Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2010

Ατρόμητος στην Τούμπα

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΚΗ ΑΝΑΣΑ ΤΩΝ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΩΤΩΝ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, 1-0 ΤΟΝ ΠΑΟΚ. Ο ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗΣ ΤΟ ΓΚΟΛ, ΈΧΑΣΕ ΚΑΙ ΠΕΝΑΛΤΙ Ο ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ.
Σπουδαία βαθμολογική ανάσα πήρε ο Ατρόμητος στην Τούμπα κόντρα στον ΠΑΟΚ. Οι παίκτες του Γιώργου Δώνη νίκησαν 1-0 τον «Δικέφαλο» του Βορρά χάρη στο γκολ του Σφακιανάκη στο 56’. Αξίζει βέβαια να σημειωθεί ότι το σκορ θα μπορούσε να ήταν μεγαλύτερο αν ο Μιχαηλίδης ευστοχούσε από την άσπρη βούλα στο 41’.
Πλέον η ομάδα των δυτικών προαστίων πέρασε στη 11η θέση με 14 βαθμούς.

Πολύ κακός ήταν ο ΠΑΟΚ που είχε πολλά προβλήματα στις επιθετικές του προσπάθειες.

Με αέρα οι Περιστεριώτες
Πιο δυναμικά μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο της Τούμπας οι παίκτες του Ατρόμητου, οι οποίοι άρχισαν να παίρνουν πρωτοβουλίες εξ αρχής. Ειδικά από το σουτ του Καραγκούνη στο 2’ η ομάδα του Περιστερίου άρχισε μία σειρά ευκαιριών με πρωταγωνιστική τον Καμαρά (5’, 14’ ). Ο ΠΑΟΚ το μόνο που είχε να επιδείξει στο πρώτο μέρος ήταν ένα γυριστό σουτ του Ελ Ζαρ (17’) και του Φωτάκη έξι λεπτά αργότερα.

Χαμένο πέναλτι από Μιχαηλίδη
Πάντως οι φιλοξενούμενοι έχασαν μοναδική ευκαιρία να προηγηθούν στο σκορ! Και αυτό γιατί κέρδισαν πέναλτι στο 40’ ύστερα από ανατροπή του Καμαρά από τον Πάμπλο Γκαρσία. Ο Μιχαηλίδης ανέλαβε την εκτέλεση αλλά δεν κατάφερε να κερδίσει τον συνάδελφό του και αντίπαλο γκολκίπερ, Κρέσιτς, αφού σημάδεψε το δοκάρι.

Η ώρα του Σφακιανάκη
Μπορεί το πέναλτι να μην μπήκε για τον Ατρόμητο στην εκπνοή του πρώτου ημιχρόνου, στις αρχές της επανάληψης όμως οι Περιστεριώτες κατάφεραν να πάρουν το προβάδισμα στο σκορ. Στο 56’ ο Τάτος έδωσε μοίρασε τη μπάλα στον Σαγκανόφσκι, αυτός με ωραία κίνηση απέφυγε τον Μπουσαϊντί, έκανε το σουτ, ο Κρέσιτς απέκρουσε αλλά στην επαναφορά ο Σφακιανάκης ήταν στο κατάλληλο σημείο για να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα, για το 0-1.

Η είσοδος του Παπάζογλου στο 63’ έδωσε ύψος στην επίθεση του ΠΑΟΚ. Μάλιστα ο υψηλόσωμος φορ των «ασπρόμαυρων» κέρδισε κεφαλιά στο 68’ αλλά ο Μιχαηλίδης μπλόκαρε εύκολα. Οι γηπεδούχοι είχαν και άλλες ευκαιρίες στο 73’ (Βιεϊρίνια-Παπάζογλου) και στο 77’ (Παπάζογλου) αλλά είχαν πρόβλημα στην τελική προσπάθεια. Ήταν βέβαια και άτυχοι αφού ο τερματοφύλακας του Ατρόμητου απέκρουσε θεαματικά το δυνατό σουτ του Γκαρσία στο 84’.

Κόκκινο… Φωτάκη
Και σαν να μην έφτανε το πρόβλημα του ΠΑΟΚ στο σκοράρισμα έμεινε και με δέκα παίκτες τέσσερα λεπτά πριν τη λήξη λόγω της αποβολής του Φωτάκη ο οποίος πήρε απευθείας κόκκινη… Οι γηπεδούχοι με αριθμητικό μειονέκτημα δεν μπόρεσαν να αντιδράσουν έτσι ο Ατρόμητος πήρε μία μεγάλη νίκη.

ΠΑΟΚ (Μάκης Χάβος): Κρέσιτς, Μπουσαϊντί (78’ Ζουέλα), Σακελλαρίου, Τσιρίλο, Κοντρέρας, Γκαρσία, Φωτάκης, Ελ Ζαρ (63’ Παπάζογλου), Βιεϊρίνια, Κριστιάνο (74’ Κουτσιανικούλης), Σαλπιγγίδης.

Ατρόμητος (Γιώργος Δώνης): Μιχαηλίδης, Νάστος, Μελισσάς, Μπαζίνσκι, Νεμπεγλέρας, Καμαρά (74’ Περόνε), Σφακιανάκης, Σαγκανόφσκι, Καραγκούνης (65’ Φαβάλι), Τάτος, Ολιβέιρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: