Πέμπτη 13 Αυγούστου 2009

Φερναντίνιο θέλει ο Ολυμπιακός

Καλύπτει τη θέση του αριστερού χαφ, σκοράρει με άνεση και διαθέτει... δολοφονικές εκτελέσεις φάουλ. Το "πακέτο" από κάθε άποψη δείχνει και είναι ελκυστικό για τον Ολυμπιακό, που σύμφωνα με πληροφορίες εξετάζει την περίπτωση του βραζιλιάνου Φερνάντο Λουίς Ρόσα, γνωστότερου ως Φερναντίνιο, της Σαχτάρ Ντόνετσκ.

Οπως αποκαλύπτει η εφημερίδα "Πρωταθλητής", ο βραζιλιάνος άσος βρίσκεται στο στόχαστρο του Ολυμπιακού, με τους "ερυθρόλευκους" να έχουν έρθει σε επαφή με τους ατζέντηδές του για το ενδεχόμενο απόκτησης του 24χρονου μέσου. Η τιμή του ξεπερνά τα 10 εκατ. ευρώ, αλλά το γεγονός ότι το συμβόλαιό του λήγει το επόμενο καλοκαίρι κάνει τους ανθρώπους των πειραιωτών να πιστεύουν ότι μπορεί να αποκτηθεί με τα μισά χρήματα.

Ο Φερναντίνιο μεταγράφηκε στην ομάδα της Ουκρανίας το 2005, προερχόμενος από την Ατλέτικο Παραναένσε. Με τη φανέλα της Σαχτιάρ αριθμεί μέχρι τώρα 98 συμμετοχές και 19 γκολ. Έχει κερδίσει δύο πρωταθλήματα, ένα κύπελλο και ένα Σούπερ Καπ Ουκρανίας καθώς και ένα κύπελλο UEFA. Παράλληλα, σε ατομικό επίπεδο έχει αναδειχθεί παίκτης της χρονιάς τη σεζόν 2007-08, κερδίζοντας μάλιστα τη "χρυσή μπάλα" Ουκρανίας.

Ωστόσο, πρώτο όνομα στη λίστα για τη θέση του αριστερού χαφ παραμένει αυτό του Αμαντίνο Μαντσίνι, αν και ο βραζιλιάνος της Ιντερ δεν δείχνει να ψήνεται με την ιδέα να αγωνιστεί στο ελληνικό πρωτάθλημα και προτιμάει να πάει στην Πρέμιερ Λιγκ. Πάντα υπάρχει στο προσκήνιο ο Γιόνας Γκουτιέρεζ της Νιούκαστλ και ο Γκαμστ Πέντερσεν της Μπλάκμπερν. Στα υπόψιν και ο Κάνγκα Ακαλέ της Λανς, που έχει προταθεί και στον Αρη. Παράλληλα, από Γαλλία προέκυψε ότι στο στόχαστρο του Ολυμπιακού βρίσκονται ο Ιβάν Κλάσνιτς της Ναντ και ο Σαμπανί Νοντά της Γαλατάσαραϊ...

"Αν επισημοποιήσει το ενδιαφέρον για Ντένις τότε το συζητάμε..."

Όσον αφορά το μέτωπο Χερμάν Ντένις, ο ατζέντης του 28χρονου επιθετικού της Νάπολι, Λεονάρντο Ροντρίγκες με δηλώσεις του στο "Goal", επιβεβαίωσε ότι έχει δεχθεί "κρούση" για τον πελάτη από άνθρωπο που λειτουργούσε για λογαριασμό του Ολυμπιακού, αν και δεν υπάρχει για την ώρα επίσημη πρόταση. Αν αυτή γίνει, τότε ο Ντένις θα την σκεφτεί...

"Με πλησίασε κάποιος και μου μετέφερε το ενδιαφέρον του Ολυμπιακού, ρωτώντας με αν θα συζητούσε ο Ντένις το ενδεχόμενο να πάει δανεικός στην ελληνική ομάδα. Αυτό μπορώ να το πω, αλλά από την άλλη πλευρά δεν έχω στα χέρια μου κάποια επίσημη πρόταση από τον Ολυμπιακό", ξεκαθάρισε ο μάνατζερ του λατινοαμερικάνου άσου και πρόσθεσε:

"Αν η ελληνική ομάδα επισημοποιήσει το ενδιαφέρον της και η πρόταση που θα κάνει στον Ντένις είναι καλή, τότε είμαστε διατεθειμένοι να συζητήσουμε το ενδεχόμενο μεταγραφής. Νομίζω ότι ο Ντένις δεν θα είχε πρόβλημα να έρθει στην Ελλάδα, γιατί ο Ολυμπιακός είναι καλή ομάδα και, όπως όλα δείχνουν, θα παίξει στο Champions League, κάτι που φυσικά είναι πολύ σημαντικό".

Δεν υπάρχουν σχόλια: