Δευτέρα 29 Απριλίου 2013

Φάκελος… Κοέλιο

Τι ισχύει με τον δανεισμό του Πορτογάλου
 
Ο πολυθεσίτης του φετινού ρόστερ Νούνο Κοέλιο, πως μπορεί να τον κρατήσει ο ΑΡΗΣ και τι κερδίζει αν το κάνει.
Δεν είναι ο box to box αμυντικός χαφ. Ούτε αυτός που θα περάσει τη κάθετη πάσα και θα συναρπάσει με την τεχνική του. Ο Νούνο Κοέλιο δεν διεκδίκησε ποτέ αυτό τον ρόλο και για αυτό έγινε αποδέκτης γκρίνιας για την απόδοσή του, στα πρώτα παιχνίδια της σεζόν, με δεδομένο ότι καταλαμβάνει τη μια από τις τρεις συνολικά θέσεις των ξένων λόγω του γνωστού περιορισμού στις μεταγραφές.

Κατάφερε όμως να διεκπεραιώσει με επιτυχία μια σειρά από άλλες δουλειές, έκανε εξαιρετικό δεύτερο γύρο, επιτεύγματα που τον κατατάσσουν εντέλει στους παίκτες που έκλεισαν τη σεζόν με θετικό πρόσημο, ανοίγοντας την κουβέντα για το αν ο δανεισμός του από την Μπενφίκα πρέπει να ανανεωθεί και για την επόμενη χρονιά. Που στηρίζονται αυτοί που υποστηρίζουν ότι πρέπει να μείνει;

Έχουμε και λέμε. Σχεδόν αδιάλειπτη παρουσία αφού είναι πρώτος σε λεπτά συμμετοχής στο πρωτάθλημα, ήτοι 2150΄ σε 25 παιχνίδια (26 είχε μόνο ο Γιαννιώτας). Γερή κράση αφού δεν ταλαιπωρήθηκε καθόλου από τραυματισμούς (σε αντίθεση με τον επίσης ξένο Πουλίδο), καμία αποβολή, καλός χαρακτήρας που δεν δημιούργησε το παραμικρό πρόβλημα κατά τη διάρκεια της χρονιάς, καλός επαγγελματίας όπως μαρτυρούν όλοι οι προπονητές που πέρασαν από την ομάδα, οικογενειάρχης, δεν διαμαρτυρήθηκε ποτέ για χρήματα.

Το κυριότερο προσόν του; Η ικανότητά του να παίζει σε διάφορες θέσεις. Ξεκίνησε ως αμυντικό χαφ που είναι και η φυσική του θέση, έπαιξε όμως στόπερ και δεξί μπακ χωρίς να εκτεθεί. Παίκτης δηλαδή ελβετικός σουγιάς, από αυτούς που θέλει ο κάθε προπονητής. Τελευταίο αλλά διόλου αμελητέο, το γεγονός ότι πέτυχε και δυο γκολ, εκ των οποίων το ένα, αυτό με τον Παναθηναϊκό, χάρισε τρεις υπερπολύτιμους βαθμούς. Το όλο πακέτο, στοίχισε στους κίτρινους περίπου 150.000 ευρώ.

Απαραίτητη υποσημείωση; Αν οι κίτρινοι ενεργοποιήσουν την οψιόν που υπάρχει στη συμφωνία με την Μπενφίκα ως τις 30 Ιουνίου, τότε ο Πορτογάλος θα λογίζεται ως ανανέωση και δεν θα.. πιάσει μια από τις τρεις θέσεις ξένων άνω των 24 που θα έχει δικαίωμα, λογικά, ο ΑΡΗΣ να αποκτήσει και του χρόνου. Οι κίτρινοι τέλος αν θέλουν να πάρουν τα δικαιώματά του από την πορτογαλική ομάδα, μπορούν να το κάνουν δίχως να καταβάλλουν χρήματα. Απλά η Μπενφίκα θα πάρει το 50% σε περίπτωση μεταπώλησής του. allaboutaris com

Δεν υπάρχουν σχόλια: