονική συγκυρία, όπου γενικά παρατηρείται μια αντι-ομοφυλοφιλική έξαρση στη γειτονική χώρα εξόργισε ακόμα περισσότερο τις οργανώσεις τους.

«Έχουμε κουραστεί πια να ακούμε πολιτικούς, τραγουδιστές και προπονητές να τροφοδοτούν ένα κλίμα που είναι ήδη “δηλητηριασμένο” από φόβο και καχυποψία», ανέφερε σε ανακοίνωση του ο κορυφαίος ιταλικός σύλλογος για τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων, «Arcigay» και κατέληξε χαρακτηριστικά:

«Δε θέλουμε να φοβόμαστε πια και ελπίζουμε ότι οι άνθρωποι που βρίσκονται στη δημοσιότητα, θα έχουν το κουράγιο να υποστηρίζουν την αξιοπρέπεια οποιουδήποτε θέλει να ζει με το δικό του τρόπο τη ζωή και τις σχέσεις του».

Δεν υπάρχουν σχόλια: