Πέμπτη 13 Αυγούστου 2009

Σοφοκλής Σχορτσιανίτης : Το μεγάλο come back

Ο Σοφοκλής Σχορτσιανίτης ύστερα από μία χρονιά-πισωγύρισμα για την καριέρα του κατόρθωσε να χάσει περίπου 25 κιλά και να αφοσιωθεί πλήρως στα καθήκοντα του. Αποτέλεσμα αυτού η εξαιρετική εμφάνιση απέναντι στην αδύναμη ομολογουμένως φορντ λάιν της Ρουμανίας όπου πέτυχε 15 πόντους.

"Βρισκόμαστε σε καλό σημείο. Έχουμε βέβαια ακόμη κάποια προβλήματα τα οποία πρέπει να τα διορθώσουμε. Όλοι προσπαθούμε, δίνουμε το 100% και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε. Είμαι αισιόδοξος πως θα πάμε καλά στο Ευρωμπάσκετ, έστω κι αν λείπουν βασικοί παίκτες. Εμείς καλούμαστε να καλύψουμε το κενό τους και θα τα καταφέρουμε" υπογράμμισε ο σέντερ του Ολυμπιακού και συμπλήρωσε λέγοντας χαρακτηριστικά:

"Προσωπικά έχω κάνει το καλύτερο με στόχο να συνεισφέρω στην Εθνική για Ευρωμπάσκετ και εν συνεχεία στην ομάδα μου, τον Ολυμπιακό. Είναι η πρώτη φορά στην καριέρα μου που έχω προσπαθήσει τόσο πολύ. Ελπίζω όλα να πάνε καλά. Περιμένω πολλά περισσότερα απ’ τον εαυτό μου και γι΄ αυτό θα δουλέψω ακόμη πιο σκληρά. Θέλω ν' αγγίξω το 100% των δυνατοτήτων μου. Αυτό μπορεί να χρειαστεί πολλά χρόνια".

Eπί Γιόνας Καζλάουσκας ο έλληνας άσος έριχε πραγματοποιήσει την καλύτερη του χρονιά στους ερυθρόλευκους. Σε ερώτηση αν η παρουσία του λιθουανού διαδραματίζει σημαντικό ρόλο απάντησε: "Σίγουρα η παρουσία του Καζλάουσκας αποτελεί κίνητρο για μένα. Το ίδιο κίνητρο πάντως μου έδινε και ο κόουτς Γιαννάκης. Είναι σημαντικό και στον Ολυμπιακό και στην Εθνική να έχω προπονητές που πιστεύουν σε μένα".

Ο άλλος πύργος της εθνικής μας, ο Κώστας Κουφός υποστήριξε με τη σειρά του: "Φτάσαμε άνετα στη νίκη. Η Ρουμανία έπαιζε δυνατά σήμερα. Πιστεύω πως θα πάμε καλά στο Ευρωμπάσκετ. Προσπαθώ να παίζω όλο και πιο καλά κάθε μέρα. Είμαι πολύ υπερήφανος που βρίσκομαι εδώ και είμαι μέλος της Εθνικής Ελλάδας. Θέλω να κατακτήσουμε ένα μετάλλιο στο Ευρωμπάσκετ".

Δεν υπάρχουν σχόλια: