Δευτέρα 29 Απριλίου 2013

Αντωνίου: «Ταιριάζει απόλυτα στον ΠΑΟΚ ο Γιοβάνοβιτς»

Για το φημολογούμενο ενδιαφέρον του ΠΑΟΚ για την περίπτωση του Ιβάν Γιοβάνοβιτς, μίλησε ο σύμβουλος δημοσίων σχέσεων του ΑΠΟΕΛ, Τάκης Αντωνίου, στο «Αθλητικό Metropolis» και την εκπομπή «Τρίτο ημίχρονο».
Για το συζητιέται στην Κύπρο η πιθανολογούμενη επαφή του ΠΑΟΚ με τον προπονητή του ΑΠΟΕΛ τόνισε: «Δεν υπάρχει συζήτηση εδώ στην Κύπρο για το θέμα Γιοβάνοβιτς και ΠΑΟΚ. Εμείς περιμένουμε την απόφαση Γιοβάνοβιτς για το αν θα παραμείνει ή αν αποχωρήσει από την ομάδα. Γενικά υπάρχει η αίσθηση ότι θα αποχωρήσει από την ομάδα, οπότε είναι λογικό να έχει προτάσεις. Από τη στάση του πάντως φαίνεται πως μάλλον θα αποχωρήσει από την ομάδα. Τα προηγούμενα χρόνια συζητούσε πιο γρήγορα με την ομάδα. Ίσως αισθάνεται ότι έχει κλείσει ο κύκλος του».

Ενώ για το αν ο Ιβάν Γιοβάνοβοτς θα ήταν ο κατάλληλος για τον πάγκο του «δικεφάλου» ανέλυσε: «Είμαι βέβαιος ότι μπορεί να αντεπεξέλθει στον πάγκο του ΠΑΟΚ, ταιριάζει απόλυτα, αν του δοθεί πίστωση χρόνου σίγουρα θα φτάσει τον ΠΑΟΚ ψηλά. Η αφοσίωση το ταλέντο και η σκληρή δουλειά, μπορεί να οδηγήσει οποιαδήποτε ομάδα να πετύχει τους στόχους της. Ειδικά μία ομάδα σαν τον ΠΑΟΚ, που έχει στόχους και όραμα». Πηγή: metrosport.gr

Σκόρδας στο Metropolis: «Αν προκύψει κάτι καταδικαστικό από τον έλεγχο, θα εξαφανιστώ»

Με δική του παρέμβαση στο «Αθλητικό Metropolis» και στην εκπομπη «Στη σέντρα», ο πρόεδρος του Άρη Λάμπρος Σκόρδας μίλησε για όλους και για όλα

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

«Υπάρχει παραπλάνηση και ψεύδη τα οποία έχουν ειπωθεί για το άτομό μου. Υπάρχουν πράγματα τα οποία έχουν διαστρεβλωθεί». Στη συνέχεια τοποθετήθηκε στα όσα είπε ο Χρήστος Γρόλλιος λέγοντας πως «Σαν τι μιλούσε ο κ. Γρόλλιος; Σαν νομικός ή σαν παράγοντας;».

Ο Σκόρδας ήταν και στη συνέχεια καταιγιστικός δηλώνοντας: «Αυτοί που ασχολούνται με την εταιρεία του μεγέθους του Άρη, οφείλουν να γνωρίζουν ορισμένα πράγματα. Πάντα υπάρχει η αντίθετη πλευρά. Οι Γρόλλιοι και η... παρέα τους προσπάθησαν να μου δώσουν χρίσμα υπόδικου. Ο κ. Γρόλλιος έχει εκδικητική μανία προς το πρόσωπό μου. Επί 5 χρόνια μου πετάνε λάσπη και ραδιοφωνικοί παραγωγοί, αλλά και παράγοντες».

Για τον τρόπο που έφυγε είπε:

«Έφυγα με όχι ομαλή διαδοχή, με έδιωξαν. Έφυγα με λασπολογίες και κατηγορίες. Θα έπρεπε να μείνω για να συμβουλεύσω το νέο πρόεδρο για τουλάχιστον 6 μήνες. Ο προηγούμενος πρόεδρος (πριν τη διοίκηση Σκόρδα) δεν είχε γνώσεις».

Για τον έλεγχο από τη NEXIA:

«Η NEXIA με πληροφόρησε πως έχει σταλεί ένα έγγραφο από τις 3/1, με το οποίο ζητά κάποια έγγραφα τα οποία δεν δόθηκαν μέχρι τώρα και τα έχει αναλάβει και πάλι η διοίκηση Σκόρδα. Έγώ σαν πρόεδρος του Άρη,έχω δώσει όλα τα απαραίτητα έγγραφα εκτός από το εντολοδόχιο το οποία θα σταλεί σύντομα. Εγώ είμαι και θα είμαι ελεγχόμενος ες αεί. Περιμένω το αποτέλεσμα του ελέγχου και αν υπάρξει κάποια καταδικαστική απόφαση θα εξαφανιστώ».

Για την εκλογή νέου διοικητικού συμβουλίου:

«Θα πρέπει να εκλεγεί νέο διοικητικό συμβούλιο, το οποίο θα επιδιώξει να γίνεται έλεγχος σε όλες τις διοικήσεις».

Για το άρθρο 99:

« Αν η υπόθεση του άρθρου 99 είχε τρέξει το προηγούμενο καλοκαίρι, τότε θα είχε ξεκινήσει νωρίτερα ο σχεδιασμός και ο Άρης θα έπαιρνε φορολογική ενημερότητα χωρίς να καταβάλει ένα τεράστιο χρηματικό ποσό. Η ΚΑΕ Άρης έκανε αίτηση για το άρθρο 99 χωρίς να καταβάλει ούτε ένα ευρώ».

Για την προσωρινή διαταγή του Άρη:

«Η προσωρινή διαταγή που έχει ο Άρης τον προστατεύει έτσι κι αλλιώς. Τα ψέμματα πρέπει να σταματήσουν. Ο Άρης χρειάζεται κοντά του ανθρώπους που νοιάζονται για την ομάδα. Αν δεν ολοκληρωθεί η διαδικασία ο Άρης δεν θα μπορέσει να παίξει στο πρωτάθλημα, θα πρέπει να διευθετήσει τα θέματα με τους πρώην ποδοσφαιριστές της ομάδας».

Τέλος έκλεισε την κουβέντα λέγοντας:

«Ειπώθηκε ότι η ΠΑΕ Άρης με την προσωρινή διαταγή δεν μπορεί να πάρει χρήματα από το Δημόσιο. Είναι ψέμματα γιατί εγώ εισέπραξα ήδη χρήματα, συγκεκριμένα τη δόση του Απριλίου. Όταν κατέβηκα στην Αθήνα, ο ΟΠΑΠ, μου έδειξε χαρτί στο οποίο έλεγε πως η ΠΑΕ Άρης συναινεί στο να μην πάρει χρήματα. Εγώ με τη νέα διοίκηση το αναίρεσα».Πηγή: metrosport.gr

Γρόλλιος: «Δεν θα πρέπει να είναι στο Δ.Σ όποιος ενεπλάκη σε προηγούμενες διοικήσεις»

Για τα όσα ειπώθηκαν στην Γενική Συνέλευση, αλλά και την επόμενη μέρα στο στρατόπεδο του Άρη, μίλησε στο «Αθλητικό Metropolis» και στην εκπομπή «Στη σέντρα», ο νομικός εκπρόσωπος των «κιτρίνων», Χρήστος Γρόλλιος.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Αν δεν μπει σε σειρά η ΠΑΕ, θα έχουμε δύσκολες καταστάσεις. Μεγάλη ιδέα, λάθος εκτιμήσεις έφτασαν τον Άρη εδώ. Ευθύνονται οι διοικούντες από το 2004 εώς τώρα. Όλοι συνομολογούνται.

Δεν θα πρέπει όποιος ενεπλάκη στην προηγούμενες διοικήσεις που έφτασαν τον Άρη μέχρι εδώ, να βρίσκεται στο Δ.Σ. Η υπόθεση του «99» ίσως προσελκύσει επενδυτές. Να προχωρήσουμε με διοίκηση που πιστεύει στο άρθρο 99 και μπορεί να το προχωρήσει. Ο Λάμπρος Σκόρδας είναι υπέρ του 99, αλλά με άλλη μορφή. Δεν είναι η κατάλληλη στιγμή να αποφασίσει ο κόσμος για το ποιος θα διοικήσει, εφόσον το πρωτάθλημα δεν έχει τελειώσει και δεν έχει επικυρωθεί η βαθμολογία. Φοβάμαι πως στις 11 Μαΐου θα έρθουν λίγοι για να ψηφίσουν τα μέλη του Δ.Σ της Λέσχης» είπε αρχικά ο γνωστός νομικός.

Όσον αφορά τις μετοχές της ομάδας, τόνισε: «Είχε δίκιο ο Κόντης. Το 30% των μετοχών το έχει ο Ερασιτέχνης, ενώ άλλο ένα 30% έχει η ΚΜΑ. Ο Ερασιτέχνης παρουσίασε τα στοιχεία που έπρεπε και πήρε αυτό το ποσοστό.

Αν μία ομάδα υπαχθεί στο άρθρο 99, δεν σημαίνει ότι θα πάρει και αδειοδότηση. Το να κατατεθεί η αίτηση τον Ιούλιο, ενώ δεν ήξερε που θα παίζει η ομάδα τη νέα σεζόν, θα ήταν πρόωρο και δεν θα βοηθούσ». Πηγή: metrosport.gr

Ασλανίδης: «Αυτή τη στιγμή φοβούνται τον ΠΑΟΚ»

Για τον αποκλεισμό από το Κύπελλο, αλλά και την επόμενη ημέρα στον ΠΑΟΚ, μίλησε στο «Αθλητικό Metropolis» και στην εκπομπή «Στη σέντρα», ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του «δικεφάλου», Αχιλλέας Ασλανίδης.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

Για τον αποκλεισμό από το Κύπελλο: « Είναι Μεγάλη Εβδομάδα, ας μην δικάζουμε κανέναν. Χαμένοι αγώνες είναι αυτοί που δεν έγιναν ποτέ. Το κακό στο ελληνικό πρωτάθλημα, είναι ότι παίζουν μπάλα οι παράγοντες. Αυτοί που όταν μία ομάδα παίρνει τρόπαια, πηγαίνουν κι αυτοί και τα σηκώνουν.

Το σύστημα που παίζει ο ΠΑΟΚ, δεν λειτουργεί. Μετά την αποχώρηση Δώνη, που αναμένεται να συμβεί σύντομα, θα πρέπει να αναλογιστούν αυτοί που θα τον ψάξουν, τις ανάγκες, την ιστορία αλλά και το λαό του ΠΑΟΚ».

Για τον Ιβάν Σαββίδη: «Δεν μπορούμε ακόμη να κρίνουμε την δράση του κ.Σαββίδη. Αλλά πως μπορώ εγώ πιστέψω όλα όσα λέει, χωρίς ακόμη να υπάρχει κάτι χειροπιαστό; Άλλο πολιτική, άλλο ποδόσφαιρο. Αυτή τη στιγμή φοβούνται τον ΠΑΟΚ, δεν μιλάμε πια για μία δύναμη της Θεσσαλονίκης, αλλά μία δύναμη της Ελλάδας. Είμαστε υποχρεωμένοι να συσπειρωθούμε όλοι πίσω από τον ΠΑΟΚ και να τον στηρίξουμε. Ο κ.Σαββίδης, έχει πετύχει την συσπείρωση και ελπίζω πως θα κάνει όλα όσα έχει υποσχεθεί».Πηγή: metrosport.gr

Αποφασίζει ο πνευματικός!!

Δεν είναι κάτι ασυνήθιστο για τον Άγγελο Αναστασιάδη. Γνωρίζουν όλοι την βαθιά του πίστη και δεν είναι η πρώτη φορά που τονίζει πως θέλει πρώτα να μιλήσει με τον πνευματικό του που τον καθοδηγεί σε αρκετές αποφάσεις της ζωής του, πριν αποφασίσει για την επόμενη μέρα ακόμη και της καριέρας του.

Συνεπώς, οι άνθρωποι του Πλατανιά Χανίων που κατέθεσαν ήδη την πρόταση τους στον Έλληνα τεχνικό, θα πρέπει να περιμένουν αρκετές ημέρες την απόφαση του κ. Αναστασιάδη, ο οποίος μετά το Πάσχα, αναμένεται και να απαντήσει στους ανθρώπους του Πλατανιά αλλά και να ανακοινώσει τις αποφάσεις του σε ότι αφορά τους παίκτες που θα μείνουν και αυτούς που θα φύγουν από την ομάδα των Χανίων.

Αν μάλιστα παραμείνει στο τιμόνι της ομάδας, αυτές οι αποφάσεις του θα γίνουν και πράξη σύντομα. Πηγή: metrosport.gr

Ανανεώνουν Γιούρκας και Κοτσόλης!!

Τον Παναθηναϊκό της επόμενης σεζόν άρχισε ήδη να «χτίζει» ο Γιάννης Αναστασίου και βέβαια σε αυτόν συμπεριλαμβάνονται αρκετοί παίκτες του σημερινού ρόστερ.

Ο Γιούρκας Σεϊταρίδης για παράδειγμα που έκανε μία πολύ καλή σεζόν, παρότι αρκετοί τον είχαν… τελειωμένο, ως ποδοσφαιριστή, θα εξαργυρώσει αυτή την χρονιά με ένα καινούριο συμβόλαιο, το οποίο θα περιλαμβάνει μεν χαμηλότερες αποδοχές, όμως θα αποδίδει την έννοια της… εμπιστοσύνης που υπάρχει προς τον Έλληνα αμυντικό.

Παράλληλα, πρόταση ανανέωσης θα γίνει και στον Στέφανο Κοτσόλη, που μπορεί να μην ήταν βασικός όλη την χρονιά, καθώς έχασε την θέση του από τον Ορέστη Καρνέζη, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι οι «πράσινοι» δεν τον εμπιστεύονται. Μάλιστα με την κίνηση αυτή θέλουν να του δείξουν πως υπολογίζουν σε αυτόν, δίχως βέβαια να αποκλείεται και η παραχώρηση του Καρνέζη σε κάποια άλλη ομάδα, καθώς λέγεται πως έχει προτάσεις για τον έλληνα γκολκίπερ, δίχως όμως να τις έχει αποδεχθεί.

Παράλληλα, στον Παναθηναϊκό τονίζουν πως μόνο με εξαιρετική πρόταση θα πουληθεί ο Χάρης Μαυρίας, την ώρα που ο Γιάννης Αναστασίου αναζητά παίκτες σε όλη την Ευρώπη, στα μέτρα βεβαίως του Παναθηναϊκού, ενώ από την άλλη ο Γιάννης Βονόρτας προετοιμάζει την ομάδα για το παιχνίδι μπαράζ με την Ξάνθη στις 9 Μαίου. Πηγή: metrosport.gr

Τίμησαν τη μνήμη του Άγγελου!!

Σε κλίμα συγκινησιακής φόρτισης πραγματοποιήθηκε το χθεσινό παιχνίδι της ομάδας Κ20 του Άρη.

Οι ποδοσφαιριστές και το τεχνικό τιμ των Τμημάτων Υποδομής δεν ξέχασαν τον Άγγελο Τσιπούρα. Τίμησαν τη μνήμη του και του αφιέρωσαν την νίκη. Πριν την έναρξη, το μέλος της τωρινής διοίκησης της ΠΑΕ, ο Γιώργος Βασβάνης, παρέδωσε στον πατέρα του αδικοχαμένου Άγγελου, Στέλιο Τσιπούρα, τη φανέλα με το νούμερο «3» και το όνομα του πάνω σε αυτή. Η συγκίνηση ήταν εμφανή στα πρόσωπα όλων τη στιγμή εκείνη. Η οικογένεια του Άρη, δεν ξεχνά… Πηγή: metrosport.gr

Κορυφαίος ο Σαμαράς!!

Τη συμβολή του Γιώργου Σαμαρά στην επίτευξη των στόχων της ομάδας τη φετινή χρονιά αναγνώρισαν οι οπαδοί της Σέλτικ. Σύμφωνα με σφυγμομέτρηση ανάμεσα σε οπαδούς του συλλόγου, ο Έλληνας επιθετικός αναδείχθηκε για άλλη μια φορά κορυφαίος ποδοσφαιριστής των "Κελτών". Παράλληλα, καλύτερος νέος παίκτης ψηφίστηκε ο Βίκτορ Γουανιάμα, ενώ γκολ της χρονιάς ανακηρύχθηκε εκείνο του Τόνι Γουάτ, που έδωσε την νίκη με 2-1 επί της Μπαρτσελόνα.
Πηγή: metrosport.gr

«Εδώ είναι Ηράκλειο…»

Με τον Μάρις Βερπακόφσκις να κάνει άνω κάτω την άμυνα του Ολυμπιακού Βόλου, ο Εργοτέλης επικράτησε 2-0 των «ερυθρόλευκων» και ανέβηκε και πάλι στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας.

«Εδώ είναι Ηράκλειο…»
Και πώς να χάσει, όταν έχει τον Μάρις Βερπακόφσκις σε τέτοια μέρα; Ο Λεττονός επιθετικός, πήρε από το χέρι τον Εργοτέλη και με δύο γκολ του χάρισε τη νίκη με σκορ 2-0. Οι Κρητικοί ήταν καλύτεροι σε όλη την διάρκεια της αναμέτρησης και πλέον ανέβηκαν και πάλι στην δεύτερη θέση της Football League, προσπερνώντας τον Ηρακλή.

Ο Βερπακόφσκις άνοιξε το σκορ στο 28’, ενώ λίγο αργότερα ο Γόγολος στο 68’ έκανε πέναλτι στον Ζάχορα, πήρε το δρόμο για τα αποδυτήρια και ο «Βέρπα» σκόραρε από την «άσπρη» βούλα κάνοντας το 2-0.

Πλέον, η ομάδα του Ηρακλείου, έφτασε τους 64 πόντους, δύο περισσότερους από τον Ηρακλή, τον οποίο έριξε στην τρίτη θέση της βαθμολογίας της Football League.

Εργοτέλης (Λαμπράκης-Πλεσίτης): Αθανασίου, Τζανακάκης, Πίτσος, Σαρρής, Γιοβάνοβιτς, Γκαντιάγκα, Μπουχαλάκης (81' Κοζωρόνης), Ρομάνο, Βερπακόφσκις, Χρυσοφάκης, Ζάχορα (73' Δωματάς).

Ολυμπιακός Βόλου (Σάββας Παντελίδης): Γκίτκος, Κατσιαρός, Παλαιολόγος, Γόγολος, Πετκάκης, Πινδώνης, Ολίσε (63' Mπακαγιόκο), Μπολάτι (46' Ανιέτε), Μπρέσκα, Γιενγκά, Σολάκης (69' Γκότοβος).

Διαιτητής: Παπαπέτρου (Αθηνών)
Βοηθοί: Χαρίτος, Χριστοδούλου (Αθηνών)

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 37ης αγωνιστικής της Football League:

Αναγέννηση Επανομής-Απόλλων Σμύρνης 1-3
(86΄Χατζηζήσης αυτογκόλ-44΄Κουλίδης αυτογκόλ, 51΄, 77΄Μανιάς)

Δόξα Δράμας-Βύζας 1-0
(89΄Ρούσεφ)

Ηρακλής Ψαχνών-Αναγέννηση Γιαννιτσών 5-1
(5΄, 58΄Πούλγκα, 16΄Σεοταχούλ, 68΄Στιεπάνοβιτς, 85΄Γιέσιτς-50΄Σκαθαρούδης)

Καλλιθέα-Ηρακλής 0-1
(61΄Ταϊανάν)

Λάρισα-Καλλονή 0-1
(31΄Μανούσος)

Νίκη Βόλου-Εθνικός Γαζώρου 1-0
(73΄Κυριάκος)

Πανσερραϊκός-Πιερικός 3-0
(35΄Τοντόροφ, 48΄Σίμιτς, 78΄Κοντός)

Φωκικός-Καβάλα 3-2
17΄, 83΄Ουάρντεν, 67΄Νάστος-30΄Κωστόπουλος αυτογκόλ, 35΄Χλωρός)

Εργοτέλης-Ολυμπιακός Βόλου 2-0
(28’, 67’ πεν. Βερπακόφσκις)

Θρασύβουλος-Παναχαϊκή 19:00

Η επόμενη αγωνιστική:

Απόλλων Σμύρνης-Αναγέν. Γιαννιτσών
Πιερικός-Αναγέννηση Επανομής
Ολυμπιακός Βόλου-Ηρακλής Ψαχνών
Ηρακλής-Πανσερραϊκός
Παναιτωλικός-Εργοτέλης
Καλλονή-Καλλιθέα
Καβάλα-Λάρισα
Παναχαϊκή-Νίκη Βόλου
Βύζας Μεγάρων-Φωκικός
Θρασύβουλος-Δόξα Δράμας
Ρεπό: Εθνικός Γαζώρου Πηγή: sport-fm.gr

Πριν την καταγγελία, εξώδικο Δώνη!!

Το εξώδικο που έστειλε στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ ο Γιώργος Δώνης νωρίτερα ήταν μάλλον ο λόγος που εξοργίστηκε ο Ιβάν Σαββίδης και προχώρησε σε καταγγελία του συμβολαίου του.

Πριν την καταγγελία, εξώδικο Δώνη!
Ο Δώνης το πρωί της Δευτέρας απέστειλε εξώδικο στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ ζητώντας προστασία ώστε να συνεχίσει να προπονεί κανονικά την ομάδα, αφού και ο ίδιος αντιλαμβανόταν πως μετά τον αποκλεισμό από τον Αστέρα Τρίπολης στο Κύπελλο η κατάσταση ήταν έκρυθμη σε ό,τι αφορά το πρόσωπό του.

Αυτή η κίνηση φαίνεται πως αποτέλεσε τη «σταγόνα» που ξεχείλισε το ποτήρι για τον Ιβάν Σαββίδη που λίγες ώρες αργότερα πήρε την απόφαση να προχωρήσει σε καταγγελία του συμβολαίου του Έλληνα τεχνικού.
Πηγή: sport-fm.gr

«Διαζύγιο» με Δώνη!!

Σε καταγγελία της σύμβασης με τον Γιώργο Δώνη προχώρησε η ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Προσωρινά αναλαμβάνει ο Γιώργος Γεωργιάδης. Διαβάστε την ανακοίνωση.

«Διαζύγιο» με Δώνη
Χωρίζουν οι δρόμοι του ΠΑΟΚ με τον Γιώργο Δώνη, με την «ασπρόμαυρη» ΠΑΕ να καταγγέλλει τη σύμβαση με τον Έλληνα τεχνικό για «σπουδαίο λόγο που οφείλεται σε υπαιτιότητά του», όπως τονίζει στην ανακοίνωση που εξέδωσε.

Παράλληλα οριστικοποιήθηκε ότι ο "Δικέφαλος του Βορρά" θα πορευτεί στα πλέι οφ με τον Γιώργο Γεωργιάδη στην άκρη του πάγκου του.

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ:

"Η ΠΑΕ Π.A.Ο.Κ. ανακοινώνει ότι αποφάσισε να καταγγείλει τη σύμβαση με τον προπονητή της ομάδας κ. Γιώργο Δώνη για σπουδαίο λόγο που οφείλεται σε υπαιτιότητά του.

Οσον αφορά στα γεγονότα των τελευταίων ημερών και τον οδυνηρό αποκλεισμό από τον τελικό του Κυπέλλου, αισθανόμαστε την ανάγκη να ζητήσουμε συγγνώμη από τον κόσμο που ταξίδεψε στην Τρίπολη, αλλά και από όσους ονειρεύτηκαν τη συμμετοχή του ΠΑΟΚ στον τελικό του Κυπέλλου.

Η ομάδα αδίκησε τον εαυτό της και έδωσε το δικαίωμα να αμφισβητηθεί η ποιότητα και ο χαρακτήρας της. Υπάρχει όμως ακόμη ένας σοβαρός στόχος, η εξασφάλιση μέσω των play-off, της θέσης που οδηγεί στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ και είμαστε πεπεισμένοι ότι οι ποδοσφαιριστές έχουν την ποιότητα για να τον πετύχουν. Σε αυτή την προσπάθεια θα έχουν την καθοδήγηση του νυν τεχνικού διευθυντή κ. Γιώργου Γεωργιάδη".

Στη Νέα Σμύρνη το μπαράζ ΠΑΟ-Ξάνθη!!

Στο γήπεδο της Νέας Σμύρνης και όχι στο ΑΕΛ FC Arena, θα διεξαχθεί τελικά ο αγώνας μπαράζ μεταξύ του Παναθηναϊκού και της SKODA Ξάνθης, μετά από συμφωνία των δύο ομάδων για οικονομικούς λόγους.

Στη Νέα Σμύρνη το μπαράζ ΠΑΟ-Ξάνθη
Την αλλαγή έδρας του αγώνα μπαράζ για την κατάληψη της 6ης θέσης του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκας, γνωστοποίησε με ανακοίνωσή της η διοργανώτρια.

Ο αγώνας μεταξύ Παναθηναϊκού και Ξάνθης (που διεξάγεται για την περίπτωση που κάποια από τις ομάδες που θα μετάσχουν στα πλέι οφ δεν αδειοδοτηθεί, συνεπώς δεν θα μπορεί να αγωνιστεί στην Ευρώπη), ήταν αρχικά να διεξαχθεί στο ΑΕΛ FC Arena στη Λάρισα. Σύμφωνα με πληροφορίες, η έδρα άλλαξε καθώς η διαχείριση του σταδίου ζήτησε πολλά χρήματα για τη διοργάνωση του αγώνα, χρήματα τα οποία φέρονται να ξεπερνούν και τα ακαθάριστα έσοδα που υπολόγιζαν να έχουν οι δύο ομάδες.

Έπειτα από συμφωνία μεταξύ των δύο συλλόγων και της διοργανώτριας, το μπαράζ θα διεξαχθεί τελικά στο γήπεδο της Νέας Σμύρνης. Η μέρα (Πέμπτη 9 Μαΐου) και η ώρα (20:00) παραμένουν ως είχαν.

Η ανακοίνωση:

«Ανακοινώνεται ότι σε συνέχεια συμφωνίας των δύο ομάδων ο αγώνας κατάταξης ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ-SKODA ΞΑΝΘΗ, την Πέμπτη 9 Μαϊου 2013 και ώρα 8:00 μ.μ., θα διεξαχθεί στο γήπεδο Νέας Σμύρνης (αντί του AEL FC ARENA)».

Η ρήτρα στο συμβόλαιο του Δώνη!!

Διαβάστε στο sport-fm.gr τι ακριβώς προβλέπει ως αποζημίωση σε περίπτωση απόλυσης το συμβόλαιο του Γιώργου Δώνη με την ΠΑΕ ΠΑΟΚ, όπως τροποποιήθηκε η σχετική σύμβαση τον περασμένο Φεβρουάριο.

Η ρήτρα στο συμβόλαιο του Δώνη
Η διοίκηση του «Δικεφάλου του Βορρά» είχε έρθει σε συμφωνία με τον Έλληνα τεχνικό ότι σε περίπτωση που ο σύλλογος επιθυμούσε τη διακοπή της συνεργασίας μαζί του θα έπρεπε να καταβάλλει ρήτρα αποζημίωσης ύψους 200.000 ευρώ.

Χαρακτηριστικά η σχετική παράγραφος στο τροποποιημένο συμβόλαιο του Γιώργου Δώνη αναφέρει:

Το άρθρο 5.4. τροποποιείται ως εξής: «5.4. Σε περίπτωση καταγγελίας της παρούσας από την ΠΑΕ ΠΑΟΚ λόγω ανεπιτυχών αποτελεσμάτων, χωρίς σπουδαίο λόγο ή από τον Προπονητή για σπουδαίο λόγο από υπαιτιότητα της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, η ΠΑΕ ΠΑΟΚ οφείλει ως αποζημίωση λόγω εύλογης και δίκαιης ποινικής ρήτρας τα παρακάτω ποσά:

α) Αν η καταγγελία γίνει μέχρι και δέκα ημέρες μετά τον τελευταίο επίσημο αγώνα της ΠΑΕ ΠΑΟΚ για την αγωνιστική περίοδο 2012/2013, η ΠΑΕ ΠΑΟΚ οφείλει ως αποζημίωση το σύνολο των ποσών που έπρεπε να καταβληθούν σύμφωνα με την παρούσα μέχρι 31.05.2013 και επιπλέον το ποσό των διακοσίων χιλιάδων ευρώ (200.000 €) καθαρά.

β) Αν η καταγγελία γίνει από την ενδέκατη ημέρα μετά τον τελευταίο επίσημο αγώνα της ΠΑΕ ΠΑΟΚ για την αγωνιστική περίοδο 2012/2013 και έπειτα, η ΠΑΕ ΠΑΟΚ οφείλει ως αποζημίωση το σύνολο των ποσών που έπρεπε να καταβληθούν σύμφωνα με την παρούσα μέχρι τη λήξη της, ήτοι μέχρι 31.05.2014.








Πηγή: sport-fm.gr

Με Γεωργιάδη στα πλέι οφ!!

Με υπηρεσιακό τεχνικό τον Γιώργο Γεωργιάδη είναι πολύ πιθανό να πορευτεί στα πλέι οφ ο ΠΑΟΚ, με την απομάκρυνση του Γιώργου Δώνη να θεωρείται θέμα χρόνου.

Με Γεωργιάδη στα πλέι οφ
Παράλληλα με τον αποκλεισμό του ΠΑΟΚ από τον τελικό του Κυπέλλου, άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για την απομάκρυνση του Γιώργου Δώνη από τον πάγκο της ομάδας.

Η απόφαση έχει ληφθεί από τον Ιβάν Σαββίδη, ο οποίος έδωσε εντολή για άμεση αντικατάσταση του Έλληνα τεχνικού.

Στην «ασπρόμαυρη» ΠΑΕ ζύγισαν τα δεδομένα και κρίθηκε πως είναι προτιμότερο στα έξι παιχνίδια των πλέι οφ να πορευτεί με μια προσωρινή λύση και στην συνέχεια να αναζητηθεί ένας τεχνικός εγνωσμένης αξίας.

Έτσι, λοιπόν, ο Γκέρμαν Τσιστιακόφ σε συνεργασία με τον Ζήση Βρύζα φαίνεται να εξετάζουν σοβαρά την περίπτωση του Γιώργου Γεωργιάδη (κατέχει το πόστο του τεχνικού διευθυντή) που είναι πολύ πιθανό ν' αναλάβει να καθοδηγήσει τον «Δικέφαλο του Βορρά» στο φινάλε της σεζόν.
Πηγή: sport-fm.gr

«Κράξιμο» στον Κουμάλο!

Διαδικτυακή… επίθεση δέχθηκε ο Μπογκανί Κουμάλο. Ένα σχόλιο του αμυντικού του ΠΑΟΚ ήταν η αφορμή για να του απαντήσουν οι οπαδοί της ομάδας… αναλόγως.

«Κράξιμο» στον Κουμάλο
Προφανώς ο Μπογκανί Κουμάλο δεν έχει προσαρμοστεί στην ελληνική πραγματικότητα και μετά την ήττα-αποκλεισμό από τον τελικό του Κυπέλλου από τον Αστέρα Τρίπολης έβλεπε παντού δυσαρεστημένα πρόσωπα.

Για αυτό στην αρχή αναρωτήθηκε γιατί όλοι είναι στεναχωρημένοι. Αφού ο Νοτιοαφρικανός ποδοσφαιριστής πήρε τις «κατάλληλες» απαντήσεις από οπαδούς του ΠΑΟΚ του στυλ, «τι δεν καταλαβαίνεις ρε Μπογκανί;», «κάτι πίνεις και δεν μας δίνεις, δεν εξηγείται αλλιώς» συνέχισε τις αναρτήσεις.

«Είναι κακό να στρέφονται όλοι κατά της ομάδας. Χρειάζεται να μας στηρίξετε και στις καλές στιγμές και στις κακές. Δεν πρέπει να στρέφεστε εναντίον των παικτών ή του τεχνικού επιτελείου. Όλοι μας παίζουμε όσο μπορούμε. Κάποια πράγματα δεν δούλεψαν όπως θα θέλαμε. Αυτό όμως δεν είναι το τέλος του κόσμου. Στηρίξτε την ομάδα στα πλέι-οφ και εμείς συνεχίζουμε» ήταν η απάντηση του Κουμάλο η οποία συνοδεύτηκε ξανά από εκνευρισμένα σχόλια οπαδών». Πηγή: sport-fm.gr

«Πολλοί μνηστήρες για τον Γιοβάνοβιτς»

Σίγουρος πως αν ο Γιοβάνοβιτς δεν συνεχίσει στον πάγκο του ΑΠΟΕΛ θα υπάρξουν πολλοί «μνηστήρες» για εκείνον εμφανίστηκε με δηλώσεις του στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6 ο Χρήστος Κόντης.

«Πολλοί μνηστήρες για τον Γιοβάνοβιτς»
Ο Χρήστος Κόντης γνωρίζει καλύτερα από όλους τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς αφού συνεργάστηκαν στην επιτυχημένη περίοδο για τον ΑΠΟΕΛ, ο οποίος κατέκτησε χθες το πρωτάθλημα μαθηματικά.

Ο βοηθός του Σέρβου προπονητή τόνισε πως στην περίπτωση που ο Γιοβάνοβιτς δεν συνεχίσει στον ΑΠΟΕΛ τότε θα υπάρξουν πολλοί μνηστήρες για εκείνον ενώ τόνισε πως δεν γνωρίζει τίποτα περί ενδιαφέροντος από τον ΠΑΟΚ.

Αναλυτικά όσα είπε ο Χρήστος Κόντης στην εκπομπή «Δεξί, αριστερό και άουτ» και τους Γιάννη Θειακό και Σωτήρη Κωσταβάρα:

Για την κατάκτηση του πρωταθλήματος από τον ΑΠΟΕΛ:
«Όλες οι ομάδες πέρασαν πολλές δυσκολίες στο κυπριακό πρωτάθλημα. Ο ΑΠΟΕΛ αμφισβητήθηκε πολύ με τον αποκλεισμό από την Ευρώπη. Αυτό το πρωτάθλημα ήταν πολύ δύσκολο και ήρθε σε μια στιγμή που όλοι μας το χρειαζόμασταν. Δουλέψαμε πολύ για αυτό και στο τέλος ανταμείφθηκαν οι κόποι μας».

Για το αν έχει επηρεάσει η κρίση το κυπριακό ποδόσφαιρο: «Οι διοικήσεις των ομάδων τα προηγούμενα χρόνια έδωσαν αρκετά λεφτά για να φέρουν καλούς παίκτες και έτσι ανέβηκε η ποιότητα του κυπριακού πρωταθλήματος. Είδαμε πολλές ομάδες να διακρίνονται στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, η Ανόρθωση μπήκε στους ομίλους. Πλέον, τα δεδομένα έχουν αλλάξει και δύσκολα οι ομάδες μπορούν να ανταποκριθούν οικονομικά. Πιστεύω όμως πως ακόμα και με μικρότερο μπάτζετ μπορεί αν γίνει καλή δουλειά».

Για τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς και για το ό,τι ακούγεται για να αναλάβει την τεχνική ηγεσία του ΠΑΟΚ: «Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς τα τελευταία χρόνια κάνει αυτό το πράγμα που είπα παραπάνω. Φτιάχνει ομάδες με μικρό μπάτζετ. Ο Ιβάν κατάφερε να φτιάξει μια εντελώς καινούργια ομάδα και έχοντας πολλά προβλήματα, ο ΑΠΟΕΛ πήρε το πρωτάθλημα. Νομίζω πως ένα από τα μεγαλύτερα προσόντα που έχει είναι πως μπορεί να εμπνεύσει τους ποδοσφαιριστές του να παίξουν ποδόσφαιρο. Αυτό θεωρώ πως είναι το πιο σημαντικό που πρέπει να έχει ένας προπονητής για να βγάλει τον καλύτερο εαυτό του παίκτη μέσα στο γήπεδο. Δεν γνωρίζω κάτι αν έχει επαφές με τον ΠΑΟΚ ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Επειδή λήγει το συμβόλαιο δεν γνωρίζω τι σκέφτεται. Το μόνο σίγουρο είναι πως αν θα πει πως σταματά από τον ΑΠΟΕΛ θα έχει πολλούς μνηστήρες. Έχει πετύχει απίστευτα πράγματα με τον ΑΠΟΕΛ. Ανδρώθηκε σε αυτή την ομάδα αλλά από εκεί και πέρα είναι κάτι που θα αποφασίσει ο ίδιος και δεν μπορώ να σχολιάσω κάτι».

Για τον Ζόρζε Κόστα που επίσης ακούγεται για τον ΠΑΟΚ: «Θεωρώ πως ο Ζόρζε Κόστα άλλαξε την εικόνα της ΑΕΛ Λεμεσού, ομάδα που πέρυσι πήρε το πρωτάθλημα με διαφορετικό τρόπο παιχνιδιού. Κατάφερε να κάνει μια ομάδα να παίξει πιο όμορφο ποδόσφαιρο αλλά ήρθε στην μέση της χρονιάς και δεν είχε το ραβδάκι για να αλλάξει τα πάντα, όπως δεν το έχει κανένας. Έκανε πολύ καλή δουλειά στο διάστημα που δούλεψε. Νομίζω πως ταιριάζει στην φιλοσοφία του ΠΑΟΚ».

Βλέπει τους δανεικούς ο Καραγεωργίου!!

Τους δανεικούς παίκτες της Ξάνθης θέλει να τσεκάρει ο Νίκος Καραγεωργίου.

Βλέπει τους δανεικούς ο Καραγεωργίου
Το σχεδιασμό της επόμενης ημέρας έχει αρχίσει ο Νίκος Καραγεωργίου.

Ο Έλληνας τεχνικός, ο οποίος επέστρεψε στη Ξάνθη ύστερα από οχτώ χρόνια, έχει ως πρώτο μέλημα να τσεκάρει τους δανεικούς παίκτες της ομάδας, ώστε να δει αν κάποιος μπορεί να βοηθήσει τη νέα αγωνιστική σεζόν.

Πιο συγκεκριμένα ο Καβαλιώτης τεχνικός σε συνεργασία με το επιτελείο της ακριτικής ομάδας θα αξιολογήσει τους Ντανίλε Κούτεφ που έχει δοθεί στην Καβάλα, τον Λάζαρο Γκατσολάρι, ο οποίος είναι στον Αιγινιακό, τον Φώτη Δουμάνη που παίζει στα Χανιά, τον Γιώργο Λαζαρίδη παίκτη της Καλαμαριάς και τον Παύλο Καθάριο του Πιερικού.
Πηγή: sport-fm.gr

Πριν το Πάσχα οι εξελίξεις στη Βέροια!!

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να υπάρξει συνάντηση του Δημήτρη Καλαϊτζίδη με τη διοίκηση της Βέροιας που θα κρίνει το μέλλον του στην ομάδα.

Πριν το Πάσχα οι εξελίξεις στη Βέροια
Τη νίκη με 2-1 πανηγύρισε η Βέροια κόντρα στην Κοζάνη στο φιλικό παιχνίδι που είχε χαρακτήρα… εορταστικό. Η «Βασίλισσα του Βορρά» στον πάγκο της είχε τον Δημήτρη Καλαϊτζίδη, του οποίου ακόμη το μέλλον δεν είναι ξεκάθαρο.

Ο Έλληνας τεχνικός με τον οποίο η Βέροια σώθηκε και παρέμεινε στην Σούπερ Λίγκα αναμένεται να έχει συνάντηση με τη διοίκηση της ομάδας πριν το Πάσχα, ώστε να συζητήσουν το τι μέλλει γενέσθαι.

Ωστόσο, εξελίξεις αναμένονται όσον αφορά και στους παίκτες. Στόχος της διοίκησης είναι να κρατήσει στο δυναμικό της τους ποδοσφαιριστές που είναι σε καλή ηλικία και έπαιξαν πρωταγωνιστικό ρόλο τη φετινή σεζόν.

Εξαίρεση αποτελούν οι Γεωργέας και Ορέστες. Ο πρώτος αν και είναι 36 ετών φέτος βοήθησε πολύ την ομάδα, ενώ όσον αφορά τον Ισπανό μέσο πρόθεση της ομάδας είναι να του ανανεώσει το συμβόλαιο.
Πηγή: sport-fm.gr

Μένει ή δεν μένει!

Εξελίξεις μέσα στην εβδομάδα θα υπάρξουν στην Κέρκυρα, κυρίως όσον αφορά το μέλλον του Γιάννη Παπακώστα στον πάγκο των Φαιάκων.

Μένει ή δεν μένει
Το τι θα γίνει με τον Γιάννη Παπακώστα και το αν θα συνεχίσει στον πάγκο της Κέρκυρας και τη νέα σεζόν θα το μάθουμε μέσα στην εβδομάδα. Ακόμα δεν έχει ξεκαθαριστεί αν ο Έλληνας τεχνικός παραμείνει στον πάγκο της ομάδας και οι πιθανότητες είναι μοιρασμένες.

Αν τελικά αποφασίσει να μείνει στην τεχνική ηγεσία των Φαιάκων θα αρχίζει από τώρα τον σχεδιασμό για τη νέα περίοδο που θα βρει την Κέρκυρα στην Football League.

Σε ό,τι έχει να κάνει με τις λύσεις συμβολαίων και με τις οφειλές σε ποδοσφαιριστές ακόμα δεν έχει βρεθεί κάποια λύση αλλά η διοίκηση βρίσκεται σε συζητήσεις. Οι σίγουροι που δεν θα συνεχίσουν στην Κέρκυρα είναι οι Γιάντσης, Ηλιάδης και Αγρίτης των οποίων τα συμβόλαια λήγουν και θα αποχωρήσουν αλλά για να γίνει κάτι τέτοιο πρέπει να εξοφληθούν.Πηγή: sport-fm.gr

Συνεχίζεται το «σκανάρισμα» στην Ισπανία!!

Ποδοσφαιριστές από τη δεύτερη και την τρίτη κατηγορία του ισπανικού πρωταθλήματος παρακολουθούν οι άνθρωποι του Πλατανιά.

Συνεχίζεται το «σκανάρισμα» στην Ισπανία
Ελάχιστοι ποδοσφαιριστές από το υπάρχον ρόστερ του Πλατανιά θα βρίσκονται στην ομάδα και την επόμενη σεζόν.

Για αυτό τον λόγο συνεχίζεται ο μεταγραφικός σχεδιασμός των Κρητικών, με τους Στέλιο Βαρουξάκη και Δημήτρη Μαθιουλάκη να βρίσκονται ακόμη στην Ισπανία και να εξετάζουν υποψήφιους στόχους.

Οι δύο παράγοντες παρακολουθούν αγώνες των μικρότερων κατηγοριών (Β' και Γ'), ώστε να εντοπίσουν κάποιες αξιόπιστες φθηνές επιλογές για τη νέα αγωνιστική περίοδο.

Εν τω μεταξύ, σήμερα υπάρχει το φιλικό με τον ΟΦΗ (17:30).

Στη σύνθεση του Πλατανιά, όμως, θα βρίσκεται και ο 21χρονος Βραζιλιάνος που δοκιμάζεται τις τελευταίες μέρες από τους «κόκκινους», ο οποίος ταξίδεψε με έξοδα του μάνατζέρ του στα Χανιά και δείχνει αποφασισμένος να παραμείνει στην ομάδα.

Πρόκειται για έναν ποδοσφαιριστή που αγωνίζεται πίσω από τον σέντερ φορ και, μάλιστα, ο Άγγελος Αναστασιάδς έχει σχηματίσει θετική άποψη για εκείνον.

Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι θα παραμείνει κιόλας…
Πηγή: sport-fm.gr

Επίκειται συνάντηση με τον πρόεδρο!

Μέσα στις επόμενες μέρες ενδέχεται να υπάρξει συνάντηση του Γιώργου Χριστοβασίλη με τον Γιάννη Χριστόπουλο, οι οποίοι θα συζητήσουν για την ανανέωση της συνεργασίας τους.

Επίκειται συνάντηση με τον πρόεδρο
Ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο να σημειωθούν εξελίξεις στον ΠΑΣ, αφού ο Γιώργος Χριστοβασίλης βρίσκεται στα Γιάννενα για το Πάσχα και εκτιμάται ότι θα προχωρήσουν κάποιες υποθέσεις που είναι σε εκκρεμότητα.

Προτεραιότητα αποτελεί το θέμα του Γιάννη Χριστόπουλου, ο οποίος αναμένεται να έχει συζητήσεις με τον πρόεδρο του συλλόγου για το μέλλον της συνεργασίας τους.

Αυτή τη στιγμή «υπάρχει αμοιβαία διάθεση για ανανέωση του συμβολαίου» του 42χρονου προπονητή, όμως δεν υπάρχει κάτι συγκεκριμένο.

Πολλά θα εξαρτηθούν από το αν θα υπάρξει ταύτιση απόψεων όσον αφορά τον σχεδιασμό της επόμενης σεζόν και την ικανοποίηση ορισμένων ζητημάτων που θέλει ο Έλληνας τεχνικός.

Πάντως, οι πιθανότητες συγκλίνουν προς την παραμονή του Χριστόπουλου στον πάγκο των Ηπειρωτών.
Πηγή: sport-fm.gr

«Έφυγε» η Μαριάννα Ζαχαριάδη!

Νικήθηκε από τον καρκίνο η Μαριάννα Ζαχαριάδη, η οποία άφησε την τελευταία της πνοή σε ηλικία 23 ετών.

«Έφυγε» η Μαριάννα Ζαχαριάδη
Μετά από δυο χρόνια μάχης με τον καρκίνο, η Μαριάννα Ζαχαριάδη νικήθηκε από την επάρατη νόσο…

Η 23χρονη Κύπρια πρωταθλήτρια έπασχε από το λέμφωμα Χότσκινς από το 2011 και το μεσημέρι της Μεγάλης Δευτέρας άφησε την τελευταία της πνοή στο Αττικό Νοσοκομείο όπου και νοσηλευόταν τις τελευταίες ημέρες (είχε πέσει σε κώμα).
Πηγή: sport-fm.gr

Δυο παλιόφιλοι για τον ΟΦΗ!!

Βλέπουν Αναστόπουλο και Νιόπλια για τη θέση του προπονητή στον ΟΦΗ, μετά την επικείμενη αποχώρηση του Γιάννη Πετράκη. Μετά το Πάσχα οι αποφάσεις.

Δυο παλιόφιλοι για τον ΟΦΗ
Ο Νίκος Αναστόπουλος και ο Νίκος Νιόπλιας είναι υποψήφιοι για την τεχνική ηγεσία του ΟΦΗ. Η μη συνέχιση της συνεργασίας με τον Γιάννη Πετράκη είναι δεδομένη, κάτι που προέκυψε από το τελευταίο διοικητικό συμβούλιο της ΠΑΕ.

Στη λίστα για τη διάδοχη κατάσταση είναι δύο παλιοί γνώριμοι. Ο «αλενατόρε», που καθόταν και φέτος στον πάγκο της ομάδας μέχρι να αποχωρήσει για τον Ατρόμητο όπου δεν στέριωσε, αλλά και ο άλλοτε ποδοσφαιριστής της ομάδας που έχει στενούς δεσμούς με το Ηράκλειο, αλλά εργάζεται στην εθνική Κύπρου και σε πρώτη φάση δεν φαίνεται πολύ «ζεστός». Ήδη πάντως φημολογείται πως έχουν γίνει κάποιες διερευνητικές κρούσεις.

Η απόφαση για το διάδοχο δεν θα ληφθεί πριν το Πάσχα και καθοριστικό ρόλο στις εξελίξεις θα παίξει η γενική συνέλευση των μετόχων και οι συνεπαγόμενες διοικητικές αλλαγές. Ο δήμαρχος Ηρακλείου Γιάννης Κουράκης θα είναι αυτός που θα έχει ρόλο ρυθμιστή σε όλα αυτά.Πηγή: sport-fm.gr

Όλοι δίπλα στον Μελισσανίδη!!

Πρωτοφανή στήριξη από επιφανείς και μη φίλους της ΑΕΚ έχει βρει το εγχείρημα του Δ. Μελισσανίδη για γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια. Το πλάνο του «τίγρη» για την ομάδα και η αναμονή για τους μετόχους.

Όλοι δίπλα στον Μελισσανίδη
Κιτρινόμαυρη πανστρατιά έχει δημιουργηθεί γύρω από το Δημήτρη Μελισσανίδη με στόχο την κατασκευή γηπέδου στη Νέα Φιλαδέλφεια, αλλά και κατ’ επέκταση τη δημιουργία μίας νέας και ισχυρής ΑΕΚ.

Η πρωτοβουλία του «τίγρη» να τρέξει το θέμα της ανέγερσης νέου «σπιτιού» για την ομάδα στην ιστορική της έδρα έχει βρει πρωτόγνωρη ανταπόκριση, όχι μόνο από οικονομικά ισχυρούς φίλους της ομάδας, όπως οι Πόλυς Χατζηιωάννου, Πέτρος Παππάς, Γκίκας Γκούμας. Ακόμη και φίλαθλοι της «Ένωσης» που έχουν μικρομεσαίες επιχειρήσεις και περιορισμένη οικονομική δυνατότητα έχουν εκφράσει την πρόθεση με όσα μέσα διαθέτουν να σταθούν αρωγοί σε αυτή την προσπάθεια.

Αυτή η συσπείρωση έχει ενθουσιάσει και τον ίδιο τον Δημήτρη Μελισσανίδη, ο οποίος βλέπει πως δεν είναι μόνος του κι εκτιμά πως με τέτοια συμπαράσταση από τον κόσμο της η ΑΕΚ όχι απλώς θα αποκτήσει σύντομα το δικό της γήπεδο, αλλά θα ξαναγίνει μεγάλη ΚΑΙ αγωνιστικά. Ήδη κάποιοι μιλούν για όραμα επιστροφής της ΑΕΚ στη μεγάλη κατηγορία και με δικό της γήπεδο σε μία διετία.

Οι διαδικασίες προχωρούν με γοργούς ρυθμούς και η… ραστώνη του Πάσχα δεν θα φέρει καθυστερήσεις. Μέσα στην εβδομάδα θα γίνουν επαφές τόσο με τους υποστηρικτές του σχεδίου για το γήπεδο, όσο και με το Δήμο της Νέας Φιλαδέλφειας που όλα δείχνουν πως θα σταθεί αρωγός στην προσπάθεια που γίνεται. Μόλις ολοκληρωθούν οι πρώτες συζητήσεις και υπάρχουν απτά στοιχεία, ο Δημήτρης Μελισσανίδης αναμένεται να τοποθετηθεί δημόσια για το θέμα του γηπέδου. Κι όχι μόνο.

Αυτό που ΔΕΝ μπορεί να κάνει ο Δημήτρης Μελισσανίδης είναι να καθορίσει τις εξελίξεις για το αγωνιστικό κομμάτι. Αυτή η ευθύνη ανήκει εν όψει και της Γενικής Συνέλευσης της 14ης Μαΐου στους μετόχους και κατά βάση στον Νίκο Νοτιά και τους Supporters που έχουν τη μερίδα του λέοντος. Εκείνοι καλούνται να πάρουν την απόφαση για την κατηγορία που θα αγωνίζεται η ομάδα και που όλα δείχνουν πως δεν μπορεί να είναι άλλη πέρα από την τρίτη. Πάντως για την ώρα ο Χιώτης εφοπλιστής αγνοείται, ενώ οι Supporters δείχνουν έτοιμοι να πράξουν όπως προστάξει ο Μελισσανίδης. Παράλληλα ο Ανδρέας Δημητρέλος αναμένεται να παραιτηθεί από την προεδρία πριν τη Γενική Συνέλευση.Πηγή: sport-fm.gr

Μεταγραφή πριν το Πάσχα!

Σε προχωρημένες επαφές με μέσο από το εξωτερικό βρίσκεται ο Παναθηναϊκός και μέσα στην εβδομάδα κλείνει η μεταγραφή. Βλέπουν παίκτες Αναστασίου και Νταμπίζας.

Μεταγραφή πριν το Πάσχα
Με ταχείς ρυθμούς προχωρά ο σχεδιασμός του Παναθηναϊκού για τη νέα σεζόν. Μέσα στην εβδομάδα αναμένεται να ολοκληρωθεί και η πρώτη μεταγραφή της ομάδας. Πληροφορίες αναφέρουν πως οι «πράσινοι» είναι πολύ κοντά στην απόκτηση μέσου από το εξωτερικό και το θέμα αναμένεται να κλείσει πριν το Πάσχα. Περισσότερες πληροφορίες για την ταυτότητα και την ακριβή θέση (αν είναι κεντρικός μέσος ή ακραίος) του ποδοσφαιριστή δεν έχουν διαρρεύσει, αλλά το θέμα έχει προχωρήσει σε μεγάλο βαθμό και ίσως απλώς να ανακοινωθεί μετά την ολοκλήρωση των υποχρεώσεών του με την ομάδα του.

Πρόθεση των ανθρώπων του Παναθηναϊκού είναι μέσα στο Μάιο να έχουν προχωρήσει σε τουλάχιστον δύο μεταγραφές (είναι πολύ κοντά ο Σωκράτης Φυτανίδης που μένει ελεύθερος από τον Ατρόμητο) και ένα μήνα μετά να είναι συμπληρωμένο το ρόστερ για την επόμενη σεζόν, τουλάχιστον στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό. Άλλωστε, αν η ομάδα επικρατήσει στο μπαράζ της 9ης Μαΐου με τη Skoda Ξάνθη και τελικά πάρει τη θέση του ΠΑΣ Γιάννινα στο Europa League, οι «πράσινοι» θα κληθούν να είναι αγωνιστικά έτοιμοι στα μέσα Ιουλίου για τον δεύτερο προκριματικό γύρο της διοργάνωσης.

Ο Παναθηναϊκός έχει ξεχωρίσει έναν αριστερό μπακ, αλλά είναι άγνωστο αν έχουν προχωρήσει τόσο οι επαφές. Δεδομένα, πάντως, θα υπάρξει προσθήκη στη συγκεκριμένη θέση για να πλαισιωθεί ο Χουχούμης. Αντίθετα, η περίπτωση του Καμίλο Μαγιάδα μάλλον εγκαταλείπεται, καθώς ο μάνατζέρ του έχει προβάλει απαιτήσεις που κρίνονται παράλογες.

Ο Γιάννης Αναστασίου παραμένει στην Ολλανδία και θα συνεχίσει τις επαφές αλλά και την παρακολούθηση παικτών, ενώ εκτός συνόρων είναι και ο Νίκος Νταμπίζας για τον ίδιο λόγο.

* Μετά το διήμερο ρεπό, οι παίκτες του Παναθηναϊκού επιστρέφουν το απόγευμα στις προπονήσεις. Αύριο το πρωί θα γίνει μία ακόμη προπόνηση πριν την αναχώρηση για την Κύπρο και το φιλικό της Μεγάλης Τετάρτης με την Ομόνοια. Ίσως εκεί φανούν τα πλάνα για το ματς με τη Skoda Ξάνθη, για το οποίο δεν υπολογίζονται οι τιμωρημένοι Βιτόλο και Σπυρόπουλος, αλλά πιθανότατα και ο Μαυρίας.Πηγή: sport-fm.gr

Οι επαφές στην Κύπρο και ο Σάντος!!

Στην κορυφή των υποψήφιων προπονητών που εξετάζει ο ΠΑΟΚ βρίσκεται το όνομα του Ιβάν Γιοβάνιβτς. Από την Κύπρο, όμως, ακούγεται και εκείνο του Ζόρζε Κόστα. Και το σενάριο με τον Φερνάντο Σάντος.

Οι επαφές στην Κύπρο και ο Σάντος
Τον τρόπο με τον οποίο θα απομακρυνθεί ο Γιώργος Δώνης από την τεχνική ηγεσία του ΠΑΟΚ ψάχνουν οι διοικούντες την «ασπρόμαυρη» ΠΑΕ.

Ο Ιβάν Σαββίδης έχει αποφασίσει ότι πρέπει να λυθεί η συνεργασία με τον 44χρονο τεχνικό, ύστερα από τον αποκλεισμό του «Δικέφαλου του Βορρά» από τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας. Ωστόσο, η συγκεκριμένη διαδικασία δεν είναι απλή.

Ο Έλληνας προπονητής δεσμεύεται με συμβόλαιο και για την επόμενη σεζόν, κάτι που αναγκάζει τις δύο πλευρές να βρουν τη «χρυσή τομή» στο οικονομικό σκέλος της υπόθεσης.

Σύμφωνα με όσα είχαν συμφωνήσει ο Δώνης με τον ΠΑΟΚ τον περασμένο Φεβρουάριο, είναι λιγότερη η αποζημίωση για εκείνον σε περίπτωση λύσης συνεργασίας και μεγαλύτερο πριμ σε περίπτωση κατάκτησης Κυπέλλου ή αν η ομάδα καταλάβει την πρώτη θέση στα πλέι οφ της Σούπερ Λίγκας.

Ο 44χρονος τεχνικός δεν επιθυμεί να παραιτηθεί και όλα δείχνουν ότι (έστω και με τη βοήθεια νομικών) η λύση στο «διαζύγιο» θα δοθεί κατά τη διάρκεια της σημερινής ημέρας.

Από εκεί και πέρα, οι Θεσσαλονικείς φέρονται να έχουν έρθει σε επαφή με διάφορους προπονητής εδώ και μήνες, αφού ήθελαν να είναι έτοιμοι εν όψει του καλοκαιριού.

Οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ συναντήθηκαν μέσα στον Μάρτιο με τον Πορτογάλο προπονητή της ΑΕ Λεμεσού, Ζόρζε Κόστα. Ο συγκεκριμένος τεχνικός είχε απασχολήσει τον «Δικέφαλο του Βορρά» και το καλοκαίρι του 2010, όταν είχε αποχωρήσει από τον πάγκο της ομάδας ο Φερνάντο Σάντος.

Ωστόσο, ο 42χρονος προπονητής έχει να παίξει τελικό Κυπέλλου στις 22 Μαΐου. Μάλιστα, αυτή θα είναι και η μοναδική πιθανότητα για την συγκεκριμένη ομάδα να κατακτήσει ευρωπαϊκή θέση.

Παράλληλα, υπήρξε κουβέντα και με τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς που και τη φετινή σεζόν κατέκτησε το πρωτάθλημα με τον ΑΠΟΕΛ.

Η ομάδα του Σέρβου τεχνικού έχει ακόμη δύο ματς να δώσει στο πρωτάθλημα και για να εργαστεί στον ΠΑΟΚ θα πρέπει να αποχωρήσει πριν από το τέλος της σεζόν από την Κύπρο.

Ωστόσο, διακαής πόθος του Ιβάν Σαββίδης (και με εισήγηση του Θοδωρή Ζαγοράκη) αποτελεί ο Φερνάντο Σάντος για τον πάγκο του ΠΑΟΚ.

Ωστόσο, από τη στιγμή που ο Πορτογάλος τεχνικός βρίσκεται στην Εθνική Ελλάδας, δύσκολα μπορεί να υπάρξει κάποια εξέλιξη άμεσα από τη στιγμή που το συμβόλαιό του λήγει το επόμενο καλοκαίρι.

Αν, όμως, ο ΠΑΟΚ δεν καταφέρει να συμφωνήσει με έναν προπονητή που θα αναλάβει άμεσα και θα υπογράψει για 1-2 χρόνια, τότε θα προχωρήσουν στο εναλλακτικό σενάριο της προσωρινής λύσης.

Εν όψει των πλέι οφ είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο να αναλάβει την ομάδα ο Γιώργος Γεωργιάδης, ο οποίος ξέρει πολύ καλά τους παίκτες. Πηγή: sport-fm.gr

«Γήπεδο 28.000 θέσεων στη Ν. Φιλαδέλφεια»

Μέγιστης χωρητικότητας 28.000 θεατών μπορεί να είναι το γήπεδο που θα κατασκευαστεί στη Νέα Φιλαδέλφεια, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο αρχιτέκτονας Στέλιος Αγιοστρατίτης στη SportDay.

«Γήπεδο 28.000 θέσεων στη Ν. Φιλαδέλφεια»
Η πρόθεση του Δημήτρη Μελισσανίδη να χτιστεί γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια είναι δεδομένη. Και θα αποτελέσει έκπληξη αν δεν ανατεθεί ο σχεδιασμός του έργου στον Στέλιο Αγιοστρατίτη, αρχιτέκτονα που είχε κάνει το πλάνο για την «Αγιά Σοφιά» το 2005, δίχως ωστόσο τότε να υλοποιηθεί.

Μιλώντας στη SportDay τόνισε πως ακόμη δεν έχει μιλήσει επί του ζητήματος με τον Δημήτρη Μελισσανίδη, ενώ ξεκαθάρισε τις προδιαγραφές για το νέο γήπεδο. «Επειδή πολλά λέγονται και γράφονται, αυτό που μπορώ να πω είναι ότι το γήπεδο της ΑΕΚ σύμφωνα με τον χώρο που διαθέτει και είναι περίπου 30 στρέμματα, μπορεί να είναι μάξιμουμ 28.000 θέσεων. Ούτε 37.000 που ακούω ούτε πάνω από 30.000. Άλλωστε με τις σύγχρονες διεθνείς προδιαγραφές που ισχύουν δεν κατασκευάζονται και μεγαλύτερα γήπεδα, μια και είναι μεγάλο το κόστος συντήρησης», τόνισε.

Όσο για το χρόνο που απαιτείται για να προχωρήσει το θέμα, είπε: «Για να βγουν οι άδεις για να προχωρήσει το έργο, θα πρέπει πρώτα να έχουν ολοκληρωθεί οι μελέτες. Οι μελέτες για το γήπεδο έχουν γίνει, αλλά θα πρέπει πρώτα να ολοκληρωθούν και άλλες π.χ. στατικές, μηχανολογικές, περιβαλλοντολογικές. Και στη συνέχεια θα προχωρήσει το έργο».

Αναφορικά με το δικό του ρόλο, τόνισε: «Δεν έχω ακόμα καμία επαφή με τον κ. Μελισσανίδη. Στην περίπτωση που με καλέσει, φυσικά και θα ανταποκριθώ. Μόνο ο Δημήτρης Μελισσανίδης μπορεί να σώσει την ΑΕΚ. Και μόνο εκείνος μπορεί να τρέξει αυτό το έργο. Θεωρώ ότι θα πρέπει, ωστόσο, να λυθούν και άλλα θέματα στην ΑΕΚ, όπως είναι αυτό της ΠΑΕ και τα οικονομικά της».

Παραμένει στο νοσοκομείο ο Μίτσελ!!

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, δεν υποβλήθηκε σε επέμβαση χολοκυστεκτομής και τα νεότερα για την πορεία της υγείας του, αναμένονται το απόγευμα της Μ. Δευτέρας (29/4)

Παραμένει στο νοσοκομείο ο Μίτσελ
Ο Μίτσελ εισήχθη εκτάκτως το μεσημέρι του Σαββάτου στο θεραπευτήριο Metropolitan, με διάγνωση οξείας παγκρεατίτιδας, λόγω χοληδοχολιθιάσεως, όπως ξεκαθάρισε ο γιατρός της ομάδας, Χρήστος Θέος.

Ο Μίτσελ, υπεβλήθη το πρωί της Κυριακής σε ERCP (ενδοσκοπική ανάστροφη χολάγγειο - παγκρεατογραφεία) και θα συνεχίσει να νοσηλεύεται και τις προσεχείς ημέρες.

Σημειώνεται, ότι δεν υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση χολοκυστεκτομής, ενώ αναλυτική ενημέρωση θα υπάρχει το απόγευμα της Δευτέρας. Πηγή: sport-fm.gr

Φραστικό επεισόδιο Δερμιτζάκη με οπαδούς!

Η κόντρα του τεχνικού του Πανθρακικού με μια μικρή μερίδα οπαδών της ομάδας της Κομοτηνής, είχε νέο επεισόδιο στο ματς με τον Ολυμπιακό, σύμφωνα με το thrakisports.gr

Φραστικό επεισόδιο Δερμιτζάκη με οπαδούς
Την στιγμή που ο Καβαλιώτης τεχνικός κατευθυνόταν στα αποδυτήρια, μετά το τέλος του αγώνα, μια μερίδα οπαδών η οποία δεν του έχει συγχωρέσει τον τρόπο που είχε φύγει από την ομάδα για να πάει στον ΠΑΟΚ, παλαιότερα, άρχισε να τον βρίζει. O τεχνικός του Πανθρακικού, έχασε την ψυχραιμία του και σκαρφάλωσε στα κάγκελα, φωνάζοντας σε συγκεκριμένο οπαδό, να πάει μπροστά του. Η επέμβαση των ψυχραιμότερων, έδωσε τέλος στο επεισόδιο.

Ο ίδιος ο Δερμιτζάκης στην συνέντευξη Τύπου, δεν παρέλειψε ν’ αναφερθεί έμμεσα, σε αυτή την μερίδα των οπαδών που τον αποδοκιμάζουν: Μας ευχαρίστησε το χειροκρότημα του κόσμου.Για κάποιους λίγους θα ήθελα να ζητήσω συγγνώμη. Συγγνώμη γιατί δεν πήγαμε στον τελικό του Κυπέλλου και που δεν καταφέραμε να εξασφαλίσουμε την έξοδό μας στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις».


*Η φωτό είναι από το thrakisports.gr λίγο μετά το επεισόδιο Πηγή: sport-fm.gr

Συγκλονιστικό μήνυμα του Τότι στον Ζανέτι!!

Μήνυμα συμπαράστασης προς τον Χαβιέ Ζανέτι έστειλε ο Φραντσέσκο Τότι, ζητώντας του να επιστρέψει στην αγωνιστική δράση πριν το ντέρμπι Ρόμα – Ίντερ της επόμενης περιόδου.

Συγκλονιστικό μήνυμα του Τότι στον Ζανέτι
Η είδηση του σοβαρού τραυματισμού του Χαβιέ Ζανέτι, καθώς και η πιθανότητα να είναι αυτό το τέλος της καριέρας του Αργεντινού, έχει προκαλέσει λύπη σε όλη τη φίλαθλη κοινότητα της Ιταλίας, ανεξάρτητα από τις συλλογικές προτιμήσεις. Εκτός των οπαδών της Ίντερ, φίλοι άλλων ομάδων έσπευσαν να συμπαρασταθούν με μηνύματά τους στον άτυχο Χαβιέ. Συγκίνηση, πάντως, προκαλεί το μήνυμα που έστειλε ο Φραντσέσκο Τότι στον αρχηγό των «νερατζούρι», το οποίο δείχνει την εκτίμηση που τρέφει ο ηγέτης της Ρόμα σε εκείνον της Ίντερ.

«Ε, Χαβιέ. Μην κάνεις καμιά πλάκα και λείψεις από το επόμενο παιχνίδι της Ρόμα με την Ίντερ. Σε περιμένω στο Ολίμπικο να ανταλλάξουμε τα σημαιάκια των ομάδων μας. Το σημαιάκι της Ρόμα εγώ το δίνω μόνο σε σένα, σε κανέναν άλλον. Το νου σου, γίνε γρήγορα καλά, το επόμενο ντέρμπι των ομάδων μας δεν αργεί», έγραψε χαρακτηριστικά ο Φραντσέσκο Τότι.
Πηγή: sport-fm.gr

Στις 20:30 η σέντρα στον τελικό!

Ορίστηκε η ώρα έναρξης του τελικού Κυπέλλου Ελλάδας ανάμεσα σε Αστέρα Τρίπολης και Ολυμπιακό.

Στις 20:30 η σέντρα στον τελικό
Στις 20:30 ορίστηκε η ώρα έναρξης του τελικού Κυπέλλου Ελλάδας, μεταξύ Αστέρας Τρίπολης και Ολυμπιακού, που θα διεξαχθεί στο ΟΑΚΑ στις 11 Μαΐου.

Το παιχνίδι θα καλυφθεί τηλεοπτικά από το ΟΤΕ TV και τον ΑΝΤ1. Πηγή: sport-fm.gr

Μέγιερι: «Πάμε για το νταμπλ»

Σύνθημα για την κατάκτηση του νταμπλ έδωσε ο Μπάλας Μέγιερι μέσω Twitter.

Μέγιερι: «Πάμε για το νταμπλ»
Ο Μπάλας Μέγιερι απουσίαζε από τον χθεσινό επαναληπτικό Κυπέλλου του Ολυμπιακού με τον Πανθρακικό στην Κομοτηνή, αλλά κινείται σε ρυθμούς… νταμπλ. Μέσω Twitter ο Ούγγρος γκολκίπερ συνεχάρη τους συμπαίκτες του για τη δεύτερη νίκη και έθεσε σαν στόχο τον τίτλο στον τελικό με τον Αστέρα Τρίπολης.

«Μπράβο παιδιά. Καλή νίκη χθες. Τώρα στρέφουμε την προσοχή μας στον τελικό. Πάμε να πάρουμε το νταμπλ», έγραψε ο Μέγιερι.

«Καλός αλλά και τυχερός ο Σπάθας, τα… θαλάσσωσε ο Αρετόπουλος»

Τις διαιτησίες των δύο αγώνων της ημιτελικής φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας σχολίασε ο Παναγιώτης Βαρούχας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6.

«Καλός αλλά και τυχερός ο Σπάθας, τα… θαλάσσωσε ο Αρετόπουλος»
Στις διαιτησίες των δύο ματς της ημιτελικής φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας στάθηκε ο Παναγιώτης Βαρούχας, μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6.

«Η τύχη ευνοεί τους καλούς», το σχόλιό του για τη διαιτησία του Ηλία Σπάθα στο Αστέρας Τρίπολης – ΠΑΟΚ, ενώ για τον Αλέξανδρο Αρετόπουλο που σφύριξε την αναμέτρηση Πανθρακικός – Ολυμπιακός τόνισε:

«Είχε τη δυνατότητα να αριστεύσει, όμως τα… θαλάσσωσε».

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Παναγιώτης Βαρούχας στην εκπομπή «Πνίξτε τον φουνταριστό» με τους Γιώργο Θαναηλάκη και Μηνά Τσαμόπουλο

Για το Αστέρας Τρίπολης – ΠΑΟΚ:

«Πολύ φασαρία για το τίποτα. Ο Σπάθας μπαίνει στα παιχνίδια μελετημένος. Έχει καλή ψυχολογία. Οι τολμηροί έχουν και τύχη, επειδή τα παιχνίδια αυτά είναι πολύ ιδιαίτερα. Όλο το παιχνίδι κρίθηκε στο πρώτο ημίχρονο. Έδωσε οφσάιντ που δεν είναι, ενώ γίνεται και πέναλτι στον Σαλπιγγίδη.

Στο δεύτερο γκολ υπάρχει πέναλτι και κόκκινη κάρτα (στον Κατσουράνη), εφόσον δεν έμπαινε γκολ. Για αυτό πρέπει να έχει και τύχη ο διαιτητής. Έπρεπε να σταματήσει τη φάση. Εδώ δεν μπαίνει η μπάλα γκολ, η μπάλα πηγαίνει στον παίκτη σουτάρει και μετά καταλήγει στα δίχτυα. Η τύχη ευνοεί τους καλούς. Είναι πάρα πολύ καλός στον πειθαρχικό έλεγχο και το σημαντικότερο από όλα είναι πως μπαίνει μελετημένος στο γήπεδο
».

Για το Πανθρακικός – Ολυμπιακός:

«Το 6-2 του Καραϊσκάκη σου δίνει τη δυνατότητα να κάνεις μία ωραία διαιτησία και να πάρει καλό βαθμό, αφού οι μετράνε. Ωστόσο, χθες συνέβη το αντίθετο. Στο πέναλτι που δίνεται εναντίον του Ολυμπιακού, υπάρχει πρώτα επιθετικό φάουλ και μετά γίνεται εναντίον. Πήγε σε ένα αδιάφορο ματς και ενώ είχε τη δυνατότητα να αριστεύσει, τα θαλάσσωσε…».

Για τη μάχη που γίνεται στη Football League:

«Καλό πρωτάθλημα γίνεται στη δική μας Β’ Εθνική. Βλέπω ότι τσουλάει το σύστημα και έχουμε πολύ καλές διαιτησίες».

«Για κορυφή, δεν γίνεται αλλιώς…»

Ο Αντρέα Τρινκιέρι δεν δίστασε να βάλει ψηλά τον πήχη για την Εθνική ομάδα κατά την παρουσίασή του. Οι τέσσερις κλήσεις-εκπλήξεις, τι γίνεται με Διαμαντίδη-Παπαλουκά και ο θαυμασμός για Σπανούλη.

«Για κορυφή, δεν γίνεται αλλιώς…»
Χαμογελαστός, αλλά σίγουρος για τον εαυτό του και αποφασισμένος να πείσει τους πάντες για τις ικανότητές του εμφανίστηκε κατά την παρουσίασή του ο νέος ομοσπονδιακός τεχνικός, Αντρέα Τρινκιέρι. Ο Ιταλός προπονητής συμμερίστηκε το στόχο για μετάλλιο που έθεσε ο πρόεδρος της ΕΟΚ, Γιώργος Βασιλακόπουλος, αλλά τόνισε πως προέχει να ξεχαστεί η αποτυχία στο Προολυμπιακό Τουρνουά και να βρεθεί η χημεία στην ομάδα.

«Ευρωπαϊκή ομάδα, Ευρωπαίος προπονητής, πάμε για το Ευρωπαϊκό»

Ο Γιώργος Βασιλακόπουλος έθεσε σαν στόχο την κατάκτηση μεταλλίου, ακόμη και του χρυσού, ενώ απάντησε σε όσους άσκησαν κριτική στην επιλογή ενός ξένου προπονητή.

«Είναι μεγάλη χαρά μας που έχουμε επιτέλους κοντά μας τον Αντρέα Τρινκιέρι. Υπήρχαν δυσκολίες, προβλήματα που ανέκυψαν την περίοδο αυτή και καθυστέρησε η άφιξή του. Ξέρετε ποιος είναι και έχετε παρακολουθήσει τη διαδρομή του. Η ανθρώπινη σχέση είναι αυτή που προάγει τις διαδικασίες και φέρνει τον έναν πιο κοντά στον άλλο. Έτσι μπορούμε να εκτιμήσουμε καλύτερα τα αποτελέσματα μιας δουλειάς. Η συνεργασία μας είναι μέχρι το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, αλλά θέλω να πιστεύω και μέχρι τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016. Πρώτος σταθμός είναι το Ευρωμπάσκετ της Σλοβενίας, όπου στόχος μας είναι να διεκδικήσουμε ακόμη και την πρώτη θέση. Έχουμε μια πολύ καλή ομάδα, έναν προπονητή που έχει αποδείξει στο παρελθόν στην Ιταλία και την Ευρωλίγκα πως είναι άριστος γνώστης της ευρωπαϊκής πραγματικότητας και μου έχει κάνει εντύπωση ο τρόπος που δουλεύει. Είναι εργατικός και δίνει σημασία στην ανθρώπινη σχέση».

«Έχει έρθει σε επαφή με όλους τους Έλληνες διεθνείς, που παίζουν εντός κι εκτός της χώρας. Δυστυχώς πολλά παιδιά με την πολιτική που ακολουθήσαμε, όχι ως ομοσπονδία, μετέβησαν σε άλλες χώρες. Εδώ είναι μια πρώτη απάντηση σε κάποιους κυρίους που κάνουν κριτική ανεξάρτητα από το θέμα. Δεν ενδιαφέρονται από τον αγωνιστικό χώρο που υπάρχουν τόσοι ξένοι ή που τόσα παιδιά παίζουν εκτός Ελλάδος, δεν ενδιαφέρονται ότι είμαστε Ευρωπαίοι, αλλά λένε ότι επιλέξαμε ξένο. Επιλέξαμε έναν Ευρωπαίο προπονητή, που έχει τα ίδια δικαιώματα εργασίας. Είναι πολύ συντεχνιακό το επιχείρημα ‘γιατί να μην είναι Έλληνας;’. Γιατί δεν το άκουσα πέρυσι που δύο σπουδαίοι προπονητές ήταν στα δύο μεγάλα μας σωματεία. Είμαστε Ευρωπαίοι, έχουμε Ευρωπαίο προπονητή και πάμε για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα».

«Καλωσορίζω τον Αντρέα Τρινκιέρι, ελπίζω να τον στηρίξετε, είναι πολύ επικοινωνιακός. Θέλουμε να πάει καλά η Εθνική ομάδα μπάσκετ, όλοι μας, σε καιρούς δύσκολους όχι μόνο για την πατρίδα μας, αλλά και για το άθλημα και το αθλητικό κίνημα. Η Εθνική θα σταθεί στο ύψος της και θα ανταποκριθεί στις προσδοκίες».

«Μεγάλο αίσθημα ευθύνης»

Ο Αντρέα Τρινκιέρι ήταν πολύ ευδιάθετος και επικοινωνιακός. Μίλησε για μεγάλο αίσθημα ευθύνης για την αποστολή που ανέλαβε, αλλά τόνισε πως αφετηρία πρέπει να γίνει από την περσινή αποτυχία στο Προολυμπιακό Τουρνουά.

«Θα πω καλημέρα και καλησπέρα (σ.σ. στα ελληνικά), επειδή η ώρα είναι 14:00 (γέλια). Έχω ένα μεγάλο αίσθημα ευθύνης. Δεν είναι ώρα να ξαναπούμε ότι είμαι χαρούμενος ή είναι τιμή μου. Είναι κάτι αυτονόητο. Το ελληνικό μπάσκετ είναι ένα από τα πιο ισχυρά στον κόσμο ιστορικά».

«Η θέση μου, λοιπόν, έχει μεγάλες ευθύνες. Όλα τα μεγάλα πράγματα δεν είναι ποτέ εύκολα. Και καταλαβαίνω πολύ καλά όταν εξήγησε ο κ. Βασιλακόπουλος ποιοι είναι οι στόχοι. Δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετικά τα πράγματα. Όταν η ομάδα μπαίνει στο γήπεδο, πάντα πάει να κερδίσει. Όμως πάντα υπάρχει ένα ‘αλλά’. Πρέπει να ξεκινήσουμε από το τελευταίο παιχνίδι, που ήταν ένα άσχημο ματς, απέναντι στη Νιγηρία και πρέπει να αρχίσουμε από εκεί κάτι καινούριο, ελπίζουμε καλύτερο».

«Πριν δέκα μέρες είχαμε την ελπίδα πως δύο ελληνικές ομάδες θα είναι στο Final 4. Τώρα έχουμε μία, αλλά και πάλι αυτό σημαίνει πως το μπάσκετ στην Ελλάδα πηγαίνει καλά. Ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός έκαναν καταπληκτική σεζόν στην Ευρωλίγκα και είναι μεγάλη επιτυχία η παρουσία μιας ελληνικής ομάδας στο Final 4. Όμως πρέπει να ξεκινήσουμε από το Προολυμπιακό Τουρνουά. Πρέπει να αρχίσουμε από εκεί για να τα πάμε καλύτερα».

«Το πώς δεν μπορώ να σας το πω τώρα. Δεν είναι η κατάλληλη στιγμή. Μπορεί να έχω ιδέες, αλλά η σεζόν είναι ακόμη σε εξέλιξη. Υπάρχει το ελληνικό πρωτάθλημα, το Final 4 και υπάρχουν πολλοί παίκτες που έχουν υποχρεώσεις στο εξωτερικό. Όπως ξέρετε, είμαι προπονητής στην Καντού και σε δέκα μέρες αρχίζουμε τα play offs μετά από μία δύσκολη σεζόν. Έχω τρεις συνεργάτες που πήγαν σε όλη την Ευρώπη, είδαν και μίλησαν με όλους τους παίκτες που υπολογίζουμε».

«Μια πολύ σημαντική λέξη για μένα είναι η εμπιστοσύνη. Τους εμπιστεύομαι και σας ζητώ να με εμπιστευτείτε. Τίποτα δεν είναι δωρεάν και το ξέρω, αλλά νιώθω την ευθύνη. Τώρα περιμένουμε να τελειώσει μία δύσκολη σεζόν, αλλά αυτοί οι τρεις συνεργάτες μου έχουν τα πάντα υπό έλεγχο. Είμαστε τυχεροί γιατί το 90% των παικτών μας παίζουν στην Ευρωλίγκα ή το Eurocup και μπορούμε να τους παρακολουθούμε».

«Ξέρω πως δεν μπορώ να αρέσω σε όλους. Το καταλαβαίνω αυτό. Όμως πρέπει να ξέρετε πως είμαι τυχερός γιατί έκανα το πάθος μου επάγγελμα. Δεν ξυπνάω στις πέντε το πρωί για να δουλέψω σε ένα εργοστάσιο. Το να είμαι προπονητής στην Εθνική ομάδα είναι τεράστια ευκαιρία. Πώς το κατάφερα αυτό; Πήρα μια ομάδα που ήταν εκτός Ευρωλίγκας για 30 χρόνια και μαζί καταφέραμε κάτι απίστευτο. Πέρυσι φτάσαμε μία ανάσα από την πρόκριση στα προημιτελικά έχοντας μόνο δύο παίκτες που έχουν παίξει στην Ευρωλίγκα. Για να τα καταφέρεις στο μέλλον πρέπει να μάθεις από το παρελθόν. Και δεν μπορώ να ξεχάσω τι κάναμε με την Καντού. Σε όλες τις χώρες είναι το ίδιο, αναγνωρίζουν περισσότερο τη δουλειά σου στο εξωτερικό παρά μέσα στην ίδια τη χώρα σου».

«Κάναμε πολύ σημαντικά πράγματα με το μπάτζετ που είχαμε και δεδομένου από πού ερχόμαστε. Θέλω να ευχαριστήσω και την Καντού που μου έδωσε αυτή την ευκαιρία. Θα δώσω το 100%, τον καλύτερο εαυτό μου. Δεν θα είναι εύκολο, γιατί τίποτα δεν είναι εύκολο. Νιώθω τυχερός που γνώρισα τον κ. Βασιλακόπουλο. Στη ζωή υπάρχουν κάποιες παράξενες συναντήσεις. Κάναμε ‘κλικ’ πολύ γρήγορα, μέσα σε ένα λεπτό».

Ερωτηθείς αν μπορεί να ακολουθήσει το πετυχημένο παράδειγμα των συμπατριωτών του Τζιαμπάολο Μοντάλι και Σάντρο Καμπάνια, που τα κατάφεραν στην Ελλάδα στο βόλεϊ και το πόλο αντίστοιχα, απάντησε: «Δεν είμαι πολύ αισιόδοξος σαν άνθρωπος. Έχω ιταλικό αίμα, αλλά είμαι κάτι σαν κοκτέιλ. Είχα την τύχη να δω τον κόσμο με διαφορετικό μάτι, γιατί η μητέρα μου είναι από την Κροατία, ο πατέρας μου είναι από τις ΗΠΑ και μεγάλωσα στην Ιταλία. Αυτό είναι πλεονέκτημα, ίσως και πρόβλημα (γέλια). Αντιλαμβάνομαι τη νοοτροπία και τις διαφορές. Δεν νιώθω υπό αυτή την έννοια τόσο Ιταλός».

Όσο για τις επαφές με τους παίκτες, είπε: «Θα είμαι πολύ ευθύς. Έχω μία καλή αίσθηση. Εδώ οι παίκτες νοιάζονται. Νοιάζονται για την Εθνική ομάδα. Αυτό μου έκανε μεγάλη εντύπωση».

Κοινή φιλοσοφία

Ο Αντρέα Τρινκιέρι τόνισε πως η φιλοσοφία του δεν απέχει πολύ από αυτή που υπάρχει στο ελληνικό μπάσκετ.

«Η φιλοσοφία μου είναι απλή. Πιστεύω πως το λίγο είναι καλύτερο από το πολύ. Ειδικά όταν έχεις να ενώσεις δώδεκα άτομα. Δεν πιστεύω πως έχω πρόβλημα να περάσω αυτή τη φιλοσοφία σε Έλληνες παίκτες. Αυτό που κατάλαβα παίζοντας κόντρα σε ελληνικές ομάδες διαπίστωσα ότι διαβάζουν καλά το παιχνίδι, παρότι δεν πηδούν σαν τον Λεμπρόν Τζέιμς και δεν τρέχουν σαν τον Ντέρικ Ρόουζ. Η φιλοσοφία είναι απλή. Καλή άμυνα και κυκλοφορία της μπάλας στην άμυνα. Δεν βλέπω πολλές ελληνικές ομάδες να παίζουν διαφορετικά. Ομαδική άμυνα και ομαδική επίθεση».

Διαμαντίδης και Παπαλουκάς

«Πρέπει να ξέρεις ποιος είσαι και πού βρίσκεσαι. Έχω μεγάλο σεβασμό για ό,τι έκανε και κάνει ακόμη στην καριέρα του ο Διαμαντίδης. Αναρωτιέμαι ποιος είμαι εγώ για να πάω στην πόρτα του και να του ζητήσω να επιστρέψει, από τη στιγμή που το έχει κάνει όλη η Ελλάδα τα δύο τελευταία χρόνια. Όμως ίσως όταν έρθω να τον καλέσω για έναν φραπέ και να μιλήσουμε για μπάσκετ. Το πιθανότερο είναι να μου διδάξει εκείνος κάποια πράγματα. Για τον Παπαλουκά μίλησα με τον Μεσίνα, τον βοηθά, ακόμη δεν μπορεί να κάνει τέτοιες επιλογές γιατί η σεζόν είναι σε εξέλιξη και θα δούμε. Είμαστε πάντως τυχεροί, γιατί έχουμε τον Σπανούλη. Τρεις είναι οι κυρίαρχοι παίκτες στην Ευρώπη, Διαμαντίδης, Σπανούλης και Ναβάρο. Είμαστε τυχεροί που έχουμε τον έναν».

Παράλληλα μίλησε και για τον Αντώνη Φώτση μετά τη χθεσινή ήττα της Καντού από την Εμπόριο Αρμάνι Μιλάνο: «Υπήρχε ήδη αρκετό κίνητρο. Ας πούμε ότι είμαστε 1-1, γιατί είχαμε κερδίσει εμείς στο Μιλάνο. Ο Φώτσης είναι ο αρχηγός της ομάδας και χθες έκανε ένα αρκετά καλό παιχνίδι».

Οι τέσσερις κλήσεις-εκπλήξεις

Ο Αντρέα Τρινκιέρι έδωσε είδηση για τους παίκτες που θα καλέσει γνωστοποιώντας τέσσερα ονόματα-έκπληξη. «Δεν με απασχολεί αυτή τη στιγμή ποιους θα κόψω στο τέλος, αλλά θα με απασχολήσει. Υπάρχουν δύο τρόποι: ή να πάρεις τους δώδεκα καλύτερους παίκτες ή να προσπαθήσεις να φτιάξεις μια ομάδα, κάτι που σημαίνει πως θα πάρεις ρολίστες. Εγώ κλίνω περισσότερο προς τη δεύτερη άποψη. Όμως έχουμε πολύ δρόμο μέχρι τότε. Τώρα μπορώ να σας πω τέσσερα ονόματα: Κατσίβελης, Γιάνκοβιτς, Καββαδάς και Παππάς. Αυτοί οι τέσσερις θα είναι σίγουρα μέρος από κάτι».

Σχέση εμπιστοσύνης

Ο Αντρέα Τρινκιέρι ρωτήθηκε για την επιλογή των συνεργατών του, που ήταν επίσης στο πάνελ.

«Πάνω από το ταλέντο είναι η χημεία. Μίλησα με τον πρόεδρο και μου έθεσε υπόψη κάποια πράγματα. Εγώ δεν ήμουν καν παίκτης (γέλια). Είναι ένα στοιχείο που λένε οι παίκτες ‘αίσθηση’. Είναι πολύ σημαντικό να έχεις ένα καλό σταφ, είναι μια ομάδα μέσα στην ομάδα. Έχουμε δύο πρώην παίκτες, τον Δημήτρη Παπανικολάου και τον Γιώργο Λιμνιάτη, έχουμε και τον Ηλία Καντζούρη που τον γνωρίζω πολλά χρόνια. Χρειάζεται στρατηγική και χημεία. Έχουμε καλή χημεία αυτή τη στιγμή, αλλά δεν μπορώ να σας πω ποιος είναι ο ρόλος του καθενός. Θα το δούμε στην πράξη. Όμως τους εμπιστεύομαι και πιστεύω στη χημεία. Στο τέλος, ούτως ή άλλως, φταίει πάντα ο προπονητής», τόνισε.

Υπάρχουν διαφορές μεταξύ προπονητή σε σύλλογο και εθνικό συγκρότημα. Πώς βλέπει ο ίδιος τον εαυτό του στον δεύτερο ρόλο; «Η ερώτηση είναι παράξενη. Η απάντηση είναι πως δεν ξέρω. Δεν έχω κάνει ακόμη κάτι, γι’ αυτό. Πρέπει να έχεις ένα καλό επίπεδο αυτοεκτίμησης για να κάνεις αυτή τη δουλειά. Ένα είναι σίγουρο, ο προπονητής είναι πολύ μόνος. Για να επιβιώσεις πρέπει να έχεις καλή γνώμη για το τι μπορείς να κάνεις. Όμως ποτέ μην κάνεις το λάθος ότι αυτό που πιστεύεις ότι μπορείς να κάνεις θα το κάνεις. Χωρίς θυσίες, σκληρή δουλειά και τύχη δεν θα πετύχεις πολλά. Ξέρετε τον όμιλό μας στο Ευρωμπάσκετ; Είναι τέσσερις ομάδες που καμία δεν πρέπει να αποκλειστεί, όμως μία θα μείνει».

Προγνωστικά για Final 4

Ο Αντρέα Τρινκιέρι ρωτήθηκε και για το Final 4 της Ευρωλίγκας. Την ώρα του… Σπανούλη, όπως το χαρακτήρισε.

«Η ΤΣΣΚΑ περιμένει ένα χρόνο για το ματς με τον Ολυμπιακό και θα πάνε με ό,τι όπλα έχουν στη διάθεσή τους. Αυτό που έγινε πέρυσι, και ήμουν εκεί, είναι κάτι που συμβαίνει μια φορά στα 30 χρόνια. Όλοι πιστεύετε πως δεν θα ξαναγίνει. Αλλά ο Ολυμπιακός έδειξε ότι παίζει με κότσια. Είναι ένα επικίνδυνο παιχνίδι, μπορεί να γίνει κάτι. Όποιος κερδίσει θα έχει μεγάλες πιθανότητες για το τρόπαιο, γιατί το Ρεάλ-Μπαρτσελόνα θα είναι ένας πόλεμος, όχι ένα συνηθισμένο παιχνίδι και θα είναι εξουθενωμένες. Και πάντα το Final 4 είναι η ώρα του Σπανούλη».

Τέλος, για το ενδεχόμενο να δώσει το «παρών» στην εκδήλως προς τιμήν του Νίκου Γκάλη είπε: «Είδα τον Γκάλη να παίζει. Ήμουν στο παιχνίδι στο Μιλάνο, που έγινε η ανατροπή από τους 31 πόντους. Ήταν ο πρώτος παίκτης από το ΝΒΑ που έπαιξε στην Ευρώπη. Μιλάω για τον τρόπο που έπαιζε. Δυστυχώς έχω play offs και δεν μπορώ να έρθω, αλλά ευχαριστώ για την πρόσκληση».

«Με συγκέντρωση να συνεχίσουμε την προσπάθεια»

Δύσκολες χαρακτήρισε τις δύο τελευταίες αγωνιστικές της Α1 Ανδρών ο Βαγγέλης Αγγέλου, δεδομένου ότι οι αντίπαλοι του Άρη θέλουν τη νίκη.

«Με συγκέντρωση να συνεχίσουμε την προσπάθεια»
Με την ίδια συνταγή που ακολουθεί σε όλο το πρωτάθλημα ο Άρης θα φιλοξενήσει την Καβάλα (30/4, 16:00) στο πλαίσιο της 25ης αγωνιστικής της Α1 Ανδρών.

Ο τεχνικός του Άρη, Βαγγέλης Αγγέλου, τόνισε πως θα συνεχίσουν με συγκέντρωση την προσπάθεια τους για καταξίωση του μπασκετικού στίγματος της ομάδας.

«Έχουμε μπροστά μας το προτελευταίο από τα εναπομείναντα παιχνίδια και το δεύτερο συνεχόμενο με ομάδες που χρειάζονται τους βαθμούς της νίκης. Η δική μας συνταγή προσέγγισης του παιχνιδιού είναι συγκεκριμένη. Επαγγελματισμός, συγκέντρωση και διάρκεια. Με άξονα την αμυντική μας προσήλωση, την ατομική μας αντίδραση και ετοιμότητα, συνεχίζουμε την προσπάθεια για την καταξίωση του μπασκετικού μας στίγματος».

Καθοριστικής σημασίας χαρακτήρισε το παιχνίδι κόντρα στην Καβάλα ο φόργουορντ του Άρη, Αντώνης Ασημακόπουλος:

«Το παιχνίδι με την Καβάλα είναι καθοριστικής σημασίας για εμάς. Θέλουμε τις δύο τελευταίες νίκες με την Καβάλα και τον Κολοσσό, ώστε να κυνηγήσουμε την 6η θέση. Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί με το περιφερειακό σουτ της Καβάλας. Θέλουμε να έχουμε τον έλεγχο του ρυθμού και των ριμπάουντ και να παίξουμε καλή άμυνα, το στοιχείο που μας χαρακτηρίζει».

Πεδουλάκης: «Μυαλό…»

Στο κομμάτι του μυαλού πρέπει να δουλέψει ο Παναθηναϊκός, ο οποίος επιστρέφει στην αγωνιστική δράση και στις εγχώριες διοργανώσεις, σύμφωνα με τον Αργύρη Πεδουλάκη.

Πεδουλάκης: «Μυαλό…»
Ο Παναθηναϊκός επιστρέφει στην αγωνιστική δράση, αυτή την φορά στις εγχώριες διοργανώσεις μετά τα ματς με την Μπαρτσελόνα για την Ευρωλίγκα, και έχει να αντιμετωπίσει τον Κολοσσό την Μεγάλη Τρίτη (30/4, 18:00).

Ο Αργύρης Πεδουλάκης τονίζει πως η ομάδα οφείλει να δουλέψει στο κομμάτι του μυαλού και να έχει αυτοσυγκέντρωση στα ματς που ακολουθούν για να φτάσει πιο κοντά στον στόχο που έχει βάλει.

Αναλυτικά όσα είπαν οι:

Αργύρης Πεδουλάκης:
«Μετά και τα play offs της Ευρωλίγκας, θα πρέπει να επανέλθουμε στο ελληνικό πρωτάθλημα. Αυτές τις μέρες μας δόθηκε η ευκαιρία να κάνουμε 2-3 δυνατές προπονήσεις μετά από πολύ καιρό. Πρέπει να δουλέψουμε πολύ στο κομμάτι του μυαλού, να αφιερώσουμε την προσοχή μας στο πρωτάθλημα. Θα πρέπει να προετοιμαστούμε και ψυχολογικά και σωματικά για το τελευταίο αυτό κομμάτι της αγωνιστικής περιόδου και το στόχο που έχουμε πλέον μπροστά μας. Και ο αγώνας με τον Κολοσσό Ρόδου είναι το πρώτο βήμα».

Βασίλης Ξανθόπουλος: «Επιστρέφουμε στο ελληνικό πρωτάθλημα, έχοντας αποχαιρετήσει την Ευρωλίγκα. Υπάρχει σίγουρα μια απογοήτευση, αλλά από την άλλη υπάρχει κι ένας ακόμη στόχος μπροστά μας, ο τελευταίος στόχος της χρονιάς και σε αυτόν θέλουμε να εστιάσουμε. Είμαστε καλά, είμαστε όλοι παρόντες και απέναντι στον Κολοσσό Ρόδου αυτό που θέλουμε είναι να είμαστε ιδιαίτερα συγκεντρωμένοι και προσεκτικοί».

Αλεξανδρής: «Είμαστε σε πολύ δύσκολη θέση»

Για την Καβάλα είναι μονόδρομος ο αγώνας της Μεγάλης Τρίτης με τον Άρη (16:00) για την 25η αγωνιστική.

Αλεξανδρής: «Είμαστε σε πολύ δύσκολη θέση»
Να εξαντλήσει τις πιθανότητες παραμονής, αν και πλέον είναι λίγες, θα επιχειρήσει η Καβάλα. Για να μείνει ζωντανή, χρειάζεται νίκη επί του Άρη στο κλειστό της Καλαμίτσας για την 25η αγωνιστική της Α1 τη Μεγάλη Τρίτη (16:00).

Ο Βαγγέλης Αλεξανδρής, που θα αντιμετωπίσει την ομάδα στην οποία εργάστηκε φέτος, τόνισε: «Εμείς ξέρουμε ότι μετά την ήττα από τον Κολοσσό Ρόδου είμαστε σε εξαιρετικά δύσκολη θέση. Ο Άρης είναι μία ομάδα με τεράστια ιστορία και πολύ βαριά φανέλα. Τη σεβόμαστε, όμως εμείς έχουμε χρέος να τελειώσουμε το πρωτάθλημα αξιοπρεπώς, όπως επιτάσσει η δική μας ιστορία στην Α1, όσο μικρότερη κι αν είναι. Έχουμε προβλήματα απουσιών, όμως θα δώσουμε ευκαιρίες σε πολλά παιδιά».

Από την πλευρά του, ο σέντερ της ομάδας, Κίερον Ατσάρα, είπε: «Η ήττα από τον Κολοσσό μας έφερε σε δεινή θέση. Δεν έχουμε άλλη επιλογή από το να παλεύουμε σκληρά στο γήπεδο και να ελπίζουμε. Αυτό θα κάνουμε και με τον Άρη, που είναι μία μεγάλη ιστορική ομάδα».

Μία ανάσα από την πρόκριση οι Ουόριορς!!

Με 23 πόντους του Στίβεν Κάρι στο τρίτο δωδεκάλεπτο, οι Ουόριορς επικράτησαν εύκολα 115-101 των Νάγκετς κι έφτασαν στο 3-1.

Μία ανάσα από την πρόκριση οι Ουόριορς
Μία νίκη απέχουν οι Ουόριορς πλέον από την πρόκριση στα ημιτελικά της Δύσης, όπου ήδη περιμένουν οι Σπερς που απέκλεισαν με 4-0 τους Λέικερς. Με ηγέτη τον Στίβεν Κάρι που είχε 23 από τους 31 πόντους του στην τρίτη περίοδο, οι «πολεμιστές» επιβλήθηκαν 115-101 των Νάγκετς παίρνοντας το τρίτο συνεχές ματς στη σειρά.

Ο Τζάρετ Τζακ με 21 πόντους και 9 ασίστ ήταν άξιος συμπαραστάτης του 25χρονου γκαρντ, που είχε 4/5 δίποντα και 6/11 τρίποντα. Ο Τάι Λόσον με 26 πόντους πάλεψε περισσότερο από την ομάδα του Ντένβερ, που φιλοξενεί το πέμπτο ματς της σειράς τα ξημερώματα της Μεγάλης Τετάρτης. Ο Κώστας Κουφός χρησιμοποιήθηκε και πάλι για λίγο, έχοντας σε 14:08 συμμετοχής 2 πόντους (2/2 βολές), 3 ριμπάουντ, 1 ασίστ και 1 τάπα.

Δωδεκάλεπτα: 25-21, 56-44, 91-72, 115-101.

Ουόριορς: Κάρι 31 (7 ασίστ), Τζακ 21 (9 ασίστ, 5 ριμπ.), Λάντρι 17, Τόμπσον 13 (5 ασίστ), Μπόγκουτ 12 (5 ριμπ.), Μπαρνς 4, Τζέφερσον 2, Μασάδο 2, Εζέλι, Μπέιζμορ.

Νάγκετς: Λόσον 26 (6 ασίστ), Ιγκουοντάλα 19 (8 ριμπ.), Μπρούερ 14, Μίλερ 12, Φαρίντ 8 (12 ριμπ.), Τσάντλερ 6, Ράντολφ 6, ΜακΓκι 4, Κουφός 2, Στόουν 2, Φουρνιέ 2, Χάμιλτον. Πηγή: sport-fm.gr

Τους «σκούπισαν»

Οι Σπερς με το επιβλητικό 103-82 τελείωσαν πρόωρα την σειρά με τους Λέικερς που τελείωσαν τον αγώνα, δίχως τον Χάουαρντ που αποβλήθηκε με δεύτερη τεχνική ποινή

Τους «σκούπισαν»
Με τον Τόνι Πάρκερ να έχει 23 πόντους και τους Μπλερ και Λέοναρντ από 13 οι Σπερς δεν άφησαν το παραμικρό περιθώριο στους «Λιμνανθρώπους» που επιβεβαίωσαν για πολλοστή φορά, πως μάλλον ήταν μάταιο που προκρίθηκαν στα πλέι-οφ και έγιναν σάκος του μποξ για την ομάδα του Γκρεγκ Πόποβιτς.

Ο Ντουάιτ Χάουαρντ έχοντας μόλις επτά πόντους, αποβλήθηκε νωρίς στην τρίτη περίοδο, ενώ πρώτος σκόρερ για τους Λέικερς ήταν ο Πάου Γκασόλ με 16. Αξίζει να σημειωθεί πως οι «λιμνάνθρωποι» αποκλείονται στον πρώτο γύρο των πλέι-οφ για πρώτη φορά από το 2007.

Οι Σπερς θα έχουν χρόνο για αρκετή ξεκούραση με δεδομένο πως περιμένουν τον νικητή από τη σειρά των Νάγκετς με τους Ουόριορς.

Δωδεκάλεπτα: 20-26, 34-52, 58-78, 82-103

Λέικερς: Μόρις 8, Γκάουντλοκ 14, Κλαρκ 6, Γκασόλ 16, Χάουαρντ 7, Ντιούχον 11, Τζέιμισον 12, Χιλ 8, Σάκρε.

Σπερς: Πάρκερ 23, Γκριν 9, Λέοναρντ 13, Ντάνκαν 11, Μπέινς 6, Μπόνερ 5, Νιλ 11, Τζινόμπιλι 8, Μπλερ 13, Τζόζεφ 4, ΜακΓκρέιντι, Ντε Κολό, Μιλς. Πηγή: sport-fm.gr

Βραζιλία: Της... καξιρόλας το κάγκελο!! (video)

Ένα νέο γηπεδικό αξεσουάρ, με το όνομα «καξιρόλα», παρουσιάστηκε στη Βραζιλία με σκοπό να αποτελέσει το αντίπαλο δέος της βουβουζέλας στο επερχόμενο Μουντιάλ, όμως, τα αποτελέσματα δεν ήταν αυτά που περίμεναν οι εμπνευστές τους.
Οι 30.000 καξιρόλες που μοιράστηκαν για την… επίσημη πρώτη στον αγώνα της Βιτόρια με τη Μπαχία, βρέθηκαν εντός αγωνιστικού χώρου αφού οι οπαδοί μάλλον… βρήκαν νέα χρησιμότητα. Αντιδρώντας στις αποφάσεις του διαιτητή, τις πέταξαν μέσα στο γήπεδο...
Δείτε τα βίντεο:






Πηγή: onsports.gr

Βραζιλιάνος... χάζεψε τους Κινέζους!! (Video)

Ο Ελκεσον ντε Ολιβέιρα Καρντόσο αγωνίζεται στην Κινεζική Σουπερ Λίγκα με την Χουανγκζού και σε κάθε ματς φροντίζει να προσφέρει στιγμές βραζιλιάνικης μαγείας, όπως στο βίντεο που θα δείτε…
Είναι λογικό να ξεχωρίζει, ως Βραζιλιάνος, στο πρωτάθλημα της Κίνας. Τα 12 γκολ σε 6 ματς άλλωστε μαρτυρούν πως κάνει… περίπατο στην κινεζική Σούπερ Λίγκα ο Έλκεσον, όπως περίπατο έκανε… κι ανάμεσα στους αμυντικούς της αντιπάλου ομάδας, στο τοπικό ντέρμπι της περιοχής Χουανγκζού…
Δείτε το βίντεο:





Πηγή: onsports.gr

Κορίνθιανς: «Τεσσάρα» με… ντρίπλες Πάτο!! (video)

Εντυπωσιακή νίκη για το πρωτάθλημα της Βραζιλίας πέτυχε η Κορίνθιανς με 4-0 επί της Πόντε Πρέτα, με το μεγάλο αστέρι της, τον Αλεσάντρε Πάτο, να σκοράρει με θεαματικό τρόπο και αφού πρώτα… ζάλισε όσους προσπάθησαν να τον μαρκάρουν!
Ο πρώην επιθετικός της Μίλαν πέρασε με διαδοχικές ντρίπλες με τον δικό του μοναδικό τρόπο όλη την άμυνα της αντιπάλου ομάδας, ακόμη και τον τερματοφύλακα, και διαμόρφωσε το τελικό 4-0 στο 89’ με αριστερό πλασέ. Τα άλλα γκολ για τους νικητές σημείωσαν οι Ρομαρίνιο στο 33’, Έμερσον Σέικ στο 39’ και Γκερέρο στο 56’.
Δείτε τη νίκη της Κορίνθιανς:





Πηγή: onsports.gr

Τέλος στην καριέρα του Ζανέτι;

Άσχημα μαντάτα για τον χαλκέντερο Χαβιέ Ζανέτι, ο οποίος τραυματίστηκε στο παιχνίδι της Παλέρμο με την Ίντερ (1-0) για την 34η αγωνιστική το Καμπιονάτο και δεν αποκλείεται ακόμα και να σταματήσει το ποδόσφαιρο.
Ο αμυντικός των «νερατζούρι», τραυματίστηκε στον αχίλλειο τένοντα στο 16ο λεπτό του αγώνα, με τις πρώτες εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για ρήξη αχιλλείου.
Κάτι που αν επιβεβαιωθεί από τις εξετάσεις στις οποίες θα υποβληθεί ο Αργεντινός εντός της ημέρας, είναι πολύ πιθανό να σημάνει και το τέλος της καριέρας του, δεδομένο πως διανύει το 39ο έτος της ηλικίας του και η αποθεραπεία σε αυτές τις περιπτώσεις διαρκεί 6-8 μήνες.

Ουσέρο: «Θέλουμε το κύπελλο Ελλάδος»

Να πανηγυρίσει με τον Αστέρα Τρίπολης την κατάκτηση του κυπέλλου Ελλάδος θέλει ο Φερνάντο Ουσέρο. Ο Ισπανός μέσος υπογράμμισε πως η ομάδα του θα παλέψει και για τη δεύτερη θέση που οδηγεί στα προκριματικά του Champions League, ενώ αναφέρθηκε και στο μέλλον του στους Αρκάδες. Ο Ουσέρο μίλησε στην εφημερίδα «Sportday». Αναλυτικά:
Στη φάση του 1-0 με τη φόρα που έρχεσαι στην μπάλα και με την ορθή στάση του σώματός σου, φαίνεται πως στο μυαλό σου είχες ήδη σκοράρει...
«Ακριβώς! Ηταν όλα θέμα timing. Το άτσαλο διώξιμο, ο ελεύθερος χώρος και το οπτικό πεδίο που είχα στην εστία του ΠΑΟΚ. Η μπάλα κάθισε... αναπαυτικά στο πόδι μου και πριν ακόμη σουτάρω ένιωθα ότι είχα πολλές πιθανότητες για το γκολ».
Φεύγεις για τα πανηγύρια και με ένα επίμονο τρόπο δείχνεις στην κάμερα το παπούτσι σου. Λες και ήθελες να «μιλήσει» αυτό για σένα...
«Υπήρχε λόγος. Πάνω στο παπούτσι μου έχω γράψει τα ονόματα των γονιών μου. Εβλεπαν τον αγώνα live και ήθελα να τους στείλω ένα μήνυμα για να τους ευχαριστήσω που είναι πάντα δίπλα μου. Μου λείπουν αφάνταστα, αλλά μου αρκεί που με καμαρώνουν ποδοσφαιρικά».
Τελικός Κυπέλλου Ελλάδας. Πλέι οφ με φόντο τη 2η θέση και δη τη συμμετοχή στον 3ο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ. Αν σου έβαζαν το μαχαίρι στον λαιμό τι θα διάλεγες από τα δύο;
«Και τα δύο! Πλάκα κάνω. Δύο τελείως διαφορετικά πράγματα. Ο τελικός με τον Ολυμπιακό είναι ένα ματς που δεν ξέρεις τι θα σου... ξημερώσει. Από το καλύτερο μέχρι το χειρότερο. Στα πλέι οφ έχουμε το βαθμολογικό μειονέκτημα των δύο πόντων, αλλά είναι μία διαδικασία έξι αγώνων που σε βάζουν σε κλίμα πρωταθλήματος. Κακά τα ψέματα είμαι ποδοσφαιριστής και έχω φιλοδοξίες. Ακόρεστες. Μακάρι να τα καταφέρουμε και τα δύο. Πάντως, βάσει της εικόνας του θα είναι αδικία για τον Αστέρα Τρίπολης να ολοκληρώσει τη χρονιά με άδεια τα χέρια».
Και τώρα τελικός και... Νταβίδ Φουστέρ. Ο συμπαίκτης σου στην Ελτσε την περίοδο 2008-'09. Να του μεταφέρουμε τη...χαρά σου;
«Ο Νταβίδ πάνω από όλα είναι εξαιρετικό παιδί. Υπόδειγμα επαγγελματία στο γήπεδο. Για ένα χρόνο μοιραστήκαμε τις ποδοσφαιρικές μας ανησυχίες στην Ελτσε. Ηταν από τα πρώτα άτομα που συμβουλεύτηκα μόλις είχα την πρόταση από τον Αστέρα Τρίπολης. Η επικοινωνία μας είναι συχνή. Οσο για τον τελικό; Ας χαρούμε την συμμετοχή και ο καλύτερος να κερδίσει. Εμείς, δηλαδή (σ.σ.: γελάει)...».
Κάτι τελευταίο πριν πας για ένα ποτήρι σανγκρία -και δικαιωματικά- στο σπίτι του Ρουμπέν (σ.σ.: Ράγιος). Τα άστρα τι λένε για το μέλλον σου; Το συμβόλαιό σου εκπνέει τον Ιούνιο του 2014...
«Ας περιμένουμε να τελειώσει η χρονιά και έχει ο Θεός. Κλείνω δύο χρόνια στον Αστέρα Τρίπολης και δεν σου κρύβω ότι νιώθω λες και είμαι... 10! Εχω βρει την ταυτότητά μου στο γήπεδο, έχω την παρέα μου έξω από αυτό και η ομάδα έχει γίνει τόσο ανταγωνιστική, σε σημείο που να σκέφτομαι πως έχω κάνει την καλύτερη επιλογή στην Ελλάδα. Έχει κανείς αμφιβολία;».

Η πιο σοβαρή διαχείριση κρίσης για Σαββίδη

Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος διαζυγίου ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Γιώργο Δώνη είχε αρχίσει να γράφεται από την εποχή που όλοι στον δικέφαλο είχαν στο μυαλό τους ότι ο Έλληνας τεχνικός φέρει την ευθύνη για την απομάκρυνση του Πάμπλο Γκαρσία από την ομάδα.
Από τότε και μετά ο Δώνης ακόμα κι αν έφτανε τον ΠΑΟΚ στον τελικό του... Τσάμπιονς Λιγκ, θα είχε πρόβλημα με τους οπαδούς του Γκαρσία και θα αποδοκιμαζόταν σε κάθε ευκαιρία.
ʼλλο αν στην πραγματικότητα η διοίκηση του ΠΑΟΚ ήθελε να ξεφορτωθεί τον δύστρωπο Γκαρσία και βρήκε την αφορμή με την απόφαση του Δώνη να τον χρησιμοποιεί μόνο ως αλλαγή για καθαρά αγωνιστικούς λόγους, τους οποίους δεν δέχθηκε ποτέ ο Ουρουγουανός.
Ο Ιβάν Σαββίδης, ο Γκέρμαν Τσιστιακόφ κι ο Ζήσης Βρύζας γνωρίζουν τα γεγονότα και γι  αυτό στήριξαν όσο μπορούσαν τον θεσμό του προπονητή στο πρόσωπο του Γιώργου Δώνη.
Από εκεί και πέρα οι ευθύνες του ίδιου του Δώνη για το κάζο στην Τρίπολη είναι μεγάλες. Ο προπονητής είναι αυτός που προετοιμάζει την ομάδα για ένα κρίσιμο ματς και φροντίζει να έχει ένα ή δύο εναλλακτικά σενάρια στο μυαλό του, αν κάτι δεν πάει καλά με το αρχικό πλάνο.
Ο ΠΑΟΚ, που ήταν κακός και στον πρώτο ημιτελικό, εμφανίστηκε με την ίδια ενδεκάδα στο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης» και έγινε εύκολη λία για τον Αστέρα, χωρίς να καταφέρει να αντιδράσει στο ελάχιστο ούτε μετά το 1-0 κι ενώ είχε 35 λεπτά στη διάθεσή του.
Έτσι, ο ένας από τους δύο μεγάλους στόχους της ομάδας, που ήταν η κατάκτηση του κυπέλλου, χάθηκε πριν καν ο ΠΑΟΚ φτάσει στον τελικό. Τι μένει; Η πρωτιά στα πλέη-οφ και η έξοδος στο Τσάμπιονς Λιγκ.
Το αν ο ΠΑΟΚ μπορεί να τα καταφέρει χωρίς τον Γιώργο Δώνη και με υπηρεσιακό προπονητή είναι κάτι που θα φανεί στην πράξη. Ο Αστέρας Τρίπολης, πάντως, αν και έχει να καλύψει διαφορά δύο βαθμών έχει το ψυχολογικό πλεονέκτημα.
Η όποια πίεση θα υπάρχει στη συνέχεια μεταφέρετε πλέον στους ποδοσφαιριστές. Και ακολούθως, αν κάτι στραβώσει και με τον δεύτερο εφετινό στόχο στη διοίκηση. Διότι και εδώ τα πράγματα δεν θα είναι ρόδινα.
Ο Ιβάν Σαββίδης έχει επιφέρει μια ηρεμία στα οικονομικά πράγματα της ομάδας, αλλά η επιστροφή του Θοδωρή Ζαγοράκη, που έτσι κι αλλιώς δεν διάγει και τις καλύτερες ημέρες με τον Ζήση Βρύζα, ενδέχεται να προκαλέσει άλλου είδους ζυμώσεις.
Σε κάθε περίπτωση –και πριν ο Σαββίδης καταλήξει στον προπονητή της νέας περιόδου- η ηρεμία στον ΠΑΟΚ θα επανέλθει με μια καλή πορεία στα πλέη-οφ. Αν αυτή δεν προκύψει, το εναλλακτικό σχέδιο θα πρέπει να βρίσκεται ήδη στο μυαλό του μεγαλομετόχου.

Φάκελος… Κοέλιο

Τι ισχύει με τον δανεισμό του Πορτογάλου
 
Ο πολυθεσίτης του φετινού ρόστερ Νούνο Κοέλιο, πως μπορεί να τον κρατήσει ο ΑΡΗΣ και τι κερδίζει αν το κάνει.
Δεν είναι ο box to box αμυντικός χαφ. Ούτε αυτός που θα περάσει τη κάθετη πάσα και θα συναρπάσει με την τεχνική του. Ο Νούνο Κοέλιο δεν διεκδίκησε ποτέ αυτό τον ρόλο και για αυτό έγινε αποδέκτης γκρίνιας για την απόδοσή του, στα πρώτα παιχνίδια της σεζόν, με δεδομένο ότι καταλαμβάνει τη μια από τις τρεις συνολικά θέσεις των ξένων λόγω του γνωστού περιορισμού στις μεταγραφές.

Κατάφερε όμως να διεκπεραιώσει με επιτυχία μια σειρά από άλλες δουλειές, έκανε εξαιρετικό δεύτερο γύρο, επιτεύγματα που τον κατατάσσουν εντέλει στους παίκτες που έκλεισαν τη σεζόν με θετικό πρόσημο, ανοίγοντας την κουβέντα για το αν ο δανεισμός του από την Μπενφίκα πρέπει να ανανεωθεί και για την επόμενη χρονιά. Που στηρίζονται αυτοί που υποστηρίζουν ότι πρέπει να μείνει;

Έχουμε και λέμε. Σχεδόν αδιάλειπτη παρουσία αφού είναι πρώτος σε λεπτά συμμετοχής στο πρωτάθλημα, ήτοι 2150΄ σε 25 παιχνίδια (26 είχε μόνο ο Γιαννιώτας). Γερή κράση αφού δεν ταλαιπωρήθηκε καθόλου από τραυματισμούς (σε αντίθεση με τον επίσης ξένο Πουλίδο), καμία αποβολή, καλός χαρακτήρας που δεν δημιούργησε το παραμικρό πρόβλημα κατά τη διάρκεια της χρονιάς, καλός επαγγελματίας όπως μαρτυρούν όλοι οι προπονητές που πέρασαν από την ομάδα, οικογενειάρχης, δεν διαμαρτυρήθηκε ποτέ για χρήματα.

Το κυριότερο προσόν του; Η ικανότητά του να παίζει σε διάφορες θέσεις. Ξεκίνησε ως αμυντικό χαφ που είναι και η φυσική του θέση, έπαιξε όμως στόπερ και δεξί μπακ χωρίς να εκτεθεί. Παίκτης δηλαδή ελβετικός σουγιάς, από αυτούς που θέλει ο κάθε προπονητής. Τελευταίο αλλά διόλου αμελητέο, το γεγονός ότι πέτυχε και δυο γκολ, εκ των οποίων το ένα, αυτό με τον Παναθηναϊκό, χάρισε τρεις υπερπολύτιμους βαθμούς. Το όλο πακέτο, στοίχισε στους κίτρινους περίπου 150.000 ευρώ.

Απαραίτητη υποσημείωση; Αν οι κίτρινοι ενεργοποιήσουν την οψιόν που υπάρχει στη συμφωνία με την Μπενφίκα ως τις 30 Ιουνίου, τότε ο Πορτογάλος θα λογίζεται ως ανανέωση και δεν θα.. πιάσει μια από τις τρεις θέσεις ξένων άνω των 24 που θα έχει δικαίωμα, λογικά, ο ΑΡΗΣ να αποκτήσει και του χρόνου. Οι κίτρινοι τέλος αν θέλουν να πάρουν τα δικαιώματά του από την πορτογαλική ομάδα, μπορούν να το κάνουν δίχως να καταβάλλουν χρήματα. Απλά η Μπενφίκα θα πάρει το 50% σε περίπτωση μεταπώλησής του. allaboutaris com