Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2010

Ξανά πρώτος με Σισέ

ΠΕΡΑΣΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ, 2-0 ΜΕ ΔΥΟ ΓΚΟΛ ΤΟΥ ΣΙΣΕ ΣΤΟ 79’ ΚΑΙ ΣΤΟ 92’ ΚΑΙ ΞΑΝΑ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ.-
Με τον καλύτερο τρόπο εκμεταλλεύθηκε την χθεσινή ήττα του Ολυμπιακού στο ΟΑΚΑ ο Παναθηναϊκός. Δίχως να εντυπωσιάσουν και απέναντι σε μια ομάδα που δεν είχε το απαραίτητο αγωνιστικό θράσος, οι «πράσινοι» νίκησαν με 2-0 την Κέρκυρα και επέστρεψαν στην κορυφή της βαθμολογίας, καθώς στην ισοβαθμία υπερτερούν των «ερυθρόλευκων». Στο τέλος τα δύο γκολ από τον Τζιμπρίλ Σισέ που έφτασε τα 12 στο πρωτάθλημα και… συνεχίζει.

Άργησε να μπει στο ματς

Με τον άνεμο να παίζει τρελά παιχνίδια από το ξεκίνημα του αγώνα, ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να εφαρμόσει το παιχνίδι του στο ΕΑΚ Κέρκυρας. Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα επέλεξε τους Καραγκούνη και Πλεσί για το αρχικό σχήμα (στον πάγκο Λουίς Γκαρσία και Κατσουράνης) και επέμεινε στο 4-2-3-1 που είχε προτιμήσει και εναντίον της Μπαρτσελόνα.

Έπρεπε πάντως να περάσει ένα 20λεπτο για να αρχίσει να κινείται απειλητικά προς την εστία του Κωνσταντόπουλου και ενώ οι «Φαίακες» είχαν την πρώτη φάση του ματς στο 18’, με τον Στολτίδη να δοκιμάζει την τύχη του από δύσκολη γωνία και τον Τζόρβα να απομακρύνει σε κόρνερ. Οι «πράσινοι» βρήκαν διαδρόμους κυρίως από αριστερά με Σπυρόπουλο και Χριστοδουλόπουλο. Η πρώτη ευκαιρία των περσινών πρωταθλητών ήρθε με ατομική ενέργεια και σουτ του τελευταίου στο 25’ ενώ στο 30’ ήταν και πάλι εκείνος που έστρωσε για τον Μαρίνο, αλλά το σουτ του 22χρονου από τα όρια της περιοχής έφυγε λίγο άουτ.

Η μοναξιά του Σισέ...

Ο Παναθηναϊκός συνέχισε να έχει την υπεροχή αλλά είχε δυσκολία στο να «ταΐσει» τον Σισέ. Ζιλμπέρτο και Πλεσί έμεναν αρκετά μέτρα πίσω, ο Καραγκούνης άργησε πολύ να μπει στο ματς ενώ στα δεξιά ο Φερέιρα κλήθηκε να αντιμετωπίσει και τον τραυματισμό του Μαρίνου που αντικαταστάθηκε στο 37’ από τον Δημούτσο.

Στο αμέσως επόμενο λεπτό, οι «πράσινοι» ζήτησαν χέρι του Βενέτη σε σουτ του Ζιλμπέρτο, με τον Παμπορίδη να λέει «παίζετε» και μέχρι την λήξη του α’ μέρους, οι «πράσινοι» επέμειναν για ένα γκολ, καθώς η Κέρκυρα αμύνθηκε αρκετά «βαθειά». Η τελευταία ευκαιρία χάθηκε στο 43’ για τον Παναθηναϊκό, καθώς ο Δημούτσος σπατάλησε τον έξοχο συνδυασμό του Χριστοδουλόπουλου με τον Σπυρόπουλο, αργώντας χαρακτηριστικά να εκτελέσει…

Το άλλαξε με Κατσουράνη

Το ήδη μέτρια θέαμα δεν έγινε καλύτερο στην επανάληψη. Πολύ σύντομα, οι «πράσινοι» αντιλήφθηκαν πως θα έπρεπε να τα βγάλουν πέρα με μιαν ομάδα που δεν είχε πρόβλημα να αμυνθεί μαζικά και δεν είχε καθόλου επιθετικές βλέψεις από το ματς. Για ένα 20λεπτο, οι παίκτες του Φερέιρα κόλλησαν με την διπλή ζώνη άμυνας που εφάρμοσαν οι γηπεδούχοι και δεν μπορούσαν να δημιουργήσουν το παραμικρό. Το μόνο που εξακολουθούσε να λειτουργεί καλά ήταν η αριστερή πλευρά αλλά και πάλι η μπάλα δεν έφτανε στον Σισέ…

Ο Πορτογάλος έπαιξε όλα τα χαρτιά του μέχρι το 61’ (διπλή αλλαγή με Κατσουράνη-Πετρόπουλο, στις θέσεις των Πλεσί-Καραγκούνη) και οι «πράσινοι» βρήκαν επιπλέον επιλογές στον τρόπο παιχνιδιού τους που πάντως παρέμενε αργός και προβλέψιμος. Η προειδοποίηση ήρθε στο 66’, με τον Κατσουράνη να σημαδεύει με γέμισμα τον Σισέ, εκείνος απέφυγε εξαιρετικά τον Μαϊστόροβιτς αλλά ο Κωνσταντόπουλος του αρνήθηκε το γκολ με εξαιρετική επέμβαση.

Η ώρα του Σισέ και τα λάθη του Καντέ

Λίγο μετά όμως μια παρόμοια φάση στάθηκε αιτία να ανοίξει το σκορ για τους «πράσινους». Στο 78’ ο Κατσουράνης έψαξε με νέα βαθειά μπαλιά τον Σισέ και ο Γάλλος «τσίμπησε» την μπάλα προ του Κωνσταντόπουλου που τον ανέτρεψε με την φόρα που επιχειρούσε την έξοδο. Ο πρώτος σκόρερ της superleague ήταν ψύχραιμος από τα 11 βήματα και πέτυχε το γκολ το οποίο έδωσε σαφές προβάδισμα στην ομάδα του λόγω και του σημείου επίτευξης του.

Έχοντας πια το σκορ με το μέρος του, ο Παναθηναϊκός κλήθηκε να κάνει διαχείριση των τελευταίων λεπτών δίχως να χρειάζεται να πάρει κάποιο ρίσκο. Η αλήθεια είναι όμως πως κάποια ατομικά λάθη του Καντέ πήγαν να φέρουν την καταστροφή για αυτούς και η Κέρκυρα διαμαρτύρεται για μια υπόδειξη οφσάιντ του Τσίγκα στο 87’, σε μια οριακή φάση. Στο τέλος όμως «μίλησε» ξανά ο Σισέ που στο 92’ πήρε μια νέα έξοχη πάσα από τον Κατσουράνη, πέρασε και τον Κωνσταντόπουλο και «έγραψε» το 2-0 σε κενή εστία…

Κέρκυρα: Κωνσταντόπουλος, Βενέτης, Στολτίδης, Καλαντζής (6’ Γιάντσης), Τσίγκας, Παρασκευαΐδης (82’ Χαμπλ), Μαϊστόροβιτς, Κοντοδήμος, Γκουστάβο, Επστάιν, Μακρής (73’ Φλαβίνιο).

Παναθηναϊκός: Τζόρβας, Βύντρα, Μπουμσόνγκ, Καντέ, Σπυρόπουλος, Ζιλμπέρτο, Πλεσί (61’ Κατσουράνης), Μαρίνος (37’ Δημούτσος), Καραγκούνης (61’ Πετρόπουλος), Χριστοδουλόπουλος, Σισέ

Δεν υπάρχουν σχόλια: