Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2010

Αγκαλιά με τον τίτλο η Φλουμινένσε

Σπουδαία εκτός έδρας νίκη επί της Παλμέιρας με 2-1 σημείωσε η Φλουμινένσε για την 37η και προτελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος Βραζιλίας. Πλέον η «Φλου» έφτασε τους 68 βαθμούς, έναν περισσότερο από την Κορίνθιανς που νίκησε με 2-0 την Βάσκο Ντα Γκάμα και δύο από την Κρουζέιρο που επιβλήθηκε 2-1 της Φλαμένγκο εκτός έδρας.

Με νίκη στην έδρα της επί της Γκουαρανί, που είναι τρίτη από το τέλος και δεν μπορεί να αποφύγει τον υποβιβασμό, η Φλουμινένσε θα κατακτήσει το Μπραζιλεράο, την ώρα που η Κορίνθιανς θα αντιμετωπίζει εκτός έδρας την Γκοΐας και η Κρουζέιρο θα υποδέχεται την Παλμέιρας.

Τα αποτελέσματα της 37ης αγωνιστικής

Ατλέτικο Γκοϊανένσε-Σάο Πάουλο 1-1
(64’ Ελίας-54’ πεν. Σένι)

Ατλέτικο Μινέιρο-Γκοΐας 3-1
(14’ Σόουζα, 45+1 Ολιβέιρα, 63’ Ταρντέλι-38’ Σάντος)

Αβαΐ-Σάντος 3-2
(41’, 45+1, 84’ Κάιο-9’ Κεϊρίσον, 32’ Νέιμαρ)

Μποταφόγκο-Γκρέμιο Προυντέντε 3-1
(30’ Κάρλος, 44’ Έντνο, 90’ πεν. Κορντέιρο-69’ Ενρίκε)

Σεαρά-Ατλέτικο Παραναένσε 1-1
(44’ Άλβες-36’ Σάντος)

Κορίνθιανς-Βάσκο Ντα Γκάμα 2-0
(39’ Σέζαρ, 57’ Ντανίλο)

Φλαμένγκο-Κρουζέιρο 1-2
(9’ Μαουρίσιο-15’ Ρότζερ, 69’ Ριμπέιρο)

Γκουαρανί Καμπίνας-Γκρέμιο 0-3
(23’ Λίμα, 78’ πεν. Ζόνας, 84’ Κλεμεντίνο)

Ιντερνασιονάλ-Βιτόρια 1-1
(61’ Σόμπις-50’ Ανταΐλτον)

Φέρνει Ροτέν η ΑΕΚ!

Αποφασισμένη να επενδύσει στη «μετοχή» του Ζερόμ Ροτέν δείχνει η ΑΕΚ!

Η «Ένωση» κάθε άλλο παρά αδιάφορη έμεινε στην προοπτική να αποκτήσει τον καταξιωμένο Γάλλο και την Τετάρτη τον φέρνει στην Αθήνα για να ξεκινήσει προπονήσεις μαζί της.

Σε αυτές ο Μανόλο Χιμένεθ θα έχει την ευκαιρία να «τσεκάρει» τον αριστεροπόδαρο χαφ και εφόσον επιβεβαιώσει πως βρίσκεται σε καλό αγωνιστικό επίπεδο, θα αποτελέσει την πρώτη μεταγραφή του Γενάρη.

Στην ΑΕΚ φέρονται να έχουν συλλέξει πολύ καλές πληροφορίες για την κατάσταση του Ροτέν (αλλά και για το χαρακτήρα του) και η επιθυμία να τον δει πρώτα ο Χιμένεθ στις προπονήσεις (μετά το ματς με τη Χάιντουκ) οφείλεται -όχι φυσικά στην αναγνωρισμένη αξία του- αλλά στο ότι βρίσκεται σε απραξία από τα μέσα Οκτωβρίου.

Τότε έμεινε ελεύθερος από την Παρί Σεν Ζερμέν, με την οποία στην εξαετία 2004-2010 σημείωσε 139 συμμετοχές και 16 γκολ. Προηγουμένως, φυσικά είχε προηγηθεί η εξαιρετική διετία του στη Μονακό (82 συμμετοχές, 5 γκολ), με την οποία έφτασε στον τελικό του Champions League το 2004 και κατέκτησε το Λιγκ Καπ του 2003.

Τις δύο τελευταίες χρονιές (παρόλο που ανήκε στην Παρί), ο Ροτέν τις πέρασε ως δανεικός σε Ρέιντζερς και Ανκαραγκουτσού, με τις οποίες είχε 24 και 20 συμμετοχές αντίστοιχα.

Στο βιογραφικό του, δε, ο Γάλλος μετρά και συμμετοχές στην εθνική Γαλλίας, με τη φανέλα της οποίας έκανε ντεμπούτο το 2003 και μετρά συνολικά 13 συμμετοχές και 1 γκολ.

Έλεγχος ΣΔΟΕ στην Τούμπα! «Καθαρή» η ΠΑΕ ΠΑΟΚ

Ελεγκτές του ΣΔΟΕ βρέθηκαν σήμερα Κυριακή στην Τούμπα και ήλεγξαν τα βιβλία της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, χωρίς να σημειώσουν κάποια παρατυπία. Αυτός ήταν και ο λόγος που καθυστέρησε η ανακοίνωση από πλευράς ΠΑΕ για τα εισιτήρια που κόπηκαν στον αγώνα με τον Ατρόμητο, όπως και οι εισπράξεις που μπαίνουν στα ταμεία.
Από πλευράς ΠΑΕ ΠΑΟΚ. οι παράγοντές της ήταν ικανοποιημένοι γιατί η εταιρία είναι «καθαρή», πληρώνει τις υποχρεώσεις της και δεν έχει παρατυπίες.

Στη αποστολή για το «clasico» Κεντίρα και Ιγκουαΐν

Ο Ζοσέ Μουρίνιο συμπεριέλαβε στην αποστολή της Ρεάλ Μαδρίτης για το «el clasico» της Δευτέρας τον Σάμι Κεντίρα και τον Γκονσάλο Ιγκουαΐν.

Ο Γερμανός μέσος αντιμετώπιζε πρόβλημα στο δικέφαλο και ο Αργεντινός φορ στη μέση, με συνέπεια να έχουν χάσει τις προπονήσεις μίας εβδομάδας και τον αγώνα με τον Άγιαξ για το Champions League, ωστόσο ο Πορτογάλος τεχνικός έκρινε πως είναι έτοιμοι να βοηθήσουν κόντρα στην Μπαρτσελόνα.

Εκτός αποστολής έμειναν οι τραυματίες Κακά και Γκάγκο, όπως επίσης οι Γκαράι, Ματέος και Κανάλες για τεχνικούς λόγους.

Θρίαμβος της Μπεσίκτας στο ντέρμπι

Σπουδαία νίκη επί της Γαλατάσαραϊ στο «Αλί Σάμι Γεν» πέτυχε η Μπεσίκτας με 2-1 για τη 14η αγωνιστική του τουρκικού πρωταθλήματος. Ο Γκούτι με πέναλτι άνοιξε το σκορ στο 8’, ενώ στο 79’ ο Νόμπρε με κεφαλιά διπλασίασε τα τέρματα των φιλοξενούμενων, προτού ο Κιούελ μειώσει με τον ίδιο τρόπο στις καθυστερήσεις.

Με τη νίκη αυτή η Μπεσίκτας του Μπερντ Σούστερ σκαρφάλωσε στην πέμπτη θέση με 24 βαθμούς, εννέα λιγότερους από την πρωτοπόρο Τραμπζονσπόρ, ενώ η «Γαλατά» του Γκεόργκε Χάτζι παρέμεινε στους 17 βαθμους

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 14ης αγωνιστικής

Παρασκευή 26/11

Εσκίσεχιρσπορ-Μανίσασπορ 2-1

Σάββατο 27/11

Κόνιασπορ-Κασίμπασα 2-2
Γκαζιάντεπσπορ-Τραμπζονσπόρ 1-3
Γκεντσλερμπιρλιγκί-Σίβασπορ 1-1
Ισταμπούλσπορ-Φενέρμπαχτσε 0-1

Κυριακή 28/11

Καραμπούκσπορ-Ανκαραγκουτσού 5-1
Μπούτσασπορ-Αντάλιασπορ 1-0
Γαλατάσαραϊ-Μπεσίκτας 1-2

Δευτέρα 29/11

Μπούρσασπορ-Καϊσερίσπορ 20:00

Αήττητος και… μόνος ο ΠΑΟΚ

Το αήττητο διατήρησε ο ΠΑΟΚ στην Α1 βόλεϊ των ανδρών που επικράτησε του Πανελληνίου με 3-0 σετ, για την έκτη αγωνιστική της διοργάνωσης. Ο «Δικέφαλος του Βορρά», βρέθηκε μόνος πρώτος στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα με 17 βαθμούς, με τον Παναθηναϊκό να τον ακολουθεί με 14, έχοντας όμως ένα παιχνίδι λιγότερο.

Τα σετ: 25-17, 25-16, 25-22

ΠΑΟΚ (Μέλκας): Παντακίδης 8 (6/9 επ., 1 μπλοκ), Γουίντερ 4, Μπόγιτς 6 (6/12 επ., 67% υπ. - 67% άριστες), Καραγιάννης 7 (6/6 επ., 1 μπλοκ), Στέινμπεργκ 7 (7/23 επ.), Λινς 14 (11/22 επ., 3 μπλοκ, 78% υπ. - 67% άριστες), Δημητρακόπουλος -λ 72% υπ. - 56% άριστες / Πλίκας, Παπαδημητρίου 1, Ωρολογάς 3 (2/5 επ., 1 μπλοκ, 100% υπ. - 88% άριστες), Χρηστάρας 1

Πανελλήνιος (Κλαρούδας): Ρουμελιωτάκης 6 (6/19 επ.,38% υπ. - 25% άριστες), Μπέρζινς 1 (1/12 επ., 69% υπ. - 46% άριστες), Παγιάν 14 (12/32 επ., 2 μπλοκ), Μαργέτης 1, Εστράδα 7 (4/9 επ., 3 μπλοκ), Λιάσκος 1, Λουκάς -λ 70% υπ. - 52% άριστες) / Δρογκάρης, Τοκάνης 2, Σασάτης 1, Σαμαντάς 1

Ξανά πρώτος με Σισέ

ΠΕΡΑΣΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ, 2-0 ΜΕ ΔΥΟ ΓΚΟΛ ΤΟΥ ΣΙΣΕ ΣΤΟ 79’ ΚΑΙ ΣΤΟ 92’ ΚΑΙ ΞΑΝΑ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ.-
Με τον καλύτερο τρόπο εκμεταλλεύθηκε την χθεσινή ήττα του Ολυμπιακού στο ΟΑΚΑ ο Παναθηναϊκός. Δίχως να εντυπωσιάσουν και απέναντι σε μια ομάδα που δεν είχε το απαραίτητο αγωνιστικό θράσος, οι «πράσινοι» νίκησαν με 2-0 την Κέρκυρα και επέστρεψαν στην κορυφή της βαθμολογίας, καθώς στην ισοβαθμία υπερτερούν των «ερυθρόλευκων». Στο τέλος τα δύο γκολ από τον Τζιμπρίλ Σισέ που έφτασε τα 12 στο πρωτάθλημα και… συνεχίζει.

Άργησε να μπει στο ματς

Με τον άνεμο να παίζει τρελά παιχνίδια από το ξεκίνημα του αγώνα, ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να εφαρμόσει το παιχνίδι του στο ΕΑΚ Κέρκυρας. Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα επέλεξε τους Καραγκούνη και Πλεσί για το αρχικό σχήμα (στον πάγκο Λουίς Γκαρσία και Κατσουράνης) και επέμεινε στο 4-2-3-1 που είχε προτιμήσει και εναντίον της Μπαρτσελόνα.

Έπρεπε πάντως να περάσει ένα 20λεπτο για να αρχίσει να κινείται απειλητικά προς την εστία του Κωνσταντόπουλου και ενώ οι «Φαίακες» είχαν την πρώτη φάση του ματς στο 18’, με τον Στολτίδη να δοκιμάζει την τύχη του από δύσκολη γωνία και τον Τζόρβα να απομακρύνει σε κόρνερ. Οι «πράσινοι» βρήκαν διαδρόμους κυρίως από αριστερά με Σπυρόπουλο και Χριστοδουλόπουλο. Η πρώτη ευκαιρία των περσινών πρωταθλητών ήρθε με ατομική ενέργεια και σουτ του τελευταίου στο 25’ ενώ στο 30’ ήταν και πάλι εκείνος που έστρωσε για τον Μαρίνο, αλλά το σουτ του 22χρονου από τα όρια της περιοχής έφυγε λίγο άουτ.

Η μοναξιά του Σισέ...

Ο Παναθηναϊκός συνέχισε να έχει την υπεροχή αλλά είχε δυσκολία στο να «ταΐσει» τον Σισέ. Ζιλμπέρτο και Πλεσί έμεναν αρκετά μέτρα πίσω, ο Καραγκούνης άργησε πολύ να μπει στο ματς ενώ στα δεξιά ο Φερέιρα κλήθηκε να αντιμετωπίσει και τον τραυματισμό του Μαρίνου που αντικαταστάθηκε στο 37’ από τον Δημούτσο.

Στο αμέσως επόμενο λεπτό, οι «πράσινοι» ζήτησαν χέρι του Βενέτη σε σουτ του Ζιλμπέρτο, με τον Παμπορίδη να λέει «παίζετε» και μέχρι την λήξη του α’ μέρους, οι «πράσινοι» επέμειναν για ένα γκολ, καθώς η Κέρκυρα αμύνθηκε αρκετά «βαθειά». Η τελευταία ευκαιρία χάθηκε στο 43’ για τον Παναθηναϊκό, καθώς ο Δημούτσος σπατάλησε τον έξοχο συνδυασμό του Χριστοδουλόπουλου με τον Σπυρόπουλο, αργώντας χαρακτηριστικά να εκτελέσει…

Το άλλαξε με Κατσουράνη

Το ήδη μέτρια θέαμα δεν έγινε καλύτερο στην επανάληψη. Πολύ σύντομα, οι «πράσινοι» αντιλήφθηκαν πως θα έπρεπε να τα βγάλουν πέρα με μιαν ομάδα που δεν είχε πρόβλημα να αμυνθεί μαζικά και δεν είχε καθόλου επιθετικές βλέψεις από το ματς. Για ένα 20λεπτο, οι παίκτες του Φερέιρα κόλλησαν με την διπλή ζώνη άμυνας που εφάρμοσαν οι γηπεδούχοι και δεν μπορούσαν να δημιουργήσουν το παραμικρό. Το μόνο που εξακολουθούσε να λειτουργεί καλά ήταν η αριστερή πλευρά αλλά και πάλι η μπάλα δεν έφτανε στον Σισέ…

Ο Πορτογάλος έπαιξε όλα τα χαρτιά του μέχρι το 61’ (διπλή αλλαγή με Κατσουράνη-Πετρόπουλο, στις θέσεις των Πλεσί-Καραγκούνη) και οι «πράσινοι» βρήκαν επιπλέον επιλογές στον τρόπο παιχνιδιού τους που πάντως παρέμενε αργός και προβλέψιμος. Η προειδοποίηση ήρθε στο 66’, με τον Κατσουράνη να σημαδεύει με γέμισμα τον Σισέ, εκείνος απέφυγε εξαιρετικά τον Μαϊστόροβιτς αλλά ο Κωνσταντόπουλος του αρνήθηκε το γκολ με εξαιρετική επέμβαση.

Η ώρα του Σισέ και τα λάθη του Καντέ

Λίγο μετά όμως μια παρόμοια φάση στάθηκε αιτία να ανοίξει το σκορ για τους «πράσινους». Στο 78’ ο Κατσουράνης έψαξε με νέα βαθειά μπαλιά τον Σισέ και ο Γάλλος «τσίμπησε» την μπάλα προ του Κωνσταντόπουλου που τον ανέτρεψε με την φόρα που επιχειρούσε την έξοδο. Ο πρώτος σκόρερ της superleague ήταν ψύχραιμος από τα 11 βήματα και πέτυχε το γκολ το οποίο έδωσε σαφές προβάδισμα στην ομάδα του λόγω και του σημείου επίτευξης του.

Έχοντας πια το σκορ με το μέρος του, ο Παναθηναϊκός κλήθηκε να κάνει διαχείριση των τελευταίων λεπτών δίχως να χρειάζεται να πάρει κάποιο ρίσκο. Η αλήθεια είναι όμως πως κάποια ατομικά λάθη του Καντέ πήγαν να φέρουν την καταστροφή για αυτούς και η Κέρκυρα διαμαρτύρεται για μια υπόδειξη οφσάιντ του Τσίγκα στο 87’, σε μια οριακή φάση. Στο τέλος όμως «μίλησε» ξανά ο Σισέ που στο 92’ πήρε μια νέα έξοχη πάσα από τον Κατσουράνη, πέρασε και τον Κωνσταντόπουλο και «έγραψε» το 2-0 σε κενή εστία…

Κέρκυρα: Κωνσταντόπουλος, Βενέτης, Στολτίδης, Καλαντζής (6’ Γιάντσης), Τσίγκας, Παρασκευαΐδης (82’ Χαμπλ), Μαϊστόροβιτς, Κοντοδήμος, Γκουστάβο, Επστάιν, Μακρής (73’ Φλαβίνιο).

Παναθηναϊκός: Τζόρβας, Βύντρα, Μπουμσόνγκ, Καντέ, Σπυρόπουλος, Ζιλμπέρτο, Πλεσί (61’ Κατσουράνης), Μαρίνος (37’ Δημούτσος), Καραγκούνης (61’ Πετρόπουλος), Χριστοδουλόπουλος, Σισέ

Ο εισβολέας της χρονιάς!

Δεν ξανάγινε... Σε αγώνα για την τρίτη κατηγορία του αργεντίνικου πρωταθλήματος, ο προπονητής τερματοφυλάκων της μίας ομάδας εισέβαλε στον αγωνιστικό χώρο στο 92ο λεπτό και σταμάτησε αντεπίθεση της αντίπαλης ομάδας όπου είχαν βγει "3 με 2" Είθισται όταν έχουμε να κάνουμε με περιπτώσεις εισβολέων σε αγωνιστικούς χώρους, αυτές να γίνονται από οπαδούς ή ανθρώπους που απλά θέλουν να τραβήξουν τα φλας πάνω τους, όμως αυτό που συνέβη πριν λίγες ημέρες σε αγώνα για την γ' κατηγορία του πρωταθλήματος Αργεντινής αγγίζει τη σφαίρα της φαντασίας...
Και πως να βρει κανείς άλλωστε ανάλογο περιστατικό στο παρελθόν από τη στιγμή που ο "εισβολέας" ήταν ο προπονητής τερματοφυλάκων της μίας ομάδας!

Ο λόγος για τον Γκιγιέρμο Κρούντο, προπονητή των τερματοφυλάκων της Ακασούσο, ο οποίος στην εκτός έδρας αναμέτρηση της ομάδας του με την Κομουνικασιόνες και με το σκορ στο 1-1 στις καθυστερήσεις βρήκε έναν απίστευτο τρόπο για να σταματήσει φαρμακερή αντεπίθεση των γηπεδούχων.

Αυτός ήταν να μπει ξαφνικά στο γήπεδο από τη γραμμή του πλαγίου άουτ και να κάνει τάκλιν σε παίκτη της Κομουνικασιόνες την ώρα που έφευγε "σφαίρα" σε αντεπίθεση-φωτιά της ομάδας του (ήταν τρεις έναντι δύο αμυντικών), με τον διαιτητή να μην έχει άλλη επιλογή από το να διακόψει τον αγώνα.

Η δικαιολογημένη ένταση που ακολούθησε δεν κράτησε για πολύ, ο διαιτητής συνέχισε τον αγώνα με ένα ελεύθερο, και μετά από μερικά δευτερόλεπτα ακούστηκε το τελευταίο τριπλό σφύριγμα, που βρήκε τους ανθρώπους της Κομουνικασιόνες να "τραβούν τα μαλλιά τους" με το σκάνδαλο που είχε διαπραχτεί εις βάρος της ομάδας τους.

Από την πλευρά του, ο Κρούντο ισχυρίστηκε πως η ενέργειά του αυτή δεν ήταν εσκεμμένη και ότι νόμισε πως είχε ακούσει το σφύριγμα της λήξης πριν ξεκινήσει η αντεπίθεση των αντιπάλων, ενώ ζήτησε παράλληλα συγγνώμη για την άσχημη συμπεριφορά του.

"Θα πρέπει να αποδεχτώ την τιμωρία μου και να απολογηθώ στους ανθρώπους της Κομουνικασιόνες... Αισθάνομαι πληγωμένος.

Όλοι με γνωρίζουν και ξέρουν τί άτομο είμαι. Ξέρουν ότι δεν θα προσπαθούσα ποτέ να βοηθήσω την ομάδα μου με έναν τέτοιο πονηρό τρόπο", δήλωσε χαρακτηριστικά.

Η κατηφόρα συνεχίζεται…

Δεν έχει τελειωμό η κατηφόρα της Κλαμπ Μπριζ.

Η πάλαι ποτέ κραταιά δύναμη του βελγικού πρωταθλήματος, κατάφερε να χάσει και από την Σιντ Τρουίντεν 2-1 στο πλαίσιο της 17ης αγωνιστικής, υπέστη την έβδομη ήττα της στο πρωτάθλημα και παρέμεινε στην όγδοη θέση της βαθμολογίας 13 πόντους πίσω από την πρωτοπόρο Άντερλεχτ.

Σπουδαία νίκη για την γηπεδούχο που απομακρύνθηκε και άλλο από τις τελευταίες θέσεις.

Η αντίπαλος του ΠΑΟΚ στο Γιουρόπα Λιγκ, βρέθηκε από νωρίς πίσω στο σκορ μετά από γκολ του Σιντιμπέ στο 14’. Ο Μαροκινός Ντιράρ κατάφερε να ισοφαρίσει για την ομάδα του Κόστερ στο 60’.

Η αποβολή του Φαν Ντερ Χέιντεν στο 77’ έδωσε την ευκαιρία στους γηπεδούχους να πιέσουν την Μπριζ και να κυνηγήσουν τη νίκη. Και αυτή ήρθε στο 88’ με γκολ του Μένες.

Δεύτερη σερί ήττα για την Μπριζ σε μια έδρα που παραδοσιακά δεν την… πάει (έχει μόλις μία νίκη σε 10 παιχνίδια στο «Στεϊεν») , δεύτερη σερί νίκη για την Σιντ Τρουίντεν, μετά το «τρίποντο» την περασμένη αγωνιστική κόντρα στην Λιρς.

Παρασκευή 26/11

Γκενκ-Γάνδη 1-2
(2΄ Γιόνελαϊτ-10΄ Ζοάο Κάρλος αυτ., 30΄ Αρμπάιτμαν)

Σάββατο 27/11
Άντερλεχτ-Σαρλερουά 3-1
(48΄ Ντε Σούτερ, 72΄ Καμπανάγκα, 80΄Λεγκέρ - 12΄ Καγιά)

Βέστερλο-Ούπεν 1-1
(48΄Φαρσί - 33΄ Βάντερμπεργκ)

Κόρτραϊκ-Λόκερεν (αναβλήθηκε)

Σερκλ Μπριζ-Γκέρμιναλ 1-1
(84΄ Μπόι - 62΄ Χαρούν)

Σταντάρ Λιέγης- Λιρς 7-0
(13΄,55΄ Βίτσελ, 35΄ Πιερόνι, 39΄,66΄, 78΄ Σιριάκ, 60΄ Γκονζάλεζ)

Κυριακή 28/11

Σιντ Τρουίντεν-Κλαμπ Μπριζ 2-1
(14’ Σιντιμπέ, 88’ Μένες-60’ Ντιράρ)

Θριαμβεύτρια η ΑΕΚ στο ντέρμπι της Λάρνακας

Με το εμφατικό 3-0, η ΑΕΚ Λάρνακας απέδειξε στην Ανόρθωση ποιος είναι το αφεντικό στην πόλη. Οι «κιτρινοπράσινοι» πέτυχαν μια εύκολη νίκη με πρωταγωνιστές τους Όπερ και Χόφμαν. Μπορεί η Ανόρθωση να ξεκίνησε καλύτερα και να πάταγε καλύτερα στο γήπεδο αλλά η δίκαιη αποβολή του τερματοφύλακα της, Αργκουέγιο ανέτρεψε την κατάσταση.

Μετά το δεύτερο τέρμα που πέτυχε η ΑΕΚ με σκόρερ τον Λίνσεν, ορισμένοι ανεγκέφαλοι άναψαν φωτιές σε καθίσματα του γηπέδου και έριξαν δεκάδες καπνογόνα στον αγωνιστικό χώρο. Ο διαιτητής της αναμέτρησης διέκοψε δυο φορές το παιχνίδι μέχρι να ηρεμήσουν τα πνεύματα και να σβήσουν οι εστίες φωτιάς. Τελικά, μετά από 12 λεπτά ο αγώνας ξεκίνησε και το τελικό αποτέλεσμα διαμόρφωσε ο Όπερ στο 102’.

Η ΑΕΚ Λάρνακας απολαμβάνει την μοναξιά της δεύτερης θέσης έχοντας 5 βαθμούς διαφορά από τον πρωτοπόρο ΑΠΟΕΛ.

Στα υπόλοιπα ματς, η ΑΕΛ επικράτησε του ΑΠΟΠ/Κινύρας με 4-3 εκτός έδρας και ο Εθνικός Άχνας αναδείχθηκε ισόπαλος με την Ένωση Παραλιμνίου 2-2.

Τα αποτελέσματα της 12ης αγωνιστικής

Σάββατο 27/11

Απόλλων – Πάφος 1-0
(27΄ Νούνιεζ)
Δόξα – Ομόνοια 2-3
(11΄ Εσκομπάρ, 45΄Καμπρέρα- 38΄ Κωνσταντίνου,76΄Αλωνεύτης πεν., 88΄ Σπούνγκιν)
ΑΠΟΕΛ-Ολυμπιακός 4-1
(23΄, 30΄,32΄ Σολάρι, 78΄ Γκριντσάροφ- 46΄ Ριμπέιρο )

Κυριακή 28/11

ΑΠΟΠ/Κινύρας- ΑΕΛ 3-4
(9’ Αλέκου, 36’ Κολί, 60’ Μπερβίλ – 18’,62’,91’ Ζε Βίτορ, 37’ Ρόκε)
ΑΕΚ-Ανόρθωση 3-0
(24’ Χόφλαντ, 52’ Λίνσεν, 102’ Όπερ)
Εθνικός Άχνας-Ένωση Νέων Παραλιμνίου 2-2
(7’ Γκέλσον, 71’ Πέτροβιτς – 67’,79’ Μπέρτσιλ)

Δευτέρα 29/11
Αλκή-Ερμής (19:00)

Παιχνιδιάρα κληρωτίδα…

Η «μητέρα των μαχών», το σπουδαιότερο, αγγλικό ντέρμπι προέκυψε από την κλήρωση του 3ου γύρου του Κυπέλλου Αγγλίας!

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Λίβερπουλ θα «διασταυρώσουν τα ξίφη τους» στο ''Old Trafford'', στις 8 ή στις 9 Ιανουαρίου!

Επίσης, ξεχωρίζουν τα ζευγάρια Άρσεναλ-Λιντς, Λέστερ-Μάντσεστερ Σίτι και Τσέλσι-Ίπσουιτς.

Όλες οι αναμετρήσεις θα διεξαχθούν μέσα στο διήμερο 8 και 9 Ιανουαρίου.

Τα ζευγάρια του 3ου γύρου του FA Cup:

Μπέρνλι-Πόρτ Βέιλ
Μπρίστολ Σίτι-Σέφιλντ Γουένσντεϊ
Φούλαμ-Πιτέρμπορο
Ντονκάστερ-Γουλβς
Μπράιτον ή FC United οf Manchester-Πόρτσμουθ
Χάντερσφιλντ-Ντόβερ
Κρόουλι ή Σουίντον-Ντέρμπι
Γουέστ Χαμ-Μπάρνσλεϊ
Ρέντινγκ-Γουέστ Μπρομ
Άρσεναλ-Λιντς
Σέφιλντ Γιουνάιτεντ-Άστον Βίλα
Λέστερ-Μάντσεστερ Σίτι
Μπόλτον-Γιορκ
Μπλάκμπερν-ΚΠΡ
Σουόνσι-Κόλτσεστερ
Στιβενέιτζ-Νιούκαστλ
Μπέρτον-Μίντλεσμπρο
Μίλγουολ-Μπέρμιγχαμ
Σαουθάμπτον-Μπλάκπουλ
Γουότφορντ-Χάρτλπουλ ή Γέοβιλ
Τσέλσι-Ίπσουιτς
Σάντερλαντ-Νοτς Κάουντι ή Μπόρνμουθ
Σκάνθορπ-Έβερτον
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Λίβερπουλ
Χαλ-Γουίγκαν
Στόουκ-Κάρντιφ
Τότεναμ-Τσάρλτον ή Λούτον
Πρέστον-Νότιγχαμ Φόρεστ
Νόργουιτς-Ντρόιλσντεν ή Λέιτον Όριεντ
Τορκί-Καρλάιλ

Σηφάκης: «Θα σκεφτώ να δώσω πίσω το βραβείο…»

Οργισμένος ήταν ο Μιχάλης Σηφάκης από τα όσα συνέβησαν στα τελευταία λεπτά του αγώνα ανάμεσα στον Πανσερραϊκό και τον Άρη. Ο αρχηγός των «κίτρινων» τόνισε χαρακτηριστικά: «Θα προσπαθήσω να είμαι όσο πιο ήρεμος μπορώ γιατί υπάρχει πολύ ένταση. Η τοποθέτησή μου δεν έχει να κάνει με το αποτέλεσμα και την ήττα της ομάδας μου. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στον Πανσερραϊκό για την νίκη του που ειδικά χθες ήταν καλύτερος από μας. Θέλω να μιλήσω για το σκηνικό των τελευταίων λεπτών όπου θέλω να πω ότι είμαι πολύ στεναχωρημένος που κάποιος μπήκε στον αγωνιστικό χώρο ενώ αγωνίζονται 22 ποδοσφαιριστές με 180 σφυγμούς, γιατί ήμουν και εγώ παθών πέρσι με τον φίλαθλο του Ηρακλή, και να δημιουργούνται εντάσεις και τέτοιες καταστάσεις. Δεν έχει να κάνει με την ήττα της ομάδας μου. Είμαι πολύ στεναχωρημένος και νευριασμένος. Πέρσι δέχθηκα το βραβείο του Fair play και θα το σκεφτώ πολύ σοβαρά αν είναι να το δώσω πίσω γιατί δεν μπορώ να βλέπω τέτοιου είδους περιστατικά στην χώρα μου. Κι αυτό ώστε κάποια στιγμή να δοθεί μία λύση», ήταν η τοποθέτηση του Σηφάκη.
Για την είσοδο του Νίκου Ζαλίκα στον αγωνιστικό χώρο, είπε: «Δεν γίνεται ο κάθε ένας να μπαίνει στον αγωνιστικό χώρο εν ώρα παιχνιδιού. Η τοποθέτησή μου δεν έχει να κάνει με το αποτέλεσμα. Έχω πάρα πολλά νεύρα και δεν θέλω να πάρω κάποια απόφαση. Είναι λυπηρό να μπαίνει οποιοσδήποτε στον αγωνιστικό χώρο και να προκαλεί έναν ποδοσφαιριστή. Είναι πάρα πολύ δύσκολο. Ως πότε θα κρατιόμαστε πια. Ήμουν ακριβώς στην φάση μπροστά. Δεν ξέρω ποιος κύριος μπήκε. Πήγε να του πάρει του Μίσελ την μπάλα και τον απώθησε. Αυτός ο κύριος δεν έπρεπε να είναι εκεί εν ώρα αγώνα και το είχε κάνει και μία φάση νωρίτερα».

Μίσελ: «Με έσπρωξε…», Ζαλίκας: «Εγκληματικό χτύπημα»

Αποβλήθηκαν στις Σέρες ο Μίσελ του Άρη και ο βοηθός του Κοκότοβιτς, Νίκος Ζαλίκας.
Μετά τη λήξη ο Μίσελ είπε: «Προσπάθησα να πάρω τη μπάλα για να εκτελέσω πλάγιο άουτ, ήρθε κάποιος από πίσω και μου την πήρε για να καθυστερήσει το παιχνίδι. Μετά, προσπάθησα να την πάρω και φυσικά δεν τον χτύπησα, έκανε θέατρο».
Ο Ζαλίκας: «Η μπάλα κύλησε μέσα στον αγωνιστικό χώρο, πήγα να την πάρω, ίσως να ηταν λάθος μου που βρέθηκα εκεί, αλλά δέχθηκα ένα εγκληματικό χτύπημα από τον ποδοσφαιριστή και έπεσα στο έδαφος, χάνοντας τις αισθήσεις μου».

Φωτάκης: «Συγνώμη απ΄τους συμπαίκτες και τον κόσμο»

Πολύ στεναχωρημένος αποχώρησε από την Τούμπα ο Γιώργος Φωτάκης. Ο διεθνής μέσος του ΠΑΟΚ, ήταν «σκασμένος» τόσο για την ήττα του δικεφάλου, όσο και για την κόκκινη κάρτα που είδε ο ίδιος πέντε λεπτά πριν το τέλος, στερώντας ουσιαστικά από τους συμπαίκτες του, το δικαίωμα στην τελευταία προσπάθεια έστω και για την ισοφάριση. «Θέλω να πω μια συγνώμη στους συμπαίκτες μου, αλλά στον κόσμο που ήρθε σήμερα στο γήπεδο» τόνισε ο Φωτάκης λίγο πριν αποχωρήσει από το γήπεδο.

Χάβος: «Κι εγώ στενοχωριέμαι»

Διαφορετικά συναισθήματα μετά τη λήξη του αγώνα ΠΑΟΚ-Ατρόμητου (0-1) από τους δυο προπονητές. Ο Μάκης Χάβος τόνισε: «Δεν είχαμε συνοχή, δεν είχαμε ηρεμία, χάσαμε το κέντρο, δεχθήκαμε και γκολ. Μετά το γκολ ανεβάσαμε απόδοση, βρήλαμε τα πατήματά μας, χάσαμε ευκαιρίες, αλλά δεν καταφέραμε να σκοράρουμε. Είμαι κι εγώ πολύ στενοχωρημένος, όπως και οι φίλαθλοί μας, αλλά συνεχίζουμε τη δουλειά».
Σε ερώτηση εάν μετάνιωσε για κάποιες επιλογές, ειδικά τη μη χρησιμοποίηση «ψηλού» στην επίθεση, αλλά και του Μπαλάφα στο κέντρο: «δε μετάνιωσα. Δε το λέω από εγωϊσμό, αλλά το πιστεύω».

Νέα ανατροπή με Λίβερπουλ η Τότεναμ

Για 3ο σερί ματς η Τσέλσι έμεινε χωρίς νίκη, καθώς αναδείχθηκε ισόπαλη με 1-1 στο "Σεντ Τζέιμς Παρκ" με την Νιούκαστλ, έτσι έπεσε από την κορυφή, στην οποία έμεινε μόνη η ManUtd. Η Τότεναμ νίκησε με 2-1 την Λίβερπουλ με νέα ανατροπήΟ Άντι Κάρολ άνοιξε το σκορ για της "καρακάξες" μόλις στο 6' με το 9ο φετινό του γκολ, έπειτα από τραγικό λάθος της άμυνας των "μπλε" (ασυνεννοησία των Άλεξ και Τσεχ).
Η Τσέλσι κατάφερε να αντιδράσει πριν το ημίχρονο, ισοφαρίζοντας με 1-1 στο 45' με τον Σαλομόν Καλού, έτσι τουλάχιστον γλίτωσε την 3η σερί ήττα της.

Στο "Γουάιτ Χαρτ Λέιν" η Τότεναμ κατάφερε να κάνει μία ακόμη μεγάλη ανατροπή και μετά την νίκη με 3-2 επί της Άρσεναλ, νίκησε με 2-1 την Λίβερπουλ.

Οι "κόκκινοι" κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ στο 42' με τον Μάρτιν Σκρτελ, όμως ισοφάρισε ο ίδιος στο 65' με αυτογκόλ.

Την ανατροπή ολοκλήρωσε ο Άαρον Λένον στο 92' από κοντά μετά από πάσα του Πίτερ Κράουτς.

Οι συνθέσεις

ΝΙΟΥΚΑΣΤΛ: Κρουλ, Σίμπσον, Κάμπελ, Τέιλορ, Χοσέ Ενρίκε, Γκάθρι, Ρούτλετζ, Χονάς Γκουτιέρες, Τιοτέ, Κάρολ, Αμεόμπι (77' Ρέιντζερ).
ΤΣΕΛΣΙ: Τσεχ, Μποζίνγκουα, Ιβάνοβιτς, Άλεξ, Άσλεϊ Κόουλ, Όμπι Μίκελ (80' Στάριντζ), Ραμίρες, Μαλουντά, Σαλομόν Καλού, Ανελκά, Ντρογκμπά.

ΤΟΤΕΝΑΜ: Εουρέλιο Γκόμες, Χάτον, Καμπούλ (36' Μπασόνγκ), Γκαλάς, Ασού-Εκοτό, Παλάσιος, Μόντριτς, Λένον, Μπέιλ, Φαν ντερ Φάαρτ (12' Ντεφόε) (93' Σάντρο), Κράουτς.
ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ: Ρέινα, Γκλεν Τζόνσον, Κάραγκερ (86' Κυργιάκος), Σκρτελ, Κοντσέσκι, Ραούλ Μεϊρέλες, Λούκας, Μάξι Ροντρίγκες, Κάιτ, Νγκογκ (74' Αουρέλιο), Τόρες.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 15ης αγωνιστικής:

Σάββατο
Άστον Βίλα - Άρσεναλ 2-4 (51' και 70' Κλαρκ / 39' Αρσάβιν, 45' Νασρί, 56' Σαμάκ, 93' Γουΐλσιρ)
Μπόλτον - Μπλάκπουλ 2-2 (76' Μαρτίν Πετρόφ, 89' Μαρκ Ντέιβις / 28' Έβαντ, 57' Βάρνεϊ)
Έβερτον - Γουέστ Μπρομ 1-4 (42' Τιμ Κέιχιλ / 16' Σάρνερ, 26' Μπραντ, 76' Τσοΐ, 87' Ντιστέν)
Φούλαμ - Μπέρμιγχαμ 1-1 (53' Ντέμπσεϊ / 20' Σεμπάστιαν Λάρσον)
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Μπλάκμπερν 7-0 (2', 27', 47', 62' και 70' Μπερμπάτοφ, 23' Παρκ, 48' Νανί)
Στόουκ - Μάντσεστερ Σίτι 1-1 (92' Εθέρινγκτον / 81' Ρίτσαρντς)
Γουέστ Χαμ - Γουΐγκαν 3-0 (34' Μπεχράμι, 56' Ομπίνα, 75' Πάρκερ / 86' Κλέβερλι)
Γουλβς - Σάντερλαντ 3-2 (50' Φόλεϊ, 81' Χαντ, 89' Ίμπανς-Μπλέικ / 67' Ντάρεν Μπεντ, 77' Γουέλμπεκ)

Κυριακή
Νιούκαστλ - Τσέλσι 1-1 (6'Κάρολ / 45' Καλού)
Τότεναμ - Λίβερπουλ 2-1 (65' αυτ. Σκρτελ, 92' Λένον / 42' Σκρτελ)

Η βαθμολογία

1. Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 31
2. Τσέλσι 29
3. Άρσεναλ 29
4. Μάντσεστερ Σίτι 26
5. Τότεναμ 25
6. Μπόλτον 23
7. Σάντερλαντ 20
8. Στόουκ 20
9. Λίβερπουλ 19
10. Μπλάκπουλ 19
11. Γουέστ Μπρομ 19
12. Νιούκαστλ 19
13. Μπλάκμπερν 18
14. Άστον Βίλα 17
15. Μπέρμιγχαμ 17
16. Έβερτον 16
17. Φούλαμ 15
18. Γουΐγκαν 14
19. Γουλβς 12
20. Γουέστ Χαμ 12

Νησιώτες... εξευρωπαϊσμένοι

Αυτή η Μαγιόρκα, το… τρένο για Ευρώπη δεν το χάνει!

Τώρα, αν θα… κόψει «εισιτήριο» για το Europa League ή για το Champions League, αυτό θα φάνει από το «πόσα απίδια βάζει ο σάκος της».

Οι Νησιώτες επικράτησαν 2-0 της Μάλαγα με γκολ των Βέμπο (50') και Κάστρο (55') στο ''Iberostar'' και εκμεταλλεύτηκαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις οδυνηρές ήττες των Σεβίλλη και Ατλέτικο Μαδρίτης, βάζοντάς τες από κάτω και «σκαρφαλώνοντας» στην πέμπτη θέση της βαθμολογίας.
Σάββατο, 27/11

Σαραγόσα-Βιγιαρεάλ 0-3
(9' Σένα, 18' Καθόρλα, 65' Νιλμάρ)

Σεβίλλη-Χετάφε 1-3
(30' Κανουτέ-57' πεν. Μανού, 59' Μικού, 77' Ρίος)

Ατλέτικο Μαδρίτης-Εσπανιόλ 2-3
(45'+2' Τιάγκο, 66' Αγκουέρο-23' πεν. Λουίς Γκαρσία, 53' Βερντού, 78' Οσβάλντο)

Κυριακή, 28/11

Μαγιόρκα-Μάλαγα 2-0
(50' Βέμπο, 55' Κάστρο)

Σανταντέρ-Λα Κορούνια 1-0
(61' Ρόζενμπεργκ)

Σπόρτινγκ Χιχόν-Σοσιεδάδ 1-3

Έρκουλες-Λεβάντε 3-1

«Ο Μουρίνιο δεν είναι το clasico»

Μία μέρα έμεινε για τη μάχη της Μπαρτσελόνα με τη Ρεάλ. Ο διευθυντής της El Mundo Deportivo, Σάντι Νογια, αρθρογραφεί για το clasico.
«Ο Μουρίνιο δεν είναι το clasico, παρότι σήμερα έχει την τελευταία του ευκαιρία να το παίξει πρωταγωνιστής μέσω της συνέντευξης Τύπου. Το Μπαρτσελόνα-Ρεάλ είναι πολύ πιο πάνω από οποιονδήποτε προπονητή, όσο καλός και όσο προκλητικός και αν είναι αυτός. Το αυριανό παιχνίδι είναι ίσως αυτό ανάμεσα στις δύο καλύτερες ομάδες του κόσμου αυτή τη στιγμή.
Η Μπάρτσελόνα ξέρουμε πώς θα παίξει, όμως πώς θα την αντιμετωπίσει η Ρεάλ; Οι Blancos θα μοιάζουν περισσότερο με την Ίντερ του Σαν Σίρο παρά με αυτή που έπαιξε στο Καμπ Νου. Είναι προφανές ότι οι καταστάσεις θα είναι διαφορετικές, αφού είχε αποβληθεί ο Μότα, ενώ δεν πρέπει να συγκρίνουμε τους αγώνες νοκ άουτ με αυτούς της Λίγκας, στους οποίους δεν υπάρχει επιστροφή.
Η Ρεάλ μάλλον θα παίξει κάθετο ποδόσφαιρο, το οποίο έκανε τον Ντιέγκο Μιλίτο να θριαμβεύσει στο Σαν Σίρο. Ο Μουρίνιο θα βασιστεί στην πίεση και θα περιμένει πολλά από τους Κριστιάνο και Ντι Μαρία. Απέναντι στον Άγιαξ φάνηκε ότι προβάρει την πίεση στους επιθετικούς, για να μην αφήσει την άμυνα της Μπαρτσελόνα να έχει τον έλεγχο της μπάλας, με στόχο να κάνει κλεψίματα και να κερδίσει μέτρα.
Δεν θα πρέπει να προκαλέσει έκπληξη το ότι η Ρεάλ θα παίξει έτσι και κόντρα στην Μπαρτσελόνα. Δεν πρέπει να περιμένουμε μία Ρεάλ η οποία θα αγωνιστεί ανοικτά, αλλά πολύ επιφυλακτικά. Η Μπαρτσελόνα θα παίξει όπως ξέρει. Καλό ποδόσφαιρο και με τον Μέσι».
Άρθρο του διευθυντή της καταλανικής El Mundo Deportivo, Σάντι Νόγια, την Κυριακή (28/11).

Η "καυτή" μούσα της Πρέμιερ!

Η πρώην Miss Liverpool, Aμάντα Χάρινγκτον, έχει "τρελάνει" τον κόσμο του αγγλικού ποδοσφαίρου, καθώς διατηρεί παράλληλη σχέση με δύο παίκτες της Πρέμιερ Λιγκ σύμφωνα με ρεπορτάζ σκανδαλοθηρικών ΜΜΕ.Το 29άχρονο μοντέλο, η οποία έχει μπει στην παγκόσμια λίστα με τα πιο "hot" κορίτσια του περιοδικού Maxim και έφτασε μία ανάσα από το να φωτογραφηθεί για το Playboy, αποτελεί ζευγάρι εδώ και καιρό με τον κατά 11 χρόνια μικρότερό της, Τσόζε Μπάξτερ, όμως οι φήμες θέλουν τον επιθετικό της Έβερτον να μην είναι ο μοναδικός σύντροφός της. της.
 
Οι ίδιες πηγές αποκάλυψαν ότι η Χάρινγκτον διατηρεί το τελευταίο διάστημα παράλληλη σχέση με τον Τζόι Μπάρτον της Νιούκαστλ, με την ίδια να αναγκάζεται μάλιστα να διαψεύσει ότι μοιράζει την καρδιά της ανάμεσα σε αυτούς τους ποδοσφαιριστές.

Αν προσέξετε πάντως τις παρακάτω φωτογραφίες θα διαπιστώσετε με ευκολία τον λόγο για τον οποίο η Αμάντα Χάρινγκτον έχει τραβήξει πάνω της τα φώτα των παπαράτσι αναφορικά με την ιδιωτική ζωή της.

Δώνης: «Σημαντική νίκη»

Ο προπονητής του Ατρομήτου, Γιώργος Δώνης, χαρακτήρισε πολύ σημαντική τη νίκη στον αγώνα με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα. Γιώργος Δώνης: «Ήταν μία πολύ σημαντική νίκη για εμάς. Κάναμε ένα καλό παιχνίδι. Ήμασταν αρκετά καλοί στο γήπεδο. Αυτοί οι βαθμοί είναι σημαντικοί για εμάς. Όταν παίζεις με μεγάλες ομάδες υπάρχει άγχος και πίεση. Παρόλα αυτά συμπεριφερθήκαμε αρκετά καλά και κερδίσαμε».

Ατρόμητος στην Τούμπα

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΚΗ ΑΝΑΣΑ ΤΩΝ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΩΤΩΝ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, 1-0 ΤΟΝ ΠΑΟΚ. Ο ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗΣ ΤΟ ΓΚΟΛ, ΈΧΑΣΕ ΚΑΙ ΠΕΝΑΛΤΙ Ο ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ.
Σπουδαία βαθμολογική ανάσα πήρε ο Ατρόμητος στην Τούμπα κόντρα στον ΠΑΟΚ. Οι παίκτες του Γιώργου Δώνη νίκησαν 1-0 τον «Δικέφαλο» του Βορρά χάρη στο γκολ του Σφακιανάκη στο 56’. Αξίζει βέβαια να σημειωθεί ότι το σκορ θα μπορούσε να ήταν μεγαλύτερο αν ο Μιχαηλίδης ευστοχούσε από την άσπρη βούλα στο 41’.
Πλέον η ομάδα των δυτικών προαστίων πέρασε στη 11η θέση με 14 βαθμούς.

Πολύ κακός ήταν ο ΠΑΟΚ που είχε πολλά προβλήματα στις επιθετικές του προσπάθειες.

Με αέρα οι Περιστεριώτες
Πιο δυναμικά μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο της Τούμπας οι παίκτες του Ατρόμητου, οι οποίοι άρχισαν να παίρνουν πρωτοβουλίες εξ αρχής. Ειδικά από το σουτ του Καραγκούνη στο 2’ η ομάδα του Περιστερίου άρχισε μία σειρά ευκαιριών με πρωταγωνιστική τον Καμαρά (5’, 14’ ). Ο ΠΑΟΚ το μόνο που είχε να επιδείξει στο πρώτο μέρος ήταν ένα γυριστό σουτ του Ελ Ζαρ (17’) και του Φωτάκη έξι λεπτά αργότερα.

Χαμένο πέναλτι από Μιχαηλίδη
Πάντως οι φιλοξενούμενοι έχασαν μοναδική ευκαιρία να προηγηθούν στο σκορ! Και αυτό γιατί κέρδισαν πέναλτι στο 40’ ύστερα από ανατροπή του Καμαρά από τον Πάμπλο Γκαρσία. Ο Μιχαηλίδης ανέλαβε την εκτέλεση αλλά δεν κατάφερε να κερδίσει τον συνάδελφό του και αντίπαλο γκολκίπερ, Κρέσιτς, αφού σημάδεψε το δοκάρι.

Η ώρα του Σφακιανάκη
Μπορεί το πέναλτι να μην μπήκε για τον Ατρόμητο στην εκπνοή του πρώτου ημιχρόνου, στις αρχές της επανάληψης όμως οι Περιστεριώτες κατάφεραν να πάρουν το προβάδισμα στο σκορ. Στο 56’ ο Τάτος έδωσε μοίρασε τη μπάλα στον Σαγκανόφσκι, αυτός με ωραία κίνηση απέφυγε τον Μπουσαϊντί, έκανε το σουτ, ο Κρέσιτς απέκρουσε αλλά στην επαναφορά ο Σφακιανάκης ήταν στο κατάλληλο σημείο για να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα, για το 0-1.

Η είσοδος του Παπάζογλου στο 63’ έδωσε ύψος στην επίθεση του ΠΑΟΚ. Μάλιστα ο υψηλόσωμος φορ των «ασπρόμαυρων» κέρδισε κεφαλιά στο 68’ αλλά ο Μιχαηλίδης μπλόκαρε εύκολα. Οι γηπεδούχοι είχαν και άλλες ευκαιρίες στο 73’ (Βιεϊρίνια-Παπάζογλου) και στο 77’ (Παπάζογλου) αλλά είχαν πρόβλημα στην τελική προσπάθεια. Ήταν βέβαια και άτυχοι αφού ο τερματοφύλακας του Ατρόμητου απέκρουσε θεαματικά το δυνατό σουτ του Γκαρσία στο 84’.

Κόκκινο… Φωτάκη
Και σαν να μην έφτανε το πρόβλημα του ΠΑΟΚ στο σκοράρισμα έμεινε και με δέκα παίκτες τέσσερα λεπτά πριν τη λήξη λόγω της αποβολής του Φωτάκη ο οποίος πήρε απευθείας κόκκινη… Οι γηπεδούχοι με αριθμητικό μειονέκτημα δεν μπόρεσαν να αντιδράσουν έτσι ο Ατρόμητος πήρε μία μεγάλη νίκη.

ΠΑΟΚ (Μάκης Χάβος): Κρέσιτς, Μπουσαϊντί (78’ Ζουέλα), Σακελλαρίου, Τσιρίλο, Κοντρέρας, Γκαρσία, Φωτάκης, Ελ Ζαρ (63’ Παπάζογλου), Βιεϊρίνια, Κριστιάνο (74’ Κουτσιανικούλης), Σαλπιγγίδης.

Ατρόμητος (Γιώργος Δώνης): Μιχαηλίδης, Νάστος, Μελισσάς, Μπαζίνσκι, Νεμπεγλέρας, Καμαρά (74’ Περόνε), Σφακιανάκης, Σαγκανόφσκι, Καραγκούνης (65’ Φαβάλι), Τάτος, Ολιβέιρα.

Ουζουνίδης: «Ο Ηρακλής δεν είχε ούτε πάθος, ούτε ρυθμό»!

Απογοητευμένος ο Μαρίνος Ουζουνίδης μετά την ήττα (1-) της ομάδας του μέσα στη Νέα Σμύρνη από τον Πανιώνιο. Ο προπονητής του Ηρακλή δήλωσε μεταξύ άλλων:
«Δεν είναι ένα ματς που μπορείς να πεις πολλά λόγια. Ήταν ένα κακό ματς. Μόνο αν γινόταν κάποιο λάθος θα έμπαινε γκολ. Σήμερα γυρίσαμε πίσω με την απόδοση που είχαμε. Ούτε πάθος, ούτε ρυθμό. Για μία ακόμη φορά ασχολούμαστε με τον διαιτητή και όχι με το ματς. Δεν με ενόχλησε τόσο πολύ ήττα, η ήττα μπορεί να έρθει για πολλούς λόγους».
Και συμπλήρωσε: «Η εμφάνιση, όμως και η εικόνα που δείξαμε στο ματς με προβληματίζει και πρέπει να αλλάξουμε πολλά. Και ειδικά, όταν βλέπω στα τελευταία ματς, αντί να παίζουμε γρήγορα, να είμαστε εμείς που σταματούμε το ρυθμό. Επίσης, δεν μπορείς να ασχολείσαι με τον διαιτητή. Είναι πρόβλημα αυτό για μας. Συγχαρητήρια στον Πανιώνιο για τη νίκη του. Πρέπει γρήγορα να βρούμε το καλό μας αγωνιστικό πρόσωπο».
Ο Άκης Μάντζιος, υπηρεσιακός του Πανιωνίου, τόνισε: «Κάναμε ένα πολύ ώριμο παιχνίδι. Ξέραμε ότι θα πάει έτσι, στην τακτική. Ήμασταν καλύτεροι στα σημεία, δημιουργήσαμε 3-4 φάσεις και σκοράραμε. Πανηγυρίζουμε σήμερα, αλλά από αύριο σκεπτόμαστε μόνο το ματς με την Κέρκυρα. Χρειάζεται πολύ δουλειά και υπομονή. Έχει αλλάξει ο τρόπος παιχνιδιού μας. Θέλουμε την ουσία και τίποτα άλλο. Οι συνεχόμενες νίκες θα βοηθήσουν την ομάδα ψυχολογικά για τη συνέχεια».

Κούπερ για την ήττα του Άρη στις Σέρρες: «Νιώθω ντροπή»!

Ο ΄Εκτορ Ραούλ Κούπερ είδε την ομάδα του να χάνει σε ένα ακόμη παιχνίδι και ήταν ιδιαίτερα προβληματισμένος. Τόνισε μάλιστα:
«Θα πρέπει να σταθούμε σε δύο σημεία. Στο σημερινό μισάωρο περιμέναμε μία τέτοια αντίδραση. Όταν κατεβήκαμε στον αγωνιστικό χώρο γνωρίζαμε ότι αν και μένανε 35΄ θα παίζαμε 18΄-20΄λεπτά, γι αυτό και έπρεπε να κάνουμε τις κινήσεις μας πολύ γρήγορα. Έπρεπε να βρούμε τρόπο να φθάσουμε γρήγορα στην αντίπαλη περιοχή γιατί κάποιες καθυστερήσεις θα ήταν φυσιολογικές. Χθες το παιχνίδι δεν είχε κάποια μεγάλη φάση. Είχαμε τον έλεγχο του παιχνιδιού και την καλύτερη ευκαιρία και από εκεί και πέρα σε μία επίθεση του Πανσερραϊκού ο ποδοσφαιριστής του πέτυχε ένα πολύ όμορφο γκολ. Χρειάζεται παραπάνω ηρεμία και αυτό είναι δύσκολο. Γνωρίζαμε πάρα πολύ καλά ότι σε κάθε φάουλ και πλάγιο και ελεύθερο του τερματοφύλακα θα υπήρχαν καθυστερήσεις».
Για την αποβολή: «Δεν έχω καθαρή άποψη και δεν θέλω να τοποθετηθώ. Νιώθω ντροπή για το αποτέλεσμα. Η ομάδα μου ωστόσο είχε έναν συγκεκριμένο σχεδιασμό που όμως με την διακοπή εν μπόρεσε να τον ακολουθήσει. Δεν μπορούσαμε να το κάνουμε αυτό και έπρεπε να παίξουμε 20΄ καθαρά αγωνιστικά λεπτά που αμφιβάλω αν παίχτηκαν και τόσα. Δεν έχουμε καλή αγωνιστική συμπεριφορά και απόδοση».
Σε ερώτηση για την επόμενη μέρα είπε: «Για να αντιδράσουμε υπάρχει χρόνος και το φάρμακο. Κάποιοι τραυματισμοί μας έχουνε περιορίσει τις επιλογές μας. Θα πρέπει να παρθούν αποφάσεις θα είναι σκληρές και τα φάρμακα θα είναι βαριά».
Κι όσο για το τι εννοεί σημείωσε: «Όταν μιλάμε για δυναμική φαρμακευτική αγωγή μπορεί να έχει να κάνει με μεταγραφές και ποιοι θα αγωνίζονται. Θα αγωνίζονται ποδοσφαιριστές με ηθικό και να προσφέρουν που θα θέλουν να βάλουν το στήθος τους μπροστά και να βγάλουν την ομάδα από την κακή περίοδο που βρίσκεται».

"Νίκησε" το χιόνι στη Σκωτία

Αναβλήθηκαν λόγω κακοκαιρίας τα δύο ματς της σκοτσέζικης Πρέμιερ Λιγκ που ήταν προγραμματισμένα για την Κυριακή. Η αρχή έγινε με το παιχνίδι Νταντί Γιουνάιτεντ-Ρέιντζερς.
Οι υπεύθυνοι της SPL είχαν ξεκαθαρίσει τις προηγούμενες μέρες ότι θα κάνουν τα πάντα, προκειμένου να διεξαχθούν κανονικά τα παιχνίδια, αλλά το χιόνι τελικά «νίκησε» τις προσπάθειές τους.

Κι αν οι Ρέιντζερς έχασαν προσωρινά την ευκαιρία να αυξήσουν τη διαφορά τους από τη δεύτερη Σέλτικ στους πέντε βαθμούς, η αλήθεια είναι ότι μετά την υπερπροσπάθεια κόντρα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και με αρκετά προβλήματα τραυματισμών για τον Γουόλτερ Σμιθ, η αναβολή μάλλον σαν «δώρο» έμοιαζε για τους Διαμαρτυρόμενους.

Γ΄ ΕΘΝΙΚΗ: Πέρασε η Καλλονή (0-3) από τα Γιαννιτσά, όλα τα αποτελέσματα

Γ’ ΕΘΝΙΚΗ ΝΟΤΟΣ- 11η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
ΠΑΟ ΡΟΥΦ – ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ 1-3
(8′ Θεοδωρόπουλος κεφ – 74′ Καραγιάννης σουτ, 82′ Κυβελίδης σουτ, 90+6′ Ντίνας σουτ)
ΠΑΟ ΡουΦ (Τάσος Τασσιόπουλος): Βουτσινάς, Μπίνας, Σίμος, Κωνσταντόπουλος, Ξενιτόπουλος Χαλιμούρδας, Θεοδωρόπουλος, Κοκολάκης, Σουλελές, Καφές, Λαμπρινάτος.
Παναχαϊκή (Ηλίας Φυντάνης): Χάχαλης, Ντίνας, Χρόνης, Ακπαρίδης, Λαμπρόπουλος, Λουμπαδρέας, Κορδονούρης, Λουτσιάνο, Κοιλιάρας, Ουρτάδο, Κυβελίδης.
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Γιαννουλάκης (Χανίων)
ΒΟΗΘΟΙ: Βλάσσης (Λασιθίου), Κομκοτός (Ρεθύμνου)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Καφές, Σίμος, Κωνσταντόπουλος – Κοιλιάρας, Λουμπαρδέας, Κορδονούρης
* Μετά την επίτευξη του δεύτερου τέρματος των φιλοξενούμενων έπεσαν αρκετά αντικείμενα στον πάγκο της Παναχαϊκής και ο διαιτητής διέκοψε το ματς για 7 λεπτά!
ΑΟ ΧΑΝΙΑ – ΒΥΖΑΣ ΜΕΓΑΡΩΝ 0-2
(60′ Ατματζίδης, 84′ Όκουε)
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Σφακιανάκης (Αθηνών)
ΒΟΗΘΟΙ: Γκαβέρας, Μεϊντανάς (Αθηνών)
ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ – ΠΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΣ 2-2
(39′ πεν Τουρνάς, 50′ Μιχελής σουτ – 13′, 55′ πεν Δημητριάδης)
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Καρυοφίλλης (Πειραιά)
ΒΟΗΘΟΙ: Σταμάτης, Κοτζαμανίδης (Πειραιά)
ΠΑΝΗΛΕΙΑΚΟΣ – ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΣ 2-0
(45+1′ Μπρης σουτ, 46′ Βλαστός σουτ)
Πανηλειακός (Γιώργος Τόγιας): Μανωλόπουλος, Παπαδόπουλος, Δούλος, Αντωνόπουλος, Αργυρόπουλος, Βλαστός, Θωνιάτης, Κολόκας, Μπρης, Τσουλάκος, Νικολόπουλος.
Ασπρόπυργος (Γιώργος Σαββίδης): Σαχσανίδης, Νταφόπουλος, Κουτσοδήμος, Παραπαναγιώτης, Κριαράς, Άγγος, Σαββίδης, Γανωτής, Λέντας, Λύγκος, Αλημπάς.
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Γκριτζέπης (Αρκαδίας)
ΒΟΗΘΟΙ: Γρηγορίου (Αρκαδίας), Σπανός (Αχαΐας)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Κολόκας – Αλημπάς
ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ – ΗΡΑΚΛΗΣ ΨΑΧΝΩΝ 3-0
(13′ Πατσιαβούρας σουτ, 66′ Βέρμπης)
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Βουράνης (Λέσβου)
ΒΟΗΘΟΙ: Βέρρης, Μπαλιάκα (Λέσβου)
ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΣ – ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ 0-1
(62′ Κατσικοκέρης σουτ)
Παναιγιάλειος (Δημήτρης Σπανός): Ανδρούτσος, Σανδραβέλης, Αργυρός, Λίτσος, Μαλλιάκας, Τρούλλης, Λιόσης, Σκαρτσίλας, Στάικος, Κοζανίδης, Ιορδανίδης.
Πλατανιάς (Τίμος Καβακάς): Λιούρδης, Τσοντάκης, Παπαδημητρίου, Τζανής, Παληγεώργος, Μόρτα, Μαρτσάκης, Δελεβέντης, Κατσικοκέρης, Λούκεζ, Αργέντης.
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Σωσώνης (Φθιώτιδας)
ΒΟΗΘΟΙ: Δόσκορης, Κιούσης (Φθιώτιδας)
ΟΛ. ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΥ – ΑΙΑΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ 0-1
(7′ Καραχάλιος σουτ)
Στο 37′ Τεπετός έχασε πέναλτι, καθώς έστειλε την μπάλα άουτ
Χερσόνησος (Άγγελος Βαρδάκης): Χ. Καλομοίρης, Τζιράκης, Αραβιάκης, Ραπτάκης, Ανωγειανάκης, Φιλιππάκος, Τεπετός, Χαλκιαδάκης, Βλάχος, Περάκης, Μασέλης.
Αίας Σαλαμίνας (Σάκης Βερούτης): Πονηρός, Σιέρας, Πριρσιμιτζής, Μακρόπουλος, Τερλελής, Μουσταφίδης, Νέσιορ, Δελαπόρτας, Λίτσης, Καραχάλιος, Αντώνιου.
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Μπινιχάκης (Λασιθίου)
ΒΟΗΘΟΙ: Παπαδοπετράκης, Δρανδάκης (Λασιθίου)
Γ’ ΕΘΝΙΚΗ ΒΟΡΡΑΣ- 11η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
ΦΩΚΙΚΟΣ – ΑΠΣ ΖΑΚΥΝΘΟΣ 1-0
(45′ Κούμπρογλου κεφ)
Φωκικός (Κώστας Λίβας): Παρασκευάς, Θωμόπουλος, Κωτσαρής, Σουμέλα, Κωστόπουλος, Σκαρίμπας, Δήμας, Μπουλούλης, Κουμπρόγλου, Ταμπάκης, Κανελλόπουλος
Ζάκυνθος (Σπύρος Μπαξεβάνος): Καλαϊτζίδης, Αποστολόπουλος, Λιβέρης, Γιαντσέλης, Βασιλειάδης, Κωστάκης, Κόντη, Χατζηαντωνίου, Κατσαδούρος, Τσουμάγκας, Θανόπουλος.
ΔΟΞΑ ΚΡΑΝΟΥΛΑΣ – Μ. ΑΛ. ΗΡΑΚΛΕΙΑΣ 2-1
(28′ Γκαρόζης σουτ, 82′ πεν Γιάκος – 78′ Καλιαμπάκας κεφ)
ΑΝΑΓ. ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ – ΑΕΛ ΚΑΛΛΟΝΗΣ 0-3
(3′, 52′ Λουκίνας σουτ, 44′ Βλαστέλλης σουτ)
Στο 43′ οριζόντιο δοκάρι ο Σουλίδης (Αναγέννηση Γιαννιτσών)
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Φωτιάδης (Σερρών)
ΚΟΚΚΙΝΕΣ: 46′ Φωτιάδης
ΤΥΡΝΑΒΟΣ – ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΚΟΣ ΑΣΤ. 4-1
(19′ Μουρατίδης σουτ, 26΄Κουβελάς σουτ, 68′ Κλάζογλου κεφ, 82′ Θ. Μάγγος σουτ – 63′ Μαχαιρούδης σουτ)
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Τσακαλίδης (Χαλκιδικής)
ΚΟΚΚΙΝΕΣ: 56′ Παπαχρήστου (Ναυπακτιακός Αστέρας)
ΚΟΖΑΝΗ – ΑΕΤΟΣ ΣΚΥΔΡΑΣ 3-1
(9′ Τοπούζης, 27′ Κυριακίδης, 60′ Κάλφας – 46′ Λαφαζανίδης)
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Κορέστης (Λάρισας)
ΑΝΑΓ. ΕΠΑΝΟΜΗΣ – ΑΕ ΠΟΝΤΙΩΝ ΚΑΤ. 2-1
(5′ Παπατζίκος)
ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΑΝΑΓ. – ΕΟΡΔΑΪΚΟΣ 1-1
(34′ Τριανταφυλλάκος – 55′ Δεληζήσης)
*** Ο Μακεδονικός έχει ρεπό.

«Κρύο ντους» για Λάτσιο και Νάπολι

Μίλαν και Γιουβέντους δεν νίκησαν το βράδυ του Σαββάτου αλλά ούτε οι υπόλοιπες ομάδες κορυφής στην Ιταλία (πλην Ίντερ) τα πήγαν καλύτερα…
Η Λάτσιο είχε χρυσή ευκαιρία να μειώσει την απόσταση της από τους «ροσονέρι» στον ένα βαθμό αλλά την κλώτσησε και μάλιστα μέσα στο «Ολίμπικο». Οι Ρωμαίοι έμειναν στο 1-1 με την Κατάνια, συνεπώς η διαφορά τους από την κορυφή παρέμεινε στους τρεις βαθμούς.

Ακόμα μεγαλύτερο ήταν το πάθημα για την Νάπολι. Οι «παρτενοπέι» ηττήθηκαν με 3-1 από την Ουντινέζε στο «Φρίουλι» με τον περσινό πρώτο σκόρερ της Serie A, Αντόνιο Ντι Νατάλε να τους «εκτελεί» τρεις φορές. Ο Χάμσικ πέτυχε το μοναδικό γκολ των Ναπολιτάνων στο 58’ αλλά επτά λεπτά αργότερα απέτυχε να βάλει για τα καλά την ομάδα του στην διεκδίκηση των βαθμών, χάνοντας πέναλτι

Από εκεί και πέρα, η Κάλιαρι έκανε ακόμα πιο δύσκολη την ζωή της Λέτσε νικώντας την με 3-2 στην Σαρδηνία, ενώ ισοπαλίες προέκυψαν στα ματς της Μπρέσια με την Τζένοα (0-0) και της Μπάρι με την Τσεζένα (1-1). Όσο για το ματς του «Ρενάτο Νταλ’ Άρα» ανάμεσα στην Μπολόνια και την Κιέβο, δεν έγινε ποτέ λόγω της σφοδρής χιονόπτωσης που έκανε απαγορευτική την διεξαγωγή του…

Αναλυτικά, τα αποτελέσματα της 14ης αγωνιστικής της Serie A:

Σάββατο 27/11

Σαμπντόρια-Μίλαν 1-1
59’ Πατσίνι/ 43’ Ρομπίνιο

Γιουβέντους-Φιορεντίνα 1-1
82’ Πέπε/ 4’ αυτ. Μότα
* Στο 89’ αποβλήθηκε ο Φελίπε Ντίας της Φιορεντίνα

Κυριακή 28/11

Ίντερ-Πάρμα 5-2
18’, 19’, 75’ Στάνκοβιτς, 23’ Καμπιάσο, 72’ Μότα/ 3’, 36’ Κρέσπο

Μπάρι-Τσεζένα 1-1
64’ Καπούτο/ 62’πεν. Κολούτσι

Μπολόνια-Κιέβο (αναβλήθηκε)

Μπρέσια-Τζένοα 0-0

Κάλιαρι-Λέτσε 3-2
7’, 15’ Μάτρι, 28’ Κανίνι/ 54’ Ολιβέρα, 81’ Ντι Μικέλε

Λάτσιο-Κατάνια 1-1
45’ Ερνάνες/ 44’ Σιλβέστρε

Ουντινέζε-Νάπολι 3-1
16’ πεν. 45’, 57’ Ντι Νατάλε/ 58’ Χάμσικ

«Γκουαρντιόλα αντί Αντσελότι θέλει ο Αμπράμοβιτς», γράφουν στην Αγγλία

Ο μεγάλος πόθος του Ρομάν Αμπράμοβιτς για τον πάγκο της Τσέλσι είναι ο Πεπ Γκουαρντιόλα, σύμφωνα με τα αγγλικά ΜΜΕ.
Συγκεκριμένα, η «Sunday Telegraph» αναφέρει πως ο ιδιοκτήτης της Τσέλσι δεν είναι ευχαριστημένος με τη δουλειά του Ιταλού τεχνικού και ψάχνει ήδη τον αντικαταστάτη του.

Έτσι, αν το καλοκαίρι λυθεί η συνεργασία με τον πρώην προπονητή της Μίλαν πρώτος στη λίστα του μεγιστάνα ιδιοκτήτη των «μπλε» είναι ο τεχνικός της «Μπάρτσα».

Τώρα, το πώς θα αφήσει ο Γκουαρντιόλα τους «μπλαουγκράνα» για το Λονδίνο μόνο ένας Θεός το ξέρει…

Βέρντερ... ανέστη!

Επιτέλους χαμόγελα στη Βρέμη! Η Βέρντερ νίκησε για πρώτη φορά μετά από πέντε αγωνιστικές, 3-0 τη Ζανκτ Πάουλι, σε ένα ματς που ο Ούγκο Αλμέιδα έκανε τα πάντα.

Ο Πορτογάλος επιθετικός άνοιξε το σκορ στο 50ο δευτερόλεπτο (!) και ολοκλήρωσε το χατ-τρικ με τέρματα στο 20’ και το 64’, ωστόσο στο 80ο λεπτό αποβλήθηκε για χτύπημα στον Θαμπράνο. Στις καθυστερήσεις με δέκα έμειναν και οι φιλοξενούμενοι λόγω σκληρού φάουλ του Θόραντ στον Φρινγκς.

Με τη νίκη αυτή η Βέρντερ έφτασε στην 11η θέση με 18 βαθμούς μετά από 14 αγωνιστικές, ενώ με 14 οι νεοφώτιστοι παραμένουν στη 14η θέση.

Αναλυτικά η 14η αγωνιστική:

Παρασκευή 26/11

Μάιντς-Νυρεμβέργη 3-0
(27’ Σούρλε, 54’ Νοβέσκι, 86’ Αλαγκουί)

Σάββατο 27/11

Μπάγερν Μονάχου-Άιντραχτ Φρανκφούρτης 3-1
(29’, 88’ Τίμοστσουκ, 59’ Μίλερ, 61’ Γκόμεζ-33’ Γκέκας)

Αμβούργο-Στουτγκάρδη 4-2
(4’ Τροχόφσκι, 29’ Πιτρόιπα, 36’ Πέτριτς, 60’ Φαν Νίστελροϊ-9’ Μάρικα, 46’ Γκέντνερ)

Χόφενχαϊμ-Λεβερκούζεν 2-2
(39’ Σαλίχοβιτς, 94’ πεν. Σίγκουρντσον-8’ Σαμ, 10’πεν. Βιδάλ)

Ανόβερο-Φράιμπουργκ 3-0
(15’ Σλάμντραφ, 73’, 89’ Κόναν)

Καϊζερσλάουτερν-Σάλκε 5-0
(8’, 56’ Λάκιτς, 39’ Αμεντίκ, 76’ πεν. Ιλίτσεβιτς, 88’ Μόραβεκ)

Ντόρτμουντ-Γκλάντμπαχ 4-1
(45+1’ Σούμποτιτς, 52’ Καγκάουα, 77’ Γκρόσκροϊτς, 88’ Μπάριος-33’ Ρόις)

Κυριακή 28/11

Βέρντερ Βρέμης-Ζανκτ Πάουλι 3-0
(1’, 20’, 64’ Αλμέιδα)

«Δάγκωνε» ο Άγιαξ

Ολοκληρώθηκε η 16η αγωνιστική στην Ολλανδία, με τον Άγιαξ να επικρατεί 2-0 εκτός έδρας την Φένλο παρά την απουσία του Σουάρες λόγω της τιμωρίας του, ενώ η Χέρακλες δυσκολεύτηκε με αντίπαλο την Ουτρέχτη, αλλά νίκησε, τελικά, 2-1.

Ο Άγιαξ κατάφερε να πάρει τη νίκη στο δεύτερο 45λεπτο, σκοράροντας δύο φορές σε διάστημα επτά λεπτών. Το προβάδισμα στον Αίαντα έδωσε ο Μίντο, ενώ το δεύτερο τέρμα για την ομάδα του Μάρτιν Γιόλ σημείωσε ο Σουλεϊμάνι. Με αυτή τη νίκη ο Άγιαξ έφτασε τους 31 βαθμούς και ανέβηκε στην τρίτη θέση της βαθμολογίας.

Στο άλλο παιχνίδι η Χέρακλες επιβεβαίωσε τη δύναμη της έδρας της και πήρε ένα ακόμη τρίποντο επικρατώντας της Ουτρέχτης 2-1. Με αυτογκόλ του Σουτ στο 53΄έγινε το 1-0 για τους γηπεδούχους. Η Ουτρέχτη ισοφάρισε στο 73 με τον Κορνέλις για να πάρει τελικά τη νίκη η Χέρακλες έξι λεπτά πριν ολοκληρωθεί το παιχνίδι με εκτέλεση πέναλτι του Όβερτουμ.

16η αγωνιστική

Παρασκευή (26/11)

Μπρέντα- Αϊντχόφεν 4-2
(30’ Λεονάρντο, 41’, 79’ Αμόα, 50’ Μπουσαμπούν -17’ Ράις, 33’ Ντζούτζακ)

Σάββατο (27/11)

Άλκμααρ- Χέρενφεν 2-2
(7’ Βέρνμπλουμ, 90’ Σίγκθορσον-53’ Βεϊρίνεν, 82’ Γιάνματ)

Ρόντα- Γκρόνινγκεν 1-0
(40’ Ντζούμ)

Βίλεμ- Εξέλσιορ 1-1
(89’ Λεβτσένκο-51’ Ραμστάιν)

Ναϊμέγκεν- Τβέντε 2-4
(10’ Σίμπουμ, 75’ Βλίμεξ-18’ 44’ πεν Ρουίς, 41’, 79’ Γιάνκο)

Κυριακή 28/11

Ντε Γκράαφσαπ-Φίτεσε 1-1
(23΄Χέρσι-27΄Πλουίμ)

Φέγενορντ-Ντεν Χάαγκ 2-1
(47΄Ραντοσάβλιεβιτς αυτ., 59΄Καστάνιος – 45΄Μπουλίκιν)

Φένλο-Άγιαξ 0-2
(62΄ Μίντο, 69΄Σουλεϊμάνι)

Χέρακλες-Ουτρέχτη 2-1
(57΄ Σούτ αυτ., 84΄Όβερτουμ πεν.- 73΄ Κορνελίς)

«Κόλλησε» στο χιόνι η Τσέλσι

Θα μπορούσε να ήταν μια καλή ευκαιρία για να επιστρέψει στις επιτυχίες και στην κορυφή της Πρέμιερ Λιγκ. Όμως η Τσέλσι «σκόνταψε» στο χιονισμένο Σεντ Τζέιμς Παρκ φέρνοντας ισοπαλία 1-1 κόντρα στην Νιουκάστλ.

Οι «μπλε» δεν ξεκίνησαν καλά τον αγώνα, ο Άντι Κάρολ εκμεταλλεύτηκε το ολέθριο λάθος του Άλεξ και άνοιξε το σκορ μόλις στο 6ο λεπτό. Οι περσινοί πρωταθλητές ανέβασαν την απόδοσή τους και ευτύχησαν να ισοφαρίσουν στο τελευταίο λεπτό του ημιχρόνου με τέρμα του Καλού.

Στο δεύτερο μέρος, η ομάδα του Κάρλο Αντσελότι έχασε αρκετές καλές ευκαιρίες με πιο σημαντική αυτή του Σάλομον Καλού ο οποίος στο 80’ λεπτό κατάφερε να μην βρει στόχο σε κενή εστία.

Πλέον, η Τσέλσι βρίσκεται στην δεύτερη θέση με συγκάτοικο την Άρσεναλ με 29 βαθμούς, δύο λιγότερους από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Νιουκάστλ (Κρις Χιούτον):
Κρουλ, Κάμπελ, Τέιλορ, Σίμπσον, Ενρίκε, Γιόνας, Γκάθρι, Ρούτλετζ, Τιότε, Αμεόμπι (77’ Ρέιντζερ), Κάρολ
Τσέλσι (Κάρλο Αντσελότι): Τσεχ, Κόουλ, Μποσίνγκουα, Ιβάνοβιτς, Άλεξ, Μαλουντά, Όμπι Μίκελ (80’ Στάριτζ), Ραμίρεζ, Ανελκά, Ντρογκμπά, Καλού

Το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα της 15ης αγωνιστικής:

Σάββατο (26/11)

Άστον Βίλα – Άρσεναλ 2-4
(Κλαρκ 52’, 71’ - Αρσάβιν 39’, Νασρί 45’, Σαμάκ 56’, Γουίλσιρ 93’)

Μπόλτον – Μπλάκπουλ 2-2
(Πετρόφ 76’ , Ντέιβις 89’- Εβάτ 29’, Βέρνι 57’)

Έβερτον – Γουέστ Μπρομ 1-4
(Κέιχιλ 42’ - Σχάρνερ 16’, Μπραντ 26’, Τσχόι 76’ ,Ντεστέν αυτ. 87’)

Φούλαμ – Μπέρμιγχαμ 1-1
(Ντέμπσι 53’ - Λάρσον 20’)

Μάντσεστερ Γ. – Μπλάκμπερν 7-1
(Μπερμπάτοφ 2’,27’,47’,62’,70’ , Παρκ 23’, Νάνι 48’ – Σαμπά 82’)

Στόουκ Σίτι – Μάντσεστερ Σίτι 1-1
(Εθέριγκτον 90’ - Ρίτσαρντς 81’)

Γουέστ Χαμ – Γουίγκαν 3-1
(Μπεχράμι 35’, Ομπίνα 56’, Πάρκερ 75’ – Κλέβερλι 86’)

Γούλβς – Σάντερλαντ 3-2
(Φόλεϊ 50’, Χαντ 81’ , Έβανς Μπλέικ 90’– Μπεντ 67’, Ουέλμπεκ 77’)

Κυριακή (27/11)

Νιουκάστλ – Τσέλσι 1-1 (Κάρολ 6’ – Καλού 45’)

ΜΕ ΤΟ ΓΚΟΛ ΤΟΥ ΣΟΥΜΠΙΝΙΟ ΑΠΟ… ΧΘΕΣ, Ο ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΕ ΜΕ 1-0 ΤΟΥ ΑΡΗ

ΜΕ ΤΟ ΓΚΟΛ ΤΟΥ ΣΟΥΜΠΙΝΙΟ ΑΠΟ… ΧΘΕΣ, Ο ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΕ ΜΕ 1-0 ΤΟΥ ΑΡΗ ΚΑΙ ΠΗΡΕ ΒΑΘΙΑ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΚΗ ΑΝΑΣΑ.-
Χωρίς γκολ ολοκληρώθηκαν τα 37 εναπομείναντα λεπτά της αναμέτρησης του Πανσερραϊκού με τον Άρη που είχε διακοπεί χθες, εξαιτίας της ομίχλης. Οι γηπεδούχοι πήραν τη νίκη χάρη στο γκολ που είχε πετύχει στο 40’ ο Σουμπίνιο με εξαιρετικό σουτ έξω από την περιοχή.

Φουλ επίθεση για την ανατροπή…

Με το σκορ να είναι στο 1-0 εις βάρος του, ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ με την επανέναρξη του αγώνα αναγκάστηκε να κάνει τρεις μαζεμένες αλλαγές. Ο Αργεντινός τεχνικός του Άρη, πέρασε στο παιχνίδι τους Ρουίς, Χαβίτο και Πορτίγια αντί των Φατί, Κόκε και Κάλβο αντίστοιχα, σε μία προσπάθεια να παρουσιαστεί η ομάδα του πιο επιθετική και πιο απειλητική για την εστία του Ράντμαν.

Κοντά στο 2-0

Παρ’ όλα αυτά, οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που ξεκίνησαν πιο δυνατά την αναμέτρηση και ανησύχησαν τον Σηφάκη μόλις στο 54’, όταν και ο Μπέλιτς προσπάθησε να αιφνιδιάσει , χωρίς αποτέλεσμα, με σέντρα σουτ από τα δεξιά. Στο 63’, ο σκόρερ της αναμέτρησης από… χθες, με ωραία φαλτσαριστή εκτέλεση φάουλ, έστειλε τη μπάλα στο δεξί δοκάρι, χάνοντας μεγάλη ευκαιρία να διπλασιάσει τα προσωπικά του τέρματα και να γράψει το 2-0.

Οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν, εν τέλει, να αναλάβουν την πρωτοβουλία των κινήσεων από το 70’ και μετά, με τον Νέτο να απειλεί για πρώτη φορά τον Ράντμαν στο 77’ με απ’ ευθείας εκτέλεση φάουλ.

Ένταση και αποβολές

Λίγο πριν την συμπλήρωση 90 λεπτών παιχνιδιού, ο βοηθός του Ντράγκαν Κοκότοβιτς, Νίκος Ζαλίκας προσπάθησε να εμποδίσει τον Μίσελ να εκτελέσει ένα πλάγιο, με τον Βραζιλιάνο μπακ να χτυπάει στην συνέχεια στο κεφάλι το μέλος του τεχνικού τιμ των Σερρών. Αμφότεροι αποβλήθηκαν, με τους φιλοξενούμενους να συνεχίζουν το ματς με παίκτη λιγότερο. Στον χρόνο που απέμενε, τίποτα δεν άλλαξε, με τα «λιοντάρια» να πανηγυρίζουν μία πολύ σημαντική νίκη που του έφερε στην 9η θέση και στους 14 πόντους, όπου και ισοβαθμούν με Ξάνθη και Αστέρα Τρίπολης.

Αστέρας Τρίπολης - Ξάνθη: 1-2

Η ομάδα της Ξάνθης πήρε μια σπουδαία νίκη στην έδρα του Αστέρα της Τρίπολης με 2-1, σε ένα ματς όπου και οι δυο ομάδες ολοκλήρωσαν την αναμέτρηση με δέκα παίκτες.Ο Αστέρας δεν λέει να κάνει νίκη στην έδρα του, αφού και στο ματς της Κυριακής έχασε από την Ξάνθη αυτή τη φορά με 2-1, αν και προηγήθηκε στο σκορ!
Όλα έγιναν στο πρώτο ημίχρονο, όταν και οι Αρκάδες άνοιξαν το σκορ στο 14' με τον Μπαστία. Ο Κατόνγκο έφερε το ματς στα ίσα στο 32ο λεπτό, κόντρα στην ροή του αγώνα.

Ο Μπαστία έκανε ολέθριο λάθος στο 40' και ανέτρεψε τον Μαρσελίνιο, με τον Κιντάνα από τα 11 βήματα να βάζει μπροστά στο σκορ την ομάδα της Ξάνθης.

Το παιχνίδι ολοκληρώθηκε με τις δυο ομάδες να μένουν με δέκα ποδοσφαιριστές και τον Αστέρα να μένει χωρίς νίκη στην έδρα του φέτος. Οι γηπεδούχοι πίεσαν στα τελευταία λεπτά, όμως οι σέντρες μέσα στην περιοχή ήταν βούτυρο στο ψωμί για τον Σωτήρη Λυμπερόπουλο.

Γήπεδο: Τρίπολης
Διαιτητής: Θάνος (Γρεβενών)
Βοηθοί: Γκάγκας (Λάρισας), Ποντίκης (Πρέβεζας)
4ος: Βοσκάκης (Ρεθύμνου)

Ενδεκάδες

Αστέρας (Βλάχος): Ντεγκρά, Ορόθκο, Ουριμπάρι, Αργυρόπουλος, Πουλίδο, Καρέρα (Φορτούνης 45'), Μπαστία, Λαδάκης, Ροτζέριο (Φυτανίδης 60'), Αράς, Μπακατσέας (Φράνκου 63').

Ξάνθη (Παπαδόπουλος): Λυμπερόπουλος, Αντεφέμι, Φλίσκας, Κωστούλας, Μπόατενγκ (Μπέρτος 70'), Βασιλακάκης(Μαρσελίνιο 33'), Τζάγκι, Κιντάνα, Κομεσίδης, Κατόνγκο, Σουάνης (Στρμπά 57').

Σκόρερ: Μπαστία 14' -  Κατόνγκο 32', Κιντάνα 41' (πεν).

Κάρτες: Μπόατενγκ (κίτρινη, 19'), Αργυρόπουλος (κίτρινη 31'), Τζάγκι (κίτρινη 34') Ορόθκο (κίτρινη 36'), Πουλίδο (κίτρινη 38'), Αργυρόπουλος (2η κίτρινη/κόκκινη 55'), Τζάγκι (2η κίτρινη/κόκκινη 55'), Κομεσίδης (κίτρινη 80'),.

Πρώτο ημίχρονο

Ο Αστέρας της Τρίπολης ξεκίνησε δυνατά το παιχνίδι και πήρε τον έλεγχο του αγώνα από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης. Μάλιστα ο νεαρός Μπακατσέας (17 ετών) ήταν ιδιαίτερα κινητικός και έκανε πολλά σουτ, αναγκάζοντας τον Λυμπερόπουλο να μπλοκάρει σε δυο περιπτώσεις.

Η Ξάνθη απάντησε με τον Βασιλακάκη στο 8ο λεπτό, όμως ο Ντεγκρά σε ετοιμότητα μπλόκαρε την μπάλα.

1-0: Η κυριαρχία του Αστέρα μετουσιώθηκε σε γκολ στο 14ο λεπτό, όταν μετά από ένα γέμισμα του Ροτζέριο από τα δεξιά, ο Μπαστία πήρε μια περίεργη κεφαλιά και άνοιξε το σκορ στο παιχνίδι.

Στη συνέχεια ο ρυθμός του αγώνα έπεσε, εκτός από 1-2 εντυπωσιακές ενέργειες του 17χρονου Μπακατσέα που έκλεψε τις εντυπώσεις στο πρώτο μέρος.

Ο Γουρλής... Μαρσελίνιο

1-1: Η ομάδα της Ξάνθης στην δεύτερη ευκαιρία της στο παιχνίδι έφερε το ματς στα ίσα στο 33ο λεπτό! Ο Κατόνγκο με εντυπωσιακή ενέργεια ξεπέρασε τρεις παίκτες και μπήκε μέσα στη μεγάλη περιοχή. Εκεί έκανε το σουτ και νίκησε τον Ντεγκρά, φέρνοντας το ματς στο 1-1.

1-2: Ο Μαρσελίνιο πέρασε όταν το σκορ ήταν 1-0 στο παιχνίδι μέσα και λίγα λεπτά αργότερα το σκορ πήγε στο 1-2! Ο Βραζιλιάνος άσος κέρδισε έξυπνο πέναλτι από τον Μπαστία και ο Κιντάνα από τα έντεκα βήματα νίκησε τον Ντεγκρά.

Το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε με την ομάδα της Ξάνθης να βρίσκεται μπροστά στο σκορ, πιάνοντας στον ύπνο τον Αστέρα... Κρίμα για τον νεαρό Μπακατσέα που ήταν εξαιρετικός.

Μέρος δεύτερο...

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με την Ξάνθη να χάνει απίστευτη ευκαιρία με τον Κατόνγκο. Ο Σουάνης του έκανε κεφαλιά πάσα μέσα στην περιοχή, όμως ο Αφρικανός άσος από κοντά δεν μπόρεσε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα και να καθαρίσει το παιχνίδι.

Στο 56ο λεπτό είδαμε μια απίστευτη φάση, όταν Αργυρόπουλος και Τζάγκι είδαν από μία κίτρινη κάρτα, με αποτέλεσμα να αποβληθούν με κόκκινη (ως δεύτερη κίτρινη). Αρχικά ο παίκτης της Ξάνθης αποβλήθηκε για σκληρό μαρκάρισμα, ενώ αυτός του Αστέρα για διαμαρτυρία.

Ο Αστέρας έχασε ευκαιρία για να μπει ξανά στο παιχνίδι στο 63ο λεπτό. Αράς και Ουριμπάρι συνδυάστηκαν ωραία, με τον τελευταίο να βρίσκεται απέναντι από τον Λυμπερόπουλο. Το πλασέ του τελευταίου ωστόσο πήγε πάνω στον πορτιέρο της Ξάνθης.

Το παιχνίδι στη συνέχεια έχασε τον ρυθμό του και μέχρι το τέλος δεν είχαμε κάποια μεγάλη φάση, εκτός από κάποια σουτ για τον Αστέρα και μερικές ατομικές ενέργειες του Κατόνγκο. Διαιτητής: Τριτσώνης (Αθηνών)
Γήπεδο: Δημοτικό Σερρών

Πανσερραϊκός (Ντράγκαν Κοκότοβιτς): Ράντμαν, Αλβάρεζ, Παπάζογλου, Γεωργιάδης, Αμο, Κάστρο, Σουμπίνιο, Μπέλιτς, Νταλέ, Μαβέλε, Λεοζίνιο (88' Αμπουμπακάρι)
Στον πάγκο: Νόβοτα, Ασλανίδης, Τάντιτς, Βοσκόπουλος, Ανάκογλου, Γαλανόπουλος

Aρης (Έκτορ Ραούλ Κούπερ): Σηφάκης, Νέτο, Οριόλ, Ναφτί, Κάλβο (54' Πορτίγια), Τσέζαρεκ, Φατί (54' Ρουίς), Μίσελ, Λαζαρίδης, Κόκε (54' Χαβίτο), Βαγγέλι
Στον πάγκο: Βελλίδης, Κουλουχέρης, Τόχα, Μενδρινός

"Ξέσπασε" στην Πάρμα η Ιντερ

Εντυπωσιακή η Ίντερ, "σκόρπισε" την Πάρμα με 5-2 στο "Τζουζέπε Μεάτσα" και μείωσε τη διαφορά από την προπορευόμενη Μίλαν (1-1 με τη Σαμπντόρια) στους επτά βαθμούς, ύστερα από 14 αγωνιστικές στο καμπιονάτο. Οι παίκτες του Ράφα Μπενίτεθ βρέθηκαν να κυνηγούν την ανατροπή του σκορ μόλις από το 4ο λεπτό, μετά το γκολ του Κρέσπο, "απαντώντας" όμως εις διπλούν με τον Στάνκοβιτς (18΄, 19΄). Ο Καμπιάσο ολοκλήρωσε το "εκρηκτικό" πεντάλεπτο των "νερατζούρι" κάνοντας το 3-1 στο 25΄, για να ξαναβάλει την ομάδα του στο παιχνίδι ο Κρέσπο με το δεύτερο τέρμα του, στο 36΄. Στην επανάληψη οι πρωταθλητές Ευρώπης κυριάρχησαν πλήρως σκοράροντας άλλες δύο φορές, με τους Μότα (72΄) και Στάνκοβιτς (75΄) να δίνουν εμφατικό τόνο στη νίκη της ομάδας τους.

Καπετάν(ι)ος ο… Ονουάτσι!

Με «δράστη» τον μόνιμο σκόρερ Μπέντζαμιν Ονουάτσι, η Καβάλα πήρε σπουδαίο «βαθμό» στον Πανθεσσαλικό 1-1 κόντρα στον Ολυμπιακό Βόλου.

Ο Νιγηριανός επιθετικός ισοφάρισε στις καθυστερήσεις του αγώνα το γκολ του Καπετάνου στο 66’ σε ένα ματς που κυριάρχησαν τα νεύρα (10 κίτρινες, 3 κόκκινες) και οι πολλές διακοπές. Κακό ήταν ποιοτικά το παιχνίδι στο πρώτο μέρος. Η Καβάλα έδειχνε να πατάει πιο καλά στο γήπεδο, έφτανε πιο εύκολα στην αντίπαλη περιοχή και απείλησε δύο φορές με τον Ονουάτσι, με τον Ρόκα όμως να αντιδράει σωστά.

Από την πλευρά του ο Ολυμπιακός δεν μπορούσε να δημιουργήσει και είχε πρόβλημα να περάσει την μπάλα στον Μαρτίν, ο οποίος ήταν πολύ καλά κλεισμένος. Ένα σουτ του Μόνχε στο 22’ ότι καλύτερο είχε να επιδείξει η γηπεδούχος ομάδα.

Στο 45’ τα αίματα άναψαν καθώς αποβλήθηκαν ο Μόνχε για τους γηπεδούχους με απευθείας κόκκινη και ο Καρντόσο με δεύτερη κίτρινη. Ο Καρντόσο πατάει με τις τάπες τον πεσμένο Μόνχε στο στομάχι, ο οποίος στην συνέχεια του ζήτησε τον λόγο σε έντονο ύφος και φαίνεται να τον κλωτσάει.

Πολύ κακό ήταν το πρώτο δεκαπεντάλεπτο του β’ μέρους. Η είσοδος του Μπρέσκα, έδωσε επιθετική πνοή στους γηπεδούχους που ήταν καλύτεροι μετά το 60’ και κατάφεραν να πάρουν «κεφάλι» στο 66’ όταν μετά από σέντρα του Ουμπίντες από δεξιά, ο Καπετάνος με μονοκόματο σουτ δεν άφησε περιθώρια στον Γκαλίνοβιτς.

Και αφού ο Μπρέσκα είχε «κεραυνό» στο δοκάρι στο 92’, ήρθε η ψυχρολουσία για τους γηπεδούχους στο 94΄. Σουτ του Ντικρόκ, η μπάλα θα κοντράρει θα βρει το οριζόντιο δοκάρι του Ρόκα και ο Ονουάτσι με κεφαλιά θα δώσει τον «πόντο» στους φιλοξενούμενους. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ (Σάκης Τσιώλης):Ρόκα, Ρίκκα(60' Μπρέσκα), Σανκαρέ, Καπετάνος (78'Ρόκας), Μαρτίν (71' Σολάκης), Άλβαρεζ, Ζαραδούκας, Ντολεζάι, Ζέλεσι, Ούμπιντες, Μόνχε

Στον πάγκο:Μαρούλης, Τόμας, Φρατζιπάνε, Πέρεζ

ΚΑΒΑΛΑ (Χένρικ Κάσπερτσακ):Γκαλίνοβιτς, Πετκάκης, Χργκόβιτς (82' Δρόσος), Ντουγκλάο, Τόμασιτς, Καρντόσο, Αμπτνούν, Ογκμπέτσε (67' Ναζλίδης), Ντιέ, Ονουάτσι, Βουτσίτσεβιτς (46' Ντικρόκ)

Στον πάγκο:Βαγέχο, Σιόντης,Θεοδωρέλλης, Γιάννου

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Λαμπρόπουλος (Ηλίας)
ΒΟΗΘΟΙ: Ακρίβος (Αθηνών)-Δημόπουλος (Μακεδονίας)

O Πανιώνιος επικράτησε 1-0 του Ηρακλή

Καλύτερος τρόπος για να «εξαργυρώσει» ο Πανιώνιος τη μεγάλη του νίκη στο «Αλκαζάρ» την περασμένη αγωνιστική, δεν υπήρχε!

Οι «κυανέρυθροι, παίζοντας ψυχωμένα στο δεύτερο ημίχρονο, επικράτησαν 1-0 του Ηρακλή στο γήπεδο της Νέας Σμύρνης με μία καταπληκτική κεφαλιά του Κούκετς στο 69', πέτυχαν τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη τους και «ξεκόλλησαν» από τον «πάτο» της βαθμολογίας, βάζοντας το «γηραιό» στην ίδια, δυσχερή θέση, όπου βρίσκονται από το ξεκίνημα της σεζόν.

Πως έπαιξαν:

Σύστημα 4-2-3-1 επέλεξε ο Άκης Μάντζιος. Κάτω από τα γκολπόστ κάθισε ο Μάχο, κεντρικό αμυντικό δίδυμο ήταν οι Σιόβας και Λάτκα, το δεξί άκρο της άμυνας κάλυπτε ο Μανιάτης και το αριστερό ο Κοντοές. Στα χαφ αγωνίστηκαν οι Αναστασόπουλος και Τσότσαλιτς, οι οποίοι είχαν μπροστά τους, τους -από δεξιά προς τα αριστερά- Κούκετς, Σάμαρη και Ριέρα, με τον Ισπανό να εναλλάσσεται με τον Σαλαλί στην επίθεση.

Στον αντίποδα, ο Μαρίνος Ουζουνίδης χρησιμοποίησε σύστημα 4-1-4-1. Τερματοφύλακας ήταν ο Ελευθερόπουλος, κεντρικό αμυντικό δίδυμο οι Κατσαμπής και Χοσέμι, δεξιά ο Αραμπατζής και αριστερά ο Κανακούδης. Μπροστά τους (ως… σκούπα) αγωνίστηκε ο Ντάνι, η τετράδα στα χαφ ήταν οι -από δεξιά προς τα αριστερά- Ζοτ, Γκαρσία, Μάρα και Σίσιτς, ενώ μοναδικός επιθετικός ήταν ο Γιάκομπ. Ουφ, τελείωσε…

Ένα… βλέφαρο να ρίξει κανείς στο «φιλμ» του πρώτου ημιχρόνου -πέρα από το αποτέλεσμά του (0-0)- και θα αντιληφθεί ότι… πόνεσαν τα ματάκια μας. Τουλάχιστον στο πρώτο μισάωρο -με μοναδική… παραφωνία το καλό σουτ του Σαλαλί στο 28'- οι παίκτες και των δύο ομάδων δεν μπορούσαν να δημιουργήσουν φάσεις μπροστά από τους Ελευθερόπουλο και Μάχο, με τα λάθη στη μεσαία γραμμή (ειδικά από τους «κυανέρυθρους», που «έκαναν παιχνίδι») να διαδέχονται το ένα τ' άλλο.

Οι γηπεδούχοι προσπαθούσαν με μακρινές μπαλιές από την άμυνα (κυρίως, του Μανιάτη) να βρουν τους Ριέρα ή Σαλαλί, οι οποίοι εναλλάσσονταν στην επίθεση. Ο Ισπανός ξεκίνησε στο αριστερό άκρο της μεσαίας γραμμής και ο Αλγερινός στην «κορυφή, στη συνέχεια, όμως, ο Άκης Μάντζιος τους άλλαξε θέσεις.

Κίνηση, η οποία αποδείχτηκε… ορθότερη, μιας και ο Ριέρα ταλαιπώρησε περισσότερο τους αμυντικούς του «γηραιού», ενώ αυτός ήταν και ο πρωταγωνιστής της μοναδικής, πολύ μεγάλης ευκαιρίας που είδαμε στο πρώτο 45λεπτο, στο 34'.

Από την άλλη, οι παίκτες του Μαρίνου Ουζουνίδη δεν απείλησαν καθόλου τον Μάχο και ήταν φανερό ότι κύριο μέλημά τους ήταν το μηδέν στην άμυνα και να «χτυπήσουν» σε κάποια αντεπίθεση.

Πανιώνιος… Λάρισας

Η εικόνα του παιχνιδιού στο δεύτερο ημίχρονο ήταν (σαφώς) πολύ καλύτερη. Με την είσοδο στον αγωνιστικό χώρο του Μπάλαμπαν (στο 57', στη θέση του Σαλαλί, που δεν μπόρεσε να κάνει αισθητή την παρουσία του), οι «κυανέρυθροι» έγιναν πιο επιθετικοί, ενώ, στον αντίποδα, ο Ηρακλής συνέχιζε να αμύνεται.

Ο Κροάτης επιθετικός του Πανιωνίου, μάλιστα, παραλίγο να γίνει… ήρωας, μόλις έξι λεπτά μετά την είσοδό του στο ματς, αλλά στο τετ α τετ του με τον Ελευθερόπουλο δεν μπόρεσε να πλασάρει σωστά και ο γκολκίπερ του «γηραιού» είπε «όχι».

Ωστόσο, οι «κυανέρυθροι» συνέχισαν να πιέζουν -θυμίζοντας ολοένα και περισσότερο, στο δεύτερο 45λεπτο, την ομάδα που... ξέρανε τη Λάρισα την περασμένη αγωνιστική- και στο 69' πέτυχαν το πολυπόθητο γκολ, όταν ο Κοντοές έβγαλε μία πολύ ωραία σέντρα από αριστερά, ο Κούκετς βρέθηκε στο δεύτερο δοκάρι του «Ελέ» και μία πανέμορφη κεφαλιά στην απέναντι γωνία, «έγραψε» το 1-0!

Μέχρι τη λήξη της αναμέτρησης τίποτα δεν άλλαξε, με τους ποδοσφαιριστές του Άκη Μάντζιου να κρατούν (μάλλον εύκολα) το υπέρ τους σκορ και να πανηγυρίζουν στο τέλος άλλη μία, μεγάλη νίκη, που τους δίνει… πολύ βαθιά βαθμολογική ανάσα. ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Άκης Μάντζιος): Μάχο, Μανιάτης, Λάτκα, Ριέρα, Κούκετς (78' Γουνδουλάκης), Σάμαρης (87' Όμο), Σιόβας, Αναστασόπουλος, Κοντοές, Τσότσαλιτς, Σαλαλί (57' Μπάλαμπαν)

Στον πάγκο: Μπέλιτς, Οκπάκο, Χίκα, Τζόνσον

ΗΡΑΚΛΗΣ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Ελευθερόπουλος, Αραμπατζής, Χοσέμι, Κανακούδης (77' Λίμα), Ντάνι, Κατσαμπής, Γκαρσία, Μάρα, Σίσιτς (72' Βέλλιος), Γιάκομπ, Ζοτ (68' Παπαστεριανός)

Στον πάγκο: Μπαντής, Κυριαζής, Καρλίνιος, Βουτσιάς

ΓΗΠΕΔΟ: Νέα Σμύρνη
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Κωνσταντινέας (Μεσσηνίας) με βοηθούς του, τους Αλεξέα (Μεσσηνίας) και Τουμπακάρη (Αθηνών)

«Καθάρισε» ο Πόποβιτς για Λεβαδειακό στον Εύοσμο. Νίκες για Καλλιθέα, Αστέρα και Ηλιούπολη

Σπουδαία εκτός έδρας νίκη πραγματοποίησε ο Λεβαδειακός στη Θεσσαλονίκη κόντρα στον Αγροτικό Αστέρα.
Οι Βοιωτοί επικράτησαν 1-0 των «σταχυοφόρων» με γκολ του Πόποβιτς στο 66’. Αξίζει να σημειωθεί ότι η νίκη στον Εύοσμο είναι το πρώτο διπλό των «πράσινων» στη Football League. Πλέον η ομάδα της Λειβαδιάς έφτασε τους 14 βαθμούς και ανέβηκε από την 13η στην 6η θέση της βαθμολογίας.

Στα άλλα παιχνίδια της Κυριακής η Καλλιθέα επικράτησε 2-1 του Εθνικού Αστέρα, Εθνικός και Δόξα Δράμας ήρθαν ισόπαλοι 2-2, ενώ η Ηλιούπολη νίκησε 1-0 μέσα στην έδρα της τον Θρασύβουλο.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 11ης αγωνιστικής της Football League:

Σάββατο 27/11
Τρίκαλα – Πιερικός 1-2 (41’ Μανουσάκης – 44’, 53’ Γκουγκουλιάς)

Ιωνικός – Βέροια 0-0
Κυριακή 28/11
Καλλιθέα – Αναγέννηση Καρδίτσας 2-1
(62' Ζουμπουλάκης, 79' Κισκαμπάνης - 45' Ραονέ)

Πανθρακικός – Εθνικός Αστέρας 1-2 (32' Ρομπέρ - 1' Παλάσκας, 45+1' Φραντζεσκί)

Εθνικός – Δόξα Δράμας 2-2 (26' Ουατάρα, 76' πεν. Κορακάκης - 11' Γελαδάρης, 48' Μαρκόφσκι)

Ηλιούπολη – Θρασύβουλος 1-0 (78’ Νατσέφσκι)

Αγροτικός Αστέρας – Λεβαδειακός 0-1 (66' Πόποβιτς)

Κινείται για Ροτέν η ΑΕΚ

Η πρόταση που περίμενε ο Ζερόμ Ροτέν και για την οποία καθυστερούσε την απάντησή του στον Ηρακλή ήταν αυτή από την ΑΕΚ. Η Ένωση φέρεται να έχει μπει σφήνα στην απόκτηση του Γάλλου χαφ από τον Ηρακλή και δεν αποκλείεται μέσα στις επόμενες ημέρες να έρθει σε προφορική συμφωνία του μαζί του. Ο έμπειρος ποδοσφαιριστής είχε ζητήσει από τους ιθύνοντες του Ηρακλή λίγες ημέρες παράταση, προκειμένου να αποφασίσει για το αν θα συνεχίσει την καριέρα του στους "κυανόλευκους".

Οι πληροφορίες ήθελαν τον Ροτέν να περιμένει καλύτερη πρόταση από ομάδα του ελληνικού πρωταθλήματος και τελικά αυτή ήταν η ΑΕΚ. Ο παίκτης φέρεται να προτιμάει την Ένωση από τον "γηραιό" και είναι διατεθειμένος να ρίξει τις οικονομικές του απαιτήσεις, προκειμένου να επιτευχθεί η συμφωνία με τους "κιτρινόμαυρους".

Ο Μανόλο Χιμένεθ έχει καλή άποψη για τον πρώην παίκτη της Παρί Σεν Ζερμέν, όμως προβληματίζεται για την απουσία του από τους αγωνιστικούς χώρους, από το περασμένο καλοκαίρι. Σε περίπτωση που επιτευχθεί η συμφωνία μεταξύ των δυο πλευρών, τότε ο Ροτέν θα ξεκινήσει άμεσα προπονήσεις με την ΑΕΚ, για να καλύψει το χαμένο έδαφος και να επιστρέψει σε ικανοποιητικά επίπεδα φυσικής κατάστασης

Tenorio - Στοίχημα...

Επιμέλεια - Tenorio.

Χαιρετώ όλα τα φιλαράκια.

Πραγματικά δεν μπορείς να τούς πιάσεις από πουθενά, καί αναφέρομαι ως προς τα αποτελέσματα των αγώνων πού έρχονται εδώ καί πολύ μεγάλο διάστημα. Θα αναρωτηθεί κάποιος το γιατί.Η δική μου ταπεινή καί σεμνή γνώμη, είναι ότι η ψαλίδα των υποτηθέμενων μικρών ομάδων , έχει μικρύνει σε απίστευτα μεγάλο βαθμό..Έχει ματώσει κυριολεκτικά ο κοσμάκης από τα πολλά ανάποδα σημεία.Παίδες, δεν υπάρχει εύκολο παιχνίδι, αν υπήρχαν ευκολάκια δεν θα ήμασταν εδώ, θα την είχαμε ήδη κοπανήσει στην εξωτική Αρούμπα γιά τρέλες.

Πάμε τώρα στα σημερινά να δούμε τι έχουμε




Motherwell - Hearts   (2)


Σε εκπληκτική κατάσταση δείχνει πως είναι η ομάδα της Hearts , καθώς μετρά 4 σερί νίκες χωρίς να έχει δεχτεί τέρμα, καί μάλιστα όλες με το ίδιο σκόρ με 2-0.Εκτός έδρας οι φιλοξενούμενοι εμφανίζονται ιδιαίτερα ισχυροί, μιάς καί μετρούν 5 νίκες καί 1 μόλις ήττα σε 6 παιχνίδια.

Μού αρέσει η φόρμα, καί η τιμή στο διπλό της Hearts (3.00) καί θα είναι μέσα στις επιλογές μού.


St.Gallen - Zurich  (2)

Την εξαιρετικά επικίνδυνη και αήττητη για έξι ματς Zurich ,  υποδέχεται σήμερα η St. Gallen  , ελπίζοντας να μπορέσει να αποσπάσει ένα θετικό αποτέλεσμα.Πολύ δύσκολη η αποστολή της καθώς τον τελευταίο καιρό οι φιλοξενούμενοι είναι σε πολύ καλή κατάσταση.Με αποτέλεσμα να έχουν πλησιάσει την κορυφή σε απόσταση μόλις  2 βαθμών από την ομάδα της Luzerm.

Φορμαρισμένη καί με πολύ καλή παράδοση η ανώτερη Zurich.Θα προτιμήσω το διπλό σε απόδοση (2,00)


 Auxerre - Toulouse  (1)

Την κάτω βόλτα στην κυριολεξία έχει πάρει η Toulouse.Μετά το εντυπωσιακό ξεκίνημα στη σαιζόν με 4 σερί νίκες, αυτή την στιγμή μετρά 1 μόλις νίκη στα τελευταία 10 παιχνίδια.Τραγική γενικά η εικόνα της τόσο σε άμυνα όσο καί σε επίθεση κυρίως.

Σαφώς σε πολύ καλύτερη κατάσταση η γηπεδούχος Auxerre, πού παρά το μεσοβδομαδο αγώνα με την Milan καί την πιθανή σπατάληση δυνάμεων, θεωρώ πως έχει τον πρώτο λόγο για την νίκη, όχι δηλαδή ότι θα αποτελέσει καί έκπληξη αν ερθεί καί διπλό

Θα επιλέξω τον άσο της Auxerre σε απόδοση (2.05)


Guarani - Gremio   (2)

Δεν νομίζω να σωθεί η Guarani 2 αγωνιστικές πρίν το φινάλε, καθώς παίζει σήμερα εντός με την Gremio καί τελευταία αγωνιστική πηγαίνει στην πρωτοπόρο Fluminense.Kαί πως να σωθεί άλλωστε αφού παραμένει για 12 σερί αγώνες χωρίς νίκη,τραγικότατη στην επίθεση έχοντας πετύχει 5 γκόλ στα παιχνίδια αυτά

Στα ίσια καί με μεγάλες μάλιστα πιθανότητες για την έξοδο στο Copa Libertadores μάχεται η φιλοξενούμενη Gremio.Σε πολύ δυνατή κατάσταση μετρά μόλις 1 ήττα στα τελευταία 15 παιχνίδια της.

Ανώτερη καί σε πολύ καλή φάση η Gremio μπορεί να κάνει το διπλό σε απόδοση (2.30).Σημείο το οποίο έχει πέσει σε αρκετές εταιρίες, αλλαγή στην απόδοση έχει καί ο οππαπ.

Lyon - Pari sen Zermen   (1)

Κακή εμφάνιση καί ήττα με σκόρ 3-0 υπέστει η Lyon στην Γερμανία από την ομάδα της Salke.Στο πρωτάθλημα τα πάει αρκετα καλά αφού μετρά 7 σερί παιχνίδια χωρίς ήττα.Για να μην το κουράζουμε το θέμα, δεν έχω σε καμια μα καμία υπόληψη αυτή την ομάδα πού λέγεται Pari, θα γούσταρα πολύ η Lyon να της ρίξει κανένα τρίμπαλο καί να πάει από κει πού ήρθε.

Θα επιλέξω τον άσο της Lyon  σε απόδοση (2.05)


Στη σούμα, σε σύστημα με ζητούμενα : Hearts - Zurich - Auxerre - Gremio - Lyon.


Αυτά τα ολίγα γιά σήμερα, καλή επιτυχία να έχουμε.Καλά να περνάτε, τα σέβη μου.