Ο αρχισυντάκτης του gazzetta, Μιχάλης Τσαμπάς γράφει για το πιο αμφίρροπο πρωτάθλημα όλων των εποχών στην Football League και... προειδοποιεί όσους αρέσκονται στα προγνωστικά!

Όταν τον περασμένο Αύγουστο στο ξενοδοχείο Sofitel του «Ελ. Βενιζέλος» γίνονταν η κλήρωση του πρωταθλήματος της Σούπερ Λιγκ εκτός από το πρόγραμμα των αγώνων, λίγο-πολύ ξέραμε και κάτι άλλο. Τον πρωταθλητή.
Μερικούς μήνες μετά απλά η πρόβλεψη των περισσότερων που ασχολούνται με το Ελληνικό ποδόσφαιρο επιβεβαιώθηκε και ο Ολυμπιακός πανηγύρισε το 40ο πρωτάθλημα στην ιστορία του, έστω κι αν τα εκατομμύρια των φίλων του όπως τραγουδούσαν «το ονειρεύονταν αλλιώς...»!
Με τον Παναθηναϊκό στα... σχοινιά και έχοντας εγκαταλειφθεί από τα «βαριά πορτοφόλια» που είτε τον διοικούσαν επί σειρά ετών, είτε έκαναν... για ένα φεγγάρι το κομμάτι τους!
Με την ΑΕΚ να μην έχει στον ήλιο μοίρα και στο φινάλε της σεζόν και... χαιρετάει την κατηγορία και με τον ΠΑΟΚ να μην είναι ακόμη έτοιμος για την υπέρβαση στην «εποχή Σαββίδη», οι «ερυθρόλευκοι» έτρεχαν μόνοι τους και φυσικά δεν ήταν δυνατό να χάσουν την κούρσα!
Με εξαίρεση λοιπόν την... μάχη της ουράς που ως την τελευταία αγωνιστική κράτησε το ενδιαφέρον όλων, η φετινή Σούπερ Λίγκα και τα όσα είδαμε θα ξεχαστούν γρήγορα. Θέαμα... υπό του μηδενός, γήπεδα ερμητικά άδεια και από φρέσκα πρόσωπα πολλά αλλά λίγα που θα τα... θυμηθούμε και στο μέλλον!
Την ίδια ώρα, μακριά από τα πολλά φώτα της καθημερινότητας και τους πηχυαίους τίτλους των εφημερίδων, διεξάγεται ο... μαραθώνιος της Football League ή της Β΄εθνικής όπως την μάθαμε από τους πατεράδες μας! Ένα πρωτάθλημα που έχει... 42 στροφές (αγωνιστικές) και που οι «ήρωες» που συμμετάσχουν σε αυτή αναγκάζονται εδώ και πολλούς μήνες να αγωνίζονται συνεχώς Κυριακή-Τετάρτη-Κυριακή... κι όποιος αντέξει!
Στην περίπτωση της δεύτερης επαγγελματικής κατηγορίας ισχύει ακριβώς το αντίθετο από όσα προαναφέραμε για την Σούπερ Λίγκα. Με... 37 αγωνιστικές στην πλάτη και 5 πριν να κοπεί η κορδέλα του «μαραθωνίου», όποιος βάλει το χέρι του στην φωτιά για τις 4 ομάδες που του χρόνου θα παίζουν στα «μεγάλα σαλόνια» κινδυνεύει με... εγκαύματα!
Ούτε μια, ούτε δύο αλλά οχτώ ομάδες θα... παλέψουν για τις μισές θέσεις και μόνο ο Απόλλων Σμύρνης ίσως να μπορεί να νιώθει πιο ήρεμος για την (μετά από πολλά χρόνια) επιστροφή στην Σούπερ Λίγκα! Από εκεί και πέρα Ηρακλής, Εργοτέλης, Ολυμπιακός Βόλου, Παναιτωλικός, Νίκη Βόλου, Καλλονή και Πανσερραϊκός θα δώσουν την μεγάλη μάχη για την απευθείας άνοδο ή αυτή μέσω των μπαράζ! Προγνωστικά; Όχι εδώ... Όταν ο 2ος από τον 8ο απέχουν μια νίκη (τρεις βαθμοί) τι να ρισκάρεις;
Πέντε στροφές πριν την... καρό σημαία τα κομπιουτεράκια θα πάρουν φωτιά και το ενδιαφέρον αναμένεται αμείωτο! Στην πιο συναρπαστική Β΄εθνική όλων των εποχών, εκεί όπου βγάζουν... μεροκάματο πολλά γνωστά ονόματα με καριέρα στην Σούπερ Λίγκα, αξίζει έστω κι αργά να στρέψετε το ενδιαφέρον σας.
Είτε σας «καίει» κάποια από τις ομάδες και βρίσκεστε στην εξέδρα, είτε με την αγωνία του απλού φιλάθλου μέσα από την συχνότητα του ΟΤΕ TV που κάθε εβδομάδα δείχνει τα σημαντικότερα ματς της αγωνιστικής! Αξίζει...