Πέμπτη 13 Αυγούστου 2009

Nεκρός ο Φέλτον

Απίστευτο και όμως αληθινό! Ο πρώην παίκτης των Ηρακλή και ΑΕΚ, Λαβέλ Φέλτον είναι νεκρός! Ο 30άχρονος αμερικάνος πυροβολήθηκε θανάσιμα από τη σύζυγο του με τα αίτια να είναι άγνωστα για την ώρα, ενώ δεν έχει υπάρξει ούτε πλήρης γνωμάτευση από τον ιατροδικαστή.

Ο άτυχος άνδρας βρισκόταν στο αυτοκίνητο του την ώρα του τραγικού συμβάν στην πόλη του Μιλγουόκι σε ένα βενζινάδικο όταν και ξαφνικά δέχτηκε πυροβολισμό στο κεφάλι από τη δράστη. Ο αξιόλογος αθλητής είχε αγωνιστεί ακόμα σε Βιλερμπάν, ΑΠΟΕΛ και Μπουγιούκ Κόλετζ και Πάντερμπορν.

Γκολφ και ράγκμπι στους Ολυμπιακούς

Το γκολφ και το ράγκμπι, κέρδισαν την πρώτη και ουσιαστικότερη "μάχη" για την είσοδό τους στο πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων.

Στη συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής της ΔΟΕ, στο Βερολίνο, τα δύο αυτά αθλήματα επιλέχθηκαν μεταξύ επτά, να ενταχθούν στο πρόγραμμα των Αγώνων του 2016, πρόταση που ωστόσο θα πρέπει να επικυρωθεί και στη συνεδρίαση των Εθνικών Ολυμπιακών Επιτροπών που θα πραγματοποιηθεί τον Οκτώβριο στην Κοπεγχάγη.

Παράλληλα αποφασίστηκε να συμπεριληφθεί και η πυγμαχία γυναικών στο ολυμπιακό πρόγραμμα του Λονδίνου (2012).

"Το γκολφ και το ράγκμπι έπιασαν τα καλύτερα ποσοστά στα συνολικά 33 κριτήρια που είχε θέσει η εκτελεστική επιτροπής της ΔΟΕ. Επιλέξαμε δύο αθλήματα που έχουν μεγάλη απήχηση", είπε ο πρόεδρος της ΔΟΕ, Ζακ Ρογκ.

Το γκολ θα επιστρέψει στο Ολυμπιακό πρόγραμμα για πρώτη φορά μετά το 1904 (Σεντ Λούις), ενώ το ράγκμπι συμμετείχε σε τέσσερις διοργανώσεις έως το 1924.

Μίνι θρίλερ για Βασλούι-ΑΕΚ, Χέρενφεν-ΠΑΟΚ...

Τα τηλεοπτικά δικαιώματα των αγώνων Βασλούι-ΑΕΚ και Χέρενφεν-ΠΑΟΚ για τα προκριματικά του Europa League εξελίσσονται σε ένα μίνι θρίλερ που λογικά θα έχει κατάληξη μέχρι αύριο το βράδυ


Ο ΟΤΕ προσπαθεί να πάρει και να ανακοινώσει "πακέτο" τα δύο παιχνίδια (για το Conn-X TV Sport) και οι άνθρωποι του είναι αισιόδοξοι πως θα τα καταφέρουν. Απ' την άλλη πληροφορίες θέλουν στην ιστορία να έχουν εμπλακεί και να ενδιαφέρονται η Nova και η ΕΡΤ. Οι ίδιες πληροφορίες τονίζουν πως το μεν Βασλούι-ΑΕΚ το πουλάει εταιρία τηλεοπτικών δικαιωμάτων και το δε Χέρενφεν-ΠΑΟΚ ο ολλανδικός σύλλλογος. Σε κάθε περίπτωση μπορεί και σήμερα να υπάρξουν νεότερα...

Ευρωλίγκα και στο διαδίκτυο...
Τα δικαιώματα μετάδοσης όλων των αγώνων της Ευρωλίγκα μπάσκετ που θα γίνει 7 με 20 Σεπτεμβρίου στην Πολωνία απέκτησε ο ΣΚΑΙ, όχι όμως για την τηλεόραση, αλλά για το διαδίκυτο. Τους αγώνες θα μεταδώσει το skai.gr.

Υπέγραψε ο Στίβεν Χαντ για τέσσερα χρόνια


Στίβεν Χαντ Επισημοποιήθηκε την Πέμπτη ο "γάμος" του Στίβεν Χαντ με την Χαλ. Ο Ιρλανδός μέσος, που την περσινή σεζόν αγωνιζόταν στη β' κατηγορία του αγγλικού πρωταθλήματος για λογαριασμό της Ρέντινγκ, υπέγραψε τετραετές συμβόλαιο συνεργασίας με το σύλλογο της πρέμιερ λιγκ.

Δήλωνε εδώ και καιρό που είναι έτοιμος για μία νέα αγωνιστική πρόκληση και πιστεύω ότι με τη μεταγραφή του στη Χαλ του δίνεται η συγκεκριμένη ευκαιρία», δήλωσε ο ποδοσφαιρικός διευθυντής της Ρέντινγκ, Νικ Χάμοντ στο επίσημο site του αγγλικού συλλόγου. Ο 28χρονος Χαντ ανήκε στο δυναμικό της Ρέντινγκ από το 2005.

102-57 η Εθνική ανδρών τη Ρουμανία

Με το σαρωτικό 102-57, η Εθνική ανδρών στο μπάσκετ, επικράτησε της αδύναμης Ρουμανίας, στο κλειστό των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων και απέσπασε το θερμό χειροκρότημα των 3 χιλιάδων Ελλήνων φιλάθλων που έδωσαν το παρών.

Πρώτος σκόρερ της εθνική μας ο Κώστας Κουφός με 15 πόντους, στην επίσημη πρεμιέρα του με το εθνόσημο, όπως και για τους Κώστα Καϊμακόγλου, Κώστα Παπανικολάου και Νικ Καλάθη. Εξαιρετικός για άλλη μια φορά ο αδυνατισμένος Σοφοκλή Σχορτσιανίτης (13π.), ενώ από 10 πόντους πέτυχαν οι Μπουρούσης, Σπανούλης.

Εκτός δωδεκάδας έμειναν οι Λουκάς Μαυροκεφαλίδης, Ανδρέας Γλυνιαδάκης και Δημήτρης Τσαλδάρης. Εξαιρετική ήταν η συνεργασία των δύο «Αμερικανών» Κουφού-Καλάθη οι οποίοι προσέφεραν εκτός από ουσία και θέαμα.

Ο Καζλάουσκας δοκίμασε πολλά σχήματα ενώ το παιχνίδι της εθνικής χαρακτηρίστηκε από την πιεστική άμυνα και την τάση για αιφνιδιασμό.

«Μουδιασμένα» ξεκίνησε η εθνική και στο πρώτο δεκάλεπτο πήρε προβάδισμα +11, 24-13. Στη δεύτερη περίοδος η άμυνα των διεθνών ήταν ασφυκτική (13 κλεψίματα), οι Ρουμάνοι σημείωσαν μόλις 5 πόντους και η διαφορά άρχισε να αυξάνεται με γεωμετρική πρόοδο.
Με τους Καλαμπόκη, Καλάθη, Πρίντεζη, Σχορτσιανίτη και Κουφό η διαφορά εκτοξεύτηκε στο +38, 54-16 και 56-18 που ήταν το σκορ του 20αλέπτο.

Συμμετοχή είχε και ο «χρυσός» Κώστας Παπανικολάου στα πέντε λεπτά που αγωνίστηκε επιβεβαίωσε όσους τον αποκαλούν μεγάλο ταλέντο.

Στην τρίτη περίοδο, οι Ρουμάνοι εκμεταλλεύτηκαν το χαλάρωμα των Ελλήνων διεθνών... απλά για να μειώσουν σε 72-37 με τη λήξη της 3ης περιόδου. Με χάι λάιτ του αγώνα ένα εκπληκτικό κάρφωμα του Κώστα Κουφού, οι Έλληνες διεθνείς έδειξαν θετικά δείγματα και έφτασαν στο τελικό 102-57 σε ένα παιχνίδι που δεν ήταν το πλέον κατάλληλο για ασφαλή συμπεράσματα.

Τα δεκάλεπτα: 24-13, 56-18, 72-37, 102-57

Οι πόντοι των ομάδων

Ελλάδα (Καζλάουσκας): Καλαμπόκης 8, Μπουρούσης 10, Ζήσης 9, Σπανούλης 10, Φώτσης 7, Πρίντεζης 2, Κουφός 15, Περπέρογλου 5, Σχορτσανίτης 13, Καλάθης 7, Καϊμακόγλου 7, Παπανικολάου 9.

Ρουμανία (Καλάντσα): Μπλιντάρου 5, Μαντάκε 8, Σιάρτο, Μουντεάν 3, Ντραγκουσίν 10, Μολντοβεάνου 6, Καπουσάν 3, Σετρεάν, Λαζάρ, Γιούκαν 2, Νικοάρ 10, Σιλβασάν 10.

Σαν να μην έλειψε η Κλάιστερς

Σαν να μην έλειψε ούτε μια μέρα από τους αγώνες αυτά τα δύο χρόνια! Η Κιμ Κλάιστερς συνέχισε τις εντυπωσιακές της εμφανίσεις στο τουρνουά του Σινσινάτι και ήδη εξασφάλισε την πρόκρισή της στον γ΄ γύρο.

Νέο θύμα της Βελγίδας τενίστριας ήταν η Ελβετίδα Πάτι Σνάιντερ, την οποία νίκησε με 2-0 σετ (6-2, 7-5).

Η Κλάιστερς είχε αποχωρήσει από την ενεργό δράση πριν από δύο χρόνια για να δημιουργήσει οικογένεια, επέστρεψε όμως δυναμικά και δείχνει έτοιμη να γνωρίσει και πάλι μεγάλες διακρίσεις.

Βαριά ήττα για την Εθνική Κύπρου

Βαριά ήττα με σκορ 1-6 γνώρισε η Εθνική ομάδα της Κύπρου σε φιλικό παιχνίδι που έδωσε την Τετάρτη (12/8) με την αντίστοιχη της Αλβανίας, εκτός έδρας.

Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο 25` με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Σκέλα, αλλά στο 37` ο Κωνσταντίνος Χαραλαμπίδης ισοφάρισε για λογαριασμό των κυπρίων, οι οποίοι δεν μπόρεσαν να κρατήσουν το αποτέλεσμα μέχρι το τέλος του ημιχρόνου. Στο 44` και πάλι ο Σκέλα, με τον ίδιο τρόπο (πέναλτι) έκανε το 2-1 για τους αλβανούς.

Στην επανάληψη, η Εθνική ομάδα της Κύπρου κατέρρευσε... Είναι ενδεικτικό ότι μέσα σε 10 λεπτά δέχτηκε 4 γκολ! Στο 66` ο Μπογκντάνι έκανε το 3-1 και στο 69` ο Μιχαήλ με αυτογκόλ ανέβασε τον δείκτη του σκορ σε 4-1.

Οι γηπεδούχοι ήταν ασταμάτητοι και ολοκλήρωσαν τον θρίαμβό τους με γκολ των Αγκόλι στο 72` και του Βίλα στο 76`.

Ο ομοσπονδιακός προπονητής, Άγγελος Αναστασιάδης, δεν μπορούσε να κρύψει την δυσαρέσκεια και την απογοήτευσή του. «Ήταν μια πολύ άσχημη μέρα για την ομάδα μας. Παίξαμε καλά μόνο στα πρώτα 20 λεπτά, στη συνέχεια η Αλβανία ήταν καλύτερη και την συγχαίρω για την απόδοσή της και τη νίκη της. Κάναμε πολλά λάθη, είναι ντροπή να δεχόμαστε τέτοιες ήττες. Τα παιδιά προέρχονται από την προετοιμασία τους, έχουμε πολλά να κάνουμε μέχρι τα επίσημα μας παιχνίδια», είπε ο Αναστασιάδης, που όπως και οι ποδοσφαιριστές του δέχτηκαν σήμερα έντονη κριτική από τα ΜΜΕ αλλά και τους φιλάθλους στην Κύπρο.

Χαμόγελα στον Ηρακλή

Ο Ηρακλής οδεύει σε καλό δρόμο και ο Ολεγκ Προτάσοφ έχει κάθε λόγο για να είναι ικανοποιημένος. Η ομάδα του δεν δυσκολεύτηκε να νικήσει 3-1 τον Λεβαδειακό και να δείξει ότι θα παρουσιαστεί σαφώς καλύτερη από την προηγούμενη μαρτυρική χρονιά. Από την άλλη μεριά οι παίκτες του Μόμτσιλο Βούκοτιτς απογοήτευσαν τόσο στον αμυντικό όσο και στον επιθετικό τομέα.

Ο νεοαποκτηθείς Γιακουμπ ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ στο 16' και στο 78' ο Βασιλείου ισοφάρισε για τους πράσινους. Η απάντησε δεν άργησε να έρθει από πλευρά Ηρακλή και μόλις δύο λεπτά αργότερα ο Βέλλιος χάρισε και πάλι το προβάδισμα στην ομάδα του. Το τελικό σκορ διαμόρφωσε ο Κονέ στο 85'

Ηρακλής: Μπαντής, Μάρτος (61' Σαρακατσάνος), Λέκι (79' Κατσικάς), Κατσαμπής, Γιαννούλης, Φούφουλας (61' Αγρίτης), Παπαστεριανός (61' Κονέ), Μιλάνο (72' Βουτσιάς), Ντίκα (79' Βέλλιος), Μπόσνιακ (75' Καρλόπουλος), Γιάκομπ (67' Παπαζαχαρίας).

Λεβαδειακός: Καρακώστας, Μουλόπουλος (82' Μαχαίρας), Μαρτορέλ (46' Καψής), Ζησόπουλος, Κόλτζος (85' Λεμονής), Μπράνκο (61' Κόλτζης), Ταραλίδης, Σερτζίνιο, Μπάρκογλου (65' Τζωρμπατζάκης), Βασιλείου, Μπούσι.

Σοφοκλής Σχορτσιανίτης : Το μεγάλο come back

Ο Σοφοκλής Σχορτσιανίτης ύστερα από μία χρονιά-πισωγύρισμα για την καριέρα του κατόρθωσε να χάσει περίπου 25 κιλά και να αφοσιωθεί πλήρως στα καθήκοντα του. Αποτέλεσμα αυτού η εξαιρετική εμφάνιση απέναντι στην αδύναμη ομολογουμένως φορντ λάιν της Ρουμανίας όπου πέτυχε 15 πόντους.

"Βρισκόμαστε σε καλό σημείο. Έχουμε βέβαια ακόμη κάποια προβλήματα τα οποία πρέπει να τα διορθώσουμε. Όλοι προσπαθούμε, δίνουμε το 100% και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε. Είμαι αισιόδοξος πως θα πάμε καλά στο Ευρωμπάσκετ, έστω κι αν λείπουν βασικοί παίκτες. Εμείς καλούμαστε να καλύψουμε το κενό τους και θα τα καταφέρουμε" υπογράμμισε ο σέντερ του Ολυμπιακού και συμπλήρωσε λέγοντας χαρακτηριστικά:

"Προσωπικά έχω κάνει το καλύτερο με στόχο να συνεισφέρω στην Εθνική για Ευρωμπάσκετ και εν συνεχεία στην ομάδα μου, τον Ολυμπιακό. Είναι η πρώτη φορά στην καριέρα μου που έχω προσπαθήσει τόσο πολύ. Ελπίζω όλα να πάνε καλά. Περιμένω πολλά περισσότερα απ’ τον εαυτό μου και γι΄ αυτό θα δουλέψω ακόμη πιο σκληρά. Θέλω ν' αγγίξω το 100% των δυνατοτήτων μου. Αυτό μπορεί να χρειαστεί πολλά χρόνια".

Eπί Γιόνας Καζλάουσκας ο έλληνας άσος έριχε πραγματοποιήσει την καλύτερη του χρονιά στους ερυθρόλευκους. Σε ερώτηση αν η παρουσία του λιθουανού διαδραματίζει σημαντικό ρόλο απάντησε: "Σίγουρα η παρουσία του Καζλάουσκας αποτελεί κίνητρο για μένα. Το ίδιο κίνητρο πάντως μου έδινε και ο κόουτς Γιαννάκης. Είναι σημαντικό και στον Ολυμπιακό και στην Εθνική να έχω προπονητές που πιστεύουν σε μένα".

Ο άλλος πύργος της εθνικής μας, ο Κώστας Κουφός υποστήριξε με τη σειρά του: "Φτάσαμε άνετα στη νίκη. Η Ρουμανία έπαιζε δυνατά σήμερα. Πιστεύω πως θα πάμε καλά στο Ευρωμπάσκετ. Προσπαθώ να παίζω όλο και πιο καλά κάθε μέρα. Είμαι πολύ υπερήφανος που βρίσκομαι εδώ και είμαι μέλος της Εθνικής Ελλάδας. Θέλω να κατακτήσουμε ένα μετάλλιο στο Ευρωμπάσκετ".

Πανσερραϊκός Πανθρακικός 2-1

Ο Πανσερραϊκός επικράτησε με 2-1 του Πανθρακικού, σε φιλική αναμέτρηση που έγινε στο δημοτικό γήπεδο των Σερρών. Η ομάδα του Γκιγιέρμο Ογιος ήταν καλύτερη στην μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, με αυτήν του Ιλιε Ντουμιτρέσκου να προβληματίζει με την απόδοση της.

Τα "λιοντάρια" άνοιξαν το σκορ στο 16`, με σουτ του Κωνσταντινίδη. Οι πανηγυρισμοί των γηπεδούχων κράτησαν μόλις τρία λεπτά, καθώς σε μία αντεπίθεση στο 19` ο Πανθρακικός κατάφερε να ισοφαρίσει, με σκόρερ τον Μπουβάλ.

Παρόλα αυτά, η ομάδα του Ογιος κατάφερε να πάρει εκ νέου το προβάδισμα, με τέρμα του Στέφανου Αθανασιάδη στο 27`. Αυτό ήταν και το τελικό αποτέλεσμα του φιλικού αγώνα, παρά το γεγονός ότι δημιουργήθηκαν κι άλλες καλές στιγμές για την επίτευξη κάποιου γκολ.

Το επόμενο φιλικό προετοιμασίας του Πανσερραϊκού θα γίνει το απόγευμα της Κυριακής (16/8, 19:30GR) στην Ξάνθη, με αντίπαλο την τοπική ομάδα.

Οι συνθέσεις:
Πανσερραϊκός:
Κυριακίδης (46' Βαλσαμάκης) Ρούτσης, Κάστρο, Γεωργίου, Κωνσταντινίδης, Ριμόλντι (25' Ανάκογλου), Γαλανόπουλος, Αθανασιάδης (63' Γκούρτσας), Κόντος (63' Παπαδόπουλος), Σκάγκλια (60' Όγιος), Γεωργιάδης.

Πανθρακικός: Ρόκα (46' Βρονταράς), Αργυρίου (50' Κανωτίδης), Κλεμάν, Τζόκιτς, Τροΐζι, Οράκ , Μαρσέλο, Ρομπέρ, Φαγιάρδο (50' Ντιαλό), Μίτου (60' Πέλεκ), Μπουβάλ.

Άρης Ουντινέζε πριν το πρωτάθλημα

«Τελευταία δοκιμή» πριν τις επίσημες εξετάσεις του πρωταθλήματος. Η φιλική αναμέτρηση με τη σκληροτράχηλη Ουντινέζε (21:00) αποτελεί για τον Άρη το πιο δυνατό ίσως τεστ, εννέα εικοσιτετράωρα πριν την πρεμιέρα της Σούπερ Λίνγκ με τον Ατρόμητο. Το καλό για τον Ιομάρ Μαζίνιο, είναι ότι έχει να αντιμετωπίσει έναν επικίνδυνο αντίπαλο (έστω κι αν θα παραταχθεί ελλιπής), άρα, το τεστ θα είναι το πιο αξιόπιστο από όλα όσα έδωσε μέχρι τώρα η ομάδα, για να μπορέσει και ο ίδιος να βγάλει τα πιο ασφαλή συμπεράσματα.

Το αρνητικό από την άλλη έχει να κάνει με τις σημαντικές απουσίες που έχει να αντιμετωπίσει αφού δεν μπορεί να υπολογίζει στις υπηρεσίες των Αμπρέου, Αράνο, Γιάχιτς και Ντέϊλι.
Λογικά, ο Βραζιλιάνος τεχνικός, θα δώσει αρκετό χρόνο συμμετοχής(πιθανότατα να τον εμπιστευτεί φανέλα βασικού) στον Φερνάντεζ, που μπορεί να δώσει σημαντικές λύσεις στο χώρο του κέντρου και κυρίως στην αριστερή πλευρά. Κατά τα άλλα, δεν σκοπεύει να αλλάξει και πολλά πράγματα στην ενδεκάδα.
Ο Σηφάκης θα καθίσει κάτω από τα δοκάρια, οι Νέτο, Γκιάρο, Νασούτι, Ρομπέρζ (Φλάβιο), θα είναι στην άμυνα, στο κέντρο θα χρησιμοποιηθούν οι Ναφτί, Γκαρσία , Γκρασιάν, Χαβίτο (Κάλβο), Φερνάντεζ και ο Κόκε θα παίξει μπροστά.

Η αποστολή

Ο Ιομάρ Μαζίνιο επέλεξε τους παρακάτω 20 ποδοσφαιριστές για το διεθνές φιλικό παιχνίδι με αντίπαλο την ομάδα του Ούντινε. Σηφάκης, Πέσκοβιτς, Ρονάλντο, Φλάβιο, Κουλουχέρης, Νασούτι, Ρόβας, Πρίττας, Χαβίτο, Γκρασιάν, Ρομπέρζ, Νέτο, Αραβίδης, Φερνάντεζ, Κάλβο, Κόκε, Λαμπριάκος, Κάμπορα, Ναφτί, Γκαρσία.
Εκτός αποστολής έμειναν οι τρεις διεθνείς (Αμπρέου, Γιάχιτς, Βανγκέλι), ο Αράνο (που αντιμετωπίζει ένα πρόβλημα τραυματισμού και ακολουθεί θεραπευτική αγωγή) και ο Ντέϊλι (ταλαιπωρείται εδώ και λίγες μέρες από μια ίωση).

Σκεπτικισμός στην Εθνική μετά την ήττα

Προβληματισμένος παρουσιάστηκε ο Οτο Ρεχάγκελ μετά την ήττα με 0-2 από την Πολωνία. Ο γερμανός τεχνικός απέδωσε την κακή εμφάνιση στην έλλειψη παιχνιδιών από πλευράς διεθνών, τονίζοντας όμως πως θα πρέπει να παρουσιαστούν πολύ καλύτεροι με την Ελβετία. Παραδέχτηκε πως οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι αλλά κατάφερε να εξάγει τα συμπεράσματα που ήθελε με την χρησιμοποίηση ορισμένων παικτών. Οσο για τους Τοροσίδη και Σεϊταρίδη, συνέστησε υπομονή γιατί ακόμα δεν γνωρίζουμε αν θα είναι σε θέση να αγωνιστούν κατά της Ελβετίας.

"Η Πολωνία είναι μία πολύ καλή ομάδα και ορμητική. Η διαφορά είναι ότι το αντιμετώπισαν ως επίσημο και όχι φιλικό, όπως κάναμε εμείς. Ηταν δυνατοί στις μονομαχίες , μας πίεσαν ψηλά και δίκαια νίκησαν. Πρέπει να τονίσουμε όμως πως ορισμένοι παίκτες μου δεν είναι σε φουλ ρυθμούς, αφού δεν έχουν παιχνίδια στα πόδια τους. Και αυτό φάνηκε", είπε αρχικά ο Ρεχάγκελ και τόνισε αναφερόμενος στο παιχνίδι με τους ελβετούς.

"Θα πρέπει να είμαστε καλύτεροι με την Ελβετία. Κάναμε αρκετές αλλαγές γιατί ήθελα να δω κάποια πράγματα και τελικά τα είδα. Για την απόδοσή μας θα το συζητήσουμε μόλις επιστρέψουμε", είπε και πρόσθεσε: "Θα πρέπει να κάνουμε υπομονή σχετικά με τους Τοροσίδη και Γιούρκα. Θα πρέπει να περιμένουμε να δούμε αν είναι έτοιμοι και αν μπορούμε να τους υπολογίζουμε"

Αμανατίδης: Μπορεί να μας ξυπνήσει η ήττα

Ο Γιάννης Αμανατίδης στάθηκε στα λάθη που έγιναν, τονίζοντας πως με τέτοια εικόνα δεν υπάρχει ελπίδα κόντρα στην Ελβετία. Ωστόσο, ελπίζει πως η ήττα αυτή μπορεί να λειτουργήσει ευεργετικά. "Παίζαμε πολύ αργά και δεν μπορούσαμε να κρατήσουμε την μπάλα. Κάναμε πολλά λάθη και ηττηθήκαμε δίκαια. Το μόνο καλό είναι πως ήταν φιλικό και δεν μετράει. Πρέπει να δούμε τα λάθη μας, καθώς με τέτοια εικόνα δεν έχουμε ελπίδα στην Ελβετία", τόνισε ο άσος της Αϊντραχτ και πρόσθεσε.

"Θα πρέπει να μπούμε διαφορετικά στον αγώνα και σαφώς πιο σωστά από ότι σήμερα. Ισως να βοηθήσει η σημερινή ήττα για να ξυπνήσουμε. Θα είναι πολύ κρίσιμο παιχνίδι. Στο πρώτο ημίχρονο είχαμε 1-2 ευκαιρίες, στο δεύτερο μόλις μία, του Κυργιάκου. Από κει και πέρα κάναμε πολλά λάθη. Να το ξεχάσουμε και να μπούμε γερά και δυνάτα και ομαδικό στο κρίσιμο παιχνίδι".

Μπενάκερ: Δεν μας απείλησε καθόλου η Ελλάδα

Ικανοποιημένος ήταν ο προπονητής της Πολωνίας, Λίο Μπενάκερ με την εξέλιξη του αγώνα και την εικόνα της ομάδας του, καθώς οι παίκτες του τα κατάφεραν περίφημα απέναντι σε μία από τις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης, όπως σχολίασε ο ίδιος την εθνική μας. "Η Πολωνία είναι ένα έθνος που μπορεί να παίρνει χαρές από την ποδοσφαιρική ομάδα της χώρας. Παίξαμε απέναντι καλύτερες ομάδες Ευρώπης. Πρεσάραμε ψηλά, δεν μας απείλησαν και είχαμε υψηλή απόδοση στο πρώτο ημίχρονο. Στο δεύτερο και μετά το 1-0 θέλαμε να κρατήσουμε το σκορ, αλλά πάλι εμείς ήμασταν η ομάδα που έκανε ευκαιρίες. Η Ελλάδα δεν μας απείλησε καθόλου".

Φερναντίνιο θέλει ο Ολυμπιακός

Καλύπτει τη θέση του αριστερού χαφ, σκοράρει με άνεση και διαθέτει... δολοφονικές εκτελέσεις φάουλ. Το "πακέτο" από κάθε άποψη δείχνει και είναι ελκυστικό για τον Ολυμπιακό, που σύμφωνα με πληροφορίες εξετάζει την περίπτωση του βραζιλιάνου Φερνάντο Λουίς Ρόσα, γνωστότερου ως Φερναντίνιο, της Σαχτάρ Ντόνετσκ.

Οπως αποκαλύπτει η εφημερίδα "Πρωταθλητής", ο βραζιλιάνος άσος βρίσκεται στο στόχαστρο του Ολυμπιακού, με τους "ερυθρόλευκους" να έχουν έρθει σε επαφή με τους ατζέντηδές του για το ενδεχόμενο απόκτησης του 24χρονου μέσου. Η τιμή του ξεπερνά τα 10 εκατ. ευρώ, αλλά το γεγονός ότι το συμβόλαιό του λήγει το επόμενο καλοκαίρι κάνει τους ανθρώπους των πειραιωτών να πιστεύουν ότι μπορεί να αποκτηθεί με τα μισά χρήματα.

Ο Φερναντίνιο μεταγράφηκε στην ομάδα της Ουκρανίας το 2005, προερχόμενος από την Ατλέτικο Παραναένσε. Με τη φανέλα της Σαχτιάρ αριθμεί μέχρι τώρα 98 συμμετοχές και 19 γκολ. Έχει κερδίσει δύο πρωταθλήματα, ένα κύπελλο και ένα Σούπερ Καπ Ουκρανίας καθώς και ένα κύπελλο UEFA. Παράλληλα, σε ατομικό επίπεδο έχει αναδειχθεί παίκτης της χρονιάς τη σεζόν 2007-08, κερδίζοντας μάλιστα τη "χρυσή μπάλα" Ουκρανίας.

Ωστόσο, πρώτο όνομα στη λίστα για τη θέση του αριστερού χαφ παραμένει αυτό του Αμαντίνο Μαντσίνι, αν και ο βραζιλιάνος της Ιντερ δεν δείχνει να ψήνεται με την ιδέα να αγωνιστεί στο ελληνικό πρωτάθλημα και προτιμάει να πάει στην Πρέμιερ Λιγκ. Πάντα υπάρχει στο προσκήνιο ο Γιόνας Γκουτιέρεζ της Νιούκαστλ και ο Γκαμστ Πέντερσεν της Μπλάκμπερν. Στα υπόψιν και ο Κάνγκα Ακαλέ της Λανς, που έχει προταθεί και στον Αρη. Παράλληλα, από Γαλλία προέκυψε ότι στο στόχαστρο του Ολυμπιακού βρίσκονται ο Ιβάν Κλάσνιτς της Ναντ και ο Σαμπανί Νοντά της Γαλατάσαραϊ...

"Αν επισημοποιήσει το ενδιαφέρον για Ντένις τότε το συζητάμε..."

Όσον αφορά το μέτωπο Χερμάν Ντένις, ο ατζέντης του 28χρονου επιθετικού της Νάπολι, Λεονάρντο Ροντρίγκες με δηλώσεις του στο "Goal", επιβεβαίωσε ότι έχει δεχθεί "κρούση" για τον πελάτη από άνθρωπο που λειτουργούσε για λογαριασμό του Ολυμπιακού, αν και δεν υπάρχει για την ώρα επίσημη πρόταση. Αν αυτή γίνει, τότε ο Ντένις θα την σκεφτεί...

"Με πλησίασε κάποιος και μου μετέφερε το ενδιαφέρον του Ολυμπιακού, ρωτώντας με αν θα συζητούσε ο Ντένις το ενδεχόμενο να πάει δανεικός στην ελληνική ομάδα. Αυτό μπορώ να το πω, αλλά από την άλλη πλευρά δεν έχω στα χέρια μου κάποια επίσημη πρόταση από τον Ολυμπιακό", ξεκαθάρισε ο μάνατζερ του λατινοαμερικάνου άσου και πρόσθεσε:

"Αν η ελληνική ομάδα επισημοποιήσει το ενδιαφέρον της και η πρόταση που θα κάνει στον Ντένις είναι καλή, τότε είμαστε διατεθειμένοι να συζητήσουμε το ενδεχόμενο μεταγραφής. Νομίζω ότι ο Ντένις δεν θα είχε πρόβλημα να έρθει στην Ελλάδα, γιατί ο Ολυμπιακός είναι καλή ομάδα και, όπως όλα δείχνουν, θα παίξει στο Champions League, κάτι που φυσικά είναι πολύ σημαντικό".

Ο κόσμος του ΠΑΟΚ θέλει Γκαρσία

Οι τελευταίες εξελίξεις και κυρίως η δυσφορία του κόσμου για τα όσα είχαν προηγηθεί στην ομάδα, με την υποψία παραχώρησης του Πάμπλο Γκαρσία, υποχρέωσαν τον επίσημο ΠΑΟΚ να πάρει την πρωτοβουλία για μια ξεκάθαρη εξήγηση απέναντι στον Ουρουγουανό μέσο. Έτσι πριν την αναμέτρηση με τον Εργοτέλη, στα γραφεία της μακεδονικής ΠΑΕ έγινε μια ειλικρινής και ξεκάθαρη συνάντηση μεταξύ του προέδρου Θοδωρή Ζαγοράκη και του ίδιου του παίκτη. Στην συνάντηση αυτή ο πρόεδρος της ΠΑΕ ξεκαθάρισε στον ποδοσφαιριστή, ό,τι ουδέποτε είχα κάποια πρόταση για τον ίδιο ή και συνάντηση που να αφορούσε ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Ο παίκτης επίσης από την πλευρά του παραδέχτηκε αυτό που επί μέρες τόνιζε στο περιβάλλον του και που αναφέρονταν στον Τύπο. Οτι δηλαδή δεν είχε επίσης καμία συνάντηση και καμιά πρόταση που να τον αφορά για το ενδεχόμενο μετακίνησης του. Ετσι με τον τρόπο αυτό δόθηκαν εξηγήσεις που έπρεπε να δοθούν για να συνεχίσει απρόσκοπτα η συνεργασία του ξένου άσου με την ομάδα και κυρίως για να παραμείνει ενωμένος και δυνατός ο ΠΑΟΚ στο καινούργιο πρωτάθλημα που σύντομα ξεκινάει.
Γεγονός είναι πως η στάση του κόσμου στο χθεσινό παιχνίδι της Τούμπας μετατράπηκε σε μια αυθόρμητη «διαδήλωση» συμπαράστασης στον Γκαρσία και τα συνθήματα υπέρ του ξένου παίκτη δονούσαν την ατμόσφαιρα για όλο το πρώτο 45λεπτο. Ο κόσμος με τη στάση του αποσόβησε και απομάκρυνε κάθε σκέψη για την απομάκρυνση του παίκτη με μεταγραφή, που ενδεχομένως από επιπολαιότητα θα μπορούσαν κάποιοι να είχαν δρομολογήσει. Ο κόσμος του ΠΑΟΚ τήρησε συνεπή και υπεύθυνη στάση και ταυτίστηκε όχι μόνο με τον Πάμπλο Γκαρσία, αλλά και με τα συμφέροντα του ΠΑΟΚ που ταυτίζονται με την παραμονή του ποδοσφαιριστή.

Χρυσοί Γρηγοριάδης & Γιαννιώτης

«Χρυσοί» αναδείχθηκαν οι πρωταθλητές μας Άρης Γρηγοριάδης και Σπύρος Γιαννιώτης στο Μόντρεαλ του Καναδά, στο πλαίσιο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ενόπλων Δυνάμεων.

Ο Άρης Γρηγοριάδης πήρε, μάλιστα, δυο μετάλλια, ένα στα 50 μέτρα και ένα στα 100 μέτρα ύπτιο. Στην πρώτη κούρσα, διένυσε την απόσταση σε 25.29, σημειώνοντας και ρεκόρ αγώνων, ενώ στη δεύτερη έκανε χρόνο 54.43.

Με τη σειρά του, ο Σπύρος Γιαννιώτης, πήρε την πρώτη θέση στα 1.500 ελεύθερο με 15.14.14, κάτι που αποτελεί και ρεκόρ αγώνων.

Στα 200 μέτρα πεταλούδα, ο Στέφανος Δημητριάδης με 2.01.65 κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο, όπως και ο Γιάννης Γιαννούλης στα 400 μέτρα μικτής ατομικής, με τον Έλληνα πρωταθλητή να σημειώνει χρόνο 4.32.84.

Τέλος, τα χάλκινο μετάλλιο κατάκτησε η ομάδα 4Χ100 μικτής ατομικής των ανδρών, με χρόνο 3.41.85. Η ομάδα αποτελούνταν από τους Άρη Γρηγοριάδη, Στέφανο Δημητριάδη, Τρύφωνα Τριβιζά και Γιάννη Γιαννούλη.

Κριστιάνο Ρονάλντο & Νερέιδα Γκαγιάρδο

Ξεπέρασε τη γρίπη που τον ταλαιπωρούσε ο Κριστιάνο Ρονάλντο και μετά από ολιγοήμερη απουσία, επέστρεψε στις προπονήσεις της Ρεάλ Μαδρίτης.

Πάντως η γρίπη φαίνεται ότι ήταν το τελευταίο που τον απασχολεί. Πριν λίγες μέρες ο Κριστιάνο Ρονάλντο έβαλε σεκιούριτι για να μην τον πλησιάσει η Νερέιδα Γκαγιάρδο και η πρώην πλέον αγαπημένη του διεθνή Πορτογάλου σούπερ σταρ βρήκε την ευκαιρία να τον εκδικηθεί. Σε συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό «Antena» ανέφερε χαρακτηριστικά: «Στο κρεβάτι πιστεύει ότι είναι Θεός, όμως μετά από μία φορά σεξ αποκοιμιέται».

Και δεν έμεινε εκεί: «Η ζωή στο Μάντσεστερ μαζί του ήταν μόνο Playstation, σινεμά, τηλεόραση και κρεβάτι. Στο διάστημα που ήμασταν μαζί περνούσε περισσότερη ώρα στο να κοιτάζεται στον καθρέφτη παρά μαζί μου». Η 26χρονη καλλονή αποκάλυψε και το τι εσώρουχα φορούσε ο τότε άσος της Μάντσεστερ Γιιουνάιτεντ. «Ένα κόκκινο μπόξερ με ελέφαντα που έχει μεγάλη προβοσκίδα...».
Επίσης συμπλήρωσε: "Ήμουν ερωτευμένη με τον Κριστιάνο και εκείνος μου συμπεριφέρθηκε πολύ άσχημα». Αξίζει να σημειωθεί πως σύμφωνα με την «El Mundo Deportivo» η Νερέιδα πληρώθηκε 60.000 ευρώ για να παραχωρήσει τη συγκεκριμένη συνέντευξη.

Nίκη για τις νεανίδες στο πόλο

Με νίκη άρχισε τις υποχρεώσεις της για τις θέσεις 9-12, η εθνική ομάδα υδατοσφαίρισης των νεανίδων στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, που διεξάγεται στην πόλη Χάντι-Μανσίσκ της Σιβηρίας. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα επικράτησε 8-7 της Νέας Ζηλανδίας (0-2, 2-1, 1-1, 3-2, 1-1, 1-0), ενώ τα τέρματα της εθνικής πέτυχαν οι Τσουκαλά (2), Βασιλα (4), Πανουσάκη και Πλευρίτου. Για τις Νεοζηλανδές σκόραραν οι Τίλεν (2), Λιούις (2), Μπόουρι (2) και Πάι.

Λιονέλ Ρίος στην Τρίπολη

Μπορεί οι ιθύνοντες του Αστέρα να διερρήγνυαν τα ιμάτια τους πως δεν πρόκειται να κάνουν άλλη μεταγραφή, ωστόσο η είδηση που βγήκε στον αέρα του αργεντίνικου ραδιοφώνου "La Red" τα ξημερώματα της Πέμπτης (13/8) και φέρνει τον Λιονέλ Ρίος στην Τρίπολη είναι πέρα για πέρα αληθινή.

Ο 27χρονος αργεντίνος (κάτοχος ισπανικού διαβατηρίου) μεσοεπιθετικός, λοιπόν, έμεινε ελεύθερος από την Ιντεπεντιέντε και συμφώνησε σε όλα με τους αρκάδες, στους οποίους θα υπογράψει εντός των ημερών τετραετές συμβόλαιο συνεργασίας και κατόπιν θα ανακοινωθεί από την ΠΑΕ.

Με την έλευση του Ρίος στην Τρίπολη θα μεγαλώσει κατά ένα μέλος και η αργεντίνικη παροικία του Αστέρα, καθώς ο πρώην άσος της Ιντεπεντιέντε θα γίνει ο 9ος ποδοσφαιριστής από την χώρα του "τανγκό" που θα αγωνίζεται τη νέα σεζόν στην ομάδα της Αρκαδίας. Οι υπόλοιποι 8 του "κυανοκίτρινου" ρόστερ είναι οι Καρντόσο, Μπαστία, Βίλτσες, Ντεγκρά, Ουριμπάρι, Καρέρα, Νταμόντε και Μπαρτολίνι.

Ο Λιονέλ Ρίος έχει γεννηθεί στις 17 Νοεμβρίου του 1982, έχει ύψος 1,77μ. και την περασμένη περίοδο είχε 27 συμμετοχές και 3 γκολ στην Αργεντινή, ενώ πρόπερσι με τη Βελέζ είχε σε 28 εμφανίσεις 4 τέρματα. Στο παρελθόν έχει επίσης περάσει από Άρσεναλ Σαραντί, Ροζάριο Σεντράλ και Αρχεντίνος Τζούνιορς, ενώ είχε και δύο περάσματα από την Ευρώπη, στη δεύτερη κατηγορία της Ισπανίας με την Αλμερία (2004/05) και στη Serie A με τη Ρετζίνα (2006/07).