Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2010

Ο εισβολέας της χρονιάς!

Δεν ξανάγινε... Σε αγώνα για την τρίτη κατηγορία του αργεντίνικου πρωταθλήματος, ο προπονητής τερματοφυλάκων της μίας ομάδας εισέβαλε στον αγωνιστικό χώρο στο 92ο λεπτό και σταμάτησε αντεπίθεση της αντίπαλης ομάδας όπου είχαν βγει "3 με 2" Είθισται όταν έχουμε να κάνουμε με περιπτώσεις εισβολέων σε αγωνιστικούς χώρους, αυτές να γίνονται από οπαδούς ή ανθρώπους που απλά θέλουν να τραβήξουν τα φλας πάνω τους, όμως αυτό που συνέβη πριν λίγες ημέρες σε αγώνα για την γ' κατηγορία του πρωταθλήματος Αργεντινής αγγίζει τη σφαίρα της φαντασίας...
Και πως να βρει κανείς άλλωστε ανάλογο περιστατικό στο παρελθόν από τη στιγμή που ο "εισβολέας" ήταν ο προπονητής τερματοφυλάκων της μίας ομάδας!

Ο λόγος για τον Γκιγιέρμο Κρούντο, προπονητή των τερματοφυλάκων της Ακασούσο, ο οποίος στην εκτός έδρας αναμέτρηση της ομάδας του με την Κομουνικασιόνες και με το σκορ στο 1-1 στις καθυστερήσεις βρήκε έναν απίστευτο τρόπο για να σταματήσει φαρμακερή αντεπίθεση των γηπεδούχων.

Αυτός ήταν να μπει ξαφνικά στο γήπεδο από τη γραμμή του πλαγίου άουτ και να κάνει τάκλιν σε παίκτη της Κομουνικασιόνες την ώρα που έφευγε "σφαίρα" σε αντεπίθεση-φωτιά της ομάδας του (ήταν τρεις έναντι δύο αμυντικών), με τον διαιτητή να μην έχει άλλη επιλογή από το να διακόψει τον αγώνα.

Η δικαιολογημένη ένταση που ακολούθησε δεν κράτησε για πολύ, ο διαιτητής συνέχισε τον αγώνα με ένα ελεύθερο, και μετά από μερικά δευτερόλεπτα ακούστηκε το τελευταίο τριπλό σφύριγμα, που βρήκε τους ανθρώπους της Κομουνικασιόνες να "τραβούν τα μαλλιά τους" με το σκάνδαλο που είχε διαπραχτεί εις βάρος της ομάδας τους.

Από την πλευρά του, ο Κρούντο ισχυρίστηκε πως η ενέργειά του αυτή δεν ήταν εσκεμμένη και ότι νόμισε πως είχε ακούσει το σφύριγμα της λήξης πριν ξεκινήσει η αντεπίθεση των αντιπάλων, ενώ ζήτησε παράλληλα συγγνώμη για την άσχημη συμπεριφορά του.

"Θα πρέπει να αποδεχτώ την τιμωρία μου και να απολογηθώ στους ανθρώπους της Κομουνικασιόνες... Αισθάνομαι πληγωμένος.

Όλοι με γνωρίζουν και ξέρουν τί άτομο είμαι. Ξέρουν ότι δεν θα προσπαθούσα ποτέ να βοηθήσω την ομάδα μου με έναν τέτοιο πονηρό τρόπο", δήλωσε χαρακτηριστικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: