Πέμπτη 27 Αυγούστου 2009

Δηλώσεις Σάντος, Σόλιντ και Χαλκιά

Φανερά απογοητευμένος από τον αποκλεισμό ο Φερνάντο Σάντος, έκρινε ότι η ατυχία και η έλλειψη αποτελεσματικότητας στην επίθεση, κόστισαν στον ΠΑΟΚ τον αποκλεισμό από τους ομίλους του Europa League. Ο πορτογάλος τεχνικός υποστήριξε ότι οι ποδοσφαιριστές του έδωσαν ότι καλύτερο μπορούσαν, αλλά το γεγονός ότι ο Δικέφαλος δεν διαθέτει ευρωπαϊκή εμπειρία, ήταν ένα επίσης αρνητικό στοιχείο στο τελικό ταμείο.

"Οφείλουμε να δώσουμε συγχαρητήρια στον αντίπαλο που προκρίθηκε στην επόμενη φάση, αλλά νομίζω ότι συνολικά αξίζαμε εμείς την πρόκριση. Οι ομάδες ήταν ισορροπημένες. Η Χέρενβεν έβαλε ένα γκολ στις λίγες ευκαιρίες που έκανε στην Τούμπα. Αντιθέτως, εμείς και στον πρώτο αγώνα και σήμερα δεν αξιοποιήσαμε τις ευκαιρίες. Αυτό πληρώσαμε, το γεγονός ότι δεν σκοράραμε ιδιαίτερα στο πρώτο ημίχρονο του σημερινού αγώνα. Η ομάδα προσπάθησε και δημιούργησε ευκαιρίες. Έτρεξε, πάλεψε και ήλεγξε τον ρυθμό του αγώνα. Μετά από ένα σημείο άνοιξε ο ρυθμός του αγώνα και η αντίπαλη ομάδα επίσης δημιούργησε ευκαιρίες. Είμαστε λυπημένοι γιατί θέλαμε να περάσουμε και πλέον θα ασχοληθούμε με το ελληνικό πρωτάθλημα", είπε αρχικά και θεώρησε ότι ήταν λογικό - στο δεύτερο ημίχρονο - η ομάδα του να μείνει από δυνάμεις.

"Ξέραμε από την αρχή του αγώνα έπρεπε να παλέψουμε και να τρέξουμε περισσότερο από τον αντίπαλο που επέλεξε ένα συντηρητικό τρόπο παιχνιδιού. Ως εκ τούτου, μετά από ένα σημείο και λόγω της υπερπροσπάθειας, ήταν λογικό να έρθει η κούραση. Εχουμε εξάλλου μόνο τέσσερα επίσημα παιχνίδια στα πόδια μας. Οι παίκτες μου έδωσαν πραγματικά ότι μπορούσαν», είπε στην συνέντευξη Τύπου.

Εν συνεχεία, ο προπονητής του Δικεφάλου, μίλησε στους έλληνες εκπροσώπους του Τύπου, όπου ανέλυσε περισσότερο τους λόγους του αποκλεισμού."Φάνηκε ότι μας κόστισε η μικρή ευρωπαϊκή εμπειρία μας. Δηλαδή το να δέχεσαι ένα γκολ στα τελευταία δευτερόλεπτα του πρώτου ημίχρονου, στον πρώτο αγώνα, δεν επιτρέπεται. Από εκεί και πέρα, νομίζω ότι είχαμε τον έλεγχο του αγώνα στο σημερινό παιχνίδι και χάσαμε πολλές ευκαιρίες στο πρώτο ημίχρονο. Έπρεπε όμως να τις μετουσιώσουμε σε γκολ. Είναι καλό να δημιουργούμε ευκαιρίες, αλλά πρέπει να βάζουμε και γκολ. Στο δεύτερο ημίχρονο τα πράγματα έγιναν πιο δύσκολα, το παιχνίδι κόπηκε στα δύο, κουράστηκαν οι ποδοσφαιριστές. Μην ξεχνάμε ότι Βιτόλο και Βιεϊρίνια έχουν κάνει μόνο δύο παιχνίδια. Εμείς θα συνεχίσουμε τη δουλειά μας", είπε και συμπλήρωσε ότι δεν αποδόθηκε δικαιοσύνη: «Δεν υπάρχουν θετικές ήττες. Ολος ο κόσμος ξέρει ότι ο ΠΑΟΚ ήταν καλύτερη ομάδα. Ο αντίπαλος έπαιξε μόνο άμυνα στην Θεσσαλονίκη ενώ εμείς και στην Ολλανδία παίξαμε για να κερδίσουμε. Δυστυχώς, έτσι είναι το ποδόσφαιρο".

Αναφερόμενος στα λάθη που έγιναν στο δεύτερο μέρος, είπε πως "είναι φυσιολογικό να γίνονται λάθη. Η ομάδα έψαξε στο δεύτερο μέρος να φέρει τούμπα το αποτέλεσμα και είναι λογικό να ανοίξουν χώροι. Πρέπει να καταλάβουν ότι και τα λάθη είναι στο πρόγραμμα. Αν είχαμε έρθει με ένα θετικό αποτέλεσμα στην έδρα μας, όλα θα ήταν διαφορετικά. Αν ο Φωτάκης για παράδειγμα είχε κάνει το γκολ, θα μιλούσαμε για μια διαφορετική ιστορία". Ο προπονητής του ΠΑΟΚ έκρινε ότι αυτός ο αποκλεισμός δεν θα επηρεάσει την ομάδα του. "Δεν θα επιτρέψουμε στον εαυτό μας να επηρεαστεί αρνητικά από τον αποκλεισμό", είπε και άφησε όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά στο ενδεχόμενο ενίσχυσης.

Σόλιντ: "Προκρίθηκαμε χάρη στο γκολ της Θεσσαλονίκης"

Ο Τροντ Σόλιντ είχε κάθε λόγο να χαμογελάει μετά τον αγώνα με την πρόκριση της ομάδας στους ομίλους της διοργάνωσης. "Είμαι χαρούμενος που προκριθήκαμε απέναντι σε μια καλή ομάδα. Ξέραμε, πριν ξεκινήσει η σειρά, ότι είχαμε το πλεονέκτημα δεδομένου του ότι ο δεύτερος αγώνας θα γίνονταν στην έδρα μας. Σκοράραμε στη Θεσσαλονίκη και αυτό ήταν πολύ σημαντικό γκολ. Είχαμε πει ενόψει αυτού του αγώνα, ότι πρέπει να αντιμετωπίσουμε το παιχνίδι με υψηλή ένταση. Κυρίως στα πρώτα 20-25 λεπτά όπου ξέραμε ότι ο ΠΑΟΚ θα πιέσει. Και ο ΠΑΟΚ έχασε κάποιες καλές ευκαιρίες στο πρώτο ημίχρονο. Είχαμε κι εμείς ευκαιρίες, δεν τις αξιοποιήσαμε, αλλά έπρεπε να κάνουμε ένα γκολ. Ισως παρουσιαστήκαμε βιαστικοί στην τελική προσπάθεια. Γι' αυτό το παιχνίδι έληξε με σκορ 0-0".

Ο νορβηγός προπονητής υποστήριξε μάλιστα ότι η πρόκριση είναι σπουδαία για την ομάδα του λόγω των προβλημάτων που αντιμετωπίζει. "Καταρχήν, είχαμε να αντιμετωπίσουμε μια καλή ομάδα, ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι έχουμε πολλές και βασικές απουσίες, οι οποίες δεν μας επιτρέπουν να δείξουμε τι πραγματικά μπορούμε να πετύχουμε".

Χαλκιάς: Πρέπει να δείξουμε χαρακτήρα

Ο Κώστας Χαλκιάς έκρινε ότι έγινε μια πολύ μεγάλη προσπάθεια, αλλά ήταν θέμα ατυχίας. "Εγινε μεγάλη προσπάθεια. Δημιουργήσαμε πολλές σημαντικές φάσεις και θα μπορούσαμε να είχαμε σκοράρει. Θέλαμε να προκριθούμε στους ομίλους, νομίζω ότι οι μεγάλες ομάδες πρέπει να αντιδρούν έτσι όπως πρέπει και στα αρνητικά αποτελέσματα. Ο ΠΑΟΚ είναι μεγάλη ομάδα και πρέπει να ρίξουμε το βάρος στις εγχώριες διοργανώσεις. Πρέπει να δείξουμε χαρακτήρα, έχουμε αποδείξει ότι τον διαθέτουμε κι έτσι πρέπει να συνεχίσουμε. Προσωπικά θα δώσω συγχαρητήρια στα παιδιά, έκαναν μεγάλη προσπάθεια, η πρόκριση κρίθηκε στην λεπτομέρεια και πρέπει να αναγνωρίσουμε την προσπάθεια. Θέλω να ευχαριστήσω και τους φιλάθλους μας που ήρθαν και μας στήριξαν. Θα συνεχίσουμε για να οδηγήσουμε τον ΠΑΟΚ εκεί που πρέπει", είπε και επανέλαβε ότι δεν πρέπει να υπάρξει αρνητική επιρροή.

"Στο ποδόσφαιρο δεν ξέρεις τι θα συναντήσεις. Υπήρχε μια αποτυχία, υπήρχαν τραυματισμοί. Ο ΠΑΟΚ είναι μεγάλη ομάδα, δεν πρέπει να μείνει σε αυτόν τον αποκλεισμό. Ο κόσμος μπορεί να καταλάβει το μέγεθος της προσπάθειας. Τη Κυριακή αρχίζει το πρωτάθλημα και πρέπει ο κόσμος να είναι κοντά μας κι εμείς θα επιδιώξουμε να του δώσουμε μεγάλες χαρές".

Δεν υπάρχουν σχόλια: