Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2010

«Ο Μουρίνιο δεν είναι το clasico»

Μία μέρα έμεινε για τη μάχη της Μπαρτσελόνα με τη Ρεάλ. Ο διευθυντής της El Mundo Deportivo, Σάντι Νογια, αρθρογραφεί για το clasico.
«Ο Μουρίνιο δεν είναι το clasico, παρότι σήμερα έχει την τελευταία του ευκαιρία να το παίξει πρωταγωνιστής μέσω της συνέντευξης Τύπου. Το Μπαρτσελόνα-Ρεάλ είναι πολύ πιο πάνω από οποιονδήποτε προπονητή, όσο καλός και όσο προκλητικός και αν είναι αυτός. Το αυριανό παιχνίδι είναι ίσως αυτό ανάμεσα στις δύο καλύτερες ομάδες του κόσμου αυτή τη στιγμή.
Η Μπάρτσελόνα ξέρουμε πώς θα παίξει, όμως πώς θα την αντιμετωπίσει η Ρεάλ; Οι Blancos θα μοιάζουν περισσότερο με την Ίντερ του Σαν Σίρο παρά με αυτή που έπαιξε στο Καμπ Νου. Είναι προφανές ότι οι καταστάσεις θα είναι διαφορετικές, αφού είχε αποβληθεί ο Μότα, ενώ δεν πρέπει να συγκρίνουμε τους αγώνες νοκ άουτ με αυτούς της Λίγκας, στους οποίους δεν υπάρχει επιστροφή.
Η Ρεάλ μάλλον θα παίξει κάθετο ποδόσφαιρο, το οποίο έκανε τον Ντιέγκο Μιλίτο να θριαμβεύσει στο Σαν Σίρο. Ο Μουρίνιο θα βασιστεί στην πίεση και θα περιμένει πολλά από τους Κριστιάνο και Ντι Μαρία. Απέναντι στον Άγιαξ φάνηκε ότι προβάρει την πίεση στους επιθετικούς, για να μην αφήσει την άμυνα της Μπαρτσελόνα να έχει τον έλεγχο της μπάλας, με στόχο να κάνει κλεψίματα και να κερδίσει μέτρα.
Δεν θα πρέπει να προκαλέσει έκπληξη το ότι η Ρεάλ θα παίξει έτσι και κόντρα στην Μπαρτσελόνα. Δεν πρέπει να περιμένουμε μία Ρεάλ η οποία θα αγωνιστεί ανοικτά, αλλά πολύ επιφυλακτικά. Η Μπαρτσελόνα θα παίξει όπως ξέρει. Καλό ποδόσφαιρο και με τον Μέσι».
Άρθρο του διευθυντή της καταλανικής El Mundo Deportivo, Σάντι Νόγια, την Κυριακή (28/11).

Δεν υπάρχουν σχόλια: