Δευτέρα 29 Απριλίου 2013

«Γήπεδο 28.000 θέσεων στη Ν. Φιλαδέλφεια»

Μέγιστης χωρητικότητας 28.000 θεατών μπορεί να είναι το γήπεδο που θα κατασκευαστεί στη Νέα Φιλαδέλφεια, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο αρχιτέκτονας Στέλιος Αγιοστρατίτης στη SportDay.

«Γήπεδο 28.000 θέσεων στη Ν. Φιλαδέλφεια»
Η πρόθεση του Δημήτρη Μελισσανίδη να χτιστεί γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια είναι δεδομένη. Και θα αποτελέσει έκπληξη αν δεν ανατεθεί ο σχεδιασμός του έργου στον Στέλιο Αγιοστρατίτη, αρχιτέκτονα που είχε κάνει το πλάνο για την «Αγιά Σοφιά» το 2005, δίχως ωστόσο τότε να υλοποιηθεί.

Μιλώντας στη SportDay τόνισε πως ακόμη δεν έχει μιλήσει επί του ζητήματος με τον Δημήτρη Μελισσανίδη, ενώ ξεκαθάρισε τις προδιαγραφές για το νέο γήπεδο. «Επειδή πολλά λέγονται και γράφονται, αυτό που μπορώ να πω είναι ότι το γήπεδο της ΑΕΚ σύμφωνα με τον χώρο που διαθέτει και είναι περίπου 30 στρέμματα, μπορεί να είναι μάξιμουμ 28.000 θέσεων. Ούτε 37.000 που ακούω ούτε πάνω από 30.000. Άλλωστε με τις σύγχρονες διεθνείς προδιαγραφές που ισχύουν δεν κατασκευάζονται και μεγαλύτερα γήπεδα, μια και είναι μεγάλο το κόστος συντήρησης», τόνισε.

Όσο για το χρόνο που απαιτείται για να προχωρήσει το θέμα, είπε: «Για να βγουν οι άδεις για να προχωρήσει το έργο, θα πρέπει πρώτα να έχουν ολοκληρωθεί οι μελέτες. Οι μελέτες για το γήπεδο έχουν γίνει, αλλά θα πρέπει πρώτα να ολοκληρωθούν και άλλες π.χ. στατικές, μηχανολογικές, περιβαλλοντολογικές. Και στη συνέχεια θα προχωρήσει το έργο».

Αναφορικά με το δικό του ρόλο, τόνισε: «Δεν έχω ακόμα καμία επαφή με τον κ. Μελισσανίδη. Στην περίπτωση που με καλέσει, φυσικά και θα ανταποκριθώ. Μόνο ο Δημήτρης Μελισσανίδης μπορεί να σώσει την ΑΕΚ. Και μόνο εκείνος μπορεί να τρέξει αυτό το έργο. Θεωρώ ότι θα πρέπει, ωστόσο, να λυθούν και άλλα θέματα στην ΑΕΚ, όπως είναι αυτό της ΠΑΕ και τα οικονομικά της».

Δεν υπάρχουν σχόλια: