Δευτέρα 29 Απριλίου 2013

Οι επαφές στην Κύπρο και ο Σάντος!!

Στην κορυφή των υποψήφιων προπονητών που εξετάζει ο ΠΑΟΚ βρίσκεται το όνομα του Ιβάν Γιοβάνιβτς. Από την Κύπρο, όμως, ακούγεται και εκείνο του Ζόρζε Κόστα. Και το σενάριο με τον Φερνάντο Σάντος.

Οι επαφές στην Κύπρο και ο Σάντος
Τον τρόπο με τον οποίο θα απομακρυνθεί ο Γιώργος Δώνης από την τεχνική ηγεσία του ΠΑΟΚ ψάχνουν οι διοικούντες την «ασπρόμαυρη» ΠΑΕ.

Ο Ιβάν Σαββίδης έχει αποφασίσει ότι πρέπει να λυθεί η συνεργασία με τον 44χρονο τεχνικό, ύστερα από τον αποκλεισμό του «Δικέφαλου του Βορρά» από τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας. Ωστόσο, η συγκεκριμένη διαδικασία δεν είναι απλή.

Ο Έλληνας προπονητής δεσμεύεται με συμβόλαιο και για την επόμενη σεζόν, κάτι που αναγκάζει τις δύο πλευρές να βρουν τη «χρυσή τομή» στο οικονομικό σκέλος της υπόθεσης.

Σύμφωνα με όσα είχαν συμφωνήσει ο Δώνης με τον ΠΑΟΚ τον περασμένο Φεβρουάριο, είναι λιγότερη η αποζημίωση για εκείνον σε περίπτωση λύσης συνεργασίας και μεγαλύτερο πριμ σε περίπτωση κατάκτησης Κυπέλλου ή αν η ομάδα καταλάβει την πρώτη θέση στα πλέι οφ της Σούπερ Λίγκας.

Ο 44χρονος τεχνικός δεν επιθυμεί να παραιτηθεί και όλα δείχνουν ότι (έστω και με τη βοήθεια νομικών) η λύση στο «διαζύγιο» θα δοθεί κατά τη διάρκεια της σημερινής ημέρας.

Από εκεί και πέρα, οι Θεσσαλονικείς φέρονται να έχουν έρθει σε επαφή με διάφορους προπονητής εδώ και μήνες, αφού ήθελαν να είναι έτοιμοι εν όψει του καλοκαιριού.

Οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ συναντήθηκαν μέσα στον Μάρτιο με τον Πορτογάλο προπονητή της ΑΕ Λεμεσού, Ζόρζε Κόστα. Ο συγκεκριμένος τεχνικός είχε απασχολήσει τον «Δικέφαλο του Βορρά» και το καλοκαίρι του 2010, όταν είχε αποχωρήσει από τον πάγκο της ομάδας ο Φερνάντο Σάντος.

Ωστόσο, ο 42χρονος προπονητής έχει να παίξει τελικό Κυπέλλου στις 22 Μαΐου. Μάλιστα, αυτή θα είναι και η μοναδική πιθανότητα για την συγκεκριμένη ομάδα να κατακτήσει ευρωπαϊκή θέση.

Παράλληλα, υπήρξε κουβέντα και με τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς που και τη φετινή σεζόν κατέκτησε το πρωτάθλημα με τον ΑΠΟΕΛ.

Η ομάδα του Σέρβου τεχνικού έχει ακόμη δύο ματς να δώσει στο πρωτάθλημα και για να εργαστεί στον ΠΑΟΚ θα πρέπει να αποχωρήσει πριν από το τέλος της σεζόν από την Κύπρο.

Ωστόσο, διακαής πόθος του Ιβάν Σαββίδης (και με εισήγηση του Θοδωρή Ζαγοράκη) αποτελεί ο Φερνάντο Σάντος για τον πάγκο του ΠΑΟΚ.

Ωστόσο, από τη στιγμή που ο Πορτογάλος τεχνικός βρίσκεται στην Εθνική Ελλάδας, δύσκολα μπορεί να υπάρξει κάποια εξέλιξη άμεσα από τη στιγμή που το συμβόλαιό του λήγει το επόμενο καλοκαίρι.

Αν, όμως, ο ΠΑΟΚ δεν καταφέρει να συμφωνήσει με έναν προπονητή που θα αναλάβει άμεσα και θα υπογράψει για 1-2 χρόνια, τότε θα προχωρήσουν στο εναλλακτικό σενάριο της προσωρινής λύσης.

Εν όψει των πλέι οφ είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο να αναλάβει την ομάδα ο Γιώργος Γεωργιάδης, ο οποίος ξέρει πολύ καλά τους παίκτες. Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: