Δευτέρα 29 Απριλίου 2013

Η πιο σοβαρή διαχείριση κρίσης για Σαββίδη

Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος διαζυγίου ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Γιώργο Δώνη είχε αρχίσει να γράφεται από την εποχή που όλοι στον δικέφαλο είχαν στο μυαλό τους ότι ο Έλληνας τεχνικός φέρει την ευθύνη για την απομάκρυνση του Πάμπλο Γκαρσία από την ομάδα.
Από τότε και μετά ο Δώνης ακόμα κι αν έφτανε τον ΠΑΟΚ στον τελικό του... Τσάμπιονς Λιγκ, θα είχε πρόβλημα με τους οπαδούς του Γκαρσία και θα αποδοκιμαζόταν σε κάθε ευκαιρία.
ʼλλο αν στην πραγματικότητα η διοίκηση του ΠΑΟΚ ήθελε να ξεφορτωθεί τον δύστρωπο Γκαρσία και βρήκε την αφορμή με την απόφαση του Δώνη να τον χρησιμοποιεί μόνο ως αλλαγή για καθαρά αγωνιστικούς λόγους, τους οποίους δεν δέχθηκε ποτέ ο Ουρουγουανός.
Ο Ιβάν Σαββίδης, ο Γκέρμαν Τσιστιακόφ κι ο Ζήσης Βρύζας γνωρίζουν τα γεγονότα και γι  αυτό στήριξαν όσο μπορούσαν τον θεσμό του προπονητή στο πρόσωπο του Γιώργου Δώνη.
Από εκεί και πέρα οι ευθύνες του ίδιου του Δώνη για το κάζο στην Τρίπολη είναι μεγάλες. Ο προπονητής είναι αυτός που προετοιμάζει την ομάδα για ένα κρίσιμο ματς και φροντίζει να έχει ένα ή δύο εναλλακτικά σενάρια στο μυαλό του, αν κάτι δεν πάει καλά με το αρχικό πλάνο.
Ο ΠΑΟΚ, που ήταν κακός και στον πρώτο ημιτελικό, εμφανίστηκε με την ίδια ενδεκάδα στο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης» και έγινε εύκολη λία για τον Αστέρα, χωρίς να καταφέρει να αντιδράσει στο ελάχιστο ούτε μετά το 1-0 κι ενώ είχε 35 λεπτά στη διάθεσή του.
Έτσι, ο ένας από τους δύο μεγάλους στόχους της ομάδας, που ήταν η κατάκτηση του κυπέλλου, χάθηκε πριν καν ο ΠΑΟΚ φτάσει στον τελικό. Τι μένει; Η πρωτιά στα πλέη-οφ και η έξοδος στο Τσάμπιονς Λιγκ.
Το αν ο ΠΑΟΚ μπορεί να τα καταφέρει χωρίς τον Γιώργο Δώνη και με υπηρεσιακό προπονητή είναι κάτι που θα φανεί στην πράξη. Ο Αστέρας Τρίπολης, πάντως, αν και έχει να καλύψει διαφορά δύο βαθμών έχει το ψυχολογικό πλεονέκτημα.
Η όποια πίεση θα υπάρχει στη συνέχεια μεταφέρετε πλέον στους ποδοσφαιριστές. Και ακολούθως, αν κάτι στραβώσει και με τον δεύτερο εφετινό στόχο στη διοίκηση. Διότι και εδώ τα πράγματα δεν θα είναι ρόδινα.
Ο Ιβάν Σαββίδης έχει επιφέρει μια ηρεμία στα οικονομικά πράγματα της ομάδας, αλλά η επιστροφή του Θοδωρή Ζαγοράκη, που έτσι κι αλλιώς δεν διάγει και τις καλύτερες ημέρες με τον Ζήση Βρύζα, ενδέχεται να προκαλέσει άλλου είδους ζυμώσεις.
Σε κάθε περίπτωση –και πριν ο Σαββίδης καταλήξει στον προπονητή της νέας περιόδου- η ηρεμία στον ΠΑΟΚ θα επανέλθει με μια καλή πορεία στα πλέη-οφ. Αν αυτή δεν προκύψει, το εναλλακτικό σχέδιο θα πρέπει να βρίσκεται ήδη στο μυαλό του μεγαλομετόχου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: